barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-12-09 17:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Vennasakond, Marianne

bio, bio, bio, bio banaļņiks
Kopš mūsu ielās ir ziema, es ievēroju lūk, ko.
Nāk pretī sievietes kažokos garos, gan labos, gan dārgos un nezkāpēc, jo dārgāks un garāks ir kažoks, jo tukšākas un bēdīgākas ir acis un pelēkāks skatiens ir tā valkātājai, tā ziemīgajās ielās spīd vien zvēriņu akoti. Laikam jau neviegli nāk tie kažoki, neviegli.

Uz gandrīz šīs te pašas nots, par akotiem un spozmi – apskatoties dažādās Datu Bāzēs iecienīto sejas un citu kosmētikas smāķīšu sastāvu, oranži–sarkani indeksi gar acīm metas, jo viss, gandrīz viss ir toksisks un kancerogēns vismaz septiņos dažādos veidos. and in everything they say, I just hear hitlerhitlerhitler... .

Un tad es tā padomāju – jā, inde un naftas produkti tas viss, bet kas, diez ir lielāka inde – apmēram četri skropstu tušas stobriņi gadā vai pareiza dzīve ar ekokosmētikas smāķīšiem, bet bez cita dzīvi apliecinoša satura, garšīgas izēšanās, seksa, sporta, prieka, kļūdām, svaiga gaisa, etc.? Ekodiešana trāpa tajā pašā iepirkšanās reibsmē, tikai maisiņi ir brūni zaļā kartona gammā un tiptur, priede uzsmaid., bet saknē tāpat nav trāpīts, arī uz neiztīrīta zobkanāla titāna plombes ilgi nestāv.

Vai eko-viedāk un veselīgāk ir ēst dgrauduspēka kēksus un-kā-sauca-tos-trīslatu-gabalā-cepumtiņus, rūdolfa biezenīšus un pa virsu uzliet draņķīgu alkoholu un/vai remdēt dzīvi ar ksanaksu?

Vai ilgtspējīgāk ir ziest klosteros spiestu olīvu pireju, bet šmigā ēst čipsus, arī nešmigā domāt, runāt un darīt visādas drazas, taču mitrināt sejas virsējo slāni makten ekoloģiski? Gliemežu siekaliņu serums vs aizliet acis ar TuļikKolu?


Ne vien par šo, bet par to arī – interesē tas maģiskais viduspunkts, kurā būt un saglabāt veselo saprātu, ticēt/mīlēt/pieņemt/piedot/uc; redzēt nepilnības un neko, itin neko, sevi ieskaitot, neņemt pārāk nopietni un tās personīgā triumfa arciņas nocenotā reģipsī nebūvēt.
Citādi, baigi nomāc pārņemtība ar savām personām un savu personu viedokļa pareizību vienā vai otrā skalas galā, tas vienvirziena skaļais "dziedmāsiņatupretmani".


Tāds man te, vieglis decembrīša mizantropijas recidīvs. Jāiet paslēpot.


p.s. Lēšu, ka diennaktī izziežu apmēram divas ēdamkarotes (varētu pieņemt, ka 50gr) dažādas kosmētikas produkcijas; gadā tie sanāk apt. 18.5 kg. Savukārt pārtikas apritē iesaistās uztura piramīda uz kādu nepilnu kg, apmēram; šķidrumi- 2.5 litri, gada griezumā gan jau saskrien 365kg pārtikas un 912L šķidrumu. Skaidra lieta un acīmredzamība – visas neatbilstības (ja/kad tādas ir), atrisinās tikai īpaši sertificētas ekokosmētikas lietojums, mosties.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]planeeta
2012-12-09 18:06 (saite)
kāds adventisks ieraksts!!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-09 18:07 (saite)
Oi, es atvainojos Adventei arī par strādāšanu tajā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

cik garš, tik plats
[info]mufs
2012-12-09 18:26 (saite)
jā,es par šito tēmu nereti aizdomājos,ka kāda nozīme tam,ka smērējos ar eļļu,nevis parabēnkrēmu, ja aizeju un uzkožu pārhormonizētu vistas filejiņu iemarinētu - kā izrādās, tik nelāgajā - sojas mērcē, piemēram.
man jau vienmēr sanāk vienkāršāk saslieties uz to domu,ka tāpat visi nomirsim.
vienīgi gribētos tā ātri un nesāpīgi un lai nevienam uz kakla.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: cik garš, tik plats
[info]barbala
2012-12-09 18:29 (saite)
lūk, lūk.

Par provi, pēc ilgstošām "eko zobu pastas" lietošanas esmu iedzīvojusies drausmīgi jutīgos zobos, kas smeldz arī tad, ja uz tiem zobārsts tikai paskatās. Mēs izanalizējām šo gadījumu un vienojāmies, ka ļaunie kapitālisti tomēr nav gluži zemē metami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cik garš, tik plats
[info]mufs
2012-12-09 18:41 (saite)
/nopriecājos pie sevis,ka esmu tāds frīks,ka man der tikai ļoti atsevišķi izdalīti produkti un nekad nav pat ienācis prātā mēģināt ko eko-zobiem,jo ir tikai viena zobupasta,kas man der. jo zobāsts ir pats briesmīgākais cilvēks uz šīs zemes/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2012-12-09 18:48 (saite)
nu ja, galnais lai sirds un prāts iespējami skaidri.

/nē, nu labi, apēstais ne visai maz rada tālāk mūsu enerģiju un spēku, vai arī nerada, un no tā arī griba ņem savu tiesu, vai neņem. bet laikam tajā visā ķēdē ekokosmētikas nozīmība ir tad, kad gandrīz visi pārējie darbi jau apdarīti.

//nu un no trešās puses tā visa ir runāšana runāšanas riņķī. Tavs teksts, visticamāk, ir Gadījuma inspirēts, bet man te sanāk tik kaut kādi banalņiki domugraudu vācelītei, hh

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-09 18:53 (saite)
Nu jā, tāpēc lai būtu darīšana, es pastellēju parabēniem bagātā Kļinīk zīmola sejas mazgājamo, nevis ekoMadaras putas, kuras ņēma un smirdīgi saskāba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-12-09 19:10 (saite)
Neba nu madara ir nākamā pietura pēc naftas kosmētikas. Ir taču visādi citādi starpstāvokļi, kas ļauj iztikt bez superdārgām štellēm visās dzīves jomās. Un jā, visa veida fanātismi ved vienuviet....Svaigs gaiss, slodze un gana miega šā vai tā ir pamats, ko neatsver nekādi superlīdzekļi.

Bet es redzēju vīr. dz. personu ar intelekta neapzīmogotu seju nesenā pagātnē tīri elegantā sieviešu kažokā. Tramīgi iekāpa autobusā un iespraucās konduktora krēslā. Izskatījās pēc kāda bijuša cara, kas caur laika bedri iegāzies pie mums un viss viņu biedē, viss sagādā ciešanas.

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2012-12-09 20:21 (saite)
every little helps

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2012-12-10 10:44 (saite)
Īstenībā baigi sarežģīti novilkt robežlīniju starp dārgāku par vidusmēra un kvalitatīvu produkciju, kas ir gatavota bez virsuzstādījuma nodzīt pašizmaksu tuvu nullei un kaut ko tādu, kas lai arī ir dārgs, tad tikai tāpēc, ka ar roku un pusmājas apstākļos darināts. Jo abi divi seko trendam un mīl rotāties ar Bio, Eco un "bez E".

Bet es saprotu, ka kažoks arī iederas eko dzīvesveidā, jo dabiski materiāli kiksbat. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]juuuda
2012-12-10 13:50 (saite)
hmm, es patērēju lielākoties eko bio šmio ķermeņa apkopes līdzekļus, ēdu arī lielākoties bio bez e vielu produkciju principā, bet arī tāpēc, ka šeit (Vācijā) visi veikali, nu labi, veikalu ķēdes, to piedāvā. bet nepārspīlējot. mana doma ir tāda, ka ar saviem lieliskajiem naudas līdzekļiem, prasās lietot deminitīvu, labprātāk izvēlos "atbalstīt" eko bio šmio ražotājus, nu labi, industriju, nekā to otrus draugus.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2012-12-10 14:11 (saite)
Esmu lietojusi visvisādus krēmus, un sūdīgi gadījušies gan parabenizētie, gan eko, bet patlabanējais Madaras jaunizgudrojums ir manāmi efektīvāks par gliemežu siekaliņām un tā tālāk...
Viss ir dziļi individuāli.

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2012-12-11 12:17 (saite)
te jau tiek izdiskutets jautajums par to kas iekshaas nevis kas aaraa...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-12-11 12:18 (saite)
vot lūk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?