extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Man ļoti nepatīk visa šī lamāšanās un aso vārdu apmaiņa. Bet tā, kā pats dažreiz iesaistos (jo neviens neesam brīvs no netikumiem), atbildēšu uz šo.

Izlasīju šo rakstu, un vispārīgi tur nekā nepareiza nav. Domāju, ka problēma ir akcentos, kādus katrs tajos ieliek.

- Jā, ar kovidu ir tā, ka vairāk nogalina nevis pats vīruss, bet pārmērīga imūnsistēmas reakcija uz to. Tas arī rada visas problēmas ar pārmērīgu iekaisumu, trombus, šķidrumu plaušās, nosmakšanu utt. Problēma ir tajā, ka šajā stadijā jau ir grūti kaut ko iesākt. Ir zāles pret šo iekaisumu (lētās – metilprednizolons, vai dārgākas – tocilizumabs), bet pat ja tās samazina mirstību, teiksim par 30% vai pat 50%, tik un tā daudzi nomirs vai pēc smagas slimības būs ar iedragātu veselību. Mēs nezinām, kā izvairīties no tā, un vienīgais veids ir nesaslimt ar kovidu vispār.

- Jā, iepriekš inficētie parasti ir ar labu imunitāti. Pat ja tie ir 30%, tik un tā paliek 70%, kuriem nav imunitātes. Latvijā jau atzīst sertifikātu izslimojušiem uz 6 mēnešiem. Varēja arī ilgāk, bet ir valstis, kur to neatzīst, un šis raksts ir vairāk kritika šīm citām valstīm.

- Arī par vakcināciju, es piekrītu, ka galvenais ir veciem cilvēkiem un cilvēkiem ar blakusslimībām. Ja vispār nevakcinētos jaunieši, tad rādītāji jebkurā valstī nebūtu daudz atšķirīgi. Šeit ir viena nianse, ka daudzi cilvēki domā, ka ir veselīgi, “spēka briedumā”. Bet ja paskatās kaut vai uz nelaiķa Cimdara foto, ir redzams, ka viņam ir liekais svars, iespējas hipertensija un sirds problēmas. Varbūt viņš nelietoja nekādas zāles, jo neuzticējās medicīnai. Nav nekāds brīnums, ka viņam kovids iegrieza tik smagi. Bet sabiedrībā daudzi pat nedomā, ka liekais svars ir medicīniska problēma. Ja to mēģinātu tā pavērst, tad šie cilvēki ļoti apvainotos utt., tāpēc valdībām un pat medicīnas organizācijām ir vieglāk pavērst to tā, ka visiem jāvakcinējas. Man nav iebildumu pret šo ieteikumu, bet ir iebildumi, ka tas tiek darīts kā obligāts piespiedu pasākums, kas patiesībā tikai samazina vakcinēšanās rādītājus. Nu labi, tie, kas baidās zaudēt darbu, tomēr vakcinēsies, bet pensionārus, kuriem tas ir vēl svarīgāk, atteiksies, un beigās jau problēma netiek risināta.

Par pīķa proteīnu – tas viss ietilps kopējā vakcīnas drošības profilā. Gadījumi ar miokardītu ir ļoti reti, pamatā jaunākiem cilvēkiem, kuri no tā ātri atlabst. Domājams, ka process ir tieši saistīts ar to, kā šī mRNS vakcīna darbojas – ievada šūnās mRNS, no kura ražo proteīnu, kas izvadās uz šūnu virsmas, lai imūnsistēma to atrastu un iznīcinātu šo šūnu, aktivizējot visu imūnsistēmu (kas rada iekaisumu). Vakcīnu ievada muskulī, tāpēc arī tā vieta sāp, bet daļa šī mRNS iekļūst asinsritē un attiecīgi iekļūst sirds šūnās. Par laimi muskuļu šūnas ļoti labi atjaunojas, un viss notiek, kā paredzēts.

Šo lietu dziļa izpēte prasa ļoti lielus resursus un datu ievākšanu, kuras Dr. Malone nav pieejamas, tāpēc viņš vienkārši izvirza dažādas teorijas, no kurām vairums būs nepareizas (kas arī ir normāli, jo medicīnas pētniecībā tas ir normāli, ka vairums teoriju pētījumos nepierādās). Problēma ar viņu ir šī jautājuma pacelšana politiskā līmenī. Cilvēki, kas nesaprot lietas, domā, ka viņa teorijas jau ir 100% pierādītas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?