extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-01-30 07:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pandēmijas laikā visriebīgākā bija šī nepārtrauktā gaslaitošana – ka jebkurš iebildums un bažas par īstenoto politiku tika automātiski norakstīts kā konspirācijas teorija, kovididiotu murgi, folijas cepures un dažreiz vienkārši kā psihopātija. Daži cibā joprojām nodarbojas ar šo gaslaitošanu.

Klasisks piemērs šim: https://twitter.com/munnwez/status/1619654470694236162

Tagad izrādās, ka ir oficiāli ieraksti, ka armija izspiegoja mājsēžu kritiķus. Tas ir pilnīgi nesaprotami, jo atceros, ka UK lēmums par mājsēdēm tika pieņemts ar lielu svārstīšanos. Bija ļoti liela iespēja, ka UK būtu gājusi Zviedrijas modeli.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2023-01-30 11:13 (saite)
Pašā sākumā pretējus komentārus FB dzēsa, nešķirojot pēc satura. Pat ja arī dezinformācija, tobrīd nesapratu jēgu dzēst tos video, jo vienmēr interesanti palasīt dažādu info, pat ja arī daļa man tobrīd šķita murgi vai kas nesaprotams (kovida vispār neesot, izdomāta slimība utt.) Savādi, ka šī cenzūra notika tik atklāti, ja vien jau tad nebija iestājusies kara situācija, kad cenzē info, jo ir bailes par drošību. Taču tas tikai vairoja cilvēku neuzticēšanos vai raisīja aizdomas. Protams, šo to atstāja, nebija tā, ka nevarēja lasīt pretējus viedokļus, bet nu diezgan daudz agresijas bija no abām pusēm parastajos komentāros. Bet vēlāk aicināja cilvēkus izturēties ar cieņu pret sarunas biedru, pat ja šķiet, ka viņa runātais kaut kāda fantastika. LV medijos, šķiet, neizmantoja vārdu kovidiots (sarunvalodā bieži dzirdēju), tikai konspirācijteorijas.

Ja godīgi, joprojām daudz kas man nav līdz galam saprotams šajā lietā, jo nav diez ko ērti par to domāt un skatīties atpakaļ, jo atmiņa var būt kļūdaina, pat ja man tā ir salīdzinoši laba. Bet ja tiešām izspiegoja un kontrolēja info devējus tik atklāti, tad tās varētu būt bailes no haosa un nespējas visu kontrolēt. Bet nu varbūt vēl kas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 11:33 (saite)
(ar kļūdas labojumu)

Personīgi tas man izklausās pēc totalitārisma apoloģētisma.

Kāpēc Ķīna ierobežo cilvēktiesības un vārda brīvību – bailes no haosa un nespējas visu kontrolēt.

Kāpēc Krievijā par kara kritiku liek cietumā? – Bailes no haosa un nespējas visu kontrolēt.

Kāpēc argumentus pret vakcīnu mandātiem bloķēja sociālajos tīklos? – bailes no haosa un nespējas visu kontrolēt.

Kā redzi, ja ar šo var izskaidrot pilnīgi visu, tad visdrīzāk tas neko neizskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-01-30 12:53 (saite)
Tavos jautājumos ir daļa atbilde, jo visos laikos sabiedrību tomēr kontrilē. Ir dažādas sabiedrības pārvaldības formas, eiropieši bija pieraduši pie t.s. maigās varas. Protams, ka tāda rīcība apdraud demokrātiju.

Totalitāru un autoritāru režīmu cilvēki senākos laikos atbalstīja, jo gribēja drošību (vēsturē tādi gadījumi bijuši), bet nu tas tuvredzīgi, protams. Es daudzu kovidpasākumu jēgu nesaprotu.
Tas, kas skaidri redzams, ar šīm sabiedrības pārvaldības metodēm t.s. sākotnēji sludinātā konspirācijteorija daļēji tika pārvērsta realitātē. Es vnk komentēju, lai pateiktu, ka daudz ko nesaprotu, ne izskaidrotu, tāpēc varbūt nolasījās kā demagoģija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 12:59 (saite)
Man personīgi škiet, ka šāda “atbilžu” meklēšana ir izvairīšanās no atbildības. Jo kas gan nav skaidrs faktā, ka, piemēram, vakcīnu mandāti pārkāpj brīvības un ir ļoti kaitējoši un nevēlami?

Jebkuram cilvēkam, politiķiem, ārstam un visiem pārējiem būtu jāiestājas pret tiem. Nav īpaši svarīgi saprast, kāpēc tie tika radīti, ar kādām bailēm vai paniku (un vai to vispār var saprast). Svarīgi ir tas, ka jebkuram ir jābūt pret tiem, ja neesi lēmējs, tad vismaz norādīt uz to, nebaidīties publiski vai privāti pateikt, ka vakcīnu mandāti nav pieļaujami un ir ļaunums.

Kāpēc to nedarīja vairāk cilvēku? Visdrīzāk jau tāpēc, ka viņi domāja, ka vakcīnu mandāti ir forša lieta. Kāpēc viņi tā domāja? Visdrīzāk tāpēc, ka vispār nav par to domājuši, vairums piedalās kultūras karos, nostājas vienā vai otrā pusē un viss. Visa lieta ir tikai par to, kā efektīvāk paskaidrot citiem, kāpēc tie nav pamatoti, kas nav viegls uzdevums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2023-01-30 13:27 (saite)
Lūk šo labi uzrakstīji.

+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 13:39 (saite)
Pie tevis komentāros šobrīd top buliju saraksts. Paldies par ierakstu, kas skaidri parādīs, kuri ir cibas buliji, kuriem joprojām vienalga, ko uzrāda pašreizējie dati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2023-01-30 13:47 (saite)
Ir daži, kas baidās pie manis komentēt, tā ka saraksts būs ļoti nepilnīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2023-01-30 13:32 (saite)
Es neesmu atbalstījusi obligāto vakcināciju. Un kopš tos ieviesa uzskatīju par netaisnību, lai gan mani pašu tas maz ietekmēja, jo frīlanceriem nemaz tos neprasīja un es pat biju vakcinējusies pirms šī farsa. Ja būtu obligāti, varbūt spītības pēc to nedarītu. Jā, tas ir konstatējums, ka rupji pārkāpj cilvēka izvēles brīvību, ņemot vērā, ka oficiāli ražotāju lapā bija teikts datu nav, bet man gribas saprast jēgu, kāpēc tā, ja varēja citādāk, tā mans prāts ir iekārtots, ka nepietiek ar to, ka konstatē faktu.

Es nenācu ar tevi strīdēties, vnk nerakstīju it kā pašsaprotamas lietas, parasti nekomentēju, jo nav jauna ko teikt par šo. Vnk ir sāpīgi atcerēties tos laikus, kad vēl varēja ko mainīt, reti kāds no ekspertiem bija pret obligāto vakcināciju. Vismaz publiskajā telpā. Ja valdīja viens naratīvs un masu psihoze, tad grūti kaut ko paskaidrot.

Bet nu netērēsim laiku, es saprotu tavu domu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 13:37 (saite)
Lūk, es nekādu psihozi neatceros, visi bija tādi paši cilvēki, kā šoreiz. Citi strīdīgi, citi vienaldzīgi, bet citi norūpējušies. Nekas no tā neatceļ atbildību par to, ka vairums apkārtējo atbalstīja vakcīnu mandātus.

Es nezinu, kas tur tāds sāpīgs atcerēties. Sāpīgi vajadzētu būt tiem, kas atbalstīja vakcīnu mandātus. Bet viņiem nebūs sāpīgi, jo viņi ir buliji pēc dabas. Mums ir jābūt stingriem pret bulijiem, nedrīkst ļaut viņiem kāpt uz galvas. Arī cibā ir tādi buliji, piemēram, gedymin.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-01-30 19:34 (saite)
Šie jauno laiku buliji ir vāji cilvēki, kuri grib sasniegt varas sajūtu grupējoties līdzās varaskāriem miljardieriem un viņu kontrolētu birokrātu/propagandas mediju armijai. Laikam rada kopības un kolektīvā spēka sajūtu līdzīgi kā visai tai merzotai, kas bija Sarkanā Terora footsoldiers. Starp citu arī krieviem, kas akli atbalsta savas matuškas agresijas pret kaimiņiem. Papildus vēl iespējam dabūt sev kādu īslaicīgu labumiņu, parādot cik pakļāvīgs varai esi. Tādu cilvēku ir daudz un es tādus redzēju jau bērnības/agros pusaudžu gados.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2023-01-30 22:33 (saite)
Tas ok, ka katrs šo laiku atceramies dažādi. Emocijas rada ķermenī sajūtas, man to bija daudz, bet saprotami, ja kādam mazāk.

Sāpīgs tas, ka lielā mērā bija kā pasīvā piekrišana, jo neko tādu nedarīju, lai veicinātu pārmaiņas, vnk noslēdzos sevī un gaidīju, kad viss beigsies.
Iepriekš nebiju tā jutusi cilvēku sašķeltību un kasīšanos (tā, protams, pastāvējusi vienmēr, līdzsvaram bija arī daudz laipnības un iejūtības no svešiniekiem). Varbūt sāpīgi arī tāpēc, ka šis viss skāra man tuvākos cilvēkus un attiecības ar viņiem. Atceros, ka viena cibiņa pat dzēra stipras zāles tai laikā. Protams, nevajadzētu neko dramatizēt, bet nu tā sanācis, ka cilvēki ir dažādi, līdz ar to uztvere.

Jā, piekrītu, ka nevajag tolerēt bullijus un nepamatotu uzkasīšanos, pat ja raksta emociju iespaidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-01-30 23:30 (saite)
Kovidlaiks bija ļoti traģisks, gan personīgajā dzīvē (par ko es šeit nerakstu), gan vispārīgi. Es tikai komentēju, ka cilvēki kā tādi nelikās īpaši citādi. Viss ļaunums nāca no valdības rīkojumiem un arī no bulijiem, kuriem bija visas iespējas bulijot citus. Arī šīs ziņas, ka UK armija izspiegoja kritiķus ir ļoti satraucošas, un ļoti uzvēdina padomju laikus. Bet ne jau man personīgi, jo es jau neesmu necik ievērojams, lai par mani kāds interesētos (es ceru).

Cilvēki ļoti cieta un ne tik daudz no kovida, kā no ierobežojumiem. Pat materiālos, par kuriem man jāmācās kā farmaceitiem atpazīt vardarbību ģimenē un ziņot tālāk, ir minēti dati, ka vidēji gadā no vardarbības ģimenē iet bojā 3-4 cilvēki, bet kovida laikā to bija 20. Tas ir niecīgs skaitlis, lai tam pievērtu uzmanību, bet tas liecina, ka vardarbība ir pieaugusi vismaz 5 reizes. Ja nāvējoši gadījumi ir 5 reizes lielāki, tad var pieņemt arī ka vieglāki gadījumi arī ir tikpat daudz reižu pieauguši, un tie jau ir tūkstošiem un desmitiem tūkstošu reižu lielāki. Visas fantāzijas, ka kovida mājsēžu laikā ģimenes draudzīgi sēdēs kopā un laidīs pasaulē vairāk bēbīšu ir izgāzušās. Dzimstība patiesībā ir samazinājusies, jo kontracepcijas laikmetā ne jau seksa reižu skaits nosaka dzimstību, bet iespējas un emocionālā gatavība. Cilvēki nespēj nosēdēt visu laiku istabā un tas tikai padara cilvēkus dusmīgus, agresīvus un nekādi attiecības neuzlabo.

Latvijā ar mājsēdēm varbūt nebija tik traki. Jums vairāk bija vakcīnu mandāti, veikalu slēgšana un QR kodi. UK tā nebija, bet bija reāli ierobežojumi pārvietoties, biedroties, iet uz parkiem utt. Atcerēsimies, ka pat pašu mājsēžu arhitektu Mr. Domingsu apsūdzēja, ka viņš bija kaut kur aizbraucis, lai aizvestu savu bērnu aprūpei, jo baidījās, ka saslims un nevarēs par bērnu parūpēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

sabiedrības pārvaldības metode
[info]formica
2023-01-30 15:37 (saite)
https://youtu.be/5ANOVSjDUd4
https://users.monash.edu/~ckopp/InfoWar/Lectures/Method-IWC6-05.pdf


https://youtu.be/AoLw-Q8X174?t=533
(Corporatist institutions would replace all independent organizations of workers and employers, and the corporatist parliament would replace, or at least exist alongside, traditional representative and legislative bodies.)
https://www.britannica.com/topic/fascism/Opposition-to-parliamentary-democracy

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?