kihelkonna - par norvēģiem [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

par norvēģiem [8. Apr 2013|10:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:38
(Link)
Nervi netur visu rakstu lasīt, bet man principā būtu nospļauties par izglītības sistēmas plusiem un mīnusiem, ja runa būtu par bērna seksuālu izmantošanu, tad primārais ir izglābt bērnu no vardarbības. Tas, protams, pie noteikuma, ka vardarbība nav izdomāta, lai būtu spēcīgākas kārtis šķiršanās prāvā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 11:41
(Link)
nu bet šī informācija par vardarbību ir tik ērmīga, ka jau kļūst neticama. ir redzēts, ka daži saprātīgi ļaudis aiziet pa pieskari, kad runā par šīm tēmām. un, kā tagad noskaidroju, tad intervējamā nav gluži turējusies pie patiesības, stāstot par izglītības sistēmu, tā ka pārējais arī kļūst maz ticams. es, protams, viņai ļoti jūtu līdzi par notikušo un pārdzīvoto.
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:16
(Link)
man arī likās dīvaini, ka tā vieglu roku pasaka, ka Norvēģijā nav grāmatu.. bišķi šķebināja visu laiku lasot, bet davulku līdz beigām. Palika jocīgi, īpaši par to Hāgas konvenciju un pēdējām 30dienām, kur bērns pavadījis.. utml. vispār par to pēdējo jānoskaidro, vai tiešām tā ir patiesība?! Citādi mani nemaz nevilinātu nākamos bernus izvēlēties laist pasaulē kaut kur citur,kā tur, kur esmu nodomājusi pavadīt turpmāko dzīvi, ti Latvijā, mazums. Itkā mani skolā mācīja kritiski pieiet literatūrai ko lasi, bet zini, ja pats atrodies arī diezgan slavenā pedofīliskā valstiņā, bišķi notrīcēja..
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:19
(Link)
vēl arī Breivīka attaisnošana likās dīvaina, lai gan ja taisnība par viņa bērnību, tad jau nebūtu brīnums, ka šāda viņa aktivitāte bija tikai smadzeniska likumsakarība
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:35
(Link)
es jau gribēju atbildēt, ka to par Breiviku intervējamā ir izdomājusi tāpat kā "Vācijā bērnu atņem, ja tas līdz 4 gadiem nav iemācīts masturbēt", bet tad ieguglēju un tur ir tādi http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/9592433/Anders-Behring-Breiviks-mother-sexualised-him-when-he-was-four.html
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:40
(Link)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:8. Aprīlis 2013 - 15:47
(Link)
http://www.tnp.no/norway/panorama/2704-an-unfinished-debate-on-barnevernet
tas ir norvēģu pašu portālā, tātad nav izdomāts.