jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-09-05 17:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man likās, ka stāvu tam pāri un skolas sākums un iepirkšanās jau nu gan mani no līdzsvara neizsitīs, slava tiesībsargam, ka gandrīz nekas nav jāpērk. Bet skolotājas zvans plkst.12 dienā, lai pateiktu, ka esmu nopirkusi puikam burtnīcas ar nepareizajām līnijām plus mākslas skolas skolotāja, kura mūsu līdz ar tām nelaimīgajām burtnīcām iepirktos krītiņus (es speciāli uztaisīju screenshotu no eklases, lai zinātu, ko pirkt mākslas skolai, ja) izbrāķēja, jo viņai, lūk, ir mainījušies plāni un šodien patiesībā šodien vajagot guaša vai akvareļu krāsas, did the trick. Un tad vēl ģeniālā kārtība, kur bērnu drošības dēļ vecāki nedrīkst iet pakaļ bērniem, bet dežurante viņus pasauc, lai vecāki neietu klasē. Toties iesniegums par bērna pieteikšanu pagarinātās dienas grupai ir pie klases audzinātājas, un neviens nav īsti aizdomājies, ka vecāks pie tās audzinātājas īsti nekā nevar tikt. Un tad tas pirmklasnieks atnāk viss tāds bez sporta tērpa somā, toties ar visām grāmatām, un mammai tāpat jāiet pārkrāmēt tā soma. Nē, nu, tā jau smieklīgi, tikai īsti nesaprotu, kā cilvēki šo ņemtni savieno ar godīgu darbu. Ir plkst.18.00 un es tikai tagad varu ķerties pie saviem ekseļiem, lol.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-06 16:17 (saite)
Guašu var nopirkt atsevišķi pa krāsām. Es Depo nopirku, jo mums arī baltā beigusies, bet es jej bogu negrasos skaraidīt pa visām Rīgas pareizajām grāmatnīcām priekš 2.klaes meklējot to vienīgo un pareizo burtnīcu. burtus vilkt mācījās 1.klasē, 2ajā nostiprināt zināšanas var kaut vai uz baltas a4 lapas.
es negrasos apskraidīt vēl x grāmatnīcas, jo ražotāja grāmatnīcās veselās divās šo burtnīcu tā arī neatradu, kad pēdējo reizi skatījos, lai noķertu to vienīgo un īsto. tāda, ka'nopirkām ir vismaz visos Depo, Maximās un kur tik vajag, speciāli neskraidot. Jā - un es pat neiedevu vienkarši kaut kādu parasto, ar līnijām. Kaut tādas man mājās ir no veciem laikeim, pat speciāli nekur neskraidot, nepērkot un nemeklējot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]viipsna
2023-09-06 17:51 (saite)
guašas ir jāpērk skolai, nevis tev vai man - pateicoties pēdējam tiesībsarga hajam. un, ja skolai beigusies guašas naudiņa, tad jāzīmē bez baltās.
man pat interesanti palika - vai šitā ir tā deficītā prece?
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/154516-burtnica_liniju_2_un_3_klasei_12_lapas.html
(manam 3.klasniekam šitās šobrīd ir pareizās)
un es saprotu, tu to tā emocionāli :) Uz baltas lapas VAR nostiprināt burtu rakstību, jā, bet tas ir grūti 2-klasniekam :) Pat parastās līniju burtnīcas viņiem ir sasodīti grūti, jo būtu jāvelk pa 2 rindām, lai ieietos proporcijas utt. - sanāk tādus lieeeeelus burtus vilkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]dzeltens
2023-09-06 19:05 (saite)
Uz mākslasskolām jau tas pašiem jāpērk vienalga neattiecas, jo mākslas izglītība atškirībā no pamatizglītības nav obligāta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Lūk!!!!!!!!
[info]polija
2023-09-08 18:05 (saite)
Nē - šī nav īstā mums! Mums esot īstā ar zaķi. šī: https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/156056-burtnica_liniju_1_un_2_klasei_12_lapas.html
es pēcāk netā atradu arī, ka ir šādas tikai cita ražotāja: https://www.ofiss24.lv/lv/papirs-un-papira-preces/burtnicas-klades-bloknoti-albumi/burtnicas/burtnica-abc-1-2-klasei-12-lapas-liniju/ (tikai klātienē nekur neesmu ieraudzījusi).
Un nopirku šādu: https://www.janisroze.lv/lv/kancelejas-preces/papira-produkcija/burtnicas-klades-bloknoti-blocini/burtnicas/burtnica-12-lapas-skersliniju-24-17-cm-janis-roze-asorti.html jo tas pats patterns ir.

Pēc nelielas, bet gana asas vārdu apmaiņas ar skolotāju iekš WA tomēr skolotāja jāva meitai rakstīt šajā un pat par diktātu 94% bērniņš dabūja.. :D Prasīju meitai, un viņa neteica, ka būtu jutusi kaut kādu baigu atšķirību - pat ar visu to, ka līnijas kapeiku šaurākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?