gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-04-01 21:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
britu "right-wing" valdība


Iedomājieties kas būs tad, kad pie varas tiks staļinists Korbins ar savu cilvēkmēslu komandu. Jūkej iz dūmed.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-04-02 16:32 (saite)
Bieži saskaroties ar UK likumu izpratni should be forced to register ... vēl galīgi nenozīmē, ka tas varētu nedarīt imams. Tā vienkārši ir juridiskā nianse, ka atbildību uzliek pārim. Ņemot vērā, ka UK bieži visādas reģistrācijas notiek tikai pa pastu, tad tas varētu nozīmēt tikai vienu parakstu uz kādas veidlapas, ko atdod imamam un viss. Un te jau tieši parādās fakts, ka valsts leģitimizē sharia. Jo loģiski, ka valsts nevar piespiest reģistrēt laulību jebkuram pārim, kas izdomā dzīvot kopā, pat ja šis pāris nosvin savu kopā saiešanu ar lielām ceremonijām. Ja tas būs jādara pēc sharia ceremonijas un ir pat sodi par procedūras neizpildīšanu, tad zināmā mērā tā ir leģitimizēšana un kontrole. Ir ļoti labi saprotams, kāpēc Home Office visādi centīsies to noraidīt. Un šeit pierādās, ka gnidrologam ir taisnība – toriji nav nekādi right wing pēc agrākām mērauklām.

Gan jau ka UK izpratnē nav arī tāda lieta, kā standarta laulība. UK ieceļošanas vīzu dzīvesbiedram nedabūsi arī tad, ja tavi ienākumi nebūs lielāki par valstī vidējo (kaut kur ap £22000/gadā, plus vēl par katru bērnu). Tu taču negribi teikt, ka nabadzīgāku cilvēku laulības ir nestandarta?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 17:08 (saite)
"Ņemot vērā, ka UK bieži visādas reģistrācijas notiek tikai pa pastu, tad tas varētu nozīmēt tikai vienu parakstu uz kādas veidlapas, ko atdod imamam un viss. Un te jau tieši parādās fakts, ka valsts leģitimizē sharia."

Izcēlumi mani. "Varētu būt tā un tā" ir ļoti tālu no "fakts", tā kā šī daļa ir "ja tantei būtu riteņi" līmenī.

"Jo loģiski, ka valsts nevar piespiest reģistrēt laulību jebkuram pārim, kas izdomā dzīvot kopā, pat ja šis pāris nosvin savu kopā saiešanu ar lielām ceremonijām. Ja tas būs jādara pēc sharia ceremonijas un ir pat sodi par procedūras neizpildīšanu, tad zināmā mērā tā ir leģitimizēšana un kontrole."

Kontrole noteikti (kas šajā gadījumā ir laba un vēlama lieta, IMO), bet leģitimizēšana - ne vairāk par pašreizējo līmeni. Šāda pārmaiņa, ja vispār tiks ieviesta, nemaina sharia laulību statusu kā tādu - tā tikai uzliek par pienākumu šādu laulību reģistrēt oficiāli. Gribi precēties pēc savām paražām, nāksies reģistrēt arī atbilstoši vietējām. Negribi to otro - nesanāks arī pirmais.
Ko svarīgi ņemt vērā - runa ir par sharia laulībām vispār, ne tikai pēc šāda noteikuma stāšanās spēkā (ja tas vispār notiks) noslēgtajām. Tobiš, iespēja kontrolēt, vai tiek ievērots UK likums, kas aizliedz slēgt otras laulības, pirmajām esot spēkā, piemēram - jo šobrīd, kad sharia laulības tiek reģistrētas, ja vispār, tad tikai +/- mošejas līmenī, ej nu sazini, cik sievas kurš ir apņēmis pēc šitiem noteikumiem, dzīvojot UK.

Es piekrītu, ka šādu ierosinājumu vajadzētu pieņemt pēc rūpīgas izvērtēšanas, lai no tā būtu kāds ieguvums. Vēlams būtu, lai nākotnē plānoto laulību gadījumā papriekš būtu jādabū oficiālas iestādes akcepts (to pašu bērnlaulību iespējamības izslēgšanai, kaut vai), un tiktu strikti pastāvēts uz to, ka sharia laulībai jāatbilst UK civillaulības prasībām, nevis otrādi. Ja to ievērotu, manuprāt, visnotaļ atbalstāma ideja, caurmērā.

"Un šeit pierādās, ka gnidrologam ir taisnība – toriji nav nekādi right wing pēc agrākām mērauklām." - intereses pēc, kādu pieeju tu ekspektētu no right-wingeriem? Vai arī, kāpēc šis ierosinājums, tavuprāt, velk uz left-wing ideju pusi? Jei bogu, prasība svešas kultūras rituālus pakļaut vietējai kontrolei man galīgi neasociējas ar kreisajiem.

Par ieceļošanas vīzām - mans points bija, ka no imigrācijas viedokļa, otrā sieva vispār netiek uzskatīta par dzīvesbiedru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 17:58 (saite)
Es saprotu, ka tu tagad gribi diskutēt par vārdu semantiskām nozīmēm, kas ir nebūtiski. Piemēram, par pēdējo teikumu runājot – UK imigrācijas ierēdnim jau nav svarīgi, ko uzskatīt vai nē – bet tikai tas, vai viņš var piešķirt vīzu konkrētajā gadījumā vai nē. Protams, viņš nedos vīzu otrai sievai, bet tieši tāpat nedos vīzu pirmajai sievai, ja tev nav ienākumu. Tā, ka šeit galīgi neparādās, vai UK atzīst vai neatzīst (droši vien, ka vispār nav tāda juridiska jēdziena), bet tikai tas, vai likums atļauj šajā gadījumā izsniegt vīzu vai nē. Šeit svarīgi bija tas, ka ja otrā sieva ierodas UK kādā citā veidā (bēgļa patvērums, studenta, darba vīza utt.), un pēc tam pieprasa noteiktus pabalstus, tad valdība paskatās, ka jā – mēs varam tos izmaksāt kā otrai sievai.

Un kā var naivi sapņot, ka valdība tagad līdīs iekšā sharia ceremonijās? Tas vispār netika apsvērts. Tad jau arī poliamoriju varētu aizliegt. Vai arī par bērna uztaisīšanu ārpus laulības? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 18:12 (saite)
"Protams, viņš nedos vīzu otrai sievai, bet tieši tāpat nedos vīzu pirmajai sievai, ja tev nav ienākumu."

Un tad? Tai otrai nedos vispār, neatkarīgi no citiem apstākļiem. Tobiš, no šī likuma viedokļa, viņa, acīmredzot, ir essentially svešs cilvēks, kuram ar vīzas prasītāju nav nekādas saistības.

"Tā, ka šeit galīgi neparādās, vai UK atzīst vai neatzīst (droši vien, ka vispār nav tāda juridiska jēdziena), bet tikai tas, vai likums atļauj šajā gadījumā izsniegt vīzu vai nē."

Es jau par to pašu. Cik lasīju, neatļauj. Otrajai+ sievai nākas meklēt citas iespējas nonākt UK.

"Un kā var naivi sapņot, ka valdība tagad līdīs iekšā sharia ceremonijās? Tas vispār netika apsvērts. Tad jau arī poliamoriju varētu aizliegt. Vai arī par bērna uztaisīšanu ārpus laulības? :D"

Sapņot var visu ko. :P Un saistībā ar bērna uztaisīšanu ārpus laulības, valdība jau iejaucas - tāds termins kā "alimenti" ir dzirdēts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 18:23 (saite)
Nē, likumam visdrīzāk nav nekāda viedokļa, ka šī otrā sieva ir svešs vai pazīstams cilvēks prasītājam. Drīzāk ir tā, ka ja likums konkretizē (nelasīju, bet varu iedomāties, un pat ja nav, tad tas tā ir netieši tā domāts), ka vīzu var izsniegt tikai vienai sievai, bet otrai ne, tad jau tiek atzīts, ka tās attiecības ar otro sievu ir reālas un leģitīmas. Vēl jo vairāk, ja prasītājs izšķiras ar pirmo sievu (kas tad cits šim atliek), tad otrā sieva automātiski iegūst tiesības saņemt vīzu. Kaut kur bija teikts, ka šī vīza piešķirama pat tad, ja ir skaidrs, ka šķiršanās no pirmās bija divorce of convenience.

Es pat vairāk domāju par gadījumiem, kad visi iesaistītie ir UK pilsoņi ar dubultpilsonību citā valstī. Ja viņi aizbrauks uz Saūda Arābiju vai citu vietu, kur viņi visi var apprecēties, un atbrauks atpakaļ uz UK, tad tieši tāpat UK valdība ne tikai nevarēs viņu sodīt par daudzsievību (kā tas būtu gadījumā, ja viņš mēģinātu noslēgt laulību ar divām sievās pašā UK), bet pat vēl dabūtu visām sievām izmaksāt pabalstus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 18:27 (saite)
"nelasīju, bet varu iedomāties, un pat ja nav, tad tas tā ir netieši tā domāts"

Varēji par šito tālāk arī nerakstīt.

"Es pat vairāk domāju par gadījumiem, kad visi iesaistītie ir UK pilsoņi ar dubultpilsonību citā valstī. Ja viņi aizbrauks uz Saūda Arābiju vai citu vietu, kur viņi visi var apprecēties, un atbrauks atpakaļ uz UK, tad tieši tāpat UK valdība ne tikai nevarēs viņu sodīt par daudzsievību (kā tas būtu gadījumā, ja viņš mēģinātu noslēgt laulību ar divām sievās pašā UK), bet pat vēl dabūtu visām sievām izmaksāt pabalstus."

Kāpēc nākotnes formā? Tas taču ir tieši tāds variants, kāds pastāv šobrīd, ne? Tobiš, ar topiku nesaistīta štelle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 18:41 (saite)
Protams, tas ir reāli. Cik dzirdēts, tādu pabalstu saņemošu daudzsievīgu ģimeņu UK ir ap 5000. Tā ka tas nav nekas teorētisks vai atsevišķi gadījumi. Tāpēc arī ir aizdomas, ka grozījumi tiek bīdīti, lai varētu to pašu izdarīt uzreiz UK.

Lietas ir daudz skaidrākas, kad redzi tās uz vietas. Musulmaņu imigranti šeit nosaka dzīvi ļoti lielā mērā – visur var izvēlēties ne tikai veģetāru (kas ir mana izvēle), vai neveģetāru ēdienu, bet arī halal. Ierēdnis, kas man izsniedza pastāvīgās uzturēšanās atļauju, vārdā bija Ahmeds. Ir paziņas, kuru sieva sabiedrībā parādās tikai ar nosegtu seju (kas starp citu Latvijā tagad ir aizliegts). Un interesantākais, ka vairums no viņiem balsoja par UK izstāšanos no ES. Pamatā viņi to skaidro, ka nevēlas lielāku konkurenci ar imigrantiem no ES.

Ņemot vērā, ka balsojums par UK izstāšanos no ES biju tuvu neizšķirtam, būtībā musulmaņu imigrācija UK jau ir ievērojami satricinājusi visu Eiropu. Pārējā Eiropā bēgļu plūdi augļus vēl nesīs tikai nākotnē. Ar ko arī apsveicu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 19:04 (saite)
Nesapratu, nafig tu visu to pārējo offtopiku sarakstīji, bet:

"Tāpēc arī ir aizdomas, ka grozījumi tiek bīdīti, lai varētu to pašu izdarīt uzreiz UK."

Ja runa būtu par Matrimonial Causes Act grozījumiem, varētu piekrist, ka tādām aizdomām ir pamats - tā kā saskaņā ar to, daudzsievība ir aizliegta, tad ar šo ierosinājumu nekas nebūs līdzēts šā vai tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 19:15 (saite)
Ir aizliegta, bet 5000 uz tā pamata saņem pabalstus. Tu joko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 19:20 (saite)
Aizliegta as in, aizliegts noslēgt šādu laulību Lielbritānijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 19:25 (saite)
Esi precīzāks. Citās valstīs noslēgtās arī ir aizliegtas, izņemot ... ja esi musulmanis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-02 19:35 (saite)
Source?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 19:40 (saite)
Par ko tad mēs šeit tikko runājām? Aizmirsi jau vai? NT ir tiešām dīvaini cilvēki :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-03 11:21 (saite)
Par to, ka ārpus UK noslēgtas poligāmas laulības atzīst tikai musulmaņiem toč nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-03 13:12 (saite)
Tad izlasi par to, ja tev nekas nav zināms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-04-03 14:42 (saite)
... jopt, es tak tev prasīju "source" pāris komentus augstāk. DOd šu, labprāt palasīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-04-02 20:28 (saite)
Vai tās 5000 sievietes atrodas poligāmās attiecībās ar saviem vīriem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-04-02 21:06 (saite)
Pēc https://en.wikipedia.org/wiki/Polygamy_in_the_United_Kingdom var pieņemt, ka poligāmās attiecībās ir > 60'000 cilvēku (1 + 2+). Ne jau visiem ir aktuāli pabalsti. Domāju, ka nav trīsreiz jāmin, pie kādas reliģijas šie pieder ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-04-02 21:13 (saite)
Un katrai nestrādājošai (kas būtu mažoritāte, ne?) poligāmajai teltij pienākas pabalsts? Un tad vēl sīčiem. Psc. Nav brīnums, ka kaut kur bija ziņās par to vienu muhamedu ražotni, kas gadā saņēma kaut kur 40k mārciņas par to, ka dirš laukā vienu muhamedu pēc otra vien. Un tajā pašā laikā vietējie aborigēnu studenti nevar atļauties pārcelties ārpus vecāku mājām, jo nav kur un par ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?