Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - feminisms 2018

Apr. 3rd, 2018 10:53 am feminisms 2018 115 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 04:19 pm
(Link)
Es neteicu par bērnu atņemšanu nepilngadīgajām, kas neabjūzo savus bērnus. Skaidri redzams, ka tu (un arī krii) izlasi to, ko vēlies, nevis patiesi vēlies saprast šo problēmu un kā ar to rīkoties.

Viens no punktiem, ko mums UK mācīja kā farmaceitiem, ir atpazīt child marriage situācijas un par to ziņot attiecīgajiem dienestiem. Pat UK ar visu kultūras relatīvismu ir ļoti noraidošas pret agrīnām laulībām. Vairums cilvēku vēl nav nobrieduši tik nopietnām lietām, un pat ja gadās uztaisīt bērnu, tas vēl nav iemesls precēties, jo visdrīzāk pēc pāris gadiem viņi tāpat izšķirsies. Bet ja viņi būs nopietni, tad pagaidīs tos 2-3 gadus un tad apprecēsies, kā likumā paredzēts. Tas varbūt nedaudz ierobežo viņu tiesības, bet tas ir sabiedrības labā, jo agrīnas laulības parasti ieliek cilvēkus zemākajā socioekonomiskajā stāvoklī (nav izglītības un viss kas tam seko), ka tas ir attaisnoti.

Bet šeit pat ir runa par kaut ko vairāk – jaunas meitenes tiek izprecinātas krietni vecākiem vīriešiem. Viņām ir ģimenē jādara viss, ko vīrs liek un bez vīra ziņas nedrīkst paspert ne soli. Arī sekss viņām ir jādod, kad vien vīrs pieprasa. Tā mācību grāmatas piemērs par child abuse.

Mēs to nevara atzīt par normālu tikai tāpēc, ka tā ir pieņems atpalikšās kultūrās. Kaut kādas brošūras ir veltīgi drukāt, jo visdrīzāk viņas tās nekad neieraudzīs.

Ja reiz šīs meitenes tiek ielaisti kādā rietumu valstī, tad viņām ir visas tiesības saņemt tādu pašu aizsardzību kā jebkuram pilsonim. Tas ir šādas meitenes interesēs par spīti viņas tā brīža emocionālajam stāvoklim, izšķirt no šādām attiecībām, ielikt normālā ģimenē (protams, vēlams tādā, kas saprot viņas dzimto valodu, kultūru utt.), un tad kad pienāks viņas pilngadība, tad viņa jau pati varēs izvēlēties, vai vēlas turpināt izglītību vai kļūt par pilna laika sievu šim vīram.
From:[info]kihelkonna
Date:April 3rd, 2018 - 04:28 pm
(Link)
mēs jau to bukletu neesam lasījuši. kā tu tik labi zini, ka tur ir par jaunām meitenēm un krietni vecākiem vīriem, un nav par diviem jauniešiem, no kuriem viens vēl nav pilngadīgs?

bukleta pārstāstā https://www.expressen.se/nyheter/kritikstorm-mot-broschyr-om-att-vara-gift-med-barn/ uzzināju, ka bērni, tātad tādi, kam nav 18 gadu, nedrīkst precēties (pie mums tādus sauc par nepilngadīgiem, bet zviedri daudz ko sauc citādāk). iebraucējiem paprasa "vai esi precējies", un 2016. gadā 132 gadījumos kāds no precētajiem izrādījies bērns - tāds, kam nav 18 gadu.

neredzēju šajā tekstā ne vārda par to, ka pilngadīgie laulātie ir krietni vecāki. pieņemu, ka laulāto vecumā bija normālais sadalījums, un lielākā daļa bija tuvu pilngadībai, bet kādi daži bija arī pavisam jauni.
From:[info]extranjero
Date:April 3rd, 2018 - 04:45 pm
(Link)
Man neinteresē, kas rakstīts brošūrā, jo zviedriski es nelasu. Es zinu, ka piespiedu child marriage diemžēl pastāv pat tādās valstīs kā UK un gan jau ka Zviedrijā arī, ņemot vērā lielo bēgļu, tikai, iespējams, Zviedrijā tai piever acis. Pat šis hedas raksts par to netieši liecina, jo viņa tikai ielika info, ka šāda brošūra ir bijusi un pēc protestiem atsaukta, un jau par to viņa tiek apsūdzēta tendeciozā pasniegšanā, lai gan viņa neko tādu nedarīja. Tāpēc pieņemu, ka tiklīdz kāds sāktu Zviedrijā par to runāt, tā uzreiz būtu kritiķi ar visādiem formāliem argumentiem – mēs pajautājām (!) un 132 pateica jā. Bet kur ir sīkāka info – cik reāli ir šādu gadījumu, vai vismaz cik no pajautātājiem ir kādā vecumā utt. Nekur šāda info neparādās, jo nevienam tas neinteresē. Daudz svarīgāk šķiet pierādīt, ka heda tikai jauc ūdeni, nevis saprast, kāda ir problēma un kā rīkoties ar to.