barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-12-12 23:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
padomiņš vajadzīgs, sadzīviski praktiskais
Karameļu pavēlnieces, boršču princeses, čilli-con-carne ķēniņi un olu/cīsiņu vārīšanas eksperti – lūdzu stāstiet, kā ir Pareizi un kā Jābūt – kur vislabāk (ērāk/gudrāk/uzkopšanai/menedžēšanai vieglāk) jūs savās karaliskajās virtuvēs glabājiet garšvielas?

Atvilktnē blakus pavardam īpašās burciņās (un katru reizi pārberiet specijas, ja nopērkat tās neburciņās)?
Uz nosūcēja randomā?
Sienas skapītī/plauktā blakus pavardam, kas dziļākā gala aizsniegšanu padara nevienkāršu augumos īsākām personām?
Tāpat kā es – dažādā tarā saiņotas, samestas glīti savietotas lielā, smukā grozā, kas dažkārt ļauj čilli izbirties pār vaniļu, kanēlim apputekļot ķimenes un ja īpaši neuzmanās, var iedzīvoties garšvielu maisījumā "saslaukas."


Kur ir Patiesība, ko? Kā man būt?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]up
2012-12-12 23:48 (saite)
man ir ATVILKTNE - LOTERIJA, apmaisi un izvelc vienu. bet ideālā variantā man būtu šitā:

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-12 23:52 (saite)
es par šito domāju, bet man tiešām ir miļoniem garšvielu - sienas paneli varētu visu nomagnetizēt. tas atkal nav konceptā viegli tīrīt un menežēt, bez tam, "bardaks virtuvē." pagaidām domāju par atvilktni, kam iekšā ir
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/variera-wkadka-do-szuflady-na-soiki__0107312_PE270510_S4.JPG un tad tās burciņas šmurciņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-12-12 23:53 (saite)
un pvoblēma ir tā, ka garšvielu ir vairāk, kā atvilktnes capacity etc etc. rasb viedoklē pareizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-12-12 23:55 (saite)
nu jā, bet man šķiet, ka ne viss ir jāpārber burciņās, tikai tas, ko lieto biežāk kā pāris reizes gadā :D un burciņas noteikti aizņem vairāk vietas, tā kā paciņas kurvītī it is, ja vieta ierobežota. bet gribas jau lai viss skaisti un nīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-12 23:56 (saite)
gribas lai nekas lieks vispār nefigurē virspusē un viss ir savācams ar vienu vēzienu. nekāds te porcelāna enģelīšu praids nebūs un ģipša rozes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-12-12 23:58 (saite)
tas nekad tā nenotiek. man ir tā sala virtuves centrā uz kuras, es brīdināju, lai nebūtu nekā! bļ, tā ir nokrautākā vieta visā mājā. neverending story

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 00:00 (saite)
nu tas citādāk - tā nav nokrauta ar "aksesuāriņiem" vai instrumentiem, bet ar FMCG precēm un citām fix nepieciešamībām. tāpēc jau tā ir virtuve. pēc [laiks gados] pagaidu konstrukcijās, drīzāk esmu kategorā pret trendu "skapīši ir so yesterday, eksponēsim savus putu smeļamos."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-12-13 00:03 (saite)
nē putu smeļamos nahuj. tam ir atvilktnes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2012-12-13 00:01 (saite)
Problēma sākas tieši ar to, ka garšvielu ir miljoniem, tas jau norāda uz nepavēlnieciskumu. Uzreiz var izlidināt visas kombinētās garšvielas un visus pulverus, kurus var viegli samalt pats (pipari, koriandrs, kumins). Un visu turēt mazos daudzumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-12-13 00:05 (saite)
(pats uzprasījies, ja)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 00:15 (saite)
trāpīja pūznī! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-12-13 00:09 (saite)
mmmmm. nav tik vienkārši.

Kombinētās, universālās un maisījumus te nesameklēsi, bet nenoliedzu, ka kanēļa paciņas "visādiem gadījumiem" ir vairākas un "baziliks mājā nedrīkst būt par maz" un tā. Malšanai ir pastellēta glīta akmens piesta, kurā dzīvo kaņepes un maļu rupjās struktūras, jo neies jau iet vieglos ceļus. Bet šis ir tikai daļējs risinājums, kaut nežēlīgi norādošs uz nesavaldīšanos garšvielu iegādes vietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2012-12-13 00:19 (saite)
Izturēti savaldīgi :) Nu labi, it's complicated.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 00:20 (saite)
vērīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]acidkitteh
2012-12-13 00:20 (saite)
Par maisijumiem/kombinatoriem piekrītu. Tos var mest miskastē.
Taču - pulverus ne vienmēr var samalt, un nav atšķirības vai to samaļ rūpnīcā vai pats, atklāti sakot pašam tev sanāks pat nevienmērīgāks un sliktāks malums, nekā industriālā maltuvē. (Nu, nu cik nanometru daļiņas tev sanāk a? a? A? Jo smalkāks malums, jo vieglāk pieejams šķīdumam ir garšu-aktīvās vielas, jo lielāks ir šūnu kopējais saskarsmes laukums ar šķīdumu).
Un liels garšvielu daudzums nekādi nenorāda uz nepavēlnieciskumu. Ja es zinu kādas garšvielas ir, un kur aptuveni tās atrast, tad viss ir kārtībā, pat ja kāda iztrūkst, to var bieži vien aizstāt ar citu, vai citu garšvielu kombināciju. Un mazos daudzumos? Pamato. Kaltētas garšvielas, sausā+vēsā+tumšā vietā, ar minimālu svaiga skābekļa piekļuvi(iepakojumā esošais visu saoksidē cik var un kad izbeidzas tad process praktiski apstājas), glabājas ļoti ilgi, nezaudējot savas īpašības. Kad zupas katlu un pannu sāc uztvert kā reakcijas trauku kurā tu esi impresionisma un sirreālisma pavēlnieks, _mērķa garša_ kļūst skaidra kā nāve uz kristāldzidra dreifējoša ledusgabala. Un garšvielu daudzumam skapī ar to nav pilnīgi nekāda sakara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 00:32 (saite)
Man patika punkts par smalkuma/garšas miju, par to daudzumu – pieejot ēst gatavošanai līdzīgi kā gleznošanai, kur kaut ko maisi un jauc un kaut kas tur uzminams sanāk, cenšos vienkārši neiegādāties, piemēram, 1 kg čilli pārslu vai citas vienības industriālos apjomos tieši dēļ glabāšanas grūtībām, tas itkā arguments par labu tiem mazajiem tilpumiem. Parasti jau garšvielas tā bagātāk iepērkas visādos garšīgo zemju braucienos, pēc Gruzijas virtuve smaržoja trīs mēnešus, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2012-12-13 00:35 (saite)
par maisījumiem pavisam piekrīt lai tas, kurš pats garam masalu maisa mājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 00:38 (saite)
miers virs zemes un metrs sniega!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-12-13 00:39 (saite)
pārējo poēziju atbalstu! bet par maisījumiem šķaudīt ir netālredzīgi, ibo ir maisījumi un maisījumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]barbala, 2012-12-13 00:40:51
(nav temata) - [info]acidkitteh, 2012-12-13 00:43:02

[info]mazaa_mija
2012-12-13 00:42 (saite)
es vienu tādu zinu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-12-13 00:51 (saite)
iespējams, ka jau divus, man ir tāda sajūta, ka virtuvē uz grīdas ir nomests cimds :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]barbala, 2012-12-13 01:02:22

[info]kemune
2012-12-13 10:07 (saite)
Par pulveriem vienīgais arguments man bija tas, ka tie zaudē garšu un savecē daudz ātrāk. Savukārt pulveri ar konkrētu malumu vajag retos gadījumos, vismaz man. Kontakta laukums jāmaksimizē varbūt pārtikas rūpniecībā, bet, gatavojot paelju, piemēram, kaifs ir tieši izvilkt garšu no kanēļa standziņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2012-12-13 10:08 (saite)
Par minimālismu, tas tikai tāds personīgs skatījums. Bieži vien daudzums norāda uz wishful thinking, sapirkts ir daudz, bet atceras pēc gadiem diviem vai vispār neatceras. Arī man šur tur tāds grēciņš ir gadījies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-13 10:11 (saite)
Pēdējais teikums ir gluži kā noglāstīt galvu, pirms ielikt kaktā uz zirnājiem. jauki. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2012-12-13 10:12 (saite)
Pai. Vispār visu nakti esat te ārdījušies, tāda sajūta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]barbala, 2012-12-13 10:15:46

(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?