extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-15 13:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viena lieta, ko es sajūtu ne tikai cibā, bet visas valsts mērogā, ir lielā pretestība pret cilvēkiem viegli uztveramas informācijas sniegšanu. Šo atšķirību starp oficiālu un viegli uztveramu vēstījumu var salīdzināt kā ar juridiskā valodā sastādītu līgumu, kurā ir pilns ar specifiskiem terminiem, kuru nozīmi nespeciālists nojauš tikai daļēji, un tirgotāja konsultanta izstāstu par preces īpašībām. Bieži vien ir prakse līgumus nemaz nelasīt, bet tikai parakstīt, lai gan arī tas nav pareizi. Tagad ir aicinājumi patērētāju līgumus rakstīt vienkāršiem cilvēkiem saprotamā valodā. Kad es UK slēdzu savu pirmo darba līgumu, darba devējs ne tikai iedeva līgumu rūpīgi izlasīt, bet arī izgāja cauri visiem punktiem pastāstot saviem vārdiem, ko tie nozīmē un ar piemēriem no reālās dzīves, kā tie darbojas. Šeit īpaši noderīga ir personīgā saruna, lai vajadzības gadījumā var uzreiz pārjautāt, ko nozīmē kāds vārds, un arī ātrāk izlaist kādas lietas, kas neattiecas uz manu gadījumu.

Ja mēs runājam par medicīnisku informāciju, tad šai rūpībai ir jābūt vēl lielākai. Es atceros, ka Latvijā bija pat publicēta vēstule ar prasību sniegt labāku informāciju par vakcīnām. Tas bija ļoti svarīgs signāls, ka cilvēkiem pietrūkst labas informācijas. Tā vietā bija nevajadzīgas diskusijas, ka, piemēram, vakcīnas nav eksperimentālas, jo Eiropas Zāļu aģentūra šādu terminu nelieto. Lai gan reāli cilvēki nelieto vārdus tikai ar birokrātu definētajām nozīmēm. Daudzi cilvēki sarunvalodā par eksperimentālām lietām sauc to, kas līdz galam vēl nav pārbaudīts, un arī šīs vakcīnas vēl nav līdz galam izpētītas. Tas nenozīmē, ka vakcinācija būtu nepamatota. Ieguvums vairākkārtīgi atsvēra iespējamo risku. Iespējams, ka birokrāti nezināja, kā to paskaidrot, tāpēc izsmēja tos, kas nosauca vakcīnas par eksperimentālām. Savukārt vienu no vēstules parakstītājiem pat atlaida no nozīmīga darba Saeimā. Iespējams, ka tur bija vēl citi iemesli, kas mazāk zināmi, tomēr tas bija ļoti slikts signāls, ka labākai informācijas sniegšanai nav lielas nozīmes.

Komunikācija ar cilvēkiem par medicīnas jautājumiem ir ļoti smalka un sarežģīta sfēra. Es nesaprotu, kāpēc man dzīvē ar to tagad ir jānoņemas, jo es tiešām esmu vismazāk piemērots šai lomai. Varbūt tas ir tāpēc, ka Latvijā neviens tai nepievērš nekādu uzmanību, ka esmu kā vienacis neredzīgo valstī.

Nesen bija gadījums ar vienu citu cilvēku, kurš ilgi negribēja vakcinēties, bet piedalījās dažādās diskusijās. Tad es atbraucu un neko nediskutēju, bet tikai pateicu – nu tagad ir pienācis laiks un tev vajadzētu novakcinēties. Un cilvēks mierīgi piekrita, ka jā, un es viņu tagad aizvedīšu uz vakcinācijas punktu. Tur nav mana nopelna, šo cilvēku pārliecināja tie pārējie, kas ar viņu iepriekš diskutēja. Es tikai atbraucu un uzķēru to brīdi, kurā cilvēks jau bija pārliecināts, lai gan to skaidri vārdos nebija paudis. Dažreiz ir jādod cilvēkam laiks pašam nonākt pie pareizā lēmuma. Mēs varam tikai dot precīzu un cilvēkam viegli saprotamu informāciju, atbildēt uz jautājumiem, bet, neizrādot nekādu spiedienu, izvēli atstāt paša cilvēka ziņā.

Cibā parādījās jautājumi par to, kāda ir mana attieksme pret (ne)vakcinētajiem personīgi? Absolūti nekāda. Man ir vienalga, vai mani apkārtējie ir vai nav vakcinējušies. Es to nejautāju, ja vien paši cilvēki neizrāda interesi par to runāt. Mani nesatrauc viņu izvēle, lai kāda tā būtu. Tā ir viņu privātā lieta, sensitīva veselības informācija, kura bez vajadzības nav citiem jāzina. Personīgi tas arī nekādi neietekmē manu attieksmi pret šiem cilvēkiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2021-10-15 14:44 (saite)
Nu bet cilvēkiem nav problēmas uztvert informāciju - daži labi paskrollē feisbuku, paskatās Krievijas kanālus, paskatās alternatīvos medijus un viņiem ir 100% skaidrs, ka vakcīnas ir domātas, lai viņus nopotētu kā slimus suņus.
Un tādā situācijā ir pilnīgi pie vienas vietas, kādu info sniedz valdības - bērniņiem par zvēriņiem stilā vai jebkādā citā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-15 16:17 (saite)
Zeinepa Tufecki ir veikusi lielisku analīzi: https://www.nytimes.com/2021/10/15/opinion/covid-vaccines-unvaccinated.html

Their surveys also show that only about 12 percent of the unvaccinated said they did not think they’d benefit from a vaccine: so, only about 4 percent of the national population.

Tātad daudzi nevakcinējas ne jau tāpēc, ka viņi nedomātu, ka vakcīnas palīdz. Tālāk viņa skaidro, ka vairums nevakcinēto nav ticības medicīnas sistēmai.

Kaut kādā ziņā Latvijas lielais nevakcinēto skaits liecina par ļoti nopietnu veselības sistēmas krīzi. Tur Tufecki piemin pretsāpju līdzekļus. Latvija laikam ir viena no retajām valstīm, kur pat uz nāves gultas esošam paliatīvā aprūpē neizraksta opioīdus sāpju noņemšanai. Tā ir briesmīga cietsirdība pret aizgājējiem. Tas ir tikai viens moments, bet tas kopumā rakstoru problēmu. Tāpēc arī ir tik liela neuzticēšanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-10-15 17:19 (saite)
Es dabūju opioīdus pēc krusteniskās saites operācijas. =P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 14:46 (saite)
>vairums nevakcinēto nav ticības medicīnas sistēmai

dzirdēju stāstu (jā, anekdote nevis dati) par cilvēku kurš nomiris pēc vakcinācijas kaut kādu vakcīnas izraisītu vai saasinātu komplikāciju dēļ; viņam bija kaut kādas hroniskas problēmas, bet neviens viņam nebija pateicis, ka to dēļ būtu jāatturas no vakcinācijas

viegli uzminēt, kā šādi gadījumi ietekmē vēl nevakcinēto šādu cilvēku radu, draugu un paziņu motivāciju vakcinēties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 16:05 (saite)
Nu, nezinu. Cilvēki parasti nav tik trausli, ka var nomirt no nelielas vakcīnas slodzes. Šādi trausli cilvēki (frail) parasti jau ir viegli atpazīstami, un vispār viņiem kovida vakcīna nav ieteicama. Norvēģijā no sākuma deva visiem veco ļaužu namos mītošajiem, bet tad saprata, ka tā tikai paātrina daudzu nāvi, un tad izdeva rīkojumu nedot tiem, par kuriem nav sagaidāms, ka viņi dzīvos ilgāk par 3 mēnešiem.

Ja tās ir tikai hroniskas slimības, bet ne gluži uz nāves gultas, tad nav tādu zināmu slimību, kuru dēļ būtu obligāti jāizvairās. Pēc nejaušības jau viss var notikt – kādam anafilakse, citam trombi, bet tas ir reti un neparedzami. Piesardzības labad neiesaka uzreiz saņemt divas vakcīnas, bet UK mēs tāpat vakcinējam – pret gripu un kovidu vienlaicīgi, tikai katru savā rokā.

Šeit drīzāk ir ticība medicīnas sistēmai kā tādai. Es agrāk neko par medicīnu nezināju, un šīs lietas man bija mistika. Bet tagad es vispārīgi zinu par biežākajām slimībām, un tas ir pavisam cits redzējums. Bet arī pacienti var iegūt šādu redzējumu par savām slimībām, un daudzi par savu slimību zina pat vairāk nekā viņu ģimenes ārsti. Šis redzējums arī iekļauj to, ka ķermenis ir sarežģīta lieta, un ne visu var izskaidrot un paredzēt. Kā notiks, tā notiks, un neviens no mums nedzīvos mūžīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 18:11 (saite)
vai varētu teikt, ka JJ izraisa mazāku "vakcīnas slodzi" nekā pārējās lv pieejamās vakcīnas?

esmu dzirdējis, ka stradiņos ne-kovid pacientus, kas tur nonākuši ar hroniskām slimībām bet nav vakcinēti, mēdza vakcinēt ar JJ
(nezinu, cik relevanta, bet piebilde - tas bija pirms mēneša vai diviem, kad slimnīca nebija pārslogota ar c19 pacientiem)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 21:47 (saite)
Es domāju, ka atšķirība nav būtiska, bet JJ ir vienreizēja vakcīna, kas nozīmē, ka tā ir lielāka deva nekā tajās, kas sadalītas pa divām. Līdz ar to no JJ būs lielāka slodze.

Vispār Latvijā ir kaut kā jocīgi, ka viņi piedāvā izvēlēties, un pēc tam, ka pacients izvēlas JJ, tad cenšas no tās atrunāt. Skaidrs, ka cilvēki grib JJ, lai ātrāk tiktu pie sertifikāta, bet ne jau sertifikāta dēļ ir jāvakcinējas. Šeit valdības politika ar piespiešanu iet pretī medicīnas ētikai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 17:34 (saite)
kas cenšas atrunāt? ģimenes ārsti, vakcinācijas centru darbinieki?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 18:49 (saite)
Tie, kas vakcinē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-18 17:36 (saite)
>kas nozīmē, ka tā ir lielāka deva
tas ir tavs pieļāvums, vai ar datiem pamatots fakts?

un kura no lv pieejamajām vakcīnām izraisa vismazāko "slodzi"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 18:48 (saite)
JJ ir gandrīz tas pats kas AZ.

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-astrazeneca/information-for-healthcare-professionals-on-covid-19-vaccine-astrazeneca

2.5 × 10^8 infectious units (Inf.U)

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-janssen/summary-of-product-characteristics-for-covid-19-vaccine-janssen

8.92 log10 infectious units (Inf.U).
8.92 log 10 = 8.3 x 10^8 Inf. U

Tātad JJ devā pēc skaita ir apmēram 3 reizes vairāk vīrusu.

Lai gan pilnībā pēc tā salīdzināt nevar, jo pat nelielas izmaiņas vīrusā var ietekmēt, cik spēcīgi tās darbojas utt.

Var argumentēt, ka viena deva var būt drošāka nekā 2 atsevišķas devas. Bet mēs zinām arī, ka šīs vakcīnas nerada pārāk spēcīgu imunitāti un to vēlams nostiprināt ar papildu devu pēc kāda laika. Tāpēc man šķiet, ka ar AZ tomēr ir labāk. Un arī pēc slodzes šeit 2 atsevišķas AZ devas < vienreizēja JJ. Un ar JJ tik un tā ir mazāka efektivitāte un stiprākas blakusparādības.

Bet es negribu arī atrunāt no JJ. Jebkura vakcīna ir daudz daudz labāk nekā neviena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 18:58 (saite)
>Jebkura vakcīna ir daudz daudz labāk nekā neviena.

vai šis nav pretrunā ar tavu pozīciju, ka, ja nejaucu, bērniem un jauniešiem saslimšanas riski ir tik zemi, ka tie ir salīdzināmi ar vakcinācijas riskiem un līdz ar to viņiem vakcinācija nav viennozīmīgi ieteicama?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 19:02 (saite)
Šis ir viens no faktoriem, kas izlīdzina. Riski dažāda vecuma cilvēkiem ir ļoti atšķirīgi, un vairums pētījumu pat nebija iekļauti veci cilvēki. Savukārt smaga saslimstība jauniešiem ir diezgan reta, ka viņiem 20%-30% atšķirība sabiedrības līmenī ir nebūtiska.

Par ieguvumiem no vakcinācijas es pamatā domāju vecos cilvēkus/riska grupas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 23:17 (saite)
ok, bet vai "bērniem un jauniešiem saslimšanas riski ir tik zemi, ka tie ir salīdzināmi ar vakcinācijas riskiem un līdz ar to viņiem vakcinācija nav viennozīmīgi ieteicama" ir tava pozīcija vai nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-19 09:42 (saite)
Viņiem arī riski no vakcinācijas ir mazāki (bērni ļoti labi atgūstas no kaitējuma, pat miokardīta), tāpēc tā ir lieta, pret kuru nedomāju īpaši iestāties. Varbūt pat solidaritātes vārdā ir labi, ka viņi vakcinējas.

Jauniešiem vēl ir maza pieredze ar medicīnas sistēmu un viņiem ir dabiskā, naivā uzticēšanās, tāpēc viņi nāk aktīvāk vakcinēties, jo šī uzticība vēl nav sagrauta. Pozitīva vakcinācijas pieredze var tikai vairot viņu uzticēšanos, un viņi vēlāk būs labs atbalsts pozitīvām reformām, ja kaut kas nestrādās kā vajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-20 02:49 (saite)
Paldies, ka izskaidroji man jauniešu aktivitāti vakcinēties ar uzticību medicīnas sistēmai, es par to nebiju iedomājies.
Bet lieta, ko es esmu saskatījis, un kas man nepatīk, tā ir jauniešu bezierunu pakļaušanās valdības ierobežojumiem - "ō, ballītes tikai vakcinētiem? no prob, sapotēšos", "ō, klātienes studijas tikai vakcinētiem? no prob, sapotēšos".
Kāpēc zūmeri ir tādi ultranormīši? Kur ir pazudis parasti jauniešiem raksturīgais rebelīgums pret sistēmu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-20 08:09 (saite)
Te man ir jāpiekrīt. Saņemt vakcīnu ir ok, bet prasība uzrādīt pasi/id + sertifikātu visu pakalpojumu saņemšanai Latvijā man bija šausmīgi pazemojoši. Pat krievu laikos (PSRS), kur visu kontrolēja valdība, tādas lietas nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-20 11:18 (saite)
hmmmm varbūt tevi kādu tava autismam specifiskā maindseta faktoru dēļ trigerē prasība uzrādīt kaut ko, mani nekad nav trigerējusi prasība uzrādīt ID vecuma apliecināšanai vai pat uzrādīt ID spēļu zālēs (pārbaudei vai es neesmu iekļauts no pielaides pie azartspēlēm atteikušos cilvēku reģistrā) kad es tur ieeju pēc kafijas (ko es kopš spēļu zāļu atkalatvēršanās pavasarī enīvei vairs nevaru izdarīt, jo tur tiek apkalpoti tikai vakcinētie), mani trigerē prasība ka man ir jābūt tam sertifikātam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-10-18 18:53 (saite)
Es nepateikšu precīzi par mazāko slodzi, bet man šķiet, ka konsensus ir ka Pfizer ir visdrošākā un šobrīd ar vislielāko dokumentēto blakusparādību profilu. Vienmēr var šaubīties, ka datu ir par maz, bet ar katru dienu mēs iegūstam lielāku pieredzi.

Bet nav tā, ka citas vakcīnas pēc drošuma profila būtu ļoti atšķirīgas. 20-30% atšķirības var likties nozīmīgas, ja salīdzina individuāli, bet populācijas līmenī tas nav tik svarīgi, jo ir arī citi faktori, kas izlīdzina riskus un ieguvumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 18:56 (saite)
kas ir tie citi faktori?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 19:30 (saite)
Vēl jau arī tas, ka izplatība nav lineāra. Acīmredzot, ir faktori, kas ir neatkarīgi no vakcīnas un kuri variē, kā tiem “ienāk prātā”. Visi modeļi, kas mēģina to paredzēt, ir izgāzušies. Bet mēs tomēr zinām, ka vakcīnas samazina inficēšanos zināmā mērā. Bet cik daudz – ja to nevar precīzi paredzēt, tad arī nevar spekulēt, ka ar vienu vakcīnu ir labāk nekā ar otru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 23:20 (saite)
tātad "citi faktori, kas izlīdzina riskus un ieguvumus" bija domāts par riskiem un ieguvumiem populācijai, nevis indivīdam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-19 09:36 (saite)
Tas ir par populāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2021-10-15 15:25 (saite)
Atlaida no nozīmīga darba Saeimā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-15 17:54 (saite)
Tu vari palabot, ja kaut kas ne tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-10-15 18:23 (saite)
Ja tu domāji Krapāni, tad viņa strādāja Valsts Kontrolē. Viņu neatlaida no darba. Viņai tika izteikti divi rājieni un pazemināts darba vērtējums. Krapāne izvēlējās amatu pamest, uzsakot darbu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-15 21:33 (saite)
Izvēlējās aiziet šoreiz izskatās, ka viņai piedāvāja uzrakstīt atlūgumu, lai nebūtu jāatlaiž.

Vēl atceros, ka bija skandāls, kā viņa tā drīkstēja parakstīt tādu pret valdību vērstu vēstuli. Iespējams, ka viņa tiešām bija slikti strādājusi, bet raidītais signāls bija skaidrs – neuzdrošinies apšaubīt valdības komunikāciju par vakcinēšanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Uttar Pradesh var
[info]formica
2021-10-16 08:45 (saite)
Vai tik varturi nerej uz nepareizajiem kokiem...

https://odysee.com/@Chris_Martenson:2/PierreKory:3

> ap 45. min

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Uttar Pradesh var
(Anonīms)
2021-10-17 14:39 (saite)
Par 80+ pacientiem?
Par ko tur ir cepiens? Ka tādiem, nonākot slimnīcā, ir 29% varbūtība iespert spainim? Izklausās ticami. Saki, tur vakcīnas vai nepareiza terapija vainīga?

btw, žēl, ka tava ciba ir nepareizais koks pie kā man (vai jebkuram citam, spriežot pēc identiskā komentāru skaita pie, šķiet, visiem taviem ierakstiem) riet :(
Kas izraisa jautājumu, priekš kam tad tu viņu raksti.
Bet šeit šis komentārs vismaz ir redzams un varbūt interesants ja ne tev, tad šīs cibas saimniekam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-21 22:48 (saite)
pirmkārt, tu esi zaibis čuvaks, ka pēc tam, kad tev rakstīju, ka būtu ahujenna, ja tu kādreiz arī atbildētu uz maniem komentiem pie sevis (kuri kā anonīmi haidojās), jo daļa no tevis šērotā kontenta man šķiet interesanta un man rodas daži jautājumi, tu norubīji anon komentēšanas opciju pavisam :D

bet es tev gribēju jautāt, ko tu vēlējies pateikt ar šo, tev tradicionāli, lakonisko komentāru?
“Covid is a clotting disease. Covid is a clotting disease. Covid is a clotting disease.”
https://globalcovidsummit.org/news/san-juan-panel-undertreatment-cited-as-a-cause-for-hospitalizations-long-haul-covid

man nestāv* lasīt visu to rakstu, kkādā mērā tāpēc, ka tā lapa man liekas skečī, un skečī man viņa liekas kaut vai tāpēc ka viņi atļaujas publicēt Maloni kurš nu diezgan neapstrīdami ir dirsējs, bet es neapgalvoju, ka viss, ko viņi publicē, ir sūds, jo piemēram John Campbell man šķiet ļoti korekts


*nē, manu funkciju nav ietekmējusi vakcinācija (jo es neesmu, lol)


extranjero, tā kā man nākas rakstīt šo komentu pie tevis (vārgā cerībā, ka formica izlasīs un atbildēs) - protams, es priecāšos, ja arī tev ir kāds viedoklis par to rakstu un tās vietnes leģitimitāti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-22 10:36 (saite)
Man ļoti nepatīk visa šī lamāšanās un aso vārdu apmaiņa. Bet tā, kā pats dažreiz iesaistos (jo neviens neesam brīvs no netikumiem), atbildēšu uz šo.

Izlasīju šo rakstu, un vispārīgi tur nekā nepareiza nav. Domāju, ka problēma ir akcentos, kādus katrs tajos ieliek.

- Jā, ar kovidu ir tā, ka vairāk nogalina nevis pats vīruss, bet pārmērīga imūnsistēmas reakcija uz to. Tas arī rada visas problēmas ar pārmērīgu iekaisumu, trombus, šķidrumu plaušās, nosmakšanu utt. Problēma ir tajā, ka šajā stadijā jau ir grūti kaut ko iesākt. Ir zāles pret šo iekaisumu (lētās – metilprednizolons, vai dārgākas – tocilizumabs), bet pat ja tās samazina mirstību, teiksim par 30% vai pat 50%, tik un tā daudzi nomirs vai pēc smagas slimības būs ar iedragātu veselību. Mēs nezinām, kā izvairīties no tā, un vienīgais veids ir nesaslimt ar kovidu vispār.

- Jā, iepriekš inficētie parasti ir ar labu imunitāti. Pat ja tie ir 30%, tik un tā paliek 70%, kuriem nav imunitātes. Latvijā jau atzīst sertifikātu izslimojušiem uz 6 mēnešiem. Varēja arī ilgāk, bet ir valstis, kur to neatzīst, un šis raksts ir vairāk kritika šīm citām valstīm.

- Arī par vakcināciju, es piekrītu, ka galvenais ir veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar blakusslimībām. Ja vispār nevakcinētos jaunieši, tad rādītāji jebkurā valstī nebūtu daudz atšķirīgi. Šeit ir viena nianse, ka daudzi cilvēki domā, ka ir veselīgi, “spēka briedumā”. Bet ja paskatās kaut vai uz nelaiķa Cimdara foto, ir redzams, ka viņam ir liekais svars, iespējas hipertensija un sirds problēmas. Varbūt viņš nelietoja nekādas zāles, jo neuzticējās medicīnai. Nav nekāds brīnums, ka viņam kovids iegrieza tik smagi. Bet sabiedrībā daudzi pat nedomā, ka liekais svars ir medicīniska problēma. Ja to mēģinātu tā pavērst, tad šie cilvēki ļoti apvainotos utt., tāpēc valdībām un pat medicīnas organizācijām ir vieglāk pavērst to tā, ka visiem jāvakcinējas. Man nav iebildumu pret šo ieteikumu, bet ir iebildumi, ka tas tiek darīts kā obligāts piespiedu pasākums, kas patiesībā tikai samazina vakcinēšanās rādītājus. Nu labi, tie, kas baidās zaudēt darbu, tomēr vakcinēsies, bet pensionārus, kuriem tas ir vēl svarīgāk, atteiksies, un beigās jau problēma netiek risināta.

Par pīķa proteīnu – tas viss ietilps kopējā vakcīnas drošības profilā. Gadījumi ar miokardītu ir ļoti reti, pamatā jaunākiem cilvēkiem, kuri no tā ātri atlabst. Domājams, ka process ir tieši saistīts ar to, kā šī mRNS vakcīna darbojas – ievada šūnās mRNS, no kura ražo proteīnu, kas izvadās uz šūnu virsmas, lai imūnsistēma to atrastu un iznīcinātu šo šūnu, aktivizējot visu imūnsistēmu (kas rada iekaisumu). Vakcīnu ievada muskulī, tāpēc arī tā vieta sāp, bet daļa šī mRNS iekļūst asinsritē un attiecīgi iekļūst sirds šūnās. Par laimi muskuļu šūnas ļoti labi atjaunojas, un viss notiek, kā paredzēts.

Šo lietu dziļa izpēte prasa ļoti lielus resursus un datu ievākšanu, kuras Dr. Malone nav pieejamas, tāpēc viņš vienkārši izvirza dažādas teorijas, no kurām vairums būs nepareizas (kas arī ir normāli, jo medicīnas pētniecībā tas ir normāli, ka vairums teoriju pētījumos nepierādās). Problēma ar viņu ir šī jautājuma pacelšana politiskā līmenī. Cilvēki, kas nesaprot lietas, domā, ka viņa teorijas jau ir 100% pierādītas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-22 10:48 (saite)
Kā piemērs, par dažādām nepierādītām teorijām, joprojām nav skaidra D vitamīna ietekme uz kovida smagumu. Iepriekš bija doma, ka smagas sekas ir tiem, kam ir liels D vitamīna trūkums – daži pat apgalvoja, ka izdalot bezmaksas D vitamīna piedevas, pandēmija tiks atrisināta. Protams, tās ir naivas cerības, un pētījumi par slimības smaguma atkarību no D vitamīna līmeņa, ir ļoti neskaidri. Šķiet, ka tam ir kaut kāda ietekme, bet visdrīzāk vāja. Varbūt drusku lielāka nekā ivermektīnam, bet nekas īpašs. Atcerēsimies, ka arī ivermektīnam bija daži pozitīvi pētījumi, bet tas visdrīzāk bija statistika anomālija. Plašāki pētījumi parādīja, ka ietekmes nav vai ir ļoti minimāla. Bet ir cilvēki un pat mediķi, kas tam nespēj noticēt (jo visi esam cilvēki galu galā), tāpēc atsakās pieņemt šos datus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-29 00:34 (saite)
šo tu sauc par minimālu ietekmi un statistisku anomāliju?
https://ivmmeta.com/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-29 08:49 (saite)
Nē, to sauc GIGO.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-28 02:27 (saite)
http://klab.lv/users/mapats/424964.html?thread=916484#t916484

nē nu inčīgi par to plastmasu, paldies

bet es tomēr neredzu, kā fakts, ka kariņam tur ir USD 711.10 (septiņsimt vienpadsmit dolāri desmit centi) vērtas akcijas, kvalificējas par ķieģeli un padara viņu par ķirzakcilvēku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 14:30 (saite)
Paldies par eneiblu <3

Vari īsumā pastāstīt, vai iedot kādu jēdzīgu avotu, kas apgāž šur tur pie antivakšiem cirkulējošo, ka

1) spaik proteīns šķērso blood-brain barjeru un tas ir slikti

2) polietilēnglikols mRNA vakcīnu sastāvā ir slikta lieta un izraisa vai var izraisīt kaut ko, eh, es jau aizmirsu ko

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 16:15 (saite)
1) man grūti iedomāties, kādi ir resursi, bet proteīni ir pārāk lieli un principā netiek cauri BB barjerai. Kaut kādi izņēmumi var būt, kad BB ir bojāta vai ar īpašiem transportmehānismiem. Šis ir balstīts uz pamatinformāciju, ka būtu jāredz pētījums, kas apliecina, ka notiek pretējais. Viss ir iespējams, bet pēc beiziāna loģikas tas ir diezgan mazticami.

2) Comirnaty SmPC un PIL – sastāvs ir norādīts, un polietilēnglikols nav šīs vakcīnas sastāvā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 18:03 (saite)
paldies!

2) tātad viss, kas ir comirnaty vakcīnas sastāvā papildus aktīvajai vielai, ir šis?

6.1 List of excipients((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate) (ALC-0315)2- [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159)1,2-Distearoyl-sn-glycero-3- phosphocholine (DSPC)
Cholesterol
Potassium chloride
Potassium dihydrogen phosphate
Sodium chloride
Disodium phosphate dihydrate
Sucrose
Water for injections

es šobrīd neatradīšu to antivaxxx avotu bubulim par PEG, bet lūk
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7834677/
(ja nekļūdos ir runa par to pašu vakcīnu, "comirnaty" ir vēlāk radīts brends šai vakcīnai, bet šis raksts ir no laika, kad tā bija pazīstam vnk kā "pfizer/biontech covid19 vakcīna")
The vaccine contains a number of excipients and lipids, one of them based on PEG-2000. This is currently the only excipient in the vaccine with recognised allergenic potential. The severity and rapid onset of the two reported reactions to the vaccine further increase suspicion towards PEG.

tad es tā saprotu, ka tajā nav "tīrs" PEG, bet "based on PEG" ir kāds no šiem lipīdiem šajā long hard-to-pronounce chemical-y sounding name?

((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate), 2 [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide, 1,2-Distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine, and cholesterol),: According to the journal Nature, lipids, a class of fatty acids which when combined together with other lipids to form lipid nanoparticles (thus all the long hard-to-pronounce chemical-y sounding names), act like little delivery vehicles into your body for nucleic acids like mRNA
https://goforward.com/blog/covid-19/covid-vaccine-ingredients-explained

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 20:59 (saite)
Cik atceros, tad PEG ir inerts polimērs, kas ir drošs organismam. Laikam dažiem var pret to būt alerģija, bet tas arī viss.

Daudz interesantāks ir ALC-0315, par kuru vēl nav iegūts pilns drošības profils. Bet arī pēc beiziāna principa jādomā, ka nekādi brīnumi netiks sagaidīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-10-17 18:06 (saite)
https://directorsblog.nih.gov/2021/01/14/taking-a-closer-look-at-the-effects-of-covid-19-on-the-brain/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8251011/
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/specific-groups/allergies.html
https://portal.ct.gov/Coronavirus/Covid-19-Knowledge-Base/Vaccine-Ingredients
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8062405/

#PEG
#Anaphylaxis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 18:17 (saite)
iemetu aci pirmajā linkā, pamanīju
"The findings are especially intriguing because there has been some suggestion based on studies in mice that SARS-CoV-2 might cross the blood-brain barrier and invade the brain. Indeed, a recent report by NIH-funded researchers in Nature Neuroscience showed that the viral spike protein, when injected into mice, readily entered the brain along with many other organs"

hā, bet te ir runa nevis par vakcīnas, bet paša vīrusa spaik proteīnu, un par pelēm. cik lielā mērā šis kaut ko implicē par to, ka vīrusa un vakcīnas spaik proteīns var pārvarēt BB barjeru cilvēkos?

extranjero, un ko tu saki par šī avota leģitimitāti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 18:17 (saite)
un par pārējo minēto avotu leģimitāti arī, protams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-10-17 21:07 (saite)
Šeit atslēgas vārds ir “might”. Tas pārtulkojot cilvēku valodā nozīmē, ka tāda lieta visdrīzāk nenotiek, bet mēs vēl neesam pilnībā pārliecināti. Vai arī tas notiek nelielā daudzumā, bet bez nozīmīgas izpausmes caurmēra cilvēkam.

Es palasīju vienu darbu, un tur pētnieki paši brīdina, ka tas, kas notiek ar ģenētiski modificētām pelēm, var nebūt piemērojams cilvēkiem. Tāpat tur bija minēts, ka daži pētījumi ir atraduši, ka no kovida infekcijas S1 šķērso BBB un citi pētījumi, ka nešķērso. Tas būtībā nozīmē, ka nav pārliecinoša pētījuma, kas varētu skaidri apstiprināt. Iespējams, ka cilvēkiem ar dažādām smagām saslimšanām BBB jau ir bojāts, tāpēc viegli caurkļūstams. Bet tad šiem cilvēkiem būs problēmas no visa kā.

No vakcīnām S1 droši vien brīvā veidā asinīs nokļūst tik mazā apjomā, ka nav būtiski jebkurā gadījumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 18:21 (saite)
> https://portal.ct.gov/Coronavirus/Covid-19-Knowledge-Base/Vaccine-Ingredients

ahā, tātad peg ir modernā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 18:21 (saite)
pag nē, otrais tavs links runā par peg faizerā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 18:24 (saite)
TL;DR
kam jāpievērš uzmanība?
ko šie avoti pastāsta par mani interesējošo?

es laikam nelasīšu visus šos linkus no sākuma līdz beigām, respekt tev ka tu acīmredzot spēj izlasīt un noskatīties 100x šāda apjoma ik dienu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 18:26 (saite)
par anaphylaxis - latviski tas laikam saucas anafilaktiskais šoks - vai nav tā, ka inficējoties ar c19 tādu noraut ir daudzkārt augstāks risks nekā vakcinējoties?

ja tev ir zināmi kādi salīdzinoši dati, priecāšos redzēt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 20:51 (saite)
Es domāju, ka kovids diez vai rada anafilaktisko šoku. Tā ir vienkārši alerģija jeb imūnreakcija, pēkšņa un spēcīga, ka var nomirt. Bet ar vīrusu inficējas ļoti nelielā daudzumā, un vīruss savairojas pamazām, tāpēc imūnsistēma, pat ja reaģē, tad ne jau tik spēcīgi uzreiz.

No kovida nomirst pēc tam, kad imūnsistēma pārmērīgi reaģē, radot pārmērīgu iekaisumu. Bet to nesauc par anafilaktisko šoku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 21:36 (saite)
okēj, bet kas tur notiek ar anaphylaxis saistībā ar vakcīnu formicas minētajos avotos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-17 21:45 (saite)
Es tos neskatījos, bet anafilakse notiek ar vakcīnu. Ar kovida vakcīnām biežāk nekā ar gripas vakcīnām. Ja to veicīgi pamana un laicīgi iedod adrenalīnu, tad cilvēkam nekāds kaitējums veselībai nerodas. Tāpēc ir svarīgi pēc vakcīnas neiet uzreiz prom, bet 15 minūtes pasēdēt, jo anafilakse parasti izpaužas šajā laika periodā. Ja tā tomēr notiek, tad vakcinētājiem ir epipen vai cits adrenalīna injektors, kuru viņi var ievadīt, un parasti viss beidzas veiksmīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 00:33 (saite)
ō, kūl

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-17 18:43 (saite)
kas te vispār notiek

http://klab.lv/users/resort/127184.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-17 21:45 (saite)
lūk ko vēl jūzeris piegādā
http://klab.lv/users/resort/129924.html
https://www.cdc.gov.tw/Uploads/275462dd-bfea-43a3-9b30-6f3829851c21.pdf

ko es tur pamanīju -

The anaphylaxis notification rate for AZ Vaccine UK is 16.8 per million doses and Taiwan is 2.1 per million doses; Moderna Vaccine UK’s anaphylaxis notification rate is 15.4 per million doses and Taiwan’s is 2.1 per million doses

neizklausās pārāk slikti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 07:29 (saite)
Šis ir interesanti, jo kāpēc gan ķīniešiem anafilakse ir 8 reizes mazāk? Ģenētika? Ķīnieši nesniedz patiesus datus? Es pieļauju abas varbūtības 50% uz 50%. Varbūt kaut kad mēs to uzzināsim, bet tas nebūs tik drīz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-18 17:33 (saite)
es varētu piekrist taviem 50/50, bet man tās 8 reizes vispār nešķiet būtiski, man būtiskais ir ka abi varianti ir niecīgi

esi kkur redzējis datus par citām valstīm? (es, kā parasti, sūdīgi māku meklēt)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-18 19:05 (saite)
Atšķirība 15 reizes izklausās diezgan būtiska, bet praksē tiešām var nebūt nozīmīga :)

Bet izklausās ticami. Iepriekš mums teica, ka gripas vakcīnām ir apmēram 1 miljona, un es esmu lasījis, ka Pfizer vakcīnai ir apmēram 20 reizes vairāk. Pēc taviem datiem 15 reizes vairāk, kas ir plus mīnus tas pats, tāpēc nav iemesla šos datus apšaubīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-20 22:49 (saite)
Image

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?