Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja nu kāds vēl joprojām nav sapratis, ko domāju savā kulinārijas ierakstā - ka tavu māti, kas to būtu gaidījis, ka man būs reiz jādiskutē par kulināriju! - sākotnējā doma bija apcerēt pārmaiņas "laikos un tikumos". Jo esmu pārliecināta, ka vēl pēc desmit gadiem, suši vai tiramisu pagatavošana latvju zeltenei nozīmēs to pašu, ko pirms desmit - piecpadsmit gadiem "siļķe kažokā" vai "Melnais Princis" mūsu māmuļām. Jo galu galā - nedz rosols bija kas senlatvisks, nedz mucā žāvēta vista. Vēroju, kā pamazām zaudē aktualitāti dažas no padomjlaika ēdamlietām, kā pamazām to vietu ieņem citas - Rietumu un Austrumu delikateses.
Tempora mutantum, et nōs mutamūr in illīs! Sapratāt, ja?
  • nu es sapratu. viesībās taisa ēst ne tikai priekš ēšanas, bet priekš palielīšanās un izbrīnīšanas. nu untad vajag visu laiku kaut ko jaunu. vēlams, bet ne obligāti, lai tas būtu daudz maz ēdams.
    • Pat ne tas - vienkārši ir lietas, kuras nevilšus jāmāk, jo "to taču māk visi".
      Resp., ja savos astoņpadsmit es zināju, ka katra normāla sieviete māk uztaisīt rosolu, tad tagad rosols galīgi nav obligāts, jo to taisa tikai mammuči un tikai uz radu saietiem. Toties lielākā daļa manu paziņu (abu dzimumu!) prom pagatavot suši. Un vismaz trijos sieviešžurnālos esmu lasījusi tiramisu receptes.
  • kas ir Melnais princis?
  • mutantum, ziniet, mutandis, sic transit gloria mundis un vispār, per rectum ad astra...
  • Vot, Melnais Princis - tā tik bija manta (vismaz manas māmuļas izpildījumā)... Nemainītu ne pret kādiem tiramisu!
  • Man šķiet, ka mode uz atsevišķiem ēdieniem mainās straujāk, un pēc desmit gadiem varbūt būs kaut kas cits jau.
  • Negribētos gan Tevi vēl kaitināt, tikai man kaut kā šķiet, ka ēstgatavošana "priekš ciemiņiem" pamazām izmirs kā šķira, paliks vairāk pasūtītie ēdieni;)
    • Iespējams. Jau tagad, manuprāt, mājās gatavots ēdiens, kā mēs to saprotam, nevis veikalā pirktai maize uzkrāmēts veikalā pirkts šķiņķis, un tas viss ielikts mikroviļņu krāsnī, piedienās tikai Austrumeiropai un Dienvideiropai, kamēr lielākā daļa ASV un Ziemeļeiropas & Centrāleiropas civilizācijai piederīgo negatavos neko.
  • par kulināriju diskutēt taču ir tik ļoti patīkami :) es to daru pie katras piemērotas izdevības.
  • es maaku visu no uzskaitiitaa, iznjemot tiramisu un marineet gurkjus.
    tik vot precinieku rindas nemana ^^
    man gan shkjiet, ka muusdienaas vairaak tiek noveerteeta prasme izriikot pasuutaamaas paikas operatorus, nekaa kaut ko uzmargot pashai.
    un, cik gan ir gadiijies kaadas maajas viesiibaas buut, rosolu es muuzjiibu neesmu redzeejusi. vai pildiitas olas. taapat kaa shnjabja dzershanu no mazajiem pingjerotinjiem...
Powered by Sviesta Ciba