smadzeņu darbības blakusprodukts
uvažaju 
6th-Aug-2012 06:30 pm
Pastāstiet man, lūdzami, viiru_lietas dalībnieki vai jebkurš cits indivīds ar dzīvesziņu. No kurienes nāk šī vēlme cienīt vai citādi izcelt ļaudis, kas spēj daudz patērēt alkoholu un, nezinu, nezudēt filmu vai savādāk turēt morālo stāju.

Viens vienīgs metabolisms tak. Nu, labi, treniņš arī ir iespējams, bet vai tas būtu kas tāds ar ko jālepojas?
Comments 
6th-Aug-2012 07:14 pm
No kurienes? Vismaz rietumu kultūrā tas nāk jau no antīkās senatnes. Precīzāk, Platona dialogos atainotā Sokrata, kurš, kā mēs varam lasīt "Dzīrēs" esot dzēris, bet nekad nereibis. Tiesa, to - ja atmiņa neviļ - saka pamatīgās burās esošais Alkibiads, tāpēc šis apgalvojums ir jāņem, tā teikt, ar sāls graudu.
6th-Aug-2012 07:19 pm
Būsim zināt. Tas varētu būt diezgan amizanti, kā es brīdī, kad kāds alkoholizēts personāžs man stāsta, ka cits personāžs ir vīrs ar īstiem *autiem, jo ir spējis izdzert divas pudeles šņabja un turpināt kost, sāku stāstīt viņam par Sokrātu un Alkibaidu

Par sālsgraudiem runājot, tie man laikam tagad mūžīgi asociēsies ar tēva mācību grāmatu bioloģijā, ko atradu bēniņos. Tur diezgan izvērsti bija stāstīts par to kā saprast smadzeņu funkcijas. Jebšu kādu reakciju var novērot vardei, ja uzliek sāls graudus uz noteiktas tās smadzeņu daļas.
This page was loaded Jul 2nd 2024, 2:11 am GMT.