Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ā, un vēl mazliet par demogrāfijas politiku.
Piedodiet, atvainojiet, bet man nudien šķiet, ka uz pārapdzīvotas planētas, kura jau sāk izjust globālu resursu trūkuma krīzi, mudināt kādu - kaut vai maziņu - sabiedrību uz aktīvāku vairošanos ir aptuveni tas pats, kas mudināt uz aktīvāku mežu izciršanu, upju aizbēršanu un jūru saindēšanu. Aptuveni tas pats, kas kara kurināšana, godīgi sakot.
  • Tā viš i. Demogrāfiskā agresija.
  • interesants pavērsiens — Latvija ir teju līderi planētas glābšanā
    • Nu, pag, Latvija tak jau ir atzīta par otro zaļāko valsti pasaulē, arī pēc šī parametra mēs varam pozicionēties kā vienīgie, kuriem rūp cilvēces likteņi un pieprasīt, lai tās valstis, kuras ražo cilvēkus un citus atkritumus, mums par to maksā tieši tāpat kā maksā par CO izmešiem pēc Kioto protokola!:))
  • gluži manas domas, vienīgi manas domas ir daudz nesaudzīgāk un rupjāk formulētas
  • Kur pārapdzīvota? Latvija nav pārapdzīvota. Ķīna ir. Un viņiem arī savas demogrāfikas problēmas. Tāpat arī ūdens taupīšana mūsu upēm bagātajā zemē nekādā veidā nepadzirdīs izslāpušos Āfrikas bērnus.
  • Ņemot vērā sajāto ekonomisko situāciju uz visas planētas Zeme - nākamajiem cīņa par izdzīvošanu būs vēl sūrāka. Tas biedē.
    • Ekonomiskā situācija jau vistiešākajā veidā izriet no pieejamo resursu un to patērētāju proporcijas. Resursi ļoti strauji samazinās, patērētāju skaits ļoti strauji pieaug.
      Tajā pašā laikā mēs cenšamies veicināt dzimstību.
  • (Anonīms)
    http://www.danbrown.com/inferno/
    :)))) L.
  • personīgā nostāja šajos jautājumos ir pārāk sīka vienība, lai da jebko ietekmētu uz strauji vairojošos tautību fona. man grūti iedomāties, kā 2 miljonu izmiršana da jel kā uz labo pusi ietekmēs taisnīgu resursu sadali atlikušajiem 8 miljardiem. un vēl, objektīvi, man grūti novērtēt 1.4 bērnus uz katriem 2 pieaugušiem cilvēkiem kā aktīvu vairošanos.
    • Nu, bet paldiesdievam, ka vismaz mūsu ir tikai 2 miljoni, nevis divi miljardi, un ka mums ir 1,4 nevis 14 bērni uz pāri! Ja ne citādi varam ko ietekmēt, tad vismaz nedarīt situāciju ļaunāku!
      OK, es saprotu, nav humāni cilvēkiem aizliegt palaist pasaulē savus gēnus, jo daudzi tam piešķir milzu jēgu. Taču arī veicināt to pašreizējā situācijā nekādi nevajadzētu!
      • Runa nav tikai par gēniem. Senos laikos man bija diskusija ar pasniedzēju, kuram es uzdevu tieši šo jautājumu: "kāds ļaunums no tā, ka visi baltie izmirs (uz ko šobrīd iet), un nākotnē šeit dzīvos, teiksim, ķīnieši?" Uz ko viņš - sirms ebrejs - atteica, ka, viņam jau arī nav iebildumu pret citām rasēm, diemžēl, neviens no tiem ķīniešiem par mūsu kultūras sasniegumiem - valodu, mūziku, vizuālo mākslu, kino etc - neinteresēsies absolūti un nemaz, un viņiem to pārmest nevar.
        • Satraukums par to, kas notiks ar mūsu unikālajām tautasdziesmām ne ar ko īstenībā neatšķiras no vēlmes nodot tālāk savus gēnus - tikai šajā gadījumā runa ir par kolektīvo, nevis individuālo identitāti.

          Te vienīgais risinājums būtu - adoptēt visus ķīniešu un indiešu bāreņus un audzināt viņus par tīriem latviešiem, tādējādi nodrošinot pēctecību valodai un kultūrai, bet nepalielinot planētas iedzīvotāju skaitu.:)
          • klau, pirms ķeries pie indijas, varbūt, vispirms piedāvā gādīgu roku kādam latviešu vai krievu bērnelim - mums jau arī bērnu nami vēl nav tukši un aizklapēti, gluži otrādi.
            • Tev gan patīk visiem dot konkrētas norādes.:) Labi, ka vismaz termiņus ne katrreiz.:)
              • :) jā, esmu rīcības cilvēks.
                • Rīkojumu, es pat teiktu.:)
                  • jap. sauklis, katrā ģimenē pa bārenim ir vismaz tikpat jauks, kā nepopularizēsim vairošanos! :)
                    vai arī, nost ar kaķiem, kamēr citviet pasaulē cilvēki cieš badu!
                    • ja runā par nelietderīgu resursu izmantošanu

                      ka tā padomā, mājdzīvnieki vispār ir drausmīga perversija. nu, skatoties no indoķīnas puses, piemēram. suņiem, kaķiem, kāmīšiem un zivtiņām būtu jābūt maltītēm nevis kaut kādiem cilvēku labākajiem draugiem.

                      vismaz tikmēr, kamēr bāreņu nami visā pasaulē pilni.
                      • Re: ja runā par nelietderīgu resursu izmantošanu

                        Hmm, ja Tu gribēji teikt, ka mājdzīvnieki būtu jāaizstāj ar bāreņiem, Tu cinismā pilnīgi noteikti pārspēj mani un daudzus no rūdītākajiem man zināmajiem ciniķiem.:)
                        • Re: ja runā par nelietderīgu resursu izmantošanu

                          tak ne. vienkārši visi mājdzīvnieki jāapēd, lai vairāk resursu paliktu pārapdzīvotajai cilvēcei. pēc tam varēs ķerties klāt pie bāreņu namu izformēšanām un citām uz dzimstības samazināšanu vērstām darbībām.
                      • Re: ja runā par nelietderīgu resursu izmantošanu

                        Kategoriski iebilstu. Laukos mājdzīnieki veic konkrētas funkcijas - kaķi biedē peles un žurkas, suņi uzrauga teritoriju, ziņojot par svešinieku tuvošanos. Bāreņi, protams, arī varētu veikt kādas lietderīgas funkcijas, taču mūsdienās bāriņtiesa šo visu dikti ierobežo:))
                        • Re: ja runā par nelietderīgu resursu izmantošanu

                          dooh, laukos tak dzīvo tik 10-30% no populācijas. :)
                    • :)
              • p.s. cerams, ka tavas idejas nematerializēsies. bail pat padomāt, kā viņas izskatītos, piemēram, skūtgalvju interpretācijā.
  • Diemzhel tavi vecaki nav domajushi globali. :(
    Peecnaceji - strategija globalai konkurencei par ierobezhotajiem resursiem. Gan individualaa, gan kopienas liimenii. Labi, moderni ir sadarboties, nevis konkuret, tapec te vajag importet bernus un jaunieshus no turienes, kur resursu deficits un parapdzivotiba.
  • absolūti piekrītu.
    tiesa, šie globālie apsvērumi, lai arī būtiski, tomēr nav nosacījuši manas reproduktīvās izvēles, bet es sevi mierinu ar domu, ka mazāk cilvēku, kuri saglabā šitik pat sapistu domāšanu arī nav gluži ideālā pasaule, uz kuru tiekties... (tb., manuprāt, būtu iespējams dzīvot normālāk pie esošā razklada, ja ļaudis nedaudz pamainītu savu domāšanu, bet, protams, neprasiet man, kā to panāk (un vai 2 milj cilvēku domāšanas pamainīšana kaut ko reāli mainīs visā plašajā musulmaņu, pareizticīgo u.c. "es zinu, kā ir īstenībā" auditorijā..)
  • Oj, provocē, ja. :D

    No vienas puses, taisnība tev ir, no otras, ja aģitācija par vairošanos tiktu apvienota ar aģitāciju par ĢMO daudz aktīvāku ieviešanu ražošanā, tad tas varētu izlīdzināties.
  • mudināšana (te Tu manuprāt izvēlējies pārāk maigu apzīmējumu, bet es nojaušu, kāpēc :) ) pati par sevi neiekļauj neko apsveicamu
  • Kas te 'pārapdzīvots', kāds vēl resursu trūkums??
  • Jā, diskusija interesanta, argumenti burvīgi.

    Resursu arguments mazliet ir dīvains, jo kaut kā cilvēki ir dzīvojuši pirms iekšdedzes dzinēja. Racionalizēt visu nevajadzētu, citādi tiešām nonākam līdz tēzēm pa ķīniešu bērneļu adoptēšanu, mājdzīvnieku pārvēršanu pārtikā, un sazin vēl kādām antiutopijām, kaut vai Holivudas grāvēju taisi. Kaut kā cilvēce ar visu savu racionālo prātu regulāri attopas pie sasistas siles, vai tas ir kāds karš vai ekonomiska krīze.

    Saspīlējumi, kā reizi, rodas aiz tā, ka nelaimīgi cilvēki nekontrolēti atražo nelaimīgus cilvēkus. Un tad katrs meklē savu ceļu pie zvaigznēm bez sapratnes, cilvēcības un iecietības. Tāda sastrēgumstunda globālā mērogā. Taču tā visa fauna bieži vien izrādās ļoti talantīga sadarboties, lai piepildītu savas īstermiņa vajadzības, un izdzīvošanas spēlē izkonkurē pārējos. Lūk, ja cilvēki spētu iemācīties būt laimīgi, tad vieta atrastos gan lielām laimīgām ģimenēm, gan bezbērnu filantropiem, gan kaķu tantēm. Pēdējais gan arī ietver to, ka neviens ne uz ko netiek mudināts.
  • Aicināt izmirstošu sabiedrību vairoties nozīmē aicināt aicināt saglabāt arī daļiņu no cilvēces kultūras un savdabības. To citās pasaules vietās vērojamais cilvēku skaita pieaugums nekompensēs, un arī ieemigrējuši šeit viņi par šejieni patiesi saprast spējīgiem latviešiem (vai pat latvijiešiem) nekļūs.
Powered by Sviesta Ciba