Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-12-07 07:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
rr
rīta raksts:

***
Vai Gobzema apcietinātāju politiskā aizmugure - “Vienotība” un “Attīstībai/Par!” - tagad cietīs kādus elektorālus zaudējumus? Gandrīz droši var teikt, ka nē. Drīzāk pat otrādi, jo šo partiju elektorātam tādu politiķu kā Gobzems patrenkāšana ir tieši pa prātam. Var pat teikt vairāk. Pēdējos gados ir fundamentāli mainījusies sabiedrības attieksme pret varas piespiešanu un asu, agresīvu rīcību. Vēl pirms pāris gadiem tā skaitījās nepieņemama un nosodāma, bet tagad zināmā sabiedrības daļā tā skaitās pat pati vēlamākā. Kā liecina pasaules prakse, represijas pret mazākumu, pret kuru nav žēluma vai kādas citas solidaritātes izjūtas, sabiedrība kopumā atbalsta vai vismaz nenosoda.

Asas represijas Krievijā, Ķīnā (Honkongā), Austrālijā un citur (Baltkrievijā ir cits stāsts) nekādu kaitējumu valdošajai varai nav nodarījušas. Politiskā šķira plašākajā izpratnē nav nostājusies pret šīm represijām. Kāpēc lai Latvijā būtu citādi? Iespējams, ka Gobzema fanu klubs kļūs ne tikai skaitliski lielāks, bet arī saliedētāks, bet tāpēc diez vai sašķobīsies valdošās varas konstrukcija, kura sametināta ar cietāko iespējamo stiprinājumu - “naudas ir vairāk nekā jebkad agrāk”. Tāpēc politiskais klimats kļūs tikai skarbāks un mūs gaida gara, auksta ziema.
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/365770-gobzema-arests-uzkapsana-uz-grabekla-vai-precizs-saviens


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2021-12-07 10:57 (saite)
Tas ir, visiem aplaizīties un teikt, jā, Aldi, tas ir silts lietus. Ar citrona garšu, mmm!

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2021-12-07 11:13 (saite)
Āra pasākumi nekādus nopietnus riskus nerada. Vispār nav saprotams, kāpēc tie būtu jāaizliedz. Valdība ir kļuvusi totalitāra un vairākums to tagad atbalsta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]brookings
2021-12-07 11:23 (saite)
Theatre - Gobzems is such a narcissist that it is difficult for any self-respecting person to have any warm feelings towards him - I mean look at his face splattered all over his big bus. He is, therefore, a perfect pantomime villain to be associated with those against mandatory injections and the QR passes. Perfectly planned (if so) - nice job!

We watched 30 minutes of his release in Ventspils - roaring with laughter and gallow-humour tears at the complete Idiocracy (of almost all involved) - especially the police. Yes, we will go sniggering into the dying of the light.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

.
[info]jan09
2021-12-07 11:56 (saite)
nuu, daļa cibiešu jau arī čurāja karstu no prieka, redzot, kā policija un armijas (!!!) pārstāvji skrien pakaļ cilvēkiem, kas vnk grib noklūt mājās, gāž gar zemi, sit, un liek dzelžus.
Es vakar, padzirdot par Alda nedienām, pie sevis padomāju: ko tu vispēr piemini Satversmi un deputāta neaizskaramību? Saeima jau pierādīja, ka viņiem neinteresē pašu pieņemtie likumi, un to ievērošana. Kādēļ lai represīviee orgāni tos ievērotu?
Bena raksts pieskaras tam pašam. Laiks gatavoties garai, aukstai ziemai, sagādāt malku, pārtiku, un nelīst ārā - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: .
[info]brookings
2021-12-07 12:13 (saite)
yep - all these nice intelligent cultured ones in raptures at the blossoming of a fascist (common interests of corporate and supranational bodies creating a subclass to be discriminated against) technocratic (approved experts and QR codes) totalitarianism (one truth). Didn't take much in the end.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: .
[info]extranjero
2021-12-07 12:18 (saite)
Tas nav daudz atšķirīgs no tā, kā Itālijā policija tvarstīja vientuļu skrējēju pludmalē (video gan nerādīja, ka beigās tomēr noķēra un uzlika 700 eiro sodu). Tas bija pilnīgi nevajadzīgi un vismaz UK šādus nepamatotus sodus pēc tam pilnībā atcēla.

Āra pasākumi salīdzinoši ir ļoti droši. Daudz lielāki riski ir iekštelpās, kā tajā Rītiņa pasākumā. Bet pat tas ir nebūtiski, jo infekcijas izplatība nav kaut kas tāds, kas būtu pilnībā jānovērš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]missalise
2021-12-07 13:19 (saite)
Vispār jau Gobzemam - jo īpaši tāpēc, ka viņš ir deputāts un viņam vajadzētu rādīt piemēru pārējai sabiedrībai - pieklātos ievērot Latvijā spēkā esošos normatīvos aktus - šajā gadījumā likumu par sapulcēm, gājieniem un piketiem - https://likumi.lv/ta/id/42090-par-sapulcem-gajieniem-un-piketiem . Tur 12.pantā ir paredzēts, ka " (1) Organizators iesniedz pieteikumu par sapulces un gājiena rīkošanu...". Kāpēc viņš to nedara? Varbūt tāpēc, ka viņam atļautu to rīkot, tikai noteiktu ierobežojumus cilvēku skaita ziņā sakarā ar epidēmiju? Un tad jau nevarētu plātīties un brēkt, ka Latvijā ir fašisma režīms?

Administratīvās atbildības likumā ir paredzēts, ka personu, kurš nepārtrauc izdarīt administratīvo pārkāpumu, drīkst aizturēt - 71. pants. Administratīvā aizturēšana

(1) Administratīvo aizturēšanu piemēro gadījumos, kad ir nepieciešams noskaidrot pie atbildības saucamās personas identitāti vai pārtraukt administratīvo pārkāpumu un persona nereaģē uz aicinājumu pārtraukt pārkāpumu.

Šobrīd Satversmē vairs nav iekļauts tas nosacījums, ka Saeimas deputātu nevarētu saukt pie administratīvās atbildības. Bez Saeimas piekrišanas nedrīkst uzsākt kriminālvajāšanu pret vainīgo.

Īsti neatradu tieši punktu par aizturēšanu - jo Gobzems jau netika apcietināts, bet aizturēts, taču es šajā gadījumā izmantotu tiesību tālākveidošanu un skatītos likumdevēja mērķi - ja jau likumdevējs ir paredzējis, ka Saeimas deputātu var apcietināt, ja viņu pieķer nozieguma izdarīšanas brīdī, tad domāju, ka tas būtu piemērojams arī tajā gadījumā, ja deputātu pieķer administratīvā pārkāpuma izdarīšanas brīdī (būtu taču nenormāli, ja, piemēram, Gobzems būtu piedzēries un viņam atļautu turpināt braukšanu un viņu neaizturētu).

Tāpēc personīgi es šeit nesaskatu kaut ko tādu, par ko vajadzētu taisīt traci un šūmēties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-12-07 16:17 (saite)
Nu ko tu te ņemies, feisbukā taču nebija publicēts info par administratīvās atbildības likumu, tātad, tā nav patiesība un vispār, jan09 zina labāk, ja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-12-07 17:56 (saite)
Ja likums teica, ka vientuļo skrējēju pa pludmali vajag ķert, tad visiem bija jāklausa, vai ne?

Es personīgi nedomāju, ka absurdi likumi būtu jāievēro. Man Gobzems nepatīk, viņš ir tikai iedomīgs pūslis, bet šis ir gadījums, kad viņš rīko šovu, lai parādītu, cik šis likums ir stulbs un nepamatots. Tādi absurdi likumi ir bijuši visos laikos, un to pārkāpējiem ir klājies sūri. Bet galu galā pateicoties viņiem tie beigās ir atcelti. Reizēm ir vajadzīgs vairāk laika, lai cilvēki saprastu un piespiestu valdības mainīt nejēdzīgus likumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-07 18:17 (saite)
Šo protestu jēga ir tieši tā, ka šie likumi ir jāatceļ. Saprotams, ka varai formāli ir taisnībai, bet tieši tāda pati taisnība bija čekistiem, kas tvarstīja par antisovjetčinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?