smadzeņu darbības blakusprodukts
Commenting To 
15th-Aug-2012 10:32 pm - Vakara pasaciņa
Pavadonis izņēma no portfeļa apdrukātu loksni un iedeva man, lai es to izstudētu. Šo lapu esmu sagla­bājis savos papīros, un tā skan šādi:


Kurdeļu medības Instrukcija svešzemniekiem

Kurdeļi kā medību dzīvnieki izvirza visaugstākās prasības gan mednieku personīgajām īpašībām, gan arī medību piederumiem. Tā kā šis dzīvnieks evolūcijas gaitā piemērojies meteorītu nokrišņu triecieniem, izveidodams nesadragājamas bruņas, kurdelis jāmedī no iekšpuses.
Šim nolūkam nepieciešams:

A) sākotnējā fāzē — pamatpasta, sēņu mērce, zajie loki, sāls un pipari;

B) tiešās rīcības fāzē — rīsu slotiņa un ar pulksteņa mehā­nismu apgādāta sprāgstbumba.

I. Sagatavošanās darbi.

Kurdeļus medī ar ēsmas palīdzību. Mednieks, iepriekš ieziedies ar pamatpastu, notupstas scorga vagā, bet pēc tam biedri viņu no virsas apkaisa ar sīki sagrieztiem lokiem un labākai pievilināšanai pieliek garšvielas.

II. Šādā stāvoklī jāgaida parādāmies kurdelis.

Kad dzīvnieks tuvojas, mednieks, saglabājot mieru, ar abām rokām satver bumbu, kas pirms tam turēta starp ceļgaliem. Iz­salcis kurdelis parasti rij nekavējoties. Ja kurdelis negrib ņemt, ieteicams tam liegi pabužināt mēli. Ja draud neveiksme, daži ieteic apkaisīties ar sāli, taču tas ir pārāk riskanti, jo kurdelim var uznākt šķavas. Reti kāds no medniekiem pēc kurdeļa nošķaudīšanās palicis dzīvs.

III. Ja kurdelis ēsmu norijis, tas aplaizās un iet prom. Pēc ierīšanas mednieks nekavējoties sāk rīkoties aktīvajā fāzē, t. i., ar slotiņu norauš no sevis lokus un garšvielas, lai pasta varētu brīvi iedarboties ar savām caureju izraisošām īpašībām, pēc tam noregulē bumbas pulksteņa mehānismu un pēc iespējas ātrāk attālinās ieejai pretējā virzienā.

IV. Iznākot no kurdeļa, jācenšas nokrist uz rokam un kājām, lai izvairītos no traumām.

Piezīme. Asu garšvielu lietošana noliegta. Tāpat aizliegts izlikt kurdeļiem ar pulksteņa mehānismu apgādātas noregulētas bumbas, kas apkaisītas ar lokiem. Tādu rīcību likums vajā un soda kā malu medniecību.



ar prieku pieņemšu apgalojumus - tas ir līdzīgs tam un šitam, lai sastādītu lasāmlisti.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
This page was loaded Oct 2nd 2024, 10:20 am GMT.