Kurvjzieža kontemplācijas

Par šodien aktuālo

Krāšņais Kurvjziedis

Par šodien aktuālo

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet, ja par dāvanām un apsveikumiem - vienalga, vai runa ir par "nožēlojami komercializētajiem" Ziemassvētkiem, "komunisma palieku" astoto martu vai "siekalaino jeņķu sūdu" Valentīndienu - visnožēlojamākais man liekas arguments: "Sveikt un apdāvināt, izteikt komplimentus un atzīties mīlestībā var arī jebkurā citā gada dienā".
Jo - lieku ķīlā savu sirmojošo galvu - 99% gadījumu tie īgņas un burkšķi neizmanto arī tās atlikušās 364 gada dienas, lai apbērtu savus tuviniekus uzmanības pierādījumiem. Un tas, ka "bērniņ, tu jau oktobrī dabūji jaunu mētelīti, tāpēc tev Ziemassvētkos dāvaniņas nebūs" vai "dārgā, es tev jau pagājušogad septītajā jūlijā iedevu puķi un buču vienkārši tāpat, ne par ko, un vispār es nekad neesmu teicis, ka tevi nemīlu, kāpēc man vēl būtu jāuzsver pretējais" - man šķiet kaut kā mazliet smieklīgi.

Jo cilvēks, kurš nesaņem sev mīļo cilvēku uzmanību tajās dienās, kad gandrīz visi apkārtējie to saņem, jūtas nepelnīti piemirsts. Pat, ja viņš ir saņēmis jaunu džemperīti 6.augustā, kas nav viņa dzimšanas diena, un dabūjis brokastis gultā pagājušonedēļ bez kādiem nopelniem vai kalendārā atzīmētiem svētkiem.

Nu, un vai jūs gribat, lai tie, kas jums mīļi, tā jūtas?
  • Es ietilpstu 1% :)
  • precīzi
  • asaras acīs saskrēja.
  • :)
  • lūdzu, drīkst, es ielinkošu savā žurnālī, jo parakstos zem katra vārda?
  • mani miiljie taa nejuutas.:))
    musm sveetku koncepcija jaus en ir noskaidrota un nostbailizeeta.:)
    svineet tikaj tad un tieshit ad, kad svin visi visapkaart, neatkarigi no taa kaa pashi juutas vaj kaa pieljau reaalaas finanses ir ne tikai muljkjigi, bet arii nozheelojami - shitie komercializeeties ZS ar reklaamas saukljiem "Njem krediitu davaanam tuuliit!" (bet atdod to naudu ar divkaarhsiem procentiem divus gadus.. incanti zinaat, ko dariis naakoshgad, ja akan naudas enbuus, jo visa buus uz krediita nomaxas procentiem aizgaajusi?) ljichna manii izraisa tikaj pretigumu pret shaadiem Nopirktiem "sveetkiem"..

    sveetki ir kau aks taads, kas naak no sirds nevis no masu psichozes inspireets.:)
    • a man svētki rodas tieši sirdī.. bet tieši laikā, kad kalendārā rakstīti :DDD

      un nevajag jau pārpīlēt :)) svētki ir jauki un nav jau nemaz tik komercialilzēt
      • :)) es nepaarspiileeju.:)) es vienkaarshi Tieshi Taa jutu visu sho ljembastu.:))
        • es laikam esmu neriktīga.
          es nejūtu..

          vien tas, ka pa tv ir daudz rotaļlietu reklāmas parādījušās..
          • Mani vairs pat nebesī visas tās reklāmas, egles un tizlie salaveči - es apzinos, ka tas pieder pie urbānās ainavas šajā gadalaikā.:)

            Mēs, pilsētnieki, ziemas tuvošanos nosakām nevis pēc sniega, bet pēc plīša ziemeļbriežiem skatlogos. Un pavasaris mums nāk, nevis ar pirmajiem pūpoliem, bet ar brīdi, kad no reklāmām nozūd Valentīņu sirsniņas.:)
          • jaa, taas rotaljlietu reklaamas ir kau kas baiss - zheel to nabaga vecakau kuru beernelji shamas redz.. tamaas igrushkas tkash visas baisu naudu maxaa...
    • Šoreiz nav runa par kredītiem - nekad neesmu tos īpaši atbalstījusi.

      Protams, ja ģimenē ir sēras, tad svētki nevar būt tādi paši kā citreiz, tie ir rāmi un iek izbaudīta kopābūšana un savstarpējais atbalsts, nevis līksmošanās un jautrība.

      Ja ir pamatīga finanšu krīze - tad svētki ir pieticīgāki un naudas ieguldījums jāaizstāj ar izdomas ieguldījumu.

      Taču kaut kāds tīšs autsaiderisms, tipa, "nesvinēsim neko vispārēji atzītu, jo to svin tikai masu psihozes apsēstais pūlis", man vienmēr ir licies slēpjam vai nu kaut kādus lecīgus sociopātiskus kompleksus vai arī neprasmi ar savu oriģinālo piegājienu padarīt "nožēlojamo komercializāciju" personisku un individuālu.

      Bet, Dieva dēļ, neuztver personiski - jo, ja kādam tā nudien ir labi, un visiem viņam apkārtējiem arī - tad uz šo cilvēku šis ieraksts neattiecas.:)
      • redzi, manaa gadienaa darbojas dazhaadi apstaaklji kamdeelj man taada attiexme tieshi uz ZS -
        1. augu laikaa, kad ZS nesvineeja - svineeja Jauno Gadu..
        2. kad Latvija tjipa atdzima, paraadiijaas ZS ar motivaaciju "gjimenes miilestiibas un sirsniibas sveetki" - smiekliiga motivaacija prieksh manis, njemot veeraa maans globaalaas (kuraa piedizmu un augu) gjimenes ieksheejaas probas - taas vaakshanaas pie Gjimenes Galda un taa liekuliiba kuru visa "gjimene", kura visu altikusho gadu tikv ien dara kaa traucee tev dziivot, vai bojaa tev ddziivi, vaj vispaar (vislabaakajaa un man izdeviigaakajaa varianta) neliekas par tevi ne zinis, piekopj pie shamaa "miilestiibas, sirsniibas un piedoshanas sveetku" galda manaa redzeejumaa bija vienkaarhsi nozheelojama, laj neteiktu nekjiitra.:)
        3. man un maniem beerniem Pilniigi Pietiek ar tiem daudzajiem sveetkiem kuri mums gadaas, notiek, piedzimst visa garaa gada laikaa neatkariigi no kalendaara raadijumiem.:) shaja sakaraa man ir diezgan daudz staastaamu reaalu notikumu, kaa nesekoshana lidzi kalendaaram, bet paradums riikot sveetkus kad vien iegribas, tiiraas nejaushiibas delej tiehsi kalendaaraa atziimeetajos sveetkos izveershas par lieliskaakiem sveetkiem nekaa visiem tiem, kuri citigi seko kalendaaram un niigri/nepacietiigi/aizdomiigi gaida Kas_Nu_Tagad_Buus un sagaidaa visbiezhaak baiso CHIKS...:))
    • Piedāvāt ZS kredītu ir uzņēmēju darbs, neviens taču ar varu nespiež. Tas ir tikai piedāvājums, kādēļ tā šūmeties? Citam varbūt tā tiešām ir izeja, cits - kā katru gadu iztiks ar saviem līdzekļiem, cits būs kopš septembra par dāvanām domājis un katram būs iegādājies tieši to, kas vispiemērotākais. Dāvanai taču nav jābūt dārgai, bet gam mīļai un personiskai.
  • sis gan bij jauks ieraksts. viedoklim gandriz pievienojos :)
  • daudzi attiecībās ievieš to tirgu, kuru Tu pieminēji, tb, tad un tad jau dabūji to un to, tā sakot, labo darbu limits izpildīts, ko vēl vajag. Diemžēl.
  • pievienot atmiņām. klik.

  • ieliec vārda "svētki" vietā "kāzas".
  • Nezinu. Pats nejustos nepelnīti aizmirsts arī tad, ja vispār nekad neviens neko vairāk par verbālu sveicienu nedāvātu.

    Un tā apdāvināšanās "svētku reizēs" ir kretīnisms. Kretīnisms kvadrātā. OK - bērni. OK - dzīvesbiedrs. Aber visas vecmāmiņas, māmiņas, brāļi, krustmātes, kolēģi un draugi? Vismaz pats pret sevi esmu godīgs, ka neko, pilnīgi neko sakarīgu uzdāvināt nespēju. Dāvanu kartes? A kālab ne vienkārši naudu? A, ja vienkārši naudu, kālab svētku reizēs? Nauda kā uzmanības pierādījums? Tjipa - vakar nopirku krustmātes un sievasmāsas vīra uzmanību?

    Un šī īdēšana par 99% īgņu un burkšķu uzmanības pierādījumu trūkumu sveramās un naudā izmērāmās vienībās no sievietes mutes(pirkstiem) - klaji meli un dezinformācija. Teikšu tikai vienu - no man pazīstamajiem vīriešiem 99% mēdz apdāvināt savus tuvos tāpat vien, bez iemesla. Retāk/biežāk - tas ir cits jautājums. Savukārt, no man pazīstamajām sievietēm to dara tikai retā. Kas ir normāli un saprotami.

    Tas man, protams, netraucēja šodien pat uzzvanīt brālim un pateikt - "Tev, protams, nekādas ZS dāvanas nebūs, aber man uz ziemassvētkiem vajag to un to!"
    :)))
    • "Vismaz pats pret sevi esmu godīgs, ka neko, pilnīgi neko sakarīgu uzdāvināt nespēju. " - lūk, arī atbilde.:p
      • Un Tu spēj? Neglaimo sev.
        • Es Tev kādreiz būtu ko dāvinājusi, ka vari spriest?:/
          • A Tu pati pie sevis paskaiti, piemēram, pēdējās 10 dāvanas(suvenīrus ieskaitot), ko esi dažādiem cilvēkiem uzdāvinājusi. Tikai pati sev. Goda vārds neticu, ka tas viss visiem apdāvinātajiem škitis sasodīti jauki. Izņemot tos, kuri priecājas par dajebko, ko uzdāvini kā uzmanības pierādījumu, jo tad tiešām vienalga, ko dāvināt, vai tos, kuriem "na haļavu uksus sladkij".
            • Zini, Tu tiešām neesi man mīļo cilvēku sarakstā, tāpēc Tavs nojausmās dibinātais minējums par to, vai man ir vai nav gaume, izvēloties dāvanas, mani galīgi neinteresē.:)))
              Citu argumentu, es sapratu, nav, ja?:)
              • Par gaumi te nudien nebija runas. Personificēju tālab, lai Tev pamatprincipi būtu saprotami. Jo - ja tevi tas, ka daži uzskata šo pārspīlēto apdāvināšanās māniju par pārspīlētu, neskar ne mazākajā mērā, tad Tev nav arī neviena paša argumenta par tiem Tevis minētajiem 99%. Tb - tāds pats nojausmās dibināts bezargumentu minējums. Tikai kaitīgāks.
    • man liekas, ka ideja bija savādāka, un nevis 99% vīriešu pavirši izturas pret savām sirdsdāmām, bet 99% vīriešu, kuri īd par to, cik daudz naudas jātērē "obligāto" svētku dāvanām, tā dara :P

      bet jebkurā gadījumā tev laikam nav veicies ar paziņām :D
      • Turklāt domāti bija 99% abu dzimumu īdētāju, bet nez kādēļ sāpīgi reaģēja tieši vīrišķais lepnums.:)))
        • eh, tātad arī es pārlasījos un pat mans iegūtais rezultāts jādala ar divi :D
          tad jau nepavisam nesanāk briesmīgi :)
        • Nebija sāpīgas reakcijas. Tīri matemātiski - par vīriešiem esmu pārliecināts. Par sievietēm ne tik ļoti. Kā rezultātā, tīri matemātiski, ja pieņemam, ka virieši/sievietes ir apmēram 50/50, tad no abiem dzimumiem 99% nesanāk nekādi.
          • Man ir humanitāra izglītība, bet tik daudz kā skaitli 49, 5% man pamatskolā iemācīja uzrakstīt.:)
            Klau, davai, sarunājam, ka beigsi te dzīt to atbaidošo demagoģiju - joks jau ir par daudz ievilcies, un mana humora izjūta, kā zinām, ir ļoti ierobežota.:///
      • Par naudu vispār te runas nebija, cik ievēroju. Naudā dāvanas nemēra, cik zinu. Un, ja kāds mēra, tad tas ir nožēlojami.
        • ak, es atvainojos par neprecizitātēm, man vienkārši maz čīkstuļu starp paziņām...
          bet par ko tad īd? par to, ka slinkums palauzīt galvu, lai sagādātu prieku saviem mīļajiem? manuprāt, tas ir vēl nožēlojamāk :P
  • Un vispār - visu šo "ai, dāvanas, dāvaniņas!" rezultātā plaukst un zeļ visādu stikla ežu ražotāju un tirgotāju bizness. Viens panikā nopērk stikla ezi, jo nevar neko saprātīgu izdomāt, bet dāvana tak ir jādāvina! Otrs izliekas, ka par šo stikla ezi ir sajūsmā. Uzliek uz bufetes, mokās, jo netīrs stikla ezis izskatās nejauki, bet putekļus no tā izslaucīt nav iespējams. Tad, kādu dienu tas stikla ezis no bufetes nogāžas tomēr. Apdāvinātajam tieši uz kājas. Un saplīst. Apdāvinātais, par spīti caurumiem kājā, atviegloti nopūšas. Un ar nelielu satraukumu gaida nākamo dāvanu.
    • Jā, un sekss arī defoltā ir slikti, jo daži idioti nekam nav derīgi gultā!:)))))
      • Kā jau pieminēju, dāvināt ko/saņemt no dzīvesbiedriem ir OK. Tādā griezumā, protams - sekss ar vectēvu nebūtu nekas lielisks. Ne man, ne sen mirušajam vectēvam.
        • Paralēle gan bija pilnīgi cita.:) Bet es augstu vērtēju Tavu padošanos, izlliekoties to nepamanām.:)
      • nu redzies, ja tu guleetu vislajk tikaj ar vienu indiividu nevis mainiitu jamos, tad teu butu normaals sex - citu tkash tu nezinaatu..;))
        • Tas gan! Un, ja Unpy visu laiku saņemtu tikai stikla ežus, viņam nebūtu ne mazākās nojausmas, ka tās ir sūdīgas dāvanas! :))))
          • buutu, buutu.:)) man mamma uz vaardadienu vienmeer daavinajaa vaj nu Salaveci, vaj Sniegbaltiiti, kurus, kaa es zinaaju jau ieprieksh, man obligaati vaidzees likt zem jaungada egliites un taapec es nedriixteeju ar shamiem speeleeties lai nenoshmuleetu un nesapleestu.:)) tie pashi stikla ezhi vien ir.:))
            biju patiehsaam laimiiga un atvieglota, kad nelaikja maaminja paartrauca mani apdaavinaat manaas vaardadienaas.:))
            • un tā rodas riebums pret svētkiem
            • Nu, tagad Tu nojauci pati savu paralēli ar monogāmiju un vienveidīgām dāvanām.:)
              Sanāk, ka Unpy nav glābiņa no stikla ežiem.;(((
              • nee, daarguminj.:) te pavisam kas cic sanaak.:)
                te sanaak, ka ja tu daavini tad daavini kau ko Patieshaam Deriigu vaj vispaar nekaa nedaavini, ja nevari neko patieshaam Deriigu atljauties - nevis daavini prosta taapeec ka visi daavina, ka tagad jaadaavina un ka ja tu Tagad, kad visi daavina, neuzdaavinaasi, tevi uzskatiis pa rkau ko ne to.:))

                a nu ka davaj Godiigi atziisties cik no visaam taam daavanaam, kuras tu pa visu savu muuzhu esi sanjeemusi "obligaatajos" sveetkos, tevi patieshaam ir iepriecinaajushas saliidiznaajumaa ar taam, kurs ne tikai neiepriecinaaja, bet varbuut pat dusmas aizdeva..;)
                • Dusmas aizdevusi nav neviena.
                  Un, jā - es laikam esmu jocīgs cilvēks, jo es priecājos par pašu faktu, ka cilvēks ir mani atcerējies un gribējis sagādāt prieku.

                  • ok, buus jasagjite kac, kas tevi katru gadu apmeetaas ar stikla ezhiem, laj tu izjustu Kaa Tas Ir..:))

                    es pati, diemzheel, to envareeshu - man riebj bezjeedziigu daavanu daavinaashana kaut vaj prosta taadeelj, laj kaac justu, ka es jamo aceros un par jamo domaaju.:) to acereeshanos un domaashanu va rnodemonstreet daudzos citos veidos un apsoluuti neatkariigi no sveetkiem.:)
                • dāvanai nav noteikti jābūt Patiešām Derīgai, lai tā Patiešām Iepriecinātu, un to es saku čista no pieredzes
                  un ar atļaušanos naudas izteiksmē tam vispār nav nekāda sakara, ja vien ir pietiekami zināšanu, izdomas un mīlestības
                  • +100!
                  • viens no cibinjiem man uz vienu jubileju uzdaavinajaa ne tikaj pashrociigi taisitu, idejiski intresantu bet arii Noderiigu Saimnieciibaa daavanu.:))
                    pavisam chestna - man Nekad nebutu ienakusi praataa Tik Kolosaala ideja, iru paarak pragmatiska.:)
                    veel chestnaak - kau kaadi materiaalie izdevumi sanaak gatavojot dajebkaadu pashrociigu daavanu - kaut vai puzuri savert vaik diegus un adatu nopirkt..;)))
                    • tā jau ir piekasīšanās :)
                      • nau gan.:)) es prosta iru baisa reaaliste.:)) un visaam padariishanaam piekaapju reaali.:))))ppp
                        • rēķināt adatas un diega patēriņu - tas ir tā reāli? :o
                          • ugu.:)) savaadaak var pienaakt momenc, kad teu nekadi nekur nesadabuut to shtrunta adatu kaadaa superatbildiigaa momenta, kur tikai adata var glaabt..:))

                            tas ir taurenjiem viendieneem raxturiigi plivinaaties nedomaajot - nau ko jaadomaa par riitdienu, kuraa buus dahrena siiku siikumu, kuri ietekmees pariitdienu, etc, ja var plivinaaties un nedomaat - tamie taurenji dziivo tikaj vienu dienu, paspeej sapaaroties un mirii nost.. diezgan daudzi cilveeki dziivo tieshi taaapt - no viena sparoshaans liidz otraj..
                            a diezgand audzi dzivo savaadaak - tobish - liek straadaat taam peleekajaam shuuninjaam arii un parasti shamie otrie juutas kudii labaak par tiem pirmajiem - shamiem otrajiem dziive ir incantaaka, jo var par velti skatiities pirmo nemitiigaas klaunaades.:)
                            • skaļi teikts :) es pat teiktu - pārāk skaļi un kategoriski :) salīdzināt cilvēkus, kas neskaita santīmus mīļu cilvēku priekam, ar viendienīšiem - interesanta pieeja... un, pat ja tā, tad teikt, ka vieni vai otri jūtas labāk, nav īsti korekti, jo - kā gan tu vari tik precīzi zināt, kā un kāpēc kāds cits jūtas?

                              bet budžeta plānošana ir laba lieta, tur nu es piekrītu
                              • oppaa!! teu diivaini secinaajumi panesaas no shiis diskusijas.:))
                                kuraa vietaa e sbutu skaitijusi cik kursh santiimus vaj latus teeree otra iepriecinaashanaj (vai otra nopirkshanaj)?.:))
                                man kau kaa shkjita, ka mees te runajaam nevis par naudu bet par fiilingu paarsvaraa..:)
Powered by Sviesta Ciba