Jūlijs 11., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:34
Bet vispār rakstīt reālistisku zinātnisko fantastiku, kas notiek šeit un tagad, Latvijā, ir diezgan amizanti. Nu, nenormāli challenging, bet arī amizanti. Un tā sasodītā sevis pārvarēšanas figņa, ka tu tiešām gūglē to, kā var sazināties ar menteni (izrādās, pusstundas laikā nav iespējams atrast konkrēta iecirkņa mobilo tālruni, varbūt pat vispār nav iespējams, woshim īsziņu viņiem aizmest praktiski nestrādā) un kuri kapi pieņem līķus un un un.

(35 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:11. Jūlijs 2016 - 12:44
(Link)
Rīgā pašvaldības policijai ziņas iesaka sūtīt ar RPP appu - https://play.google.com/store/apps/details?id=rate.lv.pasvaldibaspolicija#_blank
Īpaši rekomendē uzlikt visiem, kas regulāri lieto sabiedrisko transportu vai kuriem regulāri besī nepareizi&traucējoši noparkotas automašīnas.

Īsziņu policija iesaka sūtīt uz 112. Tas arī lai nedzirdīgie varētu ātros izsaukt utml gadījumiem.

Vai pašvaldības policijai nebija kāds cits numurs īsziņām, godīgi, nezinu. Gan jau bija, bet principā viņi to appu iesaka.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:12
(Link)
nu apps gluži neder (vajag gana anonīmi), par īsziņu paldies :) lai gan es jau atradu smieklīgu risinājumu arī zvanam vulgaris.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 12:45
(Link)
kādā ziņā, kuri kapi pieņem līķus? Imho, pat pamestas krāsmatas ņem līķus, ja tev tur zemīte aizsista un vecmamma jau divesmit gadus marinējas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:14
(Link)
1) kapsēta - īpaša teritorija, kas saskaņā ar Rīgas domes lēmumu ierādīta mirušo apbedīšanai;

2) atvērtā kapsēta - kapsēta, kurā mirušo apbedīšanai tiek ierādītas jaunas kapavietas;

3) daļēji slēgta kapsēta - kapsēta, kurā mirušo apbedī ģimenes kapavietās;

>4) slēgta kapsēta - kapsēta, kurā mirušo apbedīšana nenotiek;

5) sēru birzs -apzaļumots zemes iecirknis kapsētā, kas paredzēts urnu ar kremētu mirušo pelniem apglabāšanai zemē

6) kapavieta (ģimenes kapavieta) - noteikta izmēra zemes iecirknis kapsētā, kuru ierāda mirušo apbedīšanai un šīs teritorijas labiekārtošanai: kopiņas izveidošanai un apzaļumošanai, krūmu sastādīšanai, soliņa novietošanai, kapa aprīkojuma uzstādīšanai;

7) kapavietas nomnieks - fiziska persona, ar kuru noslēgts beztermiņa nomas līgums par ģimenes kapavietas izveidošanu un kopšanu;

8) kolumbārijs - īpaši izveidota vieta kapsētā, kas paredzēta urnu ar kremētu mirušo pelniem apglabāšanai;

9) kapliča - ēka kapsētā mirušo novietošanai pirms apbedīšanas un bēru ceremonijai;

10) kapsētas pārzinis - amatpersona, kura pilda kapsētu uzturēšanas noteikumos paredzētos pienākumus un nodrošina šo noteikumu ievērošanu.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:18
(Link)
jap, tāpēc laikam ir interesanti laiku pa laikam papētīt realitāti

Tagad man gribas pastaigāt pa slēgtiem kapiem! Laiks tāds piemērots.
[User Picture]
From:[info]mako
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:48
(Link)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:02
(Link)
nevelk, tas ir parks.

Vajag tādus riktīgi pamestus, aizaugušus, izlauztiem krustiem un akmeņiem, un, lai vienā kaktā būtu pēdējais izskūtais un sapucētais kapiņš.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:08
(Link)
noskaņas ziņā līdzīgs ir Jelgavas psihoneiroloģiskās slimnīcas parks. Rudenī gan smukāk. Kaut kas aizdomīgi līdzīgs kapu kopiņām, lai, pašā stūrītī ir.
[User Picture]
From:[info]puce
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:10
(Link)
Pie Torņakalna baznīcas ir tādi
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:25
(Link)
Kaut ko tādu atceros redzējis, ja.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:04
(Link)
informeeju. reiz krematorijaa paneemu urnu un man liidzi iedeva izzinu, ar kuru var so urnu glabaat kapos. bet mees to urnu glabaajaam iipasaa vietaa pie maajas, tam izzinu nevajadzeeja. ar urnu var dariit ko grib.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:16
(Link)
jē, man vajag bēres ar visiem piebambāsiem :)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:28
(Link)
Zārciņš no pulierēta koka vai saplāksnis, toties smuki apstiepts ar audumu? Kādu šķidrautu vēlēsieties? Drēbītes pati gādāsiet (ja ne, kapu kantora meitene aizies uz RIMI un nopirks, trū storī)? Apavi - savi vai kantora čības? Cik sveces? Garīdznieks? Kādas konfesijas, savējais vai no kantora? Cerams, ka ne pareizticīgais, alkatīgākus un bezkaunīgākus rupučus par pareizticīgajiem garīdzniekiem būs grūti atrast. Kur banketu rīkosat? Kuru vedīsiet uzkost, kuram pateiksiet paldies turpat kapos un lai vācas, no kurienes nācis? Kāda mūzika - vijolnieks, pūtējs, ērģelnieks, visi kopā, jebkura kombinācija, mobilais telefons, kas atskaņo mūziku?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:33
(Link)
bļaķ, šis teksts, intonācija: http://atols.lv/
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:51
(Link)
whaaaaa, omg! cik lieliski, "noslēpumainais apbedīšanas birojs", kas sadarbojas ar policiju,mmm
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:04
(Link)
"Ja zini, ka tieši tādas atvadas vēlētos pats aizgājējs, nebaidieties izmantot arī dzīvo mūziku. Tā ir ierasta prakse visā pasaulē, kas bērēm piešķir īpašu noskaņu un liek aizmirst par visām sērām, liekot saprast to, ka aizgājējs pavisam vienkārši ir devies uz labāku dzīves vietu."

..interesanti, CIK sūdīgai tai dzīvajai mūzikai jābūt? :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:09
(Link)
..uun šitais teksts, kas reāli pārliecina, ka tā autors varētu palīdzēt iemācīt teikt efektīvu runu:

Tomēr tas var visu, kaut nedaudz, atvieglot. Redziet, ļoti svarīgi ir tas, ka mēs paši sevī esam radījuši pārliecību par to, ka esam gatavi dažāda veida grūtībām. Esam sevi pārliecinājuši par to, ka mēs zinām, kā tieši mums ir nepieciešams rīkoties attiecīgās situācijās.

Kad attiecīgais brīdis pienāks, mēs, pavisam noteikti, būsim pilnība pārsteigti par notiekošie un tas mūsos radīs zināmu apjukumu. Tomēr, ja vien mēs rūpīgi novērtēsim visu notiekošo un savu uzmanību koncentrēsim uz to, par ko esam domājuši iepriekš, šī situācija ātri vien var pilnība izmainīties. Mēs būsim spējīgi pateikt pareizos un visatbilstošākos vārdus. Tieši to, ka ir patiešām nepieciešams šādā situācijā.

http://atols.lv/ko-teikt-beres/
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:34
(Link)
"veiksmīgs apbedīšanas process" :D
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:11. Jūlijs 2016 - 13:49
(Link)
veiksmīgi ir tad, kad zārkam neizkrīt dibens un mācītājs Āmen vietā nepasaka kaut ko stiprāku, tas ir būtiski :)

Un, lai klients paliek zem zemes.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:08
(Link)
omg! mana māte bija apbedīšanas biroja vadītāja vairākus gadus un, jā, tieši tā viņa vienmēr runāja! tieši tādiem vārdiem :D

hesus un tas man tagad uzjundīja, kā mums dažreiz zvanīja uz māju tikko nomirušo radinieki un tad man manā agrīnajā vecumā viņiem bija tā mierīgi jāpastāsta -- nu, no sākuma zvaniet policijai, tad morgam, tad tam. man liekas, ka ārstu tur jau vairs nevajadzēja, neatceros.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:48
(Link)
veel varu piebilst, ka cilveeks parasti nomirst slimniicaa, un tur ir kontakti ar apbediitaajiem. bet ja cilveeks pirm slimniicas ir cietis no negadiijuma (piemeeram apdedzinaajies un veelaak nomiris apdegumu centraa), tad vinu no turienes ved uz tiesu mediciinas iestaadiijumu un vinu var dabuut tikai peec nedeelas. muusu gadiijumaa taa iestaade peec muusu piekrisanas pati sazinaajaas ar krematoriju, kas atbrauca ar savu transportu, taalaak bija sarunas ar krematoorijas darbinieci, un reekins beigaas bija tikai viens.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 14:59
(Link)
aha, well, mums tur ir sarežģītāka situācija, tb cilvēks ir diezgan frīkainas slepkavības upuris un morgs vilcinās viņu atdot (turklāt cilvēks enīvej ir ķermeni novēlējis zinātnei*), attiecīgi radinieki uztaisījuši megashady darījumu un organizē bēres ar tukšu zārku, jo BĒRES VAJAG**

*tos, kuru ķermeņi ir novēlēti zinātnei, izmanto līdz pēdējam un tad kremē da norok Mārtiņa kapos bez vārda un uzvārda, kas ģimenītei, protams, neder; dabiskas nāves gadījumā viņi droši vien būtu to ķermeni nafig nevienam neatdevuši

**domāju, ka legāli tas īsti nav iespējams, bet nu kurš būs tas idiots, kas par visu to pasūdzētos - miršanas apliecība ir, faktu par tukšo zārku zina tikai noslēpumainais apbedīšanas kantoris, kas savukārt ir dabūjis zobos kušķi naudas, un plāns ir, kā jau šajā ģimenītē pierasts, "labāk palūgt piedošanu nekā atļauju"
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:10
(Link)
nu, vaj tukšu urnu sobstvenno, tas būtu vieglāk, bet mazāk efektīvi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:31
(Link)
nianse taada, ka diez vai vins nokluust parastaa morgaa. vins nokluust tiesu mediciinas tajaa iestaadee, un tiek izsniegts no turienes, un par morgu to nesauc. no krematorijas dod urnu peec apbediisanas ceremonijas, bet varbuut to var apiet, jaanoskaidro. muusu gadiijumaa bija divas beeres, vienas riigaa krematorijaa ar tuviniekim un otras taalos laukos ar visu ciemu. kapseetai vajag to papiiru, diez vai vinas driikst bez taa, vinaam tacu arii ir kontroles. taa ka atliek pastaisiitas urnas apbediisana piemaajas birziitee, tur gan gailis pakal nedziedaas. un visiem jaapastaasta, ka nelaikis vairaakkaart teicis, ka grib tikt apbediits tiesi tajaa birziitee. muusu gadiijumaa nelaikis tiesaam taa gribeeja, nekaadus kapus nevajadzeeja.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:49
(Link)
tiesu mediciinas insrtituuts. tur nokluust ne savaa naavee aizgaajusie.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 16:20
(Link)
*nopūta* jā, labi, nenokļūst parastā morgā, same difference šajā gadījumā, jo kad viņi to līķi vēl dabūs, ja vispār.

un par cilvēkiem, kas grib visu nokārtot tā, lai likumiem ir okei un neviens gailis pakaļ nevar dziedāt, grāmatas neraksta, nu vismaz ne šo grāmatu. šī grāmata ir par principiāliem cilvēkiem, kam vajag tā, kā viņiem vajag.
[User Picture]
From:[info]ezss
Date:11. Jūlijs 2016 - 16:47
(Link)
par Mārtiņa kapiem ļoti interesanti
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:7. Augusts 2016 - 14:08
(Link)
var būt tā, ka nevis vilcinās, bet ilgi jāgaida uz atdošanu, ja tur sanāk 'rinda' vai, piemēram, jāgaida uz specifiskām toksikoloģijas analīzēm (kas gan ir riskanti, jo ir vielas, kas ātri sadalās un pēc tam neuzrādās). principā - atdod tad, kad ir skaidrs tiešais nāves cēlonis un ķermenis vairs neskaitās 'pierādījums'. līdz ar to nedēļa var būt ātrākais. pie sarežģīta veida pašnāvībām arī ilgāk

ar tiem, kuri ir novēlējušies zinātnei arī ir sarežģīti. ja pareizi atceros no insaideru stāstītā, tos ķermeņus ilgi uzglabā sasaldētus un neaiztiek, jo var gadīties, ka tuvinieki tiesājas un tad neko nevar darīt kamēr neaiziet līdz augstākajām instancēm kas nav pārsūdzamas. un tikai tad sekcē un pēta un mācās vai atdod apbedīšanai
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Augusts 2016 - 14:14
(Link)
jep un jep :)
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:23
(Link)
Un no otras puses - nostāsti par naktī pie krematorijas pieripojošām automāšīnām ar haltūriņām.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Jūlijs 2016 - 15:29
(Link)
nu tam jau Vladis Spāre savu ķepu uzlicis, nebūs :)
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:11. Jūlijs 2016 - 19:29
(Link)
nezinu, vai esi informēta par glabāšanu pa virsu. ja kapos kada kaps ilgi nav kopts un mirons tur ierakts dziļi, tad to vietu atkal liek kapavietu tirgū. reizēm tās iet meklēt. kapracis ar garu stieni, iet un izbaksta caur velēnu, sakot "nu, šitam var liky virsū", "šim arī varam uzsēdināt". nezinu, cik tas legāli vienīgi.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:12. Jūlijs 2016 - 20:15
(Link)
tas ir pavisam normāli , man šķiet,tie bija 20 gadi,vai arī mazāk, kad drīkst oficiāli, īsti neatminos,jo visi pēdējie ir kremēti, līdz ar to jautājums nav pacēlies, urnas vienā kapavietā var sabāzt štāpeļiem (bet ierakt tāpat jānāk kapu kantora cilvēkam,pats neko nedrīkst rakt)
tipiski kapavietas ir 2-3'vietīgas, tā,lai nākamā paaudze iet virsū.

un arī tos,kurus nekopj ilgstoši, viņiem jau tikuntā ir grāmatas,kur viss sadokumentēts, stienis ir mīts,manuprāt

[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:12. Jūlijs 2016 - 20:30
(Link)
tas nav mīts. esmu redzējusi, gājusi līdzi.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba