Izvārīju puravu-kartupeļu zupu.
Mīļā redakcija, droši vien kaut kas nebija kārtībā ar kartupeļiem un/vai puraviem.
Garšo pēc kartupeļu pļurzas ar puraviem.
Pēc sastāva tā arī ir kartupeļu pļurza ar puraviem.
Izlasīju internetos, p-k zupa ir dievu ēdiens. Un Līzes bērnības draudzenes Megijas mamma esot vārījusi izcilu p-k biezzupu. Es jūtu, ka būs jāpiezvana Megijas mammai.
Dodiet man, lūdzu, savas p-k zupu receptes, tīri p-k zupas reabilitēšanai.
Es ceru, ka tajās receptēs nebūs paciņas saldā krējuma vai kausētā siera. :)
Mīļā redakcija, droši vien kaut kas nebija kārtībā ar kartupeļiem un/vai puraviem.
Garšo pēc kartupeļu pļurzas ar puraviem.
Pēc sastāva tā arī ir kartupeļu pļurza ar puraviem.
Izlasīju internetos, p-k zupa ir dievu ēdiens. Un Līzes bērnības draudzenes Megijas mamma esot vārījusi izcilu p-k biezzupu. Es jūtu, ka būs jāpiezvana Megijas mammai.
Dodiet man, lūdzu, savas p-k zupu receptes, tīri p-k zupas reabilitēšanai.
Es ceru, ka tajās receptēs nebūs paciņas saldā krējuma vai kausētā siera. :)
Man tikpat kā vispār negaršo pēc kartupeļiem, bet gan puraviem un timiāna.
Hm, buljonu nepielietoju, bija veģetārā versija. Krējumu arī, nu ko var gribēt no bada zupas.:D
Man bija kokosa krējums, bet nebija pārliecības, ka tas štimm.
Bet kokosa krējums ar varētu derēt, kāpēc ne :)
Tik atkarībā no veikala var būt iebāzts vai nu ledusskapī pie pārējiem krējumiem, vai ārpus pie UHT pieniem.
es tik 1x tādu taisīju, tik sen, ka neatceros, kā tieši, bet atceros, ka tur bija buljons un tā garšoja tīri labi.
http://krista.lv/puravu-kartupelu-zupa/
Ja tā padomā, no biezzipām tā īsti garšo tikai ķirbju.
Meitai ir piena olbaltuma nepanesamība. Līdz pat sviestam, nekad šo neesmu varējusi saprast, bet, ja viņa tā saka, gan jau, ka tā būs.
Ļoti vienkārša tomātu-pupiņu biezzupa
Ņem 2 lielās bundžu ar tomātiem (mizotiem) savā sulā, gāž kastrolī, pielej drusku ūdeni, tējkaroti cukura un pusotru - sāli, drusku pavāra. Pieliek 2 bundžas pupiņu, atkal uzkarsē un drusku pavāra. Tad ņem nost no uguns un sablenderē. Pasniedzot šķīvī pieliek nesablenderētas pupiņas.
Var, protams, pielikt sīpolus (iepriekš apcepot).
Burkānu krēmzupa ar ingveru
700 g sarīvētu burkānu (ap 1l), 2 tējk. svaiga rīvēta ingvera, 250ml kartupeļu kubiņos, sāls, 1 l dārzeņu buljona vai ūdens, sviests vai eļļa, pētersīļi
Katlā ielej drusku eļļu, pievieno burkānus, kartupeļus, sāli, ingverus, pievieno buljonu, vāra ap 20 minūtes. Sablendē. Pasniedzot pārkaisa zaļumus.
Burkānu un šķelto zirnīšu biezzupa
600-800 g burkāni
150g šķelti zirnīši (man bija nepilna krūzīte)
Ūdens, ēdamkarote sāls, tējkarote cukurs, tējkarote eļļa, tējkarotīte ingvera
Līdzīga iepriekšējai receptei, jo zirnīšu garša ir ļoti neuzkrītoša, bet tie dod ļoti labu sāta sajūtu. Katlā liek izmērcētus zirnīšus (manējie mirka no 12 dienā līdz 19 vakarā), sāk vārīt ar garšvielām, pa to laiku sagriež burkānus, liek klāt tos. Piekoriģē garšvielas, kad dārzeņi mīksti (ap 45 minūti man zirnīši jau juka ārā, varbūt var visu likt reizē), visu sablenderē. Ļoti garšīgi!
Bet nu es kopumā biju pārsteigta, ka no puraviem ir tik maz garšas kā tādas.
Man likās, ka tas ir jāpasaka.