jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-09-05 17:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man likās, ka stāvu tam pāri un skolas sākums un iepirkšanās jau nu gan mani no līdzsvara neizsitīs, slava tiesībsargam, ka gandrīz nekas nav jāpērk. Bet skolotājas zvans plkst.12 dienā, lai pateiktu, ka esmu nopirkusi puikam burtnīcas ar nepareizajām līnijām plus mākslas skolas skolotāja, kura mūsu līdz ar tām nelaimīgajām burtnīcām iepirktos krītiņus (es speciāli uztaisīju screenshotu no eklases, lai zinātu, ko pirkt mākslas skolai, ja) izbrāķēja, jo viņai, lūk, ir mainījušies plāni un šodien patiesībā šodien vajagot guaša vai akvareļu krāsas, did the trick. Un tad vēl ģeniālā kārtība, kur bērnu drošības dēļ vecāki nedrīkst iet pakaļ bērniem, bet dežurante viņus pasauc, lai vecāki neietu klasē. Toties iesniegums par bērna pieteikšanu pagarinātās dienas grupai ir pie klases audzinātājas, un neviens nav īsti aizdomājies, ka vecāks pie tās audzinātājas īsti nekā nevar tikt. Un tad tas pirmklasnieks atnāk viss tāds bez sporta tērpa somā, toties ar visām grāmatām, un mammai tāpat jāiet pārkrāmēt tā soma. Nē, nu, tā jau smieklīgi, tikai īsti nesaprotu, kā cilvēki šo ņemtni savieno ar godīgu darbu. Ir plkst.18.00 un es tikai tagad varu ķerties pie saviem ekseļiem, lol.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-09-05 19:23 (saite)
Emmm, šito lasot man rodas daži kautrīgi jautājumi, tā vnk vispārējai skaidrībai:

1) A kas notiek ja vecāki tai skolotājai kurai tur burtnīcas nav labas vai plāni mainījušies uzmauru ka būs tādas burtnīcas un tādas krāsas un punkc. Un ja šamā vēlas cita slai pērk pati. Un ka jebkāda vēršanās šajā sakarā pret bērnu tiks fiksēta un traktēta kā mobings.

2) Ja vecākus neielaiž izglītības iestādē tad vai nevajag uz līdzenas vietas piezvanīt 112 un pēc savienojuma ar VP vai RPP paziņot ka skolā tādā un tādā vecākus neielaiž skolas telpās. Tātad ir aizdomas ka skolas telpās notiek nelegālas darbības ar bērnu iesaistīšanu. Srsly a kā tad vecāks var zināt - moš tur notiek pedofilija, moš rituāli ar narkotikām vai teiksim piespiedu darbs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2023-09-05 19:46 (saite)
2) Tu jau pārspīlē. Tur vnk virs tāfeles ir piekārts BLM/pride karogs un notiek bārdainu tantiņu porn lasījumi. Neredzu iemeslu vecākiem tādā queer-affirmative izglītošanas procesā iejaukties. Reāli, ja vecākiem nepatīk, ka viņu Anniņa tagad tiek saukta par Janīti, viņi var parunāt ar child protective services labākajā gadījumā un full on j.peterson stila pāraudzināšanas režīmu sliktākajā.

#112 #rūtiņas #identificējas-kā-līnijas #pasarg-no-vecākiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-09-05 20:54 (saite)
Nu nez, man savā pilsētā vēl jādzīvo :D
Kaut kā jūsu hipotētiskā reakcija šķiet mazliet histēriska, ņemot vērā, ka notiekošais visticamāk ir parasts septembra sākuma haoss, kas notiek visā valstī, katru gadu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-05 20:59 (saite)
Tas tiesa, histēriju taisīt nevajag. Vajag tikai vienkāršos vārdos izstāstīt kas būs ja haoss turpināsies. Viņu haoss ir viņu problēma, klientiem nav jācieš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2023-09-05 19:50 (saite)
Nez, uz kāda precedenta Latvijā pamata ir balstīts: "bērnu drošības dēļ vecāki nedrīkst iet pakaļ bērniem"? To ziņās nerakstīja? Vai varbūt mums jau arī beidzot ir iestājusies drošā un efektīvā muktikultūra.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-09-05 20:52 (saite)
Lai visādi onkuļi nelien skolās, izliekoties par tētiem, droši vien. "Nepiederošām personām skolas teritorijā uzturēties aizliegts" ar "nepiederošām personām" saprotot arī skolēnu vecākus. Taisnības labad gan jāsaka, ka mans vīrs gan esot vakar mierīgi gājis visām dežurantēm garām, jo viņam visādi šķēršļi besī vēl vairāk nekā man un pacietības arī ir mazāk. Kas nozīmē, ka sliktie onkuļi arī to var vienā mierā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-05 21:01 (saite)
Tur jau tā lieta, kas gribēs vnk aizies garām, cietīs tipa paklausīgie. OK, ja apsardzes postenī tiek palūgts sevi identificēt, piemēram uzrādot pasi vai ID - tas būtu normāli, tb apmeklētāja ID paliek sistēmā + apmeklētājs paliek kameru rekordos, līdz ar to ja tas ir kāds kreiss onkulis - viņu noķers.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-09-05 21:03 (saite)
Jā, pilnīgi idiotiska sistēma, jo klases audzinātāja vismaz teorētiski sejā atpazīst vecākus, dežurante – nez vai.
Nez, ko cilvēki, kas šo ir izdomājuši, labu iemācīs manam bērnam :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-09-05 21:04 (saite)
Tas ir - nelabajam onkulim pat labāk ir nevis iet garām, bet nosaukt dežurantei bērna vārdu. Jo vismaz man viņa neko vispār neprasīja, kas es tam bērnam esmu. Nez, onkulim prasītu vai nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-09-05 21:15 (saite)
Da i pareizi Tavs vīrs darīja. Apmēram līdzīgi kā es. Mani vēl izbesīja, ka pag-gad tur audzinātaja bieži interesanti interpretēja mācību stundas, laikus un visu, kā reuzltātā pēc 5ās stundas atnākot pēc bērna, citu reizi viņa jau ija pusstundu pārgaidījusies pie ārdurvvīm, citu - vēl tikai sēdēja klasē u audzinātāja uz ziņu WA vēl atļāvās uzrakstīt, ka stundas beidzoties 10min vēlāk nekā tās beidzas pēc saraksta). Nu un tad es ar visu savu darba haosu sēžu un kūkoju pie skolas ārdurvīm (ja saņēmos čakarēties un pieslēgt savu velo pie kādas notekcaurules, tad spēros arī iekšā un daudz neklausījos uz dežuranšu aizrādījumiem. Personas ID uzrādīšana imho ar būtu jēdzīgāks pasākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-05 21:18 (saite)
Nu jā +, also es tādā gadījumā ietu iekšā un teiktu ka bērns nāk man līdzi, beidzas tur stunda, nebeidzas - viņu problēmas pēc saraksta ir tā tātad tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2023-09-05 23:09 (saite)
tas ir atkarīgs no skolas.

tur, kur mans sīkais ir, skola ir vnk nahren ciet visu laiku.

gribi iekļūt, domofons dežurantam aiz stikla.

un vispār es esmu par šādu kārtību, jo nav ko vazāties svešiem pieaugušiem pa skolu nepieteiktiem.

plus, tā ir viena no skolām, kur ir visai maza problēma ar narkotikām, cik zināms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-05 23:17 (saite)
OK, variants ``nahren ciet, ieeja uz kartēm`` arī meiko sensu, tādā gad protams vecākiem arī var uztaisīt kartes, pirms tam viņus identificējot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2023-09-06 08:26 (saite)
objektīvi man to nevajag.

nevis man jāskraida pa skolu meklējot sīko, bet es piesaku dežurantam un viņš pa rāciju sazinās ar audzinātāju un pēc 5min tas sīkais ir pie manis ārā. neatkarīgi no tā, vai viņš bija iekšā vai ārā vai vvz kur

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-05 21:06 (saite)
1. Par burtnīcām - pirmajai klasei es nopirku tas prasītās, bet otrajai jej bogu es negrasos skaraidīt pa visām iespējamām grāmatnīcām un meklēt tieši tās vienīgās derīgās burtnīcas. šodien bērnam skolā ir nv, jo vajadzēja rakstīt uz burtnīcas visus itulus, bet uz iedotās burtnīcas skolotāja neļāva rakstīt. Tā arī pateicu bērnam, ka citas burtnīcas NEBŪS (last time I checked arī pareizajās grāmatnīcās tieši šīs bija izpirktas).

2. Par bērna "saņemšanu"- jā - tieši šis!!!!! Es kā jau pēc dabas kareicīgs cilvēks dauuudz reizū aizspēros gan iekšā skolā, gan līdz pašai klasei un pāris reizū arī naturāli izvilku savu bērnu no sola ar visām parpalām (jo bļin nākamajai klasei jau stunda tur sākas, a manējā nodarbojas ar hz ko, a man tur jāgaida pusstunda lejā pie durvīm). Ir arī bijuši teksti zvaniet dežurantam, viņš zvanīs pagarinātās skolotājai. A kam zvanīs, ja uz pagarināto manai NAV jāiet? Kam zvanīs tais dienās, kad audzinātājas nav? Man šitā epopeja ar pāris reizū apnika un aizgāju, izstaigāju skolu un pati atradu to savu bērnu.
Šogad vismaz ir mobs, ja viņa ir tuvumā pie savas somas, tad gan vismaz varēšu pašai pajautāt, kur vazājas.

Bet jā - I feel you - es reāli pagājušajā gadā ntās reizes spēru zemes gaisā tur tai skolā..

Nu un mājās aī turpinu spert šogad, jo tak joprojām nesaprot, ka MAN IR DARBS. Es nevaru visu dienu klausities vāvuļošanu un vagarēt, lai kaut kas tiktu izdarīts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]dzeltens
2023-09-05 21:11 (saite)
Man tikko gandrīz tika izbakstīta acs ar trekteri (nu, to figņu, ar ko lej ūdeni pudelēs), jo taču uz datoru esot skaistāk skatīties caur to. Palūdzu iet krist uz nerviem tētim. Bet ar tēti šitā nav! Viņš mierīgi var strādāt no mājām ar visu bērnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]ctulhu
2023-09-05 21:20 (saite)
/Tā arī pateicu bērnam, ka citas burtnīcas NEBŪS/

1) Es vēlētos piebilst ka šito vajag teikt [ un skaļi] nevis bērnam (kurš nav vainīgs un nav jāstreso) bet skolotājam, ar piebildi ka savas nepamatotās prasības viņš var... nu teiksim pieklājīgi, izbeigt.

2) +

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-05 21:30 (saite)
Jā. Teikšu arī skolotājais, jā. Sapratu, ka viņa nebija vienīgā. Galvenais, ka mana nopirktā burtnīca ir nu tā - stipri līdzīga tai (ir tāss vajadzīgās virs/zem līnijas tai pamatlīnijai. bet ir bik šaurākas un kaut kāda palīgstrīpa slīpi.
Bet jā - tas ir vnk psc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]viipsna
2023-09-06 11:22 (saite)
Ja visi strādā ar vienādām burtnīcām, tad principā vislabāk (arī bērnam) ir, ja visiem ir vienādas burtnīcas. Īpaši pašā sākumā, kad mācās pareizi vilkt burtus. Vai skolotājam vajag pielāgot mācāmo divu veidu burtnīcām, ja tas paņem divreiz vairāk laika? Ja stāstīs vienreiz - tad būs bērni (ar nepareizajām burtnīcām), kuri varbūt nesapratīs, vai kuriem būs daudz lieki jautājumi. Un jautājumi būs.
Pirmajā klasē es arī diezgan iespringu uz šo, bet ar laiku sapratu, ka pie pilnas klases ar bērniem, visbiežāk iedibinātajai kārtībai jāpielāgojas tieši bērniem, nevis skolotājiem jāpielāgojas bērniem (un jā, arī viņu īpašajām burtnīcām).

Tad, kad visi skolotāji vēl nebija iebaidīti ar tiesībsargu, tad arī mēs vienkārši sametām naudu, lai skolotāja nopērk visiem vienādas pareizās burtnīcas (ar rezervi, lai arī mācību gada vidū vecākiem nav jāmeklē pa kancelejas preču veikaliem pareizās), visiem vienādus plastalīnus utt, lai Ilzītei nesāp sirds, ka Odrijai ir plastalīns ar Frozen, bet viņai nav. Tagad skolotāji nedrīkst pat ieminēties par ko tādu. Vecāki vākt naudu nedrīkst! Vai prasīt, lai nopērk guašu. Tagad mūsu skolā 1 kastīte sešu krāsu guašas būs uz 3 bērniem viena, un, kad baltā krāsa beigsies, tad būs jāzīmē bez. Nice. Bet paldies tiesībsargam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-06 16:17 (saite)
Guašu var nopirkt atsevišķi pa krāsām. Es Depo nopirku, jo mums arī baltā beigusies, bet es jej bogu negrasos skaraidīt pa visām Rīgas pareizajām grāmatnīcām priekš 2.klaes meklējot to vienīgo un pareizo burtnīcu. burtus vilkt mācījās 1.klasē, 2ajā nostiprināt zināšanas var kaut vai uz baltas a4 lapas.
es negrasos apskraidīt vēl x grāmatnīcas, jo ražotāja grāmatnīcās veselās divās šo burtnīcu tā arī neatradu, kad pēdējo reizi skatījos, lai noķertu to vienīgo un īsto. tāda, ka'nopirkām ir vismaz visos Depo, Maximās un kur tik vajag, speciāli neskraidot. Jā - un es pat neiedevu vienkarši kaut kādu parasto, ar līnijām. Kaut tādas man mājās ir no veciem laikeim, pat speciāli nekur neskraidot, nepērkot un nemeklējot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]viipsna
2023-09-06 17:51 (saite)
guašas ir jāpērk skolai, nevis tev vai man - pateicoties pēdējam tiesībsarga hajam. un, ja skolai beigusies guašas naudiņa, tad jāzīmē bez baltās.
man pat interesanti palika - vai šitā ir tā deficītā prece?
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/154516-burtnica_liniju_2_un_3_klasei_12_lapas.html
(manam 3.klasniekam šitās šobrīd ir pareizās)
un es saprotu, tu to tā emocionāli :) Uz baltas lapas VAR nostiprināt burtu rakstību, jā, bet tas ir grūti 2-klasniekam :) Pat parastās līniju burtnīcas viņiem ir sasodīti grūti, jo būtu jāvelk pa 2 rindām, lai ieietos proporcijas utt. - sanāk tādus lieeeeelus burtus vilkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]dzeltens
2023-09-06 19:05 (saite)
Uz mākslasskolām jau tas pašiem jāpērk vienalga neattiecas, jo mākslas izglītība atškirībā no pamatizglītības nav obligāta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-08 18:05 (saite)
Nē - šī nav īstā mums! Mums esot īstā ar zaķi. šī: https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/156056-burtnica_liniju_1_un_2_klasei_12_lapas.html
es pēcāk netā atradu arī, ka ir šādas tikai cita ražotāja: https://www.ofiss24.lv/lv/papirs-un-papira-preces/burtnicas-klades-bloknoti-albumi/burtnicas/burtnica-abc-1-2-klasei-12-lapas-liniju/ (tikai klātienē nekur neesmu ieraudzījusi).
Un nopirku šādu: https://www.janisroze.lv/lv/kancelejas-preces/papira-produkcija/burtnicas-klades-bloknoti-blocini/burtnicas/burtnica-12-lapas-skersliniju-24-17-cm-janis-roze-asorti.html jo tas pats patterns ir.

Pēc nelielas, bet gana asas vārdu apmaiņas ar skolotāju iekš WA tomēr skolotāja jāva meitai rakstīt šajā un pat par diktātu 94% bērniņš dabūja.. :D Prasīju meitai, un viņa neteica, ka būtu jutusi kaut kādu baigu atšķirību - pat ar visu to, ka līnijas kapeiku šaurākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2023-09-06 09:00 (saite)
man abiem bērniem pirmajās klasēs bija, ka vecāki samaksā fondā un burtnīcas tiek pirktas visai klasei. vienā gadījumā kāda māte strādāja grāmatnīcā, citos nezinu. skolotāja to daļēji organizēja, bet to darīja kāds vecāks.

tad mana dzīves kvalitāte ārkārtīgi uzlabojās, kad viena māte pateica, ka vajag gādāt rezervi. nevis pirkt to, kas vajadzīgs, bet ieviest mājās kasti ar rezervēm visādiem gadījumiem. visu, kas jāpērk, pērku dubultā, jo nākamajos gados noteikti vajadzēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2023-09-06 16:19 (saite)
Jā un tad pienāks 3ā vai 4ā klase un tās esošās iepirktās burtnīcas vairs nederēs, jo vajadzēs atkal ar citām līnijām. Nē, vnk nē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2023-09-06 16:28 (saite)
par līnijām nezinu pilnīgi neko, jo pilnīgi visas mazajās klasēs vajadzīgās burtnīcas tika pirktas centralizēti no fonda naudas. ja bērns burtnīcu pierakstīja pilnu, skolotāja iedeva citu. bet esmu pilnīgi sagatavota tam, ka uz rītdienu vajadzēs a3 akvareļu albūmu, cirkuli, transportieri, krāsaino kartonu un tā tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-09-08 18:09 (saite)
Nu mums bija saraksts uz 1o klasi. Tas viss, protams, bija un ir sapikts, arī parastās līniju un rūtiņu burtnīcas ir gana. BET tās specifiksās ar visādām tur dīvainām līnijām un rūtiņām reāli negribas iepirkt, jo tā arī būs, ka pienāks bezmaz nākamā klase un būs teksti par to, ka šitās rūtiņas mums vairs neder, tagad vajag ar citādākām. Un, ka šitās līnijas ar vairs neder..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?