Kurvjzieža kontemplācijas

Novēlotas šur tur manītu pļāpu atskaņas

Krāšņais Kurvjziedis

Novēlotas šur tur manītu pļāpu atskaņas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vai es esmu vienīgā, kam šķiet, ka jautājums - vai tev patīk bērni? - ir apmēram tikpat sakarīgs kā - vai tev patīk cilvēki vecumā no 23 līdz 37 gadiem? Jā, jā, nešķirojot pēc interesēm, uzvedības, rakstura, prāta, pazīstamie un nepazīstamie, arī tie, kurus nekad mūžā nesatiksi. Patīk? Vai nepatīk? A?
  • Nuja. Tagad pašapzinīgākie nodomā, ka Tavs viedoklis sakrīt ar viņējo, bet trauksmainākie uzmet lūpu, ka esi gribējusi iebilst.:)
    • Nu labi.
      Es domāju, ka bērni tomēr ir klasificējami kā viena konkrēta sabiedrības daļa, tāpat kā vecīši, pensionāri. Protams, viņi visi ir cilvēki. Tomēr dažāda vecuma cilvēkiem var būt izteikta nepatika pret tiem kas bērni vai pret tiem, kas vecīši, vai varbūt pret cilvēkiem vispār.
      Ir ļoooti daudz tēvu, kuriem, ja nu ne gluži nepatīk, tad pilnīgi neineteresē bērni, līdz tie sasniedz, viņuprāt, saprātīgu vecumu. Un ir daudz visādi citādi normālu pieaugušu cilvēku (sieviešu un vīriešu), kam sveši bērni patik tikai tad, ja tie ir smuki, paklausīgi un kā pūkaini kaķīši. Vai arī neganti, bet ar kādām ļoti spilgtām, interesantām personības iezīmēm. Pārējie bērni vienkārši labākajā gadījumā netraucē, sliktākajā - krīt uz nerviem. Tu teiksi, ka tieši tas pats attiecināms uz pieaugušo savstarpējo patiku, nepatiku vai vienaldzību. Daļēji tas tā ir. Bet pieaugušo klātbūtni mēs lielākā vai mazākā mērā varam izvēlēties, bet svešus bērnus nākas pieciest dažādās sabiedriskās vietās un pat draugu lokā (man ar manu paziņu bērniem ir laimējies, bet tā gadās ne katram), pie tam kaut kāds nerakstīts sabiedriskās uzvedības kodekss liek izlikties, ka uķi puķi bērniņš tev liekas vienkārši dievīgs.
      Vēl tur kaut kas ir ar nāciju temperamentu saistīts - itālijā tiešām "šausmīgi mīl bērnus", kamēr skandināvi šai ziņā ir ļoti atturīgi un brīžiem liekas, ka viņi tikai ieaudzinātās pieklājības un demokrātijas dēļ valdās, lai visus bērnus pieklājīgi nepasūtītu kādu māju tālāk.
      Diezgan nesakarīgi izskaidroju, bet, kopsavilkums - bērni ir bērni, pieaugušie ir pieaugušie, vecīši ir vecīši, ķīnieši ir ķīnieši, krievi ir krievi un latvieši ir latvieši. Un, lai cik mums nebūtu ieaudzināts, ka nacionalitāte/vecums nedrīkst būt pamats vispārinājumam, tomēr kaut kādas vispārīgas iezīmes visām šīm grupām arī piemīt. Un tās var patikt vai nepatikt:)
      • Lūk, un man šķiet, ka šie vispārinājumi (kā arī dažādi uzvedības kodi) allaž liek mums mazliet melot, jo, kad es saku, ka man patīk gruzīni, es noteikti nedomāju VISUS šīs tautas pārstāvjus, un pat ne visus tos, kurus pazīstu. Un starp vecīšiem ir gan ļoti šarmantās vecās dāmas un kungi, gan kašķīgie babuļi, gan vecie duraki, gan sirdsskaidrās sirmmāmiņas, gan vēl visi iespējamie paveidi un atsevišķie cilvēki, kurus mīlēt vai nīst.
        Jā, es arī te drusku aizrāvos, bet mana pamatdoma laikam bija tā, ka es nespēju noticēt, ka kādam var patikt VISI bērni bez izņēmuma, jo bērnība manuprāt (tāpat kā jebkurš cits vecums) vēl pati par sevi nepadara cilvēku nedz simpātisku, nedz interesantu. Kamēr atsevišķus bērnus (ne savus šajā gadījumā) var uzskatīt par foršiem un pat mīlēt.
        • jā, bet es jau saku apmēram to pašu. "man nepatīk bērni, izņemot, tos..."
          nevienam nedz nepatīk nedz patīk bez izņēmuma visi bērni un visi gruzīni:) bet daudz maz katrs cilvēks jūt, vai viņam bērni un gruzīni patīk "pa lielam":)
          • Nu, taisnība jau, taisnība.:) Tikai bērnu ir vēl vairāk un viņi ir vēl dažnedažādādāki nekā gruzīni, tāpēc es te tā.:)
            • un vēl jau ir arī gruzīnu bērni!
            • Cilvēkam, kas grasās strādāt bērnudārzā vai sākumskolā, tomēr uz šādu jautājumu būtu godīgi jāatbild "jā!"

              Ir jāpatīk ņemties ar cilvēces daļu, kurai ir īpaša tipa uzvedība nepietiekami nobriedušas nervu sistēmas dēļ. Ja salīdzinām ar jautājumu "vai tev patīk matemātika" un "vai tev patīk medicīna"
Powered by Sviesta Ciba