Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - feminisms 2018

Apr. 3rd, 2018 10:53 am feminisms 2018 115 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 11:38 am
(Link)
tak neesmu to bukletu lasījusi. ja ir ieceļojuši cilvēki ar nepilngadīgām sievām - kāds ir risinājums? atņemt sievas un atdot adopcijai?

tajā linkā salasīju, ka ir jau tās nepilngadīgās precētās imigrantes sabraukušas, un ka bukletā teikts, ka vīriem ir aizliegts sekss ar viņām. tā?
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 01:17 pm
(Link)
ļaut pirkt, legalizēt un glabāt preci, bet neļaut to lietot?
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 01:43 pm
(Link)
nē, tu tur dzīvo, tu droši vien zini ieteikt risinājumu, un vari mūs apgaismot. tā jau notiek vismaz gadsimtu, ka eiropā ieceļo, piemēram, dažādu valstu āfrikāņi ar nepilngadīgām sievām, kuras līdz pilngadības sasniegšanai kļūst par daudzbērnu mātēm. ne vienmēr viņas ir pietiekami advancētas, lai jaunajā valstī uzzinātu kaut ko par savām tiesībām un par pretapaugļošanās līdzekļiem, un jebkāda informācija viņām ir ļoti vajadzīga.

es nesaprotu tavu cepienu. kas būs ieguvējs, ja nekāda informācija šādām ģimenēm netiks sniegta? ja viņi laimīgā neziņā turpinās apgraizīt un izprecināt savas nepilngadīgās meitas? kādēļ tu satraucies par informācijas sniegšanu, nevis nesniegšanu? jo buklets nestāsta par to, cik labi ir precēt bērnus. tas stāsta, ka šāda rīcība valstī ir aizliegta. un pieņemu, ka bukletu ar nosaukumu "tu, pretīgais likumpārkāpēj" mērķauditorija neņems rokās, tādēļ bukleta noformējumā ir zināma pielabināšanās. varbūt "tu, pretīgais likumpārkāpēj" ir otrajā lappusē.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 02:07 pm
(Link)
Mans cepiens ir par to, ka tiek akceptēta viduslaiku paražu importēšana un uzturēšana laikos, kad likumpaklausīgus un ar saviem nodokļiem šos viduslaikus pilnībā uzturošus pilsoņus var burtiski nolinčot līdz nāvei cīņas pret patriarhālsmu vārdā (skat. pāris ierakstus iepriekš).
Vai neredzi pretrunu?
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 02:31 pm
(Link)
viduslaiku paraža tiktu atbalstīta tad, ja drīkstētu zviedrijā precēt bērnus. ko tu iesaki? deportēt? ieslodzīt? atdot adopcijai? to es tev visu laiku jautājum un tu neatbildi: ko tu iesaki darīt ar šīm ģimenēm.

nekur jau uz robežas nepārbauda, vai iebraucēju laulības būtu legālas, ja tiktu noslēgtas konkrētajā valstī. vismaz man nekur uz robežas nav prasīta laulību apliecība.

un kas attiecas uz pretrunu - tas nav tik vienkārši, jo mūslaikos bērni tiešām kniebjas vairāk un agrāk nekā jebkad agrāk. tikai neprecas. valstīs, kas ļoti kāras uz bērnu atņemšanu un atdošanu adopcijai (dzirdēts par UK), bērnu draudot atņemt arī par to, ka vecāki atsakās atbalstīt un nodrošināt pusaudža vēlmi kniebties. tā ka atsauce uz viduslaiku tradīcijām ir pretrunīga; tad vismaz nekniebās pirms kāzām.

uzrakstīt bukletu, protams, ir vienkāršāk nekā uzmeklēt katru sieviešu kārtas iebraucēju un noskaidrot, ko viņa zina, ko nezina, un kāda palīdzība viņai vajadzīga, lai tiktu ārā no viduslaikiem.
From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 02:39 pm
(Link)
Ha, tu tieši pieminēji šo dubultstandartu – atņemsim vecākiem bērnu, par aizliegumu viņam kniebties. Izņemot ja šis bērns atrodas pēc sharia noslēgtā poligāmiska laulībā un karš ārpus mājas staigā tikai ar aizsegtu seju un bez ierunām dara visu, ko liek vīrs.
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 02:49 pm
(Link)
arī tava atbilde nesaturēja ieteikumu - ko darīt. atšaut, deportēt, ieslodzīt, adoptēt - tāds bija mans jautājums. runāšu tālāk tikai ar tiem, kas informēs par saviem ieteikumiem vai sniegs kādus citu valstu piemērus. nevis tikai piekasīsies. es tiešām nezinu, ko šāods gadījumos darīt. iebrauc reāla bēgļu ģimene ar bērniem - sadalīt viņus pirmreizinātājos?

es arī nekur neteicu, ka precēt bērnus ir labi. teicu tikai, ka labāk ir informēt, nevis neinformēt. tā kā neviens neatbild uz manu jautājumu, tad no hedas teiktā izriet tikai, ka precēt bērnus ir baigi labi, tikai par to nedrīkst runāt, un, ja kādam tā ir gadījies, tad viņam par to nedrīkst teikt, nedrīkst arī pārējo sabiedrību informēt. lai visi imigranti atvaļinājumā aizbrauc uz dzimteni un apprec otro un trešo nepilngadīgo sievu, viņi taču nezināja, un viņus informēt par to bija aizliegts.
From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 03:25 pm
(Link)
Man jau šķiet, ko darīt, ir labi zināms. Šādas laulības atzīt par nelikumīgām, bērnu aizsūtīt atpakaļ pie vecākiem, bet ja vecāk nav vai ir nelabvēlīgi, tad atdot adopcijai.



From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 03:41 pm
(Link)
paldies, tagad zināšu. arī gadījumā, ja cilvēki bēg no kara un precētais bērns ir 17gadīga? visu veidu bērnu atņēmējiem un maziemeslu adopcijas atbalstītājiem šis patiktu. kaut gan piekrītu, šādi varētu realizēt integrāciju.
From:[info]krii
Date:April 3rd, 2018 - 03:50 pm
(Link)
Kā noprotu, diskusijas atbalstītāji uzskata, ka precētā meitene - vai viņai būtu 15, vai 17 gadi - būtu jāievieto kādā patversmē/internātskolā, vīrs, protams, jāapcietina, savukārt, šajā ģimenē dzimušais bērns jāatņem vecākiem un jāatdod adopcijai. Jo tādējādi piecpadsmitgadīgās vai septiņpadsmitgadīgās Zulfijas Fatimas dzīve noteikti tiks sapostīta mazāk nekā atļaujot viņai palikt kopā ar ģimeni - iespējams, vienīgajiem izdzīvojušajiem cilvēkiem, kurus viņa mīl.
Vēl nav ieradušies tie, kuri ieteiks viņus visus vienkārši nošaut uz robežas, bet tas ir tikai laika jautājums.
Galvenai, lai feministi nedrukā bukletus, jo tā gan ir viena varen nehumāna rīcība.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 03:12 pm
(Link)
Ko darīt:
1) nepieļaut atkāpes no valstī pastāvošās likumdošanas, ar kriminālnoziedzniekiem, tajā skaitā pedofīliem, darīt to, kas pēc likuma jādara,
2) lai nonāktu pie 1), nerelativizēt problēmu un nesalīdzināt bērnus drāžošus onkulīšus ar pusaudžiem.
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 03:16 pm
(Link)
punkts viens būtu - esošās laulības šķirt, arī tad, ja tur ir mazi bērni? vai ir kādā valstī kas līdzīgs darīts? jo bukletā ir runa par esošām laulībām.
From:[info]romija
Date:April 3rd, 2018 - 03:23 pm
(Link)
varbūt neielaist valstī pedofīlus ar drāžamajiem bērniem? jo citādi tiešām tas viss izskatās pēc dubultmorāles.
From:[info]sramgni
Date:April 3rd, 2018 - 03:26 pm
(Link)
Tie nav pedofīli.
From:[info]romija
Date:April 3rd, 2018 - 03:29 pm
(Link)
Civilizētā valstī, kāda ir Zviedrija, vīriešus, kuri stājas dzimumattiecībās ar mazgadīgiem bērniem, sauc par pedofīliem.
From:[info]sramgni
Date:April 3rd, 2018 - 03:28 pm
(Link)
Pedophilia, or paedophilia, is a psychiatric disorder in which an adult or older adolescent experiences a primary or exclusive sexual attraction to prepubescent children.

From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 03:28 pm
(Link)
Protams šķirt. Tas ir child abuse.
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 03:59 pm
(Link)
tad, lai nepieļautu dubultmorāli, ir jāatņem bērni arī visām nepilngadījajām vietējās izcelsmes mātēm, un jāsoda katrs, kuram ir draudzene, kurai nav 17 gadi. tas mierīgi var gadīties parastā vidusskolas klasē, kur dažiem ir 18, bet dažiem vēl nav.

bet man tikai tagad pieleca, ka mēs dažādi saprotam vārdu "bērns". nesen lasīju šīs grāmatas
https://examplewordpresscom1500.wordpress.com/2017/06/29/kadija-izkroplota/
https://examplewordpresscom1500.wordpress.com/2017/06/29/suada-sadedzinata-dziva/
un tagad domāju, ka, pirmkārt, runa ir par vismaz 14 gadus vecām meitenēm. otrajā grāmatā precējās pat tikai 18 gados. otrkārt, vecums te nav pats trakākais. arī vēlākos gados ir ļoti vajadzīga informācija un atbalsts. ja nekā citādi, tad vismaz ar kaut kādiem bukletiem.

bet daļa diskusijas dalībnieku laikam domā, ka runa ir par deviņgadīgām sievām. šādas laulības gan būs kaut kas ārkārtējs, jo arī viduslaikos atbalstīja veselības saglabāšanu.
From:[info]heda
Date:April 3rd, 2018 - 03:51 pm
(Link)
Rīcībai jābūt tieši tādai pašai, kāda būtu ja zviedru, igauņu vai latviešu onkulis būtu appecējis bērnu (kaut vai valstī, kur tas ir likumīgi). Viss cits ir diskriminācija un rasisms ;)
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 04:01 pm
(Link)
jā, bet kādai? kāds varbūt domā, ka rīcība ir bukletu rakstīšana. un vai arī tu domāji, ka runa ir par bērnudārznieku precēšanu un nevis par 16gadīgas jaunietes precēšanu?
From:[info]brookings
Date:April 3rd, 2018 - 05:56 pm
(Link)
"valstīs, kas ļoti kāras uz bērnu atņemšanu un atdošanu adopcijai (dzirdēts par UK), bērnu draudot atņemt arī par to, ka vecāki atsakās atbalstīt un nodrošināt pusaudža vēlmi kniebties"

Tiešam!? Esmu, diemžēl gatavs tam ticēt - bet jums nebūtu kaut kāds links/avots.
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 06:11 pm
(Link)
tāpēc arī rakstīju "draudot" un nevis "draud" vai "atņem", ka droša avota man nav. tikai sociālajā tīklā stāsts par ģimeni, kam šāda ziņa (bērna draudi zvanīt uz sociālo dienestu ar šādu iemeslu) bijis pēdējais piliens, lai izlemtu pārcelties atpakaļ uz Latviju.
From:[info]brookings
Date:April 3rd, 2018 - 06:18 pm
(Link)
Skaidrs. Esmu pamanījis, ka manā dzimtenē (UK), cilvēki ir gatavāki iesaistīt valdību savos personīgās lietās.
From:[info]gnidrologs
Date:April 3rd, 2018 - 09:35 pm
(Link)
"ko tu iesaki? deportēt? ieslodzīt?"

Dabiski. :captainovious:
Nelaist iekšā ne pie kādiem nosacījumiem, protams, būtu vis veselākā saprāta lēmums, bet common sense isn't common in post modernity.
From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 02:35 pm
(Link)
Nevienam nepatīk dubultstandarti.

Jo droši vien, ka tas ir diezgan atšķirīgi no tā, kāda attieksme valda pret vietējiem iedzīvotājiem, kuriem sanāk iepērt savu bērnu. Tādos gadījumos uzreiz ir bāriņtiesas, pat vecāku tiesību atņemšana, bērna adopcija.

Bet šajā gadījumā tā ir cita kultūra – tā ka viss ir normāli.