Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-04-05 10:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
srsly, džeki, atslābstiet!

http://www.delfi.lv/news/national/politics/vesturnieku-sadusmo-nepatiesibas-rigas-mikroautobusos-par-otra-pasaules-kara-sakumu.d?id=48697457

ja vēsturnieks regulāri braukātu ar mikriņu, tad būtu sapratis, ka "nepatiesības" rubrikā "viena diena vēsturē" ir pašasaprotama un pierasta lieta. džeks nejēdz pareizi uzrakstīt grupas "bītli" nosaukumu, bet, piesaucot alekseja tolstoja dzimšanas dienu, ilustrē to ar ļeva tolstoja portretu (piesmejot krievu kultūru!!1). džeks pat izteikti cenšas ievērot vietējo kolorītu, mūždien piesaucot dzimšanas dienas visādiem obskūriem latvijas ķīmiķiem un jaunajiem literātiem (vecumā zem 50 gadiem). gara acīm redzu skumīgu datorresni tā ap 40, kurš ar vienu roku brouzē lolkaķus (no kā arī ieviešas lielākā kļūdu daļa), un vēl joprojām skumst par dažādiem alkohola un cīgu ierobežojumiem latvijā (jo visai bieži parādās arī "diena, kad tirgū aizliedza pārdot smēķus", "diena, kad aizliedza šmigot pēc desmitiem" utt).

dažreiz liekas, ka ikviena mana šķava varētu tikt uztverta kā hibrīdkara mēģinājums, jo esmu krievene.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2017-04-05 10:42 (saite)
noklausoties šoferu sarunas mikriņos, uzzināju, ka:

a) 2018. gadā RMS beidzoties kkāds līgums, būšot kārtējais pārvadātāju konkurss or smth, tāpēc gadu neesot vērts mainīt darbu un aktīvi norisināsies dažādas nomelnošanas kampaņas,

b) treknajos gados šoferiem bija tik laaaabas algas, iļģuciema trolejbusa vadītāja atvaļinājumā brauca ietusēt uz kubu, nevis uz dāču kā tagad, neko tā jaunā dome nejēdz

(Atbildēt uz šo)


[info]pinjons
2017-04-05 10:42 (saite)
Tak Engīzers ir no Vienotības, tādēļ to var norakstīt uz priekšvēlēšanu laiku.

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2017-04-05 11:22 (saite)
Nez, man gan patik, ja zinataji palabo nezinataju kludas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hedera
2017-04-05 12:00 (saite)
Jā, es arī nācu teikt, ka, abstrahējoties no visādām iespējamām politiskām motivācijām, tomēr nav ok, ja popularizē aplamus vēstures faktus. Pat tad nav ok, ja iemesls ir lolkaķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2017-04-05 14:28 (saite)
ja nav ko darīt - labojiet (bet visas kļūdas visos internetos, no kuriem šie gurdinieki smeļ savas zināšanas neizlabosi). labot ir viens. pievilkt aiz matiem ahūnāko politisko gājienu ir kas cits.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]penny_lane
2017-04-05 14:48 (saite)
lūk, lūk, tas ir tāds - argghhhht.

Vēsturnieks ir pārliecināts, ka notikusi apzināta dezinformācija, nevis vienkārša cilvēciska kļūda. "Par to liecina arī autoru izvēlētā ilustrācija. Starp vācu virsniekiem acīmredzama Latvijas armijas virsnieka klātbūtne, bet zinātāji fotoattēlā ievēros arī poļu, britu un franču virsniekus. Ir grūti pateikt, kuru vēstures notikumu fotogrāfija parāda, bet ir visnotaļ skaidrs, ka arī tā ir izmantota, lai aplami interpretētu Klaipēdas aneksiju un Rīgas sabiedriskā transporta lietotājiem radītu nepatiesu, maldīgu priekšstatu par Otrā pasaules kara sākumu un atbildīgajiem par tā izraisīšanu," laikrakstam norāda vēsturnieks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2017-04-05 16:34 (saite)
Te ir biš konteksta lieta - mazliet 'mēs arī, mēs arī par šo uztraucamies' pēc Guardian raksta par Lietuvu - https://www.theguardian.com/world/2017/apr/03/lithuania-fears-russian-propaganda-is-prelude-to-eventual-invasion

Pēdējā laikā diezgan daudz rietumu prese šo tēmu cilā, bet specifiski tieši par Klaipēdu bija šis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-05 16:38 (saite)
tu rakstu izlasīju un tā vēsturnieka argumentus? pat nevajag visu lasīt, penija turpat augšā citē manu mīļāko fragmentu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-04-05 16:40 (saite)
Man ir alerģija pret delfiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-05 16:41 (saite)
tas nav vērts runāt un komentēt, jo raksts ir lolīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-04-05 17:50 (saite)
Nē, pēc norādes, ka jāizlasa, protams, izlasīju visu, bet tas nodokli nemainīja - penny jau labāko bija iekomentējusi, jā.

Es pavisam nestrīdos, ka relīzes rakstošais džeks droši vien paņēma no vikipēdijas, kur 'on this day' tāds īsais ieraksts ir jau kpoš 2003.gada, tieši tik īss, kā 'on this day' ierakstiem pienākas, neizplūstot detaļās, ka, zinieties, tas ir viens no WWII priekškonfliktiem. Nankinai kāds aizbrauciet un pastāstiet, lai paklusē par 1937 lietām, citādi viņu sūdzības mazina Ribentropa-Molotova pakta nozīmi, ja).

Nu ko tad viņam vajadzēja, Katiņas traģēdiju pieminēt? Arī, protams, kaimiņvalsts un tā.

Vēsturnieks, protams, ir profesinālais kretīns un lolisks paranojiķis, bet paranoja nenozīmē, ka kaimiņi tevi reāli neindē

Šādi 'bet principā taču internetā tā raksta, var teikt arī tā' tiešām ir populārs paņēmiens sabiedriskās domas formēšanai, un preses relīzīte Baltijas valstu medijiem atcerēties pieminēt šo faktoīdiņu mierīgi var būt viena no sīkajām centralizētās domas veidošanas metodēm. Ja ne tas svaigais leišu uztraukums kā reiz par Klaipēdu, tad šis redzes leņķis prātā nenāktu - bet tā kā ir tomēr arī tas, tad mazliet neomulība tomēr uzdveš.


Lūk, saistīt 'info karu' ar informācijas devēja tautību gan ir garām. Arī tīri latvieši ar to pašu nodarbojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-05 17:55 (saite)
pateikšu īsumā - ja šis raksts būtu tapis 1. aprīlī, es to uztvertu kā parodiju par cīņu ar hibrīdkaru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-04-05 18:04 (saite)
Oi, piekrītu, Tāpēc jau rakstīju, ka šis tāds 'mēs arī, mēs arī par šito uztraucamies'.

Vēsturnieks pats vairāk hibrīdkaru veicina, nekā tā viena ziņa mikriņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2017-04-06 12:04 (saite)
Kā gan tas vēsturnieks veicina hibrīdkaru, norādot uz kļūdainu informāciju? Šaubos, vai viņa viedoklis kaut kā ietekmētu KF aktivitātes Baltijā.
Ja tā būtu tikai viena ziņa mikriņā, droši vien neviens ne ar ausi neklapētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2017-04-06 12:05 (saite)
p.s. http://www.lsm.lv/en/article/societ/society/the-daily-grind-of-russian-propaganda-in-latvia.a230431/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2017-04-06 13:22 (saite)
vispar ta pat nav 'isti kludaina informacija, bet man tagad nav laika cibot, sorz (viens ir tas, kas tur RAKSTITS, otrs ir tas, ko vesturnieks tur piefleite klat) es tak to zinu redzeju

(var redzet, ka neesi latvija un neizmanto sabtransportu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2017-04-06 13:35 (saite)
oki, kādreiz uzraksti, kas tad tur īsti bija rakstīts tai mikriņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-06 14:42 (saite)
1939. gada 22. martā Otrajā pasaules karā Vācija atņem Lietuvai Klaipēdu

tas arī bija!!! par to, ka labā krievija sakāva nacistus, btw, tur nebija ne vārda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2017-04-06 13:47 (saite)
Ācīmredzot ļoti maigs priekšstats par to, kas ir hibrīdkarš - tā tāda ļoti acīmredzama, kreisa, skaļa informācija, kuru uzņem sheeples, kas labāk nezin?

Informācija nebija kļūdaina, informācija bija neprecīza(jo saīsināta), un tai bija piekabināta nepareiza bilde.

*)Atgādina 'nevar uzticēties informācijai - publiski pieejamā informācija tev melo, un tu esi par dumju, lai atšķirtu īsto no neīstā ('katrs skolēns' ir ārkārtīgi tipsiska retorika - 'katrs skolēns šeit atšķirtu - bet ja esi no tiem, kas šo 'acīmredzamo' kļūdu nepamanīja, tad ahā, paturi prātā, tu neesi gana gudrs, lai atšķirtu patiesību no meliem, tāpēc labāk nekam neuzticies, visu apšaubi'). Un nē, tam nav nekāda sakara ar veselīgi skeptisku domāšaun.
Viens no būtiskiem tā, ko tagda dēvē par hibrīdkaru, mērķiem ir panākt un uzturēt 'daudzu patiesību' stāvokli - jo ja patiesības ir daudzas, tad tā īsti nevar ticēt nevienai. Kopš Trampa ievēlēšanas šo fenomenu analizē arī rietumos, pirms tam par to rietumos tik nišas žurnālisti rakstīja, kas analizēja Krievijas ietekmes sfēras informācijas plūsmu.

*)Iesēj sēkliņu atmiņā par 'ē, kaut kas ar Klaipēdu ītsi nebija kārtībā, nemaz tik nedalāmas un neapšaubāmas tās Batlijas valstu robežas nav' - kas palīdz vieglāk pieņemt 'Klaipēda bija Staļina dāvinājums Lietuvai' retoriku vēlāk,

*)indīgs negatīvais dog-whislting krievvalodīgajiem/līdzpilsoņiem ar krievisku izcelsmi - re, re kā jūs te nemīl, kā uz jums ar aizdomām skatās utml' Ja tas nebūtu tik iedabrīgi, tad šī posta te nebūtu.


Protams, jo īpaši pēdējo punktu izpilda ļoti daudz kas, un ne jau viss, kas faktiski veicina infokara mērķus, ir jebkādā sakarā ar kremļa garo roku - mēs te paši sev ļoti labi mākam bedri rakt, bez dižas palīdzības no malas - vienkaŗši latviešu mēdiji ir diezgan toņkurli. Par šo problēmu - http://www.satori.lv/raksts/5476/Laba_krieva_uzvedibas_kodekss publiskajā telpā diskusij iztrūkst pilnībā. bet tā ir vajadzīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2017-04-05 16:40 (saite)
Ir grūti pateikt, kuru vēstures notikumu fotogrāfija parāda ---> gan jau pašam rubrikas "diena vēsturē" arī nav nekādas poņas. google pics search, un miers. tā arī parādas ļevs tolstojs aļošas vietā un citi brīnumi, kas tur redzēti. džeki formās ir? ir. bilde izskatās pietiekoši veca? izskatās. lai saka paldies, ka neilustrē ar vjetnamas kara bildēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-04-05 17:51 (saite)
jā, tā daļa ir paranoidāls profesionālais kretīnisms no vēsturnieka puses, neapšaubāmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2017-04-05 16:43 (saite)
par to, ka brauzē lolkaķus, es nefantazēju - lolkaķu video rīgas mikriņos ir izplatīta parādība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zirka
2017-04-06 11:19 (saite)
vairs nav, diemžēl :((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-06 13:21 (saite)
regulari sastapos lidz pavisam nesenam laikam, tagad parsvara ir visadi saullekti par kemeru purvu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avatar
2017-04-06 10:59 (saite)
Labāk mazliet paranoja, nekā pēc tam jānožēlo. Ņemot vērā pašreizējo kontekstu un KF šā brīža aktivitātes Baltijas un Rietumbalkānu reģionos, KF naratīvs sabtransportā LOL neizraisa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-06 11:00 (saite)
tas nav nekāds KF naratīvs. un man nav patīkami dzīvot paranojā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2017-04-06 11:13 (saite)
Nu, vispār jau tas ir KF naratīvs - ļaunie vācieši sāka karu, mēs tik patriecām nacistus un atbrīvojām Rīgu, Klaipēdu, whatever. KF atbrīvotāji, atbrīvojām Krimas "nāciju", un Dienvidosetiju, Abhāziju, utt.

Daudz kas nav patīkami, bet par laimi ikdienā par to vairāk sanāk domāt mūsu dienestiem.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-04-06 13:20 (saite)
bet mikrina nekas no ta nav rakstits!!!!! 11111

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avatar
2017-04-06 13:32 (saite)
"1939. gada 22. martā Otrajā pasaules karā Vācija atņem Lietuvai Klaipēdu".

No tā izriet, ka Molotova-Rībentropa pakts (1939.gada augusts) nebija priekšnoteikums vispārējai Baltijas okupācijai un ka WW2 sākās jau 1939.gada martā, nevis 1939.gada septembrī. KF mūžīg čakarējas ar hronoloģiju, lai sevi izslēgtu no okupētāju loka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-04-06 14:03 (saite)
Ak un Sudetijas okupācija un Austrijas anšluss arī nu pilnīgi nemaz un nekā nebija starp WW2 priekšnoteikumiem. Nevajag. Izplūstot paskaidrojumos, tas tehniski nav daļa no WWII proper, bet tas pieder pie 'visa, kas notika ar to saistībā'.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2017-04-06 14:42 (saite)
a čo, viņa to neizdarīja? tas arī bija pieminēts, tāpat kā tas, ka tajā dienā ir dzd čakam norisam or smth.

tas, ka kāda paranoiķim tur kkas izriet, nav mana probza.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?