Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu re, Gunčam nervi tomēr neizturēja. Iespējams, ka viņa lielākā problēma bija neprasme komunicēt - gan ar sabiedrību kopumā, gan plašsaziņas līdzekļiem, gan NVO u.c. sadarbības partneriem. Pārāk daudz pašpārliecinātības (kā vairumam lecīgo āžu no 90.gadu jaunbagātnieku vides) un pārāk maz empātijas. Cerēsim uz jēdzīgāku nākamo ministru.
  • Beidzot.
  • Es pilnīgi vai neticēju, ka tas varētu notikt:)
  • Beidzot. Prastais, lecīgais nekauņa.
    • Ir redzēti arī prastāki ministri, bet nu lecīguma šim bija tik daudz, ka pietiktu vidēji aprīkotai zemessargu rotai.:)
      • tā neaprakstāmā "es esmu par jums visiem labāks" attieksme pret visiem - kolēģiem, darbiniekiem, personālu ir vienkārši neaprakstāma. un tukša skaļa muldēšana. Un cilvēki tak uzķērās & ilgi.
  • nu, kopš tās ievērojamās dāmas frizūras beidzot bija kaut kas kolorīts, ko varēja pamanīt arī ļaudis, kas par politiku neinteresējas un vēl aizvien nav pamanījuši, ka VVF vairs nav prezidente!
  • Viņā lielākā problēma ir alkatība apvienojumā ar visnotaļ nepamatotu mesijas apziņu. Jēdzīgāks gan jau, ka nākamais ministrs būs, grūti iztēloties ko nejēdzīgāku, bet jēdzīga ministra nebūs, jo Veselības ministrijā nav iespējams jēdzīgs ministrs.
    • hm, gandrīz vai sakārojās aiziet par ministru. Varētu atjaunot Kuldīgas tradicionālo skrējienu apkārt Pilsētas laukumam ar slimnīcas gultām, tā bija laba medicīnas štelle.
    • Vispār VM ir iestāde, kurā es neuzdrošinātos iet strādāt pat par apkopēju. Tā tomēr ir baisākā no nozarēm. Nav pat redzams, no kura gala tur varētu sākt ko sakārtot, taču vienmēr skaidrs, ka tūkstošiem mirēju būs uz tavas sirdsapziņas.
      • Mirēji pofig, tā ir baisākā no nozarēm dēļ tajā valdošajām korporatīvajām saitēm, vispārējas nekaunības un vispārējas alkatības. Jebkura reforma, kā likums, ir vērsta tikai un vienīgi uz medicīnas jomas darboņu maku papildināšanu, izņemot vidējo un zemāko medicīnisko personālu, protams, kas arī ir saprotams, jo vidējais medicīniskais personāls "augstākā" izpratnē ir tādi kā vergi, zemākais - vergu vergi, bet pacienti vispār nekas, расходный материал.

        Protams, ir izņēmumi, visa veida dakteri aikāsāpi, bet, pirmkārt, to ir pārliecinošs mazākums un, otrkārt, viņi neraujas pie varas. Bēdīgākais visā šajā ir tas, ka tas ir tikai normāli un tur neko, nu tā kā neko nevar padarīt.
        • Korporatīvās saites ir (iespējams) visur. (Man sanācis pastrādāt 3 visai dažādās ministrijās, un šāds iespaids diemžēl radies). Taču citur blēdību seku cena nav gluži cilvēku dzīvības.
          • Nu, man arī ir sanācis padarboties 3 ministrijās un sadarboties teju vai ar visām, citur tās korporatīvās saites ir kaut nedaudz pārskatāmas, VM - nē. Un tam ir gaužām vienkāršs izskaidrojums - finanšu plūsmas īpatnības. Ja pēc iesaistīto skaita līdzvērtīgās nozarēs ierindas skolotājam vai ierindas policistam nav diezko lielas iespējas ietekmēt savu legālo ienākumu apjomu, tad ierindas ārstam ir.
  • es, godīgi sakot, neticēju, ka par to Gaiļezeru ir taisnība, tik stulbi tas bija no viņa puses. bet arī ja tā nebūtu taisnība, jūtu lielu atvieglojumu saistībā ar šo demisiju, lai gan viņš, protams, ir tikai viena pūķa galva
    • Viņš tik tikko presenē to izstāstīja sīkāk. Neiedomājami stulbi.
      • "Es neesu vainīga, viņš pats atnāca!"
        Ppc!
      • jā, ļoti stulbi. man būtu viņa žēl, ja viņš nebūtu bijis tik debīls ministrs
        • Tas, cik viņš pretīgi tikko uzmetis dakteri Krūmiņu, man iznīcina pēdējo līdzjūtību.
          • bet tu saproti, kas tur īstenībā notika? un kas lika dakterim Krūmiņam tik neuzmanīgi rīkoties?
            • Vēlme izdarīt ministram mazu pakalpojumu? :)
              • Turklāt tā bija Belēviča iniciatīva - viņš pats bija zvanījis Krūmiņam un prasījis, vai to nevar fiksi nokārtot. Nepazīstu pārāk daudz augsta ranga priekšnieku, kas šādā situācijā lepni atteiktu nozares ministram.
                Analogs būtu - ja izglītības ministrs piezvanītu bērnudārza vadītājai un palūgtu, lai viņa mazbērnu uzņem ārpus rindas. Cik būtu to, kas ķertu telefonu un zvanītu KNABam?
                • nu bet var taču pateikt - ministra kungs, darām kaut kā citādi, tas ir bīstami jūsu karjerai, mums te viss ir caurredzams. vai arī nokārtot dokumentus kaut kā viltīgāk, lai nevar pieķert
            • Dakteris izgrieza Belēviča pumpu un nepaņēma piedāvāto naudu (par kaut kādiem čekiem pat nerunājot) - kā noprotu, tāda operācija ir absolūtais sīkums, ko līdzīgu man poliklīnikas ķirurģe izveica par ~20 EUR.
              Ņemot vērā, kāda līmeņa operācijas LOCā notiek katru dienu, šis līdzinās deguna noslaucīšanai. Morālā problēma ir tā, ka Belēvičs tobrīd izmantoja resursus, ar kuriem kādam citam varēja izglābt dzīvību. To varētu salīdzināt ar Ātrās palīdzības nostopēšanu, lai aizšautu līdz veikalam, nestājoties pie sarkanās gaismas.
              Dakteris ar nozares ministru ir subordinētās attiecībās, tāpēc, manuprāt, visa vaina par notikušo būtu jāuzņemas ministram.

  • Patīkama ziņa un cerēsim uz kaut ko labāku! :) Man šķiet, ka tas bija absolūts stulbums no ārsta un B puses. Varbūt es pārāk ilgi neesmu bijis Latvijā, bet šajā gadījumā nesaprotu, kāds labums ārstam šādi pieņemt kreiso pacientu? Ārsts taču par to nesaņems nekādu algu vai samaksu. Es vēl saprastu, ja ārsts aiz žēlastības no malas paņemtu kādu nabadzīgu cilvēku vai radinieku, kurš nevar gaidīt rindas galu. Bet ministru vai kādu citu bagātu cilvēku? Var jau būt, ka B iedeva ķepā, bet tas arī ir galīgi neloģiski, jo kālab tad nesamaksāt oficiāli un tāpat saņemt pakalpojumu uzreiz?

    Šādas attiecības, kad atnāk ministrs un mēs viņam dodam visu uzreiz bez maksas vai uzskaites vairāk atgādina feodālas attiecības, kas kaut kur Vidusāzijā tiek reizēm praktizētas, nevis normālā Eiropas valstī. Man pat vēl tagad ir pagrūti noticēt, ka B patiešām to ir darījis :)
    • Varu tikai piekrist.
    • Ak svētā vientiesība...

      Zinot, ka Belēvičam "kas nav ar mani, tas ir pret mani" un ministra iespējas čakarēt nozares amatpersonas, ir naivi brīnīties par to, ka ārsts neriskēja pateikt "nē". Tikpat naivi ir neredzēt, ka Latvijas apstākļos ministram (sevišķi ja nāk no tādas partijas, kā ZZS) savu ministriju & nozari pārvaldīt kā feodālu dzimtmuižu ir norma.

      • Re: Ak svētā vientiesība...

        Es saprotu, ka pasūtījumus izkārto savu radinieku uzņēmumiem vai pieņem likumus, kas izdevīgi viņu biznesam. Tā notiek visur. Bet šis jau ir apmēram tādā līmenī, ka tu aizej uz tirgu un pasaki – vecīt, es esmu ministrs, iedod man šos ābolus par brīvu. A ja ne, tad es painteresēšos pie čomiem, vai tev vispār būs atļauja šeit tirgoties.
        • Re: Ak svētā vientiesība...

          Kā jau [info]krii minēja - Belēvičs nāk no 90.gadu jaunbagātnieku vides. Ar no tā izrietošajām zamaškām.
          • Re: Ak svētā vientiesība...

            un mēs kā sabiedrība acīmredzot esam vēl tajā pašā stāvoklī, jo liekas, ka nudien, ir pieņemami, ka viņš tā dara, VIŅAM TAČU IR NAUDA. un tāpēc Belēvičs tik ilgi bija ministrs, un tāpēc cilvēki turpina balsot par Lembergu.
            es atvainojos, ka visu bāžu vienā katlā, es vienkārši esmu nogurusi no tiem kompleksiem, kas acīmredzami ir aizmālējuši latviešu galvas, ka šādi cilvēki, šādi politiķi, šādi lēmēji liekas pareizi un atbilstoši, jo pašiem grūti noticēt, ka mēs varētu būt pelnījuši ko labāku.
            • Re: Ak svētā vientiesība...

              Lai kā negribētos to atzīt, bet fakts, ka tik daudzi joprojām balso par tādiem blatotājiem, kā Lembergs, Belēvičs un citiem viņiem līdzīgajiem, liecina, ka daudzi savā domāšanā tālāk par 90tajiem nav tikuši.
              • Re: Ak svētā vientiesība...

                jā, un tad rodas jautājums, kāpēc - pieredzes trūkums, domāšanas iestrādņu neatbilstība pašreizējai situācijai, nespēja pieņemt, ka laiki ir mainījušies un homo sovieticus laiks ir pagājis, vai vēl kāds nezināms faktors?
                • Re: Ak svētā vientiesība...

                  iespējams, gana daudzi no viņiem vienkārši gribētu darīt tāpat.

                  pirms kādiem 7 gadiem pļāpāju ar vienu pazīstamu jaunieti, no bijušās sievas radiniekiem. toreiz viņam bija ap 17. tāds vidējs puisis -- diezgan apķērīgs, draudzīgs, kārtīgs, neapgrūtināts ar intelektuālām interesēm, bet nebūt ne muļķis.

                  viņš teica, ka gribot kļūt par deputātu, jo tur nu gan esot forši; nekas nav jādara, nauda normāla un var vēl kaut ko izbīdīt sev.

                  un tā nebija ironija.
                  • Re: Ak svētā vientiesība...

                    jā, nu, šādus zēnus es arī esmu gana sastapusi, tostarp savā vidusskolas klasē. tādi ne pārāk intelekta nogurdināti :)

                    un šeit jau parādās jautājums par līdzsvaru, man liekas. ja šādu cilvēku ir ierobežots skaits, tad jau viss tā kā ok. ja viņi ir vairākumā un nosaka valsts virzienu, tad paliek daudz skumjāk ap sirdi.
    • Bet šajā vajadzībā paklanīties lv arī ir daudz tuvāk centrālāzijai.
Powered by Sviesta Ciba