Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja nu kāds vēl joprojām nav sapratis, ko domāju savā kulinārijas ierakstā - ka tavu māti, kas to būtu gaidījis, ka man būs reiz jādiskutē par kulināriju! - sākotnējā doma bija apcerēt pārmaiņas "laikos un tikumos". Jo esmu pārliecināta, ka vēl pēc desmit gadiem, suši vai tiramisu pagatavošana latvju zeltenei nozīmēs to pašu, ko pirms desmit - piecpadsmit gadiem "siļķe kažokā" vai "Melnais Princis" mūsu māmuļām. Jo galu galā - nedz rosols bija kas senlatvisks, nedz mucā žāvēta vista. Vēroju, kā pamazām zaudē aktualitāti dažas no padomjlaika ēdamlietām, kā pamazām to vietu ieņem citas - Rietumu un Austrumu delikateses.
Tempora mutantum, et nōs mutamūr in illīs! Sapratāt, ja?
  • Negribētos gan Tevi vēl kaitināt, tikai man kaut kā šķiet, ka ēstgatavošana "priekš ciemiņiem" pamazām izmirs kā šķira, paliks vairāk pasūtītie ēdieni;)
    • Iespējams. Jau tagad, manuprāt, mājās gatavots ēdiens, kā mēs to saprotam, nevis veikalā pirktai maize uzkrāmēts veikalā pirkts šķiņķis, un tas viss ielikts mikroviļņu krāsnī, piedienās tikai Austrumeiropai un Dienvideiropai, kamēr lielākā daļa ASV un Ziemeļeiropas & Centrāleiropas civilizācijai piederīgo negatavos neko.
Powered by Sviesta Ciba