kihelkonna - par norvēģiem [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

par norvēģiem [8. Apr 2013|10:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://infoagentura.wordpress.com/2013/04/02/norvegija-pedofilu-zeme/
tas gan ir nodrukāts 2. aprīlī, bet laikam taču ir aprīļa joks?
es ne par to pedofiliju, jo te es kā cilvēks no malas neprotu atšķirt fantāziju no faktiem,
bet par šo

.....

Norvēģu lauku skolas ir jauns skolu tips Eiropā, izveidota pēc dāņu parauga. No pirmās līdz septītais klasei Norvēģijā ir pamatskola, un tajā māca to, ko Krievijā māca pirmajās trijās klasēs. Valsts programmas uzdevums pamatskolai (tas ir līdz 13 gadiem) ir iemācīties alfabētu un iemācīt bērnus skaitīt, lai varētu orientēties veikalu cenās. Viss, vairāk nekādus uzdevumus valsts programma neuzliek. ...

I.B.: Jā. Mans dēls, kad mēs atbraucām uz Norvēģiju, bija Krievijas otrās klases līmenī. Viņš līdz septītai klasei tur bija brīnumbērns, bet pats pilnībā neko neiemācījās. Un tur nemaz nekas nav jāmācās. Mājasdarbu tur vispār nav. Visās skolās ir plakāti, kuros ir teikts, ka, ja vecāki bērnu liks mājās mācīties, tad bērns var pazvanīt un viņam palīdzēs atbrīvoties no tādiem sadistiskiem vecākiem. ...

Kā krieviete ar krievu mentalitāti es savam dēlam pateicu, ka viņa mērķis ir universitāte. Tas nekas, ka tā ir tikai Oslo universitāte, kas savā būtībā atbilst vidēja līmeņa Krievijas tehnikumam. ...

Tātad, skolā bērniem kategoriski ir aizliegts kaut ko mācīties no galvas. Ja vecāki piespiedīs savu bērnu kaut ko iemācīties no galvas, tad par to saskaņā ar vietējo likumdošanu pienākas sods – šķiršana no bērna. ...

Norvēģijas mācību iestādes pēc būtības atbilst garīgi atpalikušo līmenim, jo tas taču nav normāli, ka līdz 13 gadiem netiek pasniegta īstā matemātika un daudz kas cits. Tur tā matemātika ir tikai, lai spētu saprast cenas veikalā; lai spētu saprast, ka aiz komata ir kapeikas utt. Tas ir viens Norvēģu skolu uzdevums, bet otrs ir iemācīties lasīt. Pie tam klasē skaļi lasīt nedrīkst, jo tas var traumēt bērnus (ja viņi lasa lēnāk kā pārējie), tāpēc ar katru bērnu skolotājs kopā lasa atsevišķi.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:38
(Link)
Paši norvēģi ir teikuši, ka tur bērniem ir visatļautība. Visur. Ja vecāki ko aizrāda, nolamā, strostē bērnu... ieliek kaktā vai ko aizliedz, tad par to ziņo iestādēm un bērnus vecākiem atņem. Tā ir norma.
Par pedofiliem nezinu. Jā, ir to daudz, un tas arī presē parādās, ka to ir krietni vairāk, kā pie mums esam raduši dzirdēt.

Un vispār, neliekas, ka raksts būtu izdomājums. Drīzāk izdomāts ir tas - ka tā ir bagāta laimes zeme.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:44
(Link)
par bērnu atņemšanu dažādās valstīs esmu lasījusi ļoti sūrus stāstus un ticu, ka nav samelots. bet tas pārējais, nu nezinu.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:01
(Link)
par bērnu atņemšanas sērgu varētu būt taisnība. PL bija skaļš gadījums, kur poļu imigrantiem Norvēģijā atņēma meitu, jo viņa skolā nav izskatījusies laimīga. Vecāki gan nebija sisīši, nolīga poļu detektīvaģentūru, izzaga bērnu no auģuģimenes (uz otrā stāva guļamistabas logu padeva meitenei striķi pa kuru nokāpt) un atgriezās dzimtenē.
[User Picture]
From:[info]str
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:24
(Link)
''sinī gadījumā arī vienu bērnu izzaga
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:45
(Link)
Es vairāk uzticētos Ilzes Burkovskas-Jakobsenas iespaidiem pat Norvēģiju: http://www.diena.lv/dzivesstils/veseliba/ilze-burkovska-jakobsena-jura-peld-lidz-velam-rudenim-650638
Viņas filma "Bekons, sviests un mana mamma" man vispār ir viena no mīļākajām dokumentālajām filmām.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:50
(Link)
rakstā nav nekā par izglītību un tādām lietām.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:02
(Link)
Kāds paziņa no Aizputes jau devīto gadu strādā Norvēģijā, ceļ guļbūves. Kaut kad, apmēram 2007. gadā, kad jautāju par iespaidiem, teica, ka tā nu reiz ir zeme, kur labi augt bērniem, sacīja, ka grib, lai ar laiku sieva un mazā meitiņa, kas tolaik dzīvoja Latvijā, pārceļas uz turieni pavisam. Nu viņš gan bija tāds vienkāršs puisis. Vēl jau var pameklēt Vēsmas Konteres iespaidus: http://www.diena.lv/izklaide/maksla/vesma-kontere-mcquillan-berns-dabu-mazako-istabu-dabigajai-gaismai-nav-nozimes-670572
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:09
(Link)
rakstā minēti pirmklasnieka mājasdarbi. Krievu kundze stāstīja, ka mājasdarbu nav.
From:[info]unpy
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:45
(Link)
Kas tad tur tāds dīvains? Pie mums viss pamazām arī uz to virzās.
From:[info]dzeina
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:50
(Link)
Srsly kāds šo ñem par pilnu? Pasaulē 67.spēcīgākā universitāte Krievijas tehnikuma līmenī???? :D
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:52
(Link)
nu, mani neatstāja aprīļa joka sajūta. be priekš joka tā kā par traku! rakstā teikts "Mans dēls man gan aizrādīja, ka Oslo universitāte esot starp 50 labākajām pasaules augstskolām, bet MGU pat pirmo 500 sarakstā nav. Bet tas ir tādēļ, ka Maskavā nepasniedz lekcijas angļu valodā, bet Oslo pasniedz. "

tāpēc vaicāju šeit, varbūt kāds ir redzējis norvēģu skolu un augstskolu.
From:[info]divi_g
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:09
(Link)
Diemžēl tam, kas nāk no Krievijas un tās masu medijiem, in general ticēt var arvien mazāk un mazāk.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:18
(Link)
izskatās, ka tā ir.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Aprīlis 2013 - 10:56
(Link)
Par norgi uz vietas neko daudz nezinu. Internets stāsta, ka arī angļu valoda jāmācās obligāti no pirmās klasītes, ne tikai uz pirkstiem skaitīt.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:08
(Link)
spriežot pēc tabulām šeit
http://en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment
, starptautiskos salīdzinājumos norvēģiem iet diezgan labi, labāk nekā mums un sliktāk nekā igauņiem.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:13
(Link)
nu, gan jau kundzei ar pieredzi Norvēģijā ir izskaidrojums šai tabulai. Piemēram, krievu skolēni cērt daudz lielāku zivi, tikai ne angliski un vispār, viņi tai dienā bija slimi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:17
(Link)
es saprotu, ka cilvēks aiz bēdām un dusmām pārspīlē; es arī tā darītu. bet tad te khm ir fenomens, ka šāda informācija iet uz priekšu bez barjerām.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:49
(Link)
Meliem jābūt grandioziem.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:15

Njā

(Link)
Ja jau Latvijā krievvalodīgos apspiež, neļauj valsts darbos strādāt, augstskolās liek sliktākas atzīmes, bērniem jāskatās uz praidiem, kas šos padara par gejiem/lesbietēm, tad jau loģiski, ka Norvēģijā ir tikai vēl trakāk!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:19

Re: Njā

(Link)
bet tomēr interesanti, ka informāciju var pārspīlēt tādā līmeni un diena.org uz to ieliek linku.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:23

Re: Njā

(Link)
Nūū, linkus liek uz vēl sviestainākiem materiāliem. Krievijas informācijas telpa un turienes "respektablu zinātnieku atklājumi" vispār ir atsevišķs kosmoss.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:26

Re: Njā

(Link)
Twiterī šis klejoja jau pirms pāris mēnešiem, bija arī krievu blogeru psiho kundzīti atmaskojoši linki, nu tur ir klīnika, ja īsumā.
From:[info]dzeina
Date:8. Aprīlis 2013 - 12:03

Re: Njā

(Link)
kur, kur bija links???
vari parādīt, lūdzu?
[User Picture]
From:[info]str
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:27
(Link)
Noskatījos visu interviju.
un tad palasījos krievu internetus par jestro kundzi. ir gan mazliet neadekvāta, bet mazums neadekvātiem cilvēkiem bērni ir?
bērni viņai bija atņemti ( vienu viņa ar poļu detektīva palīdzību izzaga gan), iemeslu jau tikai viena puse stāsta.

/ versijas ir dažādas, kādēļ tas tiek darīts.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:36
(Link)
Es prātuļoju, ka māte no bērna atņemšanas vien var sajukt prātā. Tobiš, atņem par kaut kādu sīkumu uz laiku, sajūk prātā, un TAD rodas pamats atņemt pavisam. Kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]str
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:40
(Link)
mani pasākumā kā tādā mulsina tas- cik viegli tos bērnus vispār ņem nost ( Krievijā tas sāk attīstīties arī)
/ no viena cita stāsta - kāda māmiņa pie ārsta esot bijusi , tāda kāda bijusi, jo darbā problēmas. tak tas ārsts ieteicis griezties pie palīdzības tai bāriņtiesā. tur gan ar pirmais padoms bija bērnu izņemt. tā māte aizgājusi no darba, dabūjusi visādas spravkas un tad bāriņtiesa atstājusi no viņas.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:38
(Link)
Nervi netur visu rakstu lasīt, bet man principā būtu nospļauties par izglītības sistēmas plusiem un mīnusiem, ja runa būtu par bērna seksuālu izmantošanu, tad primārais ir izglābt bērnu no vardarbības. Tas, protams, pie noteikuma, ka vardarbība nav izdomāta, lai būtu spēcīgākas kārtis šķiršanās prāvā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:41
(Link)
nu bet šī informācija par vardarbību ir tik ērmīga, ka jau kļūst neticama. ir redzēts, ka daži saprātīgi ļaudis aiziet pa pieskari, kad runā par šīm tēmām. un, kā tagad noskaidroju, tad intervējamā nav gluži turējusies pie patiesības, stāstot par izglītības sistēmu, tā ka pārējais arī kļūst maz ticams. es, protams, viņai ļoti jūtu līdzi par notikušo un pārdzīvoto.
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:16
(Link)
man arī likās dīvaini, ka tā vieglu roku pasaka, ka Norvēģijā nav grāmatu.. bišķi šķebināja visu laiku lasot, bet davulku līdz beigām. Palika jocīgi, īpaši par to Hāgas konvenciju un pēdējām 30dienām, kur bērns pavadījis.. utml. vispār par to pēdējo jānoskaidro, vai tiešām tā ir patiesība?! Citādi mani nemaz nevilinātu nākamos bernus izvēlēties laist pasaulē kaut kur citur,kā tur, kur esmu nodomājusi pavadīt turpmāko dzīvi, ti Latvijā, mazums. Itkā mani skolā mācīja kritiski pieiet literatūrai ko lasi, bet zini, ja pats atrodies arī diezgan slavenā pedofīliskā valstiņā, bišķi notrīcēja..
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:19
(Link)
vēl arī Breivīka attaisnošana likās dīvaina, lai gan ja taisnība par viņa bērnību, tad jau nebūtu brīnums, ka šāda viņa aktivitāte bija tikai smadzeniska likumsakarība
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:35
(Link)
es jau gribēju atbildēt, ka to par Breiviku intervējamā ir izdomājusi tāpat kā "Vācijā bērnu atņem, ja tas līdz 4 gadiem nav iemācīts masturbēt", bet tad ieguglēju un tur ir tādi http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/9592433/Anders-Behring-Breiviks-mother-sexualised-him-when-he-was-four.html
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:40
(Link)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:47
(Link)
http://www.tnp.no/norway/panorama/2704-an-unfinished-debate-on-barnevernet
tas ir norvēģu pašu portālā, tātad nav izdomāts.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:8. Aprīlis 2013 - 16:26
(Link)
"...senākos laikos muižniekus viņi pat acīs nebija redzējuši...".

Uz Bergenu Hansas tirgotāji, domājams, devās pēc kaltētām žurkām un lina striķiem?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 19:07
(Link)
es taču nesaku, ka esmu tam visam noticējusi.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:8. Aprīlis 2013 - 19:21
(Link)
Opā, bipolāri traucējumi visā smukumā!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 21:19
(Link)
ne gluži. raksta centrālais notikums ir tas, ka bērnu atņēma normālai mātei un atdeva pierādītam pedofilam. tas ir noticis fakts, par to raksta arī norvēģu portāli, un no tā mātei var aizbraukt jumts. rakstā ir vēl vairākas citas patiesas lietas. bērniem praktiski neārstē saaukstēšanos - zinu no vairākiem avotiem; Breivīkam bērnībā seksuāli notikumi - neticēju, bet arī ir noticis. bet pilnīgi visu stāstīto neticamu dara tādas frāzes kā "vāciešiem atņem bērnus, ja tie līdz 4 gadiem nav iemācīti masturbēt" un tamlīdzīgi.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:8. Aprīlis 2013 - 21:39
(Link)
nevar noliegt, ka no šādiem notikumiem var aizbraukt jumts. noskatoties interviju, pavērojot manieres, runāšanas veidu, ātrumu, skaidri var redzēt to, ka ar psihi vairs nav kārtībā. līdz ar to viss teiktais jādala ar 2. būtu interesanti palasīt kādu adekvātu cilvēku atsauksmes, kas ilgi dzīvojuši Norveģijā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Aprīlis 2013 - 16:54
(Link)
esi redzējusi šo? romija piesūtīja. intervija ar Bergsetas vīru.
http://avmalgin.livejournal.com/3624128.html
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:11. Aprīlis 2013 - 17:17
(Link)
O, paldies. Un man tiešām liekas, ka šis ir vienkārši garīgās slimības gadījums.
[User Picture]
From:[info]romija
Date:10. Aprīlis 2013 - 17:19
(Link)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Aprīlis 2013 - 12:55
(Link)
paldies, tas daudz ko izskaidro, it īpaši ja saliek kopā ar walkire novēroto, ka intervijas ierakstā intervējamā izskatās neadekvāta un ar diagnozi.
[User Picture]
From:[info]romija
Date:11. Aprīlis 2013 - 13:19
(Link)
tas sirds mieram.
un kad palasa paša tulkotāja Ivara komentārus (zem raksta http://infoagentura.wordpress.com/2013/04/02/norvegija-pedofilu-zeme/), tad rodas šaubas arī par viņa adekvātumu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Aprīlis 2013 - 16:53
(Link)
viņš tic tam pedofilijas skandālam, kas bija pirms padsmit gadiem, un tas jau visu par viņu, manuprāt, liecina.
From:(Anonymous)
Date:2. Septembris 2014 - 11:00

Ivars

(Link)
Ivars nevis tic, bet zina ka Latvijas pedofīlijas skandāla figuranti bija vainīgi. Ivars pazīst cilvēkus, kuri piedalījās izmeklēšanā.