kjiimikjis ([info]kjiimikjis) rakstīja,
"Ņemot vērā, ka UK bieži visādas reģistrācijas notiek tikai pa pastu, tad tas varētu nozīmēt tikai vienu parakstu uz kādas veidlapas, ko atdod imamam un viss. Un te jau tieši parādās fakts, ka valsts leģitimizē sharia."

Izcēlumi mani. "Varētu būt tā un tā" ir ļoti tālu no "fakts", tā kā šī daļa ir "ja tantei būtu riteņi" līmenī.

"Jo loģiski, ka valsts nevar piespiest reģistrēt laulību jebkuram pārim, kas izdomā dzīvot kopā, pat ja šis pāris nosvin savu kopā saiešanu ar lielām ceremonijām. Ja tas būs jādara pēc sharia ceremonijas un ir pat sodi par procedūras neizpildīšanu, tad zināmā mērā tā ir leģitimizēšana un kontrole."

Kontrole noteikti (kas šajā gadījumā ir laba un vēlama lieta, IMO), bet leģitimizēšana - ne vairāk par pašreizējo līmeni. Šāda pārmaiņa, ja vispār tiks ieviesta, nemaina sharia laulību statusu kā tādu - tā tikai uzliek par pienākumu šādu laulību reģistrēt oficiāli. Gribi precēties pēc savām paražām, nāksies reģistrēt arī atbilstoši vietējām. Negribi to otro - nesanāks arī pirmais.
Ko svarīgi ņemt vērā - runa ir par sharia laulībām vispār, ne tikai pēc šāda noteikuma stāšanās spēkā (ja tas vispār notiks) noslēgtajām. Tobiš, iespēja kontrolēt, vai tiek ievērots UK likums, kas aizliedz slēgt otras laulības, pirmajām esot spēkā, piemēram - jo šobrīd, kad sharia laulības tiek reģistrētas, ja vispār, tad tikai +/- mošejas līmenī, ej nu sazini, cik sievas kurš ir apņēmis pēc šitiem noteikumiem, dzīvojot UK.

Es piekrītu, ka šādu ierosinājumu vajadzētu pieņemt pēc rūpīgas izvērtēšanas, lai no tā būtu kāds ieguvums. Vēlams būtu, lai nākotnē plānoto laulību gadījumā papriekš būtu jādabū oficiālas iestādes akcepts (to pašu bērnlaulību iespējamības izslēgšanai, kaut vai), un tiktu strikti pastāvēts uz to, ka sharia laulībai jāatbilst UK civillaulības prasībām, nevis otrādi. Ja to ievērotu, manuprāt, visnotaļ atbalstāma ideja, caurmērā.

"Un šeit pierādās, ka gnidrologam ir taisnība – toriji nav nekādi right wing pēc agrākām mērauklām." - intereses pēc, kādu pieeju tu ekspektētu no right-wingeriem? Vai arī, kāpēc šis ierosinājums, tavuprāt, velk uz left-wing ideju pusi? Jei bogu, prasība svešas kultūras rituālus pakļaut vietējai kontrolei man galīgi neasociējas ar kreisajiem.

Par ieceļošanas vīzām - mans points bija, ka no imigrācijas viedokļa, otrā sieva vispār netiek uzskatīta par dzīvesbiedru.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?