ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-07-07 13:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Britu zinātnieki
lietotājs az raksta:

/interesanti, ka viena no lielākajām prrtestībām pret "vegānismu" ir viedoklis, ka tas apdraud "masculinity". UK pētnieki tagad meklē metodes, kā maigi un neapdraudoši informēt trauslākos maskulinitāes identitātes nēsātājus, ka viņi nekļūs impotenti un nezaudēs savu heteroseksuālo orientāciju, ja desiņā būs vairāk augu, mazāk cīpslu. //

Izskatās ka UK pētniekiem izteikti nav ko darīt. Ēdienkartes izvēle ir katras personas privāta lieta, tur nekādiem rekomendētājiem ar savu bībeli nebūtu ko bāzties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_robin
2023-07-07 14:13 (saite)
Piekrītu, ka ēdienkartes izvėle ir privāta lieta. Pats apgalvojums, ka vegānisms varētu apdraudēt maskulinitāti man vairāk izklausās pēc safabricējuma, lai kauninātu tos, kas uzturā lieto gaļu - ka vegānismu cilvēki nevis vienkārši neizvēlas, jo grib lietot gaļu, bet gan neizvēlas tāpēc, ka tas "apdraud maskulinitāti" un tas, protams, ir idiotisks iemesls.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 14:25 (saite)
Jā un tad nākamais gājiens: Tie gaļēdāji jau sit sievietes.

Vispārīgi - ir ļoti veselīgi padarīt cilvēkus noturīgus jeb imūnus pret jebkāda veida kaunināšanu, tiem kauninātājiem ir plašs tēmu saraksts, tur ir par ceļošanu, transportu vispār, šīm te ēdienkartēm un tā tālāk. Faktiski tas ir tas pats kas pagātnē baznīcas, kuru pārstāvji arī uz šito brauca, kaunināšana par brīvu uzvedību, brīvu domāšanu, brīvām attiecībām. Visa veida kauninātājus jāprot aizvērt un nolikt vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brobroboyo
2023-07-07 14:33 (saite)
Es situ sievietes. Nav melots

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 14:39 (saite)
IP fiksēts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-07-07 15:09 (saite)
zazis:
Vanabī speciālists sašutis par pētnieku vēlmi pētīt un citu pētnieku itkā propagandas izplatīšanu. Noteikti nav viegli būt speciālistam visos jautājumos un pārdzīvot par visām nepareizībām, kuras pieļauj dažādu jomu pētnieki.

Nē Zazi. Mani iebildumi ir pret pseidozinātni un ar zinātni maskētu ideoloģisku propagandu.

(Atbildēt uz šo)


[info]laboratorija
2023-07-07 16:52 (saite)
https://www.youtube.com/watch?v=LQRAfJyEsko

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:05 (saite)
Esmu veselu virkni šādu redzējis. Kārtējais video par it kā šausmām fermās. Esmu tos rādījis speciālistiem un viņi atrod ka šāda veida materiāli ir tendenciozi, safabricēti Piemērs: Katrā slimnīcā arī var uzfilmēt visādus nepievilcīgus skatus, asiņainus, ar brūcēm utt. Vai tas nozīmē ka slimnīcas ir torture chambers? Nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-07-07 17:29 (saite)
Tieši tā, domīnija. Tikai tādā kontekstā jebkāda veida "dzīvnieku tiesības" vispār ir jēgpilns temats, vismaz manā skatījumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:33 (saite)
Nu vispār ir tā ka saprātīgām būtnēm ir tiesības un pienākumi. Nesaprātīgām nav ne viena ne otra. Mums ir pienākums izturēties pret dzīvniekiem adekvāti un mums ir tiesības tos lietot. Dzīvniekiem nav pienākumu piemēram izturēties saudzīgi pret citiem dzīvniekiem, nu t.i. es nevaru savam kaķim postulēt ka viņam ir pienākums nemedīt peles. Nu tb postulēt varu bet tā ir bezjēga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-07-07 17:36 (saite)
Jā, tas ir tas "freimvorks", uz ko es te atsaucos. Tiesības eksistē tikai komplektā ar pienākumiem. Dzīvniekiem nav pietiekamas intelekta kapacitātes, lai tie varētu domāt pienākumu kategorijās un pildīt tos pārdomātā apmaiņā pret tiesībām, līdz ar to dzīvnieku tiesību līdzsvarā ir dzīvnieku lietderīgums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:37 (saite)
Nu jeb pareizāk uz dzīvniekiem nevar attiecināt kategoriju tiesības, viņi nav tiesību turētāji, nu un viņiem attiecīgi nav arī pienākumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-07-07 17:39 (saite)
Līdzsvaram tam, ka mēs dzīvniekus lietojam, es teiktu, ka labturība ierakstās tajā tiesībām līdzīgajā minimumā, ko ekstendēt uz viņiem. Tas, protams, arī ir tas, kas šā vai tā jau ir paredzēts likumā, līdz ar to "manā grāmatā" ar situāciju viss ir kārtībā, vismaz vispārīgi (protams, var gadīties un gadās izņēmumi, kur šīs labturības normas netiek ievērotas).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:43 (saite)
Labturība ir mūsu pienākums bet ne viņu tiesības.

Un jā ja labturības noteikumi netiek ievēroti tad vismaz industriāli attīstītajās valstīs jeb Rietumu pasaulē tas ir pamats izmeklēšanai un vainīgo saukšanai pie atbildības, kas arī ir pilnīgi normāls lietu stāvoklis un pie tāda var palikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-07-07 17:45 (saite)
Es teiktu, ka labturība ir mūsu pienākums par mūsu lietošanas tiesībām. Citādi — jā, viss tas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:48 (saite)
Kaut kā tā jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:38 (saite)
Protams lietedrīgums ir plašs jēdziens, piemēram nav racionāli retus dzīvniekus pārstrādāt ādās vai apēst, viņi ir lietderīgāki kā izpētes objekts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-07-07 17:35 (saite)
P.S. tieši tāpat nav jēgas postulēt ka dzīvniekiem būtu pienākums izturēties humāni pret cilvēkiem. Tas ir cilvēkiem ir pienākums ievērot drošību saskarsmē ar haizivīm, lāčiem, indīgiem insektiem utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-07-07 19:47 (saite)
Antiprojekcija un Zazis ir pašpasludināti komunisma apoloģēti. Ya know, cilvēki, kas nav mācījušies no vēstures vai arī tiešām simpatizē Marksam, Ļeņinam, Mao utt. Dabiski, ka viņu naturālā tieksme iet unisonā ar visu to, ko mūsdienu komunisma oficiozs (WEF oligarhi) saka un raksta savos pamfletos. Pamatā tas reducējas uz ar vien lielāku cilvēku brīvību un tiesību ierobežošanu. Ja lielskung' pateica, ka gaļu nedrīkst, tad gaļu nedrīkst. Viņu smadzenes operē ļoti primitīvā submisīvā līmenī kā jau komunistu sektantiem pienākas.

Tieši tā pat viņi drīz skandēs, ka vajag aizliegt privātīpašumus un pārvākties uz šauriem dzīvoklīšiem, saspiestos megacity kompelksos, jo klimats vai kāda cita globāla sāpe to pieprasa. Pagaidām tas vēl medijos tiek tikai ieviests, bet WEF mājaslapā jau ir white papers ar stratēģijām par t.s. "15 minute cities", kas pēc būtības atbilst feodālisma/kolhozu principiem. Pagaidām presē par to runā maigos, vague vārdos kā "mums vajadzētu padomāt vai ilgtermiņa nākotne ir 'viable', ka ierindas cilvēkam pieder māja un auto", neviens nesaka "aizliegt", bet praksē, protams, iet runa par aizliegumu tādā vai citādā formā. Nav jādara ar likumu,m, pietiek ar to, ka pēc fakta neviens ārpus oligarhu kliķes vairs neko tādu nevarēs atļauties, pateicoties apzināti ieviestiem absurdiem valdību noteikumiem un politikas. Mērķis panākts, visi dzīvos kā Ķīnā, tupēs skudru pūžņos un pārvietosies ar rikšām, kamēr Soross ar Rotčaildu tam visam lidos pāri savā reaktīvajā ļopenē uz savu personīgo salu-dāču, kur nodoties bagātīgām dzīrēm ar gaļu, daudz degvielas, ieročiem un seksu ar mazgadīgajiem,spļaujot uz leju un berzējot mazās tuklās roķeles.

Neraugoties uz ārēji pausto lozungveidīgo nepatiku pret bagātajiem, tādi kā Antiprojekcija, Zazis un visas pārējās Cibas kreisās aļģes, burtiski sūkā šo bagātnieku pimpi, piedaloties viņu finansētājās aktīvistu orgsnaizācijās, un apmierinātībā kunkst, bet acīmredzami to neapzinās, jo nēģera līmeņa IQ neatļauj pietiekamu pašapziņu un analītisku domāšanu.

(Atbildēt uz šo)


[info]ravejsledzejs
2023-07-07 20:31 (saite)
jebkurš augēdājs dzīvnieks savas dzīves laikā uzņem dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas. pat augēdājus gliemežus, turot nebrīvē, ir jābaro ar kaķ/suņbarības spirām, lai nodrošinātu viņu vielmaiņai nepieciešamo gaļas daudzumu. dabā neeksistē "vegānisku" dzīvnieku sugu. un cilvēks nav nekāds izņēmums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 13:46 (saite)
dīvaini, nez kā tad tie cilvēki, kas nav nekādi izņēmumi un dzīvo dabā, bet nelieto dzīvnieku proteīnu, izdzīvo. gan jau pa kluso uzkož līķi vai vismaz kaķu barību paskrumšķina :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]az
2023-07-08 10:27 (saite)
žēl, ka lasītprasme vai minimāla zinātniskā domatspēja tev neparādās paša publiskoto pētniecisko rakstu interpretācijā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 10:52 (saite)
Konkrētāk. Kur problēma?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 13:44 (saite)
speciālists, hahahahaha.

tu esi konkrēts piemērs tam, ka izglītība nav nekāds rādītājs. ļoti ceru, ka tu esi izņēmums, ka latvijā lielais vairums zinātnieku ir spējīgi izlasīt un saprast pētījumus, pirms atsaukties uz tiem.
sadomājies, ka, ja ir doktora grāds, tad esi speciālists visos jautājumos, gluži kā džordans pītersons, kurš mierīgi paziņo, ka klimats neeksistē. viņam arī ir doktora grāds ar klimatu nesaistītā jomā.
tu pats vispār lasi tos pētījumu uz kuriem atsaucies, vai spēj noturēt uzmanību tikai uz dzeltenās preses klikbaitiem?

http://klab.lv/users/az/1218559.html

"Noslēgumā autori nāk pie secinājuma ka lai gan mentālu traucējumu prevalence veģetāriešu kohortā ir augstāka, vegānisms nav etioloģisks faktors mentālām kaitēm, bet drīzāk mentālas novirzes var ietekmēt ēdienkartes izvēli: Jeb precīzāk vieni un tie paši faktori var novest gan pie psiholoģiskām novirzēm gan pie vegāniskām izvēlēm."

tas ir traki, kad stroikerim jānāk un jāskaidro tev, ka veģetārieši un vegāni nav viens un tas pats, kā pētot veģetāriešus, izdarīt secinājumus par vegāniem ir, maigi izsakoties, nekorekti.
ja tu šitā bliez arī savā jomā, tad nabaga, nabaga joma.

ļoti ceru, ka tev tagad pieleca. citādi ar tevi ir vēl daudz trakāk kā rādās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 14:00 (saite)
Vegāni ir smagāka grāda veģetārieši => ja kkas attiecas uz veģetāriešiem, tad tas izteiktāk attiecas uz vegāniem.

Piekasīšanās noraidīta. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 14:15 (saite)
pizģec zinātnieks-speciālists. molekula ir smagāka grāda atoms. mums vajag molekulelektrostacijas. un nah tos atomus vispār pētīt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 14:17 (saite)
Tave mēģinājums būt asprātīgam ir pamanīts bet nav ieskaitīts.

Vari aiziet palasīt internetā kas ir vegetarian un kas ir vegan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 14:25 (saite)
"Vari aiziet palasīt internetā kas ir vegetarian un kas ir vegan." jauki, ka tu sev to iesaki, sen bija laiks.

jā, lūdzu, palasi, lūdzu, varbūt mazāk muļķību rakstīsi, bet smagi apšaubu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 14:33 (saite)
Nu tā kā tu par planktonu nezināji es pieļauju ka tu arī par šo nezini, tu jau esi tikai aktīvists. Tāpēc arī iesaku palasīt un kļūt no aktīvista par speciālistu.

[Nez, Zazis par šo ieteikumu mani no šenienes arī izbanos? ]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 14:39 (saite)
jēziņ, tu par palnktonu atbildēji ar vienu vārdu, kas neko nepaskaidroja. tad kā vienmēr nespēji koncentrēt uzmanību, lai pamanītu, ka es turpat uzreiz paskaidroju specifiski kā tas notiek.

saprotu, ka dikti gribās norādīt, ka es kaut ko nezinu. un vēl saskatīt kaut kādas sev vēlamas emocijas rakstītā tekstā. bet šis nav tas gadījums. mazāk projicē. bet lol nau vērc, es gana nodemonstrējis savas spējas operēt ar informāciju, lai pazustu jebkāda vēlme ar tevi diskutēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 16:56 (saite)
/tu par palnktonu atbildēji ar vienu vārdu, kas neko nepaskaidroja./

aktīvistam - nē
speciālistam - jā.

Un vispār to sauc par planktonu nevis par palnktonu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 18:10 (saite)
protams, kad nav ko teikt, jāsāk piesieties drukas kļūdām. tiešām nožēlojami, bet vairs jau neko citu no tevis negaidu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 22:28 (saite)
Nē nu ja tu iemācījies kā darbojas fitoplanktons - tas ir ļoti labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-07-08 14:32 (saite)
rekur pēdējo vēl speciāli tevi, apšaubu gan, ka spēsi izlasīt, jo ir gari.

"Vegetarianism and veganism are both dietary choices that abstain from consuming meat, but they differ in the extent to which animal products are avoided.

Vegetarians typically do not eat meat, poultry, or seafood, but they may still consume animal products such as eggs, dairy products, and honey. On the other hand, vegans avoid all animal-derived products, including not only meat, poultry, seafood, and dairy but also eggs, honey, and any other animal byproducts or ingredients.

While there are similarities between vegetarians and vegans, it is not accurate to make blanket conclusions about one group based solely on research conducted on the other. The dietary restrictions and ethical motivations of vegans go beyond those of vegetarians. Vegans often have concerns about animal welfare, environmental sustainability, and personal health that may not be shared by all vegetarians.

If you specifically want to study vegans, it is important to conduct research that focuses on this group directly. While there may be some overlapping patterns and findings between vegetarians and vegans, it is crucial to acknowledge their unique characteristics and motivations."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 14:34 (saite)
Nu jā vegāni ir smagāks gadījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 14:44 (saite)
tā jau es zināju, ka nespēsi izlasīt visu. reku es tev izkonspektēju būtiskāko domu, lūdzu.
"If you specifically want to study vegans, it is important to conduct research that focuses on this group directly."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-07-08 14:35 (saite)
Smagāks gadījums, kā jau šeit rakstīts:

The dietary restrictions and ethical motivations of vegans go beyond those of vegetarians.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 14:40 (saite)
pizģec, tu pat nesaproti par ko tiek runāts, bet atkārto vienu un to pašu savu muļķību.
x nav y, lai arī izskatās nedaudz līdzīgi. tiešām esi tik tups vai izliecies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-07-08 15:38 (saite)
Vienkārši: veģetārisms ir specifiska ēdienkarte, vegānisms ir kults ar specifisku ēdienkarti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 16:56 (saite)
Nu jā obv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-07-08 18:10 (saite)
tad tomēr x nav y?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 22:26 (saite)
Tas ir apmēram tāpat kā alkoholisms un heroīna narkomānija abas ir atkarības, bet otrā smagāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 22:35 (saite)
tipa asprātīgs centies būt vai neadekvāts? asprātīgam nesanāk točna, neadekvātam konkrēti sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-08 22:57 (saite)
Netaisi drāmu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-07-08 23:21 (saite)
Es teicu netaisi drāmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-08 23:48 (saite)
klasika, tu kļūsti neadekvāts un sāc parmest citiem, ka tie taisa drāmu. un tā katru reizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-07-09 00:15 (saite)
Garlaicīgi? Sorry man īsti nav laika tevi izklaidēt. Aizej paskrien kādu maratonu vai tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-07-09 00:34 (saite)
kas notika, jāsteidz aplūkot kāds x, lai izdarītu secinājumus par kādu y? teci vien. varbut atradisies kāds, kas pavilksies uz taviem sagrizītajiem faktiem un noticēs, ka esi speciālists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?