putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2021-04-06 20:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gaidot sezonu un tikmēr niekojoties ar pavītušajām buntītēm lielveikalos, pajautāšu - kādi ir jūsu mīļākie sparģeļu gatavošanas veidi?

esmu šobrīd vienā - aplauž kātus un pa taisno uz pannas eļļā/sviestā bišku apcep tik, lai aprauj koši zaļus un vietumis mazliet svilumiņu, pēc uzkaisa dažas skaidas rīvēta cietsiera. varētu vēl ko labu pamēģināt


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]au
2021-04-06 20:52 (saite)
vienkārši aši apcep sviestā un ķiplokos!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2021-04-06 21:00 (saite)
jā, par ķiplokiem iedomājos. tu liec klāt saspiestus spiedē vai tādus kapātus? ķiploki vispār ļoti ātri sadeg uz pannas, laikam jāliek gandrīz pašās beigās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2021-04-06 21:14 (saite)
abejādi - vai gabaliņos un tad pirmos sviestā sabrūninu (man garšo tādi jau tumši) vai ar spiedi beigās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tilda
2021-04-06 21:32 (saite)
Es vispirms apvāru sālsūdenī tomēr un tad apcepu sviestā. Nu kā puķkāpostus. Neko citu nelieku klāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2021-04-06 21:49 (saite)
es pirmās pāris reizes pērn ņēmos ar vārīšanu/blansēšanu, pēc tam atmetu ar roku, tāpat garšīgi un kraukšķīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-04-06 21:40 (saite)
Nomizo, novaara un eed ar 'sauce mousseline'. https://youtu.be/mGb4p4xlHdI

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2021-04-06 21:48 (saite)
uz holandes mērci es laikam nekad nesaņemšos. tu mēdz taisīt un garšo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2021-04-06 22:45 (saite)
Ja pieradinaas gii sviestu gatavot, tas jau bezmaz pusceljsh uz mousseline
Ingredienti tachu pashi par sevi ir zelts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]miligrami
2021-04-06 22:18 (saite)
Ļoti īsu mirkli novāra, tad iemasē ar kopā sajauktu eļlu, citronu sulu, ķiploku, pipariem, sāli, krāsnī iekšā arī uz ne ilgu, tad apkaisa ar parmezānu un uzreiz ēd.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2021-04-06 22:21 (saite)
šis izklausās labi, advancētāka versija manējai. man patīk masējamais materiāls

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2021-04-06 22:27 (saite)
Es tieši šodien nopirku pirmos šosezon un tikai tad atģidu, ka man taču šobrīd nav krāsns. Bet nu gan jau uz pannas arī var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2021-04-06 22:32 (saite)
pilnīgi noteikti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2021-04-06 23:02 (saite)
es netieku tālāk par grillpannu*, tuč tuč vieglas notvaicēšanas, biš taukvielām un ja ir gluži tikumīgs noskaņojumns un, pati saproti, gan diena uz beigām, gan MFP budžetiņš uz maliņas, tad pārkaisu ar rauga pārslām, nevis sieru.

taču šodien viens otrs pārnesa padrón piparus, tos mazos zaļos un tad kopā ar sparģeļiem un spinātiem un tučtuč kazas sieru- sanāca ļoti dzīvi apliecinošas vakariņas.


*atkārtoti uzslavēšu un pateikšos rasbainiekam par padomiņu ieviest ikeā kantaino grillpanu. visiem iesaku.

(Atbildēt uz šo)


[info]magnolia
2021-04-06 23:16 (saite)
nezinu, vai neiekomentēju nevietā, jo neesmu vegāns.es mēdzu likt piena zupā līdz ar burkāniem, briseles kāpostiem un zaļajiem zirnīšiem. omletē. un var arī tāpat zaļus..
man šķiet,cepti piestāv arī sēnēm, un saldā krējuma mērcei ar zilo sieru un dillēm, un ceptiem sīpoliem (un maltu ingveru)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?