Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-12-07 07:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
rr
rīta raksts:

***
Vai Gobzema apcietinātāju politiskā aizmugure - “Vienotība” un “Attīstībai/Par!” - tagad cietīs kādus elektorālus zaudējumus? Gandrīz droši var teikt, ka nē. Drīzāk pat otrādi, jo šo partiju elektorātam tādu politiķu kā Gobzems patrenkāšana ir tieši pa prātam. Var pat teikt vairāk. Pēdējos gados ir fundamentāli mainījusies sabiedrības attieksme pret varas piespiešanu un asu, agresīvu rīcību. Vēl pirms pāris gadiem tā skaitījās nepieņemama un nosodāma, bet tagad zināmā sabiedrības daļā tā skaitās pat pati vēlamākā. Kā liecina pasaules prakse, represijas pret mazākumu, pret kuru nav žēluma vai kādas citas solidaritātes izjūtas, sabiedrība kopumā atbalsta vai vismaz nenosoda.

Asas represijas Krievijā, Ķīnā (Honkongā), Austrālijā un citur (Baltkrievijā ir cits stāsts) nekādu kaitējumu valdošajai varai nav nodarījušas. Politiskā šķira plašākajā izpratnē nav nostājusies pret šīm represijām. Kāpēc lai Latvijā būtu citādi? Iespējams, ka Gobzema fanu klubs kļūs ne tikai skaitliski lielāks, bet arī saliedētāks, bet tāpēc diez vai sašķobīsies valdošās varas konstrukcija, kura sametināta ar cietāko iespējamo stiprinājumu - “naudas ir vairāk nekā jebkad agrāk”. Tāpēc politiskais klimats kļūs tikai skarbāks un mūs gaida gara, auksta ziema.
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/365770-gobzema-arests-uzkapsana-uz-grabekla-vai-precizs-saviens


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brookings
2021-12-07 11:23 (saite)
Theatre - Gobzems is such a narcissist that it is difficult for any self-respecting person to have any warm feelings towards him - I mean look at his face splattered all over his big bus. He is, therefore, a perfect pantomime villain to be associated with those against mandatory injections and the QR passes. Perfectly planned (if so) - nice job!

We watched 30 minutes of his release in Ventspils - roaring with laughter and gallow-humour tears at the complete Idiocracy (of almost all involved) - especially the police. Yes, we will go sniggering into the dying of the light.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?