Kurvjzieža kontemplācijas

Par vīriešu saprātīgumu

Krāšņais Kurvjziedis

Par vīriešu saprātīgumu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Raugi, par ko nu es reizēm apskaužu mūsu saprāta brāļus no Ādama puses, tad tas ir viņu vairuma racionālais piegājiens mentālajam monstram, dēvētam par Attiecībām. Ja vīrišķi sāk traucēt kāds no Attiecību elementiem, viņš tām pieliek punktu vai ievieš sev papildus vēl kādas - labāk funkcionējošas. Mana māsa no Ievas tādā pašā situācijā visbiežāk izvēlas ilgstoši un kvalitatīvi CIEST, pēc iespējas intensīvāk bojājot dzīvi arī otrai iesaistītajai pusei.
  • Tu runā par patoloģiju, nevis normālu vīrieti vai sievieti.
    • tad jāsecina, ka diemžēl patoloģijas skarto indivīdu īpatsvars ir ļoti, ļoti, ļoti liels.;(
    • Vidējo statistisko sievieti!
      Es par šo bieži nodomāju - nu tak tik ļooooooti slikti tev ar to vīrišķi ir, bet nē, tikai ne šķirties, pasarg dies! Labāk gaudot ausī katram, kam nav slinkums klausīties, kā tu CIET!
  • Šodien ciniska būšu es

    Vai - iespējamais variants - ja briesmīgais monstrs ATTIECĪBAS - parādās pie apvāršņa, vīrietis ātri ātri bēg un paslēpjas :))
    Kas, protams, arī ir saprātīgi.
  • ir viena būtiska atšķirība starp dzimumiem - sieviešu reproduktīvais vecums ir stipri vien īsāks par pretējā dzimuma attiecīgo posmu. līdz ar to uzvedība atšķiras - sievietēm īsākā laika posmā jāatrod partneris (protams, ja vēlas pēcnācējus, visbiežāk jau vēlas gan), nav sajūtas, ka dzimumpartneris būs atrodams bezgalīgā laika posmā. njaaa.. un jebkurš katrs vienkārši puslīdz pievilcīgs eksemplārs ar neder.
  • Tā, pierakstam mazajā zilajā blociņā sadaļā "[info]krii spārnotās frāzes": "Ilgstoši un kvalitatīvi ciest"
  • domāju, ka te nav nekāda sakara ar būšanu vīrietim vai sievietei, bet gan ar zināma vīrišķīguma (jeb tās pašas racionalitātes) devu, ko parasti iemāca labs tēvs. gan starp vīriešiem, gan sievietēm pazīstu cietējus, un bieži vien viņiem vienkārši nav gribasspēka izšķirties
    • +1

      Jā, runa tiešām varētu būt par "vīrišķīgumu" un "sievišķīgumu", kam ir ļoti mazs sakars ar krāniņa esamību vai neesamību vai vīrietības/sievietības kvalitāti. Vienādā vārda sakne ir kultūras iespaidā, nevis bioloģiski pamatoti radusies.
      • vai tik nebij tas viens ciems vienā Ķīnas provincē, kur bija pilnīgs matriarhāts, sievietes nira vietējā ezerā un meklēja pārtiku, visu pārvaldīja un vadīja, un vīrieši bija vien tādi krāniņi :)
      • raugi, manuprāt, par to, cik lielā mērā izplatītākie vīriešu un sieviešu uzvedības modeļi ir bioloģiski un cik lielā - sociāli determinēti, sociālie antropologi rakstīs disertācijas un krustos zobenus, vismaz līdz laikam, kamēr gan es, gan Tu būsim sirmas večiņas.
        • Es tomēr pieturos pie principa, kurā ir pareizi teikt "Tu esi sievišķīga un tas ir dabiski, jo tu esi sieviete", bet nav pareizi teikt "Tu esi sieviete, tātad tu esi sievišķīga". Un sākt teikumus par vīrišķību un sievišķību ar konkrēta dzimuma nosaukšanu drīzāk pieder pie otrās grupas izteicieniem.
          • Šķiet, tāda intelekta piepūle, lai saprastu, kurā formulējuma daļā esmu pieļāvusi kļūdu - vismaz no Tavu principu viedokļa - man šobrīd nav pa spēkam.:)
            • Phhh.
              "Vīrišķīgi ir necepties, bet pasūtīt"
              "Sievišķīgi ir cepties un nepasūtīt"
              Tas būtu politkorekti ;)

              No otras puses, kā es nesen mīļotajam uzrūcu, "ja dzīve būtu politkorekta, tad sievietēm būtu krāniņš!" :)
              • Ā -a!!! Uzreiz tā vajadzēja!;)

                Nezinu, kas īsti ir vīrišķīgi/sievišķīgi, bet manā pieredzē ier vērojumi, ka "Vīrieši necepas, bet pasūta" ir daudz biežāk novērojams nekā "Vīrieši cepas, bet nepasūta", savukārt "Sievietes cepas, bet nepasūta" ir daudz biežāk novērojams nekā "Sievietes necepas, bet pasūta", un to arī esmu pateikusi.

                Varbūt pastrīdēsimies, vai olu pareizāk ēst no resnā vai no tievā gala?:)
  • nu i kas Tev no tā?? Tu taču neesti tā cietēja, vai ne?? I viss štokos.
    • Konstatējumiem, tādiem kā "Zāle ir zaļa" vai "ārā līst lietus" nav vienmēr jāatspoguļo manas sasāpējušās problēmas. Taču neredzu iemeslu, kāpēc es nedrīkstētu ko tādu reizēm uzrakstīt. Īpaši, ja zāle tiešām zaļa un lietus tiešām līst.:)
  • Vienā sieviešu žurnālā (UNĀ?) Stendzenieks jauki ironiskā formā izteicās par vīriešu racionālismu ;-)
    • Nuja, tāpēc uzskatīju par savu pienākumu minēt kādu no retajiem gadījumiem, kad ievērojams daudzums vīriešu dzimuma indivīdu mēdz rīkoties saprātīgāk nekā ievērojams daudzums sieviešu dzimuma indivīdu.:)
      • Tak es vēl arvien pieturos pie idejas, ka tas tamdēļ, ka veču reproduktīvā vecumā pie pilnas apziņas un lietojamā kārtībā ir mazāk nekā tādas pašas kvalitātes sievišķu. Līdz ar to viņiem ir visas iespējas izvēlēties kādu citu, bet viņām nekas cits neatliek, kā pieturēt veci aiz pautiem, ja negrib palikt vienas.
        • pat, ja pieņemtu, ka Tev ir taisnība - ko es lielā mērā joprojām apšaubu - tas neizskaidro iracionālo fobiju palikt vienai. Šķiet, ka vīrišķus šāda perspektīva satrauc daudz retāk un vieglāk.
          • Nu bet tāpēc jau arī ir tā fobija, ka tai ir pamatojums- viņai iespēja palikt vienai ir daudz reālāka, jo veču ir mazāk. Un jo vecāka viņa kļūst, jo šī iespēja kļūst reālāka.

            Kas attiecas uz večiem, tad tur vairāk jāskatās socializēšanas ieradumi. Sievietēm lielajā vairumā nepieciešams emocionāls kontakts ar abu dzimumu pārstāvjiem, bet veči var tīri mierīgi gadiem tusēt tikai ar večiem un sieviete vajadzīga nevis emocionālam, bet fiziskam kontaktam. Tā kā cilvēks pamatā ir emcionāla būtne, tad večiem ir vieglāk panest to, ka viņu emocionālajā dzīvē pietrūkst sievišķa. Savukārt pa laikam dabūt kādu cērtamu skudru (der arī pa maksu) fiziskajam kontaktam nemaz nav tik sarežģīti. Atkal tā paša augšāk minētā iemesla dēļ.

            Kā Tev šitāds murgojums?
            • Ai, pasaulē kopumā to veču nebūt nav mazāk, līdz ar to tās vientulības izredzes tomēr no pašas vien atkarīgas. kā es mēdzu teikt - vīrieši un baciļi ir visur, vai tev kas pieķeras, ir atkarīgs tikai no tavas imunitātes.:)

              Par to emocionālo kontaktu - nu, nezinu, nezinu. Draugi un brāļi taču paliek arī tad, ja stacionārā kniebēja mājās nav.:)
              • Naiva Tu... Pamēģini uztaisīt aptauju par draugiem vīriešiem. Varu derēt, ka pēc 30 sievietēm tādi tikpat kā nebūs sastopami.

                Brāļi arī nemaz tik daudzām nav. Un pat ja ir... Es ar savu māsu tikpat kā nekontaktējos- redzu labi ja 3 reizes gadā, telefoniski sazinamies... nu apmēram divreiz biežāk.

                Te Tu aizķēri aktuālu tēmu- PASAULĒ kopumā veču nav mazāk. Es runāju par Latviju (šai pašā katlā metot visu bijušo socbloku). Un cik no sievietēm ir gatavas mesties veča meklējumos ārzemēs? Pēdējā laikā arvien vairāk. Iemesls laikam nav jāskaidro ;-)
                • Nezinu - man nav problēmu ar draugiem vīriešiem un manām paziņām šajā pašā vecuma grupā arīdzan. Mūsu, naivuļu, nemaz nav tik maz.:)
                  Kas attiecas uz ārzemniekiem - nekur nav jāmetas, paši spieto kā bites ap ziedošām liepām.:)

                  • Tas tāpēc, ka Tu pārstāvi lielpilsētas aktīvo sieviešu daļu, kas ir visai plāna krējuma kārtiņa uz kopējās piena masas... Loģiski, ka šajā pētījuma grupā arī īdētāju būs maz. Uztaisi tādu aptauju Pļaviņās, Aizputē, Kupravā, Vecumniekos... aina būs gluži cita.
                    • tas laikam ir atkarīgs no sievietes interesēm, ja tās aprobežojas tikai ar tamborēšanas pulciņu, tad pie draugiem vīriešiem Vecumniekos pagrūti tikt :)
                      Nu ko lai saka, manu vīrišķo ĻOTI LABO paziņu daļu pārstāv arī personas no Lielvārdes :PPP Kas nav lielpilsēta.
  • Racionālie vīrišķi? Ha! Un māsas no Ievas, kuras Cieš. Cik esmu prasījis īdētājām - "Ko tad īdi? Nepatīk, nevari, negribi - izbeidz tās slavenās Attiecības!", vienmēr esmu saņēmis atbilžu "Nu, ja, bet tad man no daudz kā jāatsakās, pašai būs jamaksā par masīnu, kur dzīvošu, par kādu naudu uzturēšu savu zirgu?" utt. variācijas. Un tas, redziet, Nav Racionali???
    • :)))
      Atļaušos aizrādīt, ka vīrišķis analogā situācijā - pielaulātā vecene maita, toties bagāta - visticamāk ieviestu sev miesai un garam tīkamu mīļāko, kura tad tās ciešanas remdētu "savas kompetences ietvaros". Bet bābieši tik cieš...
  • Tikai kāpēc vīriešiem vidēji statistiski ir daudz īsāks mūžs nekā sievietēm? Laikam no labas dzīves.
    • Tāpēc ka dzer, pīpē un muļķīgā veidā iztiek bez mēnešreizēm (t.i. lēnāk atjauno asinis organismā)...
    • Tur ir cits stāsts - par stulbumu, braucot dzērumā, par veselības nesaudzēšanu (sievišķiparasti daudz ātrāk sāk uztraukties par savām vainām un iet pie ārsta) un tādām lietām. Sevišķi jau par to negadījumu statistitu, imho.
      • Arī tas.


        Tikai mazs labojums. Sieviešķi nevis daudz ātrāk sāk uztraukties par savām vainām, bet vienkārši sāk uztraukties. Veči par savām vainām parasti vispār neuztraucas- jem un pilnīgi iracionāli nomirst. Vot es, piemēram, pie ārsta- dajebkāda- neesmu bijis gadus 5. Tiesa, arī mirt netaisos ;-)
      • Bet vai gadījumā tomēr arī nav tā, ka (ai, atkal vispārinājumi, bet nu labi, pieņemsi, ka 80% gadījumu), apmierināti ar sievu un ģimeni vīrieši kļūst prātīgāki un atbildīgāki salīdzinot ar tiem, kuri ir uz brīvām kājām, vai arī kaut kādā veidā neapmierināti ar attiecībām??
        Tāpat kā lielākā daļa meiteņu (nu, teiksim tie paši 80%, pat vairāk) - ir tur gotes un metālistes un dumpinieces un kas vēl ne, bet tikko kā apvīrojas un vēl jo vairāk apbērnojas, kļūst par izteiktām mājsaimniecēm/karjeristēm.
Powered by Sviesta Ciba