Božena Chodunska

Post a comment

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

O - tad no mūsu galdiņa Jūsu galdiņam! Dažas man ļoti mīļas biezzupu receptes bez piena produktiem:

Ļoti vienkārša tomātu-pupiņu biezzupa
Ņem 2 lielās bundžu ar tomātiem (mizotiem) savā sulā, gāž kastrolī, pielej drusku ūdeni, tējkaroti cukura un pusotru - sāli, drusku pavāra. Pieliek 2 bundžas pupiņu, atkal uzkarsē un drusku pavāra. Tad ņem nost no uguns un sablenderē. Pasniedzot šķīvī pieliek nesablenderētas pupiņas.
Var, protams, pielikt sīpolus (iepriekš apcepot).

Burkānu krēmzupa ar ingveru
700 g sarīvētu burkānu (ap 1l), 2 tējk. svaiga rīvēta ingvera, 250ml kartupeļu kubiņos, sāls, 1 l dārzeņu buljona vai ūdens, sviests vai eļļa, pētersīļi
Katlā ielej drusku eļļu, pievieno burkānus, kartupeļus, sāli, ingverus, pievieno buljonu, vāra ap 20 minūtes. Sablendē. Pasniedzot pārkaisa zaļumus.

Burkānu un šķelto zirnīšu biezzupa
600-800 g burkāni
150g šķelti zirnīši (man bija nepilna krūzīte)
Ūdens, ēdamkarote sāls, tējkarote cukurs, tējkarote eļļa, tējkarotīte ingvera
Līdzīga iepriekšējai receptei, jo zirnīšu garša ir ļoti neuzkrītoša, bet tie dod ļoti labu sāta sajūtu. Katlā liek izmērcētus zirnīšus (manējie mirka no 12 dienā līdz 19 vakarā), sāk vārīt ar garšvielām, pa to laiku sagriež burkānus, liek klāt tos. Piekoriģē garšvielas, kad dārzeņi mīksti (ap 45 minūti man zirnīši jau juka ārā, varbūt var visu likt reizē), visu sablenderē. Ļoti garšīgi!

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
Powered by Sviesta Ciba