Kurvjzieža kontemplācijas

Novēlotas šur tur manītu pļāpu atskaņas

Krāšņais Kurvjziedis

Novēlotas šur tur manītu pļāpu atskaņas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai es esmu vienīgā, kam šķiet, ka jautājums - vai tev patīk bērni? - ir apmēram tikpat sakarīgs kā - vai tev patīk cilvēki vecumā no 23 līdz 37 gadiem? Jā, jā, nešķirojot pēc interesēm, uzvedības, rakstura, prāta, pazīstamie un nepazīstamie, arī tie, kurus nekad mūžā nesatiksi. Patīk? Vai nepatīk? A?
  • Tie noteikti ir pedofīlu mednieki!
  • a zini nē. var gadīties, ka cilvēkam nepatīk itin neviens bērns vecumā līdz 7 gadiem. nu varbūt izņemot vienīgi savējos. kamēr paciešamus pieaugušos var piemeklēt visos vecumos.
  • a kāpēc tiem bērniem būtu jāpatīk?
    ir jau ir tie cilvēki dīvaini
  • Aj, tas tāpat kā - vai tev patīk dzīvnieki?
  • Neesi vienīgā, ja tas Tevi mierina. ;)
  • Blablabla. Uzreiz pateikšu, ka neesi vienīgā, kurai, ja gribi, dīvains šķiet daudzu preču iedalījums "vīriešu", "sieviešu" un "bērnu", taču zināma lõģika tur tomēr ir un Tu to labi zini:))
    • Iespējams, esmu vienīgā pietiekami dumjā, lai nesaskatītu analoģiju.
      • Tikpat iespējams, ka asociatīvās disfunkcijas vai kā to figņu, kas daudzām psihiskām slimībām raksturīga, sauc, rezultātā kaut kādu analoģiju redzu tikai es. Nav taču svarīgi.
  • vai tad tādus vispār kāds uzdod. man nav gadījies,ka tāds kā prasītu. bērni jau nav kaķi vai suņi galugalā, mīlestību pret kuriem puslīdz var noteikt.
  • heh, gribēju kaut ko ierakstīt, bet nolēmu tomēr nelīst šai tēmā iekšā.
    • Nuja. Tagad pašapzinīgākie nodomā, ka Tavs viedoklis sakrīt ar viņējo, bet trauksmainākie uzmet lūpu, ka esi gribējusi iebilst.:)
      • Nu labi.
        Es domāju, ka bērni tomēr ir klasificējami kā viena konkrēta sabiedrības daļa, tāpat kā vecīši, pensionāri. Protams, viņi visi ir cilvēki. Tomēr dažāda vecuma cilvēkiem var būt izteikta nepatika pret tiem kas bērni vai pret tiem, kas vecīši, vai varbūt pret cilvēkiem vispār.
        Ir ļoooti daudz tēvu, kuriem, ja nu ne gluži nepatīk, tad pilnīgi neineteresē bērni, līdz tie sasniedz, viņuprāt, saprātīgu vecumu. Un ir daudz visādi citādi normālu pieaugušu cilvēku (sieviešu un vīriešu), kam sveši bērni patik tikai tad, ja tie ir smuki, paklausīgi un kā pūkaini kaķīši. Vai arī neganti, bet ar kādām ļoti spilgtām, interesantām personības iezīmēm. Pārējie bērni vienkārši labākajā gadījumā netraucē, sliktākajā - krīt uz nerviem. Tu teiksi, ka tieši tas pats attiecināms uz pieaugušo savstarpējo patiku, nepatiku vai vienaldzību. Daļēji tas tā ir. Bet pieaugušo klātbūtni mēs lielākā vai mazākā mērā varam izvēlēties, bet svešus bērnus nākas pieciest dažādās sabiedriskās vietās un pat draugu lokā (man ar manu paziņu bērniem ir laimējies, bet tā gadās ne katram), pie tam kaut kāds nerakstīts sabiedriskās uzvedības kodekss liek izlikties, ka uķi puķi bērniņš tev liekas vienkārši dievīgs.
        Vēl tur kaut kas ir ar nāciju temperamentu saistīts - itālijā tiešām "šausmīgi mīl bērnus", kamēr skandināvi šai ziņā ir ļoti atturīgi un brīžiem liekas, ka viņi tikai ieaudzinātās pieklājības un demokrātijas dēļ valdās, lai visus bērnus pieklājīgi nepasūtītu kādu māju tālāk.
        Diezgan nesakarīgi izskaidroju, bet, kopsavilkums - bērni ir bērni, pieaugušie ir pieaugušie, vecīši ir vecīši, ķīnieši ir ķīnieši, krievi ir krievi un latvieši ir latvieši. Un, lai cik mums nebūtu ieaudzināts, ka nacionalitāte/vecums nedrīkst būt pamats vispārinājumam, tomēr kaut kādas vispārīgas iezīmes visām šīm grupām arī piemīt. Un tās var patikt vai nepatikt:)
        • Lūk, un man šķiet, ka šie vispārinājumi (kā arī dažādi uzvedības kodi) allaž liek mums mazliet melot, jo, kad es saku, ka man patīk gruzīni, es noteikti nedomāju VISUS šīs tautas pārstāvjus, un pat ne visus tos, kurus pazīstu. Un starp vecīšiem ir gan ļoti šarmantās vecās dāmas un kungi, gan kašķīgie babuļi, gan vecie duraki, gan sirdsskaidrās sirmmāmiņas, gan vēl visi iespējamie paveidi un atsevišķie cilvēki, kurus mīlēt vai nīst.
          Jā, es arī te drusku aizrāvos, bet mana pamatdoma laikam bija tā, ka es nespēju noticēt, ka kādam var patikt VISI bērni bez izņēmuma, jo bērnība manuprāt (tāpat kā jebkurš cits vecums) vēl pati par sevi nepadara cilvēku nedz simpātisku, nedz interesantu. Kamēr atsevišķus bērnus (ne savus šajā gadījumā) var uzskatīt par foršiem un pat mīlēt.
          • jā, bet es jau saku apmēram to pašu. "man nepatīk bērni, izņemot, tos..."
            nevienam nedz nepatīk nedz patīk bez izņēmuma visi bērni un visi gruzīni:) bet daudz maz katrs cilvēks jūt, vai viņam bērni un gruzīni patīk "pa lielam":)
            • Nu, taisnība jau, taisnība.:) Tikai bērnu ir vēl vairāk un viņi ir vēl dažnedažādādāki nekā gruzīni, tāpēc es te tā.:)
              • un vēl jau ir arī gruzīnu bērni!
              • Cilvēkam, kas grasās strādāt bērnudārzā vai sākumskolā, tomēr uz šādu jautājumu būtu godīgi jāatbild "jā!"

                Ir jāpatīk ņemties ar cilvēces daļu, kurai ir īpaša tipa uzvedība nepietiekami nobriedušas nervu sistēmas dēļ. Ja salīdzinām ar jautājumu "vai tev patīk matemātika" un "vai tev patīk medicīna"
  • ļična man bērni nepatīk un nekad nav patikuši...:)
    moš tieši tāpēc es viņiem patīku..:)
  • Nee, neesi vieniigaa. Es uz so jautajumu nekad neesmu uzspejusi atbildet lidz galam, jo saaku ar "nu...", bet taa jau tiek uztverta kaa atbilde :)
  • šie divi salīdzināmie jautājumi būtu vienādi sakarīgi vai nesakarīgi, ja būtu iespēja bieži vien lasīt apgalvojumus "vuj, kā man patīk cilvēki no 23 līdz 37 !" un "man nepatīk cilvēki no 23 līdz 37, izvēlos uzturēties tur, kur šamo nav".
    Nekas tāds nav novērots, kamēr cilvēki maigajā vecumā aizvien izraisa reakcijas, pretreakcijas utt.
    Es to nevaru izskaidrot, bet kaut kas tajos bērnos laikam ir, ja vieniem tie visi šķiet forši, citi skaidri apzinās, ka viņiem bērni nepatīk, citi vnk uzdot jautājumu : "vai tev patīk bērni?"
  • Ir zinatniski pieradits, ka vairumam respondentu atteli ar smaidigiem mazuljiem un kakjiem izraisa pozitivas emocijas, tachu atteli ar smaidoshiem pieaugushiem - mazakam skaitam. Tad nu jautajums nozime velmi uzzinat kurai grupai tipiska gadijuma atbilstu. Cilvekiem ir raksturigi uzvesties raksturigi, lai gan gadijumi medz but dazhadi.
    • Par tām bildēm - tas varbūt attiecas tieši uz zīdaiņiem/bērniem līdz 2 gadu vecumam? Jo tad darbojas sakarība: smaida-tātad šobrīd nebļauj, uffffffff...
  • Jautājums ir analogs "vai tev garšo gurķi".
    Ja pret bērniem izturas kā pret dārzeņiem, noteikti ir iespējams apgalvot "man patīk bērni, kili, kili, uķi, uķi!"

    nez, kāpēc bērniem neviens neprasa "vai tev patīk bērni?" lai gan droši vien varētu pajautāt "vai tev patīk pieaugušie?"
    • Jā, starp citu, es bērnībā diezgan cietu no "aizej, paspēlējies ar citiem bērniem", kad pēc noklusējuma tika pieņemts, ka man noteikti patīk šie citi bērni un viņiem visiem noteikti patīku es, un mums noteikti jāgrib kopā spēlēties.
  • Uz jocīgiem jautājumiem vienmēr var atbildēt - kādēļ jautā? Šis jautājums ir jocīgs vienīgi jocīgā kontekstā. Es skaidri varu atbildēt, ka man nepatīk bērni, bet tas nenozīmē, ka es nekādos apstākļos ar viņiem nekontaktēju. Varu pat pamatot kādēļ man viņi nepatīk, bet parasti jau pēc negatīvas atbildes nevienu tas vairs neinteresē. Tieši dēļ tā, ka daudzi pieņem, ka bērniem būtu jāpatīk pēc noklusējuma, gribētos nēsāt atpazīšanas zīmi: "Riebjas bērni, nebarot un nekaitināt".

    Apzinoties to, kur tam visam aug kājiņas, varu piedāvāt vēl vienu kašķa tēmu - dzīvnieki. Mani jau sen nespēj kustināt apgāzti puķupodi, piemīztas čības, pievemtas pagultes un attaisīti ledusskapji. Un vienmēr brīnos par stāstiem, kad lops tiek ar purnu bāzts savos izkārnījumos, vai nedod dies dauzīts. Kas, kas, bet nu jautājumā par lopiem nav pat jābūt izglītotam par kontracepciju, lai spētu no viņiem izvairīties.
Powered by Sviesta Ciba