extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Nu, nezinu. Cilvēki parasti nav tik trausli, ka var nomirt no nelielas vakcīnas slodzes. Šādi trausli cilvēki (frail) parasti jau ir viegli atpazīstami, un vispār viņiem kovida vakcīna nav ieteicama. Norvēģijā no sākuma deva visiem veco ļaužu namos mītošajiem, bet tad saprata, ka tā tikai paātrina daudzu nāvi, un tad izdeva rīkojumu nedot tiem, par kuriem nav sagaidāms, ka viņi dzīvos ilgāk par 3 mēnešiem.

Ja tās ir tikai hroniskas slimības, bet ne gluži uz nāves gultas, tad nav tādu zināmu slimību, kuru dēļ būtu obligāti jāizvairās. Pēc nejaušības jau viss var notikt – kādam anafilakse, citam trombi, bet tas ir reti un neparedzami. Piesardzības labad neiesaka uzreiz saņemt divas vakcīnas, bet UK mēs tāpat vakcinējam – pret gripu un kovidu vienlaicīgi, tikai katru savā rokā.

Šeit drīzāk ir ticība medicīnas sistēmai kā tādai. Es agrāk neko par medicīnu nezināju, un šīs lietas man bija mistika. Bet tagad es vispārīgi zinu par biežākajām slimībām, un tas ir pavisam cits redzējums. Bet arī pacienti var iegūt šādu redzējumu par savām slimībām, un daudzi par savu slimību zina pat vairāk nekā viņu ģimenes ārsti. Šis redzējums arī iekļauj to, ka ķermenis ir sarežģīta lieta, un ne visu var izskaidrot un paredzēt. Kā notiks, tā notiks, un neviens no mums nedzīvos mūžīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?