Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2017-01-11 07:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Quod licet Iovi, non licet bovi
Kundzīte kārtējo reizi izcēlusies. Tiesa, ne mazāk izceļas komentāri, kur liels procents uzskata, ka tas ir pilnīgi ok. Vienīgais, ko es gribētu viņiem ieteikt ir, ka nākošreiz, kad paudīs sašutušus komentārus par kalvīšsavickveidīgajiem, varbūt ir vērts nedaudz aizdomāties.

Es biju viens no nemaz tik daudzajiem, kuri 1999.gadā par viņu ko zināja (iemesls - bibliotēkāri, pirmais kurss, "Folklora") un toreiz man, panaivam puikam, viņa likās kā malks svaiga gaisa. Diemžēl jāsecina, ka vai nu 1) vara samaitā, vai 2) toreiz man bija stipri par maz informācijas. Jāatzīmē, ka toreiz alternatīvas bija tik šaušalīgas - Pauls, Paegle, Gorbunovs, Birkavs, ka uz tā fona arī no šodienas skatoties VVF viennozīmīgi bija labākais variants.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2017-01-11 07:55 (saite)
Da nu. Cik nu esmu redzējis, vismaz tā paša Čakstes kapa apkaimē jauni kapi parādās bez problēmām. Tas ir, bija līdzena zālīte un hopā - Sidorova Petrovna te mūžīgi atdusas, i ne koris pakaļ nedzied.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-01-11 07:58 (saite)
Nu tie jau ir visādi aizdomīgi blēži, nevis sirdsšķīstā gaismas nesēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2017-01-11 08:07 (saite)
7vietīga-ti arī mazbērniem aizsista jau vieta???
Man liekas, kapu nozīme ir pārvērtēta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-01-11 08:13 (saite)
Nav jau stāsts par to, ka katrs izklaidējas kā vēlas - ceļ mauzoleju vai kaisa pelnus jūrā (kas, protams, ir pilnīgi ok) :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2017-01-11 09:20 (saite)
bet stāsts par to, ka ar varu pārbaudi neiztur neviens, darbojas uz visiem, ko nu tur...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2017-01-11 08:36 (saite)
No raksta izriet, ka vienīgie lietā kaut cik pārbaudāmie fakti ir:

1) prezidenta Bērziņa kancelejas vadītāja G.Daudzes 2014.gada dokuments (kura esamību gan prezidenta kanceleja noliedz), kurā lūgts "rezervēt divus zemes nogabalus likuma „Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu” 12. pantā paredzēto darbību izpildei" t.i. kapa vieta ir domāta ne tikai viena atsevišķa prezidenta glabāšanai.

2) Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzēviča divas nedēļas vēlāk parakstīts dokuments, kurā viņš atsaucas uz „mutisko vienošanos, kas bija panākta ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju” un lūdz Mājokļu un vides departamentam „rezervēt divus zemes nogabalus Rīgas I Meža kapos”.

Pārējais - nepārbaudāmas baumas un pieņēmumi (par pašas VVF līdzdalību) uz kuriem PRšiks Lato Lapsa ir meistars.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-01-11 09:08 (saite)
Piekrītu, ka juridiski/tiesā (Latvijas) VVF iesaistes pierādīšana varētu būt grūta, kas gan, ņemot vērā telefonu zvanu kultūru jautājumu risināšanā nepārsteidz. Tāpat šādu lēmumu par kapavietu pieņemšana bez pamatīgas papīru kaudzes (pats jau arī labi zini kā patīk publiskajai pārvaldei ražot papīrus ar simtsmiljons vīzām ārīgu ķermeņa daļu peisegšanai) pati par sevi neizskatās labi.

Nu un pēc pulksteņgeitas diez vai ilūzijām par VVF morālo stāju vajadzētu palikt. Tāpat viņas mīlīgais fakjū arī labi iekļaujas kopainā.

Man nav problēmu, ja cilvēks grib glabāties pie Kremļa sienas vai zelta podus dzīvoklī vai, ja izmanto stāvokli, lai dabūtu kādu labumu sev vai pietuvinātajiem. Tas ir normāli un manu attieksmi nemaina. Galu galā katram savs. Tomēr tad, kad līdzīgi purniņi ar skeletiem skapjos uzstājas kā morāles sargi un paraugi (ļoti jauks piemērs Šķēles pirmā jaungada runa), tad mana attieksme pret viņiem nemainās uz labo pusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-11 10:16 (saite)
Papīru ražošana ir vairāk raksturīga ministrijām - pašvaldības nereti krīt otrā galējībā, kad ne viens vien jautājums tiek nereti tiek kārtots bez pietiekama papīru backupa, kas ne vienmēr nozīmē ka lieta nav tīra.

Par LL morālo stāju un godīgumu (pēc n-tajiem acīmredzamajiem melnā PR rakstiem) tev vēl ir ilūzijas?

Nezinu, ko esi salasījis VVF facebook ierakstā, bet es tur nekādus "fakjū" neredzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-11 10:20 (saite)
Trūkst arī loģikas prezidenta Bērziņa kancelejas centienos par katru cenu izkārtot kapa vietu tieši VVF.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dunduks
2017-01-11 10:46 (saite)
Es 4.5 gadus esmu RD struktūrā nolauzis. 1) papīru tur netrūka, 2) papīru trūkums ar lielu varbūtību norādīja uz lietu "sakārtošanu".

Nu par LL ilūziju jau arī nevienam nevar būt, bet tas nenozīmē, ka viņa cilvēki nevar izcelt gaismā kaut ko, kas pārāk netiek popularizēts. Piedevām, ja (ok, tas ir liels JA) ticam par VVF sekretāres iesaistīšanos, tad tur viss paliek pavisam vienos vārtos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-11 10:57 (saite)
Nu tur jau ir tas sāls, ka jautājums ir par to, vai "uz vārda" ticēt LL, ka viņam kāds RD teicis, ka VVF sekretāre (ka pati VVF nav ar to darbojusies ir atzīts arī rakstā) ir aktīvi meklējusi VVF kapa vietu un pēc kurvīša saņemšanas no RD ir spējusi pēc savas stabules dancināt Bērziņa kanceleju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2017-01-11 09:04 (saite)
Nu ja!
Galnais, ka "dažus simtus metru no Čakstes atdusas vietas".
Dažus simtus - nu ja, bezmaz blakus :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-01-11 09:12 (saite)
Jā, šis arī, protams, labi raksturo šo to (konkrētajā gadījumā klikšķu medīšanu) :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-01-11 10:14 (saite)
1.Nu, nedomāju, ka varai tur bija daudz ko maitāt, drīzāk virspusē izcēlās kundzes nelāgākās īpašība, tādas kā sīkmanība, kas, komplektā ar zināmā mērā pelnītu uzpūtību, rada šādas un citas, jau iepriekšbijušas smieklīgas situācijas.

2.Man arī šķiet, ka VVF bija labākais variants un konkrētajā vēsturiskajā periodā savu funkciju izveica samērā labi un, principā, salīdzinot ar vispārējo politiķu līmeni, ļooooti godprātīgi izmantoja savas pilnvaras.

3.Cilvēki ir un paliek tikai cilvēki, dīvaini gaidīt no kundzes kaut kādu pārcilvēcīgi kristīgi budisku attieksmi pret lietām.

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2017-01-11 10:32 (saite)
Smieklīgākais visā šajā ir tas, ka kundzīte brīvi varēja neiespringt, zinot latviešu kapu kultūru, tāpat viņai valsts izdalītu elitāru kapavietu un, iespējams, pat vēl kudiš elitārāku, varbūt vispār Brīvības pieminekļa pakājē iemūrētu :D

(Atbildēt uz šo)


[info]eos
2017-01-11 10:35 (saite)
Kad izlasu šo, gribas izdzēsties no cibas. Vai tiešām jums, ļauži, ir tik MAZ DARBA, ka ir brīvs laiks par ko šādu cepties? Jums tak neviens NEMAKSĀ, ka spriežat par ko šādu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jojo
2017-01-11 15:40 (saite)
kapec nedrikst spriest?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2017-01-11 15:41 (saite)
tas parāda, ka maz darba. Vot kāpēc Raimonds Pauls nav cibā un nespriež?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?