pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 27., 2011 | 03:31 am
posted by: morraa in pajautaa

Kas, jūsuprāt, raksturo japāņu virtuvi?
Kādi ir ēdieni, kādi ir ēdienu komponenti, kāds ir pasniegšanas veids, kādas ir garšas un tt. ?
Pilnīgi visas asociācijas, kuras nāk galvā, domājot par japāņu virtuvi.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

Strēlniece

from: [info]str
date: Nov. 26., 2011 - 08:35 pm
#

maz saprotamas lietas.

pavisam citi saldumi.
miso zupa

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 26., 2011 - 08:35 pm
#

Kādi tieši saldumi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Nov. 26., 2011 - 08:46 pm
#

nu šokolādes viņiem nav
un kūku nav.
dīvains tur kkas viņiem

Atbildēt | Iepriekšējais


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Nov. 27., 2011 - 02:09 am
#

sāļi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 27., 2011 - 09:17 am
#

o, paldies! :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Nov. 26., 2011 - 08:36 pm
#

jēlas zivis
rīsi
saldskābs
marinēts
jūras garšas

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 27., 2011 - 09:17 am
#

Saldskaabs - kas tieshi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Nov. 27., 2011 - 12:51 pm
#

līčes
terijaki

Atbildēt | Iepriekšējais


apjukums

from: [info]apjukums
date: Nov. 26., 2011 - 08:42 pm
#

rīsi, svaigas zivis, terjaki, tempura
želejveida saldumi

Atbildēt


from: [info]unpy
date: Nov. 26., 2011 - 08:43 pm
#

Tik atpalikušu un nabadzīgu zvejnieku ēdieni, ka šie pat uguni nepazīst. Nāk prātā suši, par kuriem gardākas ir pat pašas nejēdzīgākas brētliņas tomātu mērcē, lai kā šīs tītu saķepušos rīsos un kaut kādās ūdenszālēs, tās dīvainās zupas, kas drusku garšo pēc vecas trauku lupatas pat izteiksmīgāk, nekā zivju zupa padomju ēdnīcās un sakē, kas vispār ir kaut kas baiss, tad jau visi šitie citi muļķīgie alkoholiskie dzērieni kā ar ūdeni šķaidīts ūzo, piemēram, ir dievu nektārs.

Tas gan ir ļoti konservatīva ēdienu ziņā čangaļa viedoklis, kam kombinācija cūkgaļa+kartupeļi ir bez maz vai vienīgā ēdamā.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 27., 2011 - 09:18 am
#

Tavi komentaari man vienmeer patikushi. Bet, zini, vienreiz tev jaanogarsho normaala japaanju virtuve. Sakee arii nav ne vainas! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Nov. 26., 2011 - 08:50 pm
#

Wasabi
rīsi
gari makaroni
tuncis
citas zivis un jūras zvēri
jūraszāles
tvaicēts viss-kaut-kas
miso zupa, sushi, sashimi.
zālā tēja,
sāļš, skābs, papliekans
pasniegti pedantiski, ar daudz iepakojuma

Atbildēt


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 26., 2011 - 08:51 pm
#

suši un sašimi, rīsi, jūraszāles, sojas mērces, vasabi un rīsu etiķis, tuncis, šitakī sēnes utt...

Atbildēt


while the limousines wait in the street

from: [info]up
date: Nov. 26., 2011 - 08:58 pm
#

tempura, viennozīmīgi

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Nov. 26., 2011 - 09:03 pm
#

tiirums,
gan pagatavoshanas, gan edienu sailikumu zinja. nav nekas samuhljiits,
tikai tada tiira elegance.

Atbildēt


x

from: [info]walkire
date: Nov. 26., 2011 - 09:04 pm
#

nātrija glutamāts.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 27., 2011 - 09:19 am
#

:D +1

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]biedronka
date: Nov. 26., 2011 - 09:06 pm
#

Vasabi!
Nu, vēl okomoniaki, vai kā nu viņus tur sauc, tādi kāpostu plāceņi ar olu un sojas mērci.

Atbildēt


kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Nov. 26., 2011 - 09:14 pm
#

fugu zivs :)

Atbildēt


spotty_flyer

from: [info]spotty_flyer
date: Nov. 26., 2011 - 09:33 pm
#

Daudz zivis visos iespējamos veidos. Sushi, rīsu saldumi (ja pareizi atceros, ka tie ir tie briesmīgi saldie baltu vai rozā putekļu veidojumi, kas garšo vienkārši pēc salduma, garšas nekādas), vasabi.
Daudz jau iepriekš minētais. Protams visam klāt rīsi. Kaut kā tā :)

Atbildēt


oblica

from: [info]oblica
date: Nov. 26., 2011 - 09:37 pm
#

Tas rozā marinētais, burkās ko pārdod un pie suši dod. Garšo pēc odekolona, izcili pretīgs. Laikam ingvers marinēts, vai?
Tempura, iekš kā viss tiek iecepts.
Sakē. Ja būtu japānis, tad noteikti būtu atturībnieks. :D

Vasabi gan ir laba lieta. Un geišas, uz kurām pasniedz ēdienu (CSI redzēju! :D)

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 26., 2011 - 09:49 pm
#

"Tas rozā marinētais, burkās ko pārdod" = ingvers ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Nov. 26., 2011 - 10:19 pm
#

pretīgāka garša laikam ir tikai ziepēm no tā, ko vispār esmu mūžā garšojusi.
Abet svaigs pie tējas vai marinādēs galīgi normāls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 26., 2011 - 10:35 pm
#

katram savs :D
man māsa par svaigu koriandru (alias: kindza) strikti noteica: garšo un smird kā tikko nospiesta blakts :D
/es protams nejautāju tālāk, kur viņa svaigas blaktis ēdusi ;D/ - bet secināju: katram savs, jo man piemēram garso loti :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 27., 2011 - 09:20 am
#

Bet zini, man pakchii (alias: koriandrs, kinza) arii garsho peec saspiestaam blaktiim, bet vienalga ljoti garsho, pilniigi taapat varu eest.
Blaktis ir labi daudz eestas beerniibaa upenes lasot, kad gribi vai nee, kaada blakte pagadiisies mutee.

Atbildēt | Iepriekšējais


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 26., 2011 - 09:42 pm
#

jēlas zivis

Atbildēt


cugu

from: [info]daarta
date: Nov. 26., 2011 - 10:41 pm
#

saldumos, piemēram, cepumos vai kraukšķos, sāļš un salds kopā, piem., viena puse kā ar sāli, otra kā ar cukuru apbārstīta

Atbildēt


traffico

from: [info]traffico
date: Nov. 27., 2011 - 12:21 am
#

Izcili, rūsējoši naži, svaigs pret ilgi gatavotu, pliekans pret pikantu, vienkārši, bet sarežģīti. Ja neesi meistars, tad tu drīksti traukus mazgāt....
Man pagrūti garšas aprakstīt...

Atbildēt


blond

from: [info]blond
date: Nov. 27., 2011 - 12:50 am
#

produktus nesamačkā kopā, lai katras sastāvdaļas garšu varētu izbaudīt. izskatam ir milzīga nozīme - vismaz tik pat liela kā garšai. krāsu salikumam, formai.
negribas atkārtot visu to, ko daudzi (ne visi) jau pareizi nosaukuši.
gandrīz viss, ko esmu ēdusi no japāņu virtuves (visvairāk un garšīgāk Austrālijā), man ļoti paticis.

Atbildēt


bettyboob

from: [info]san
date: Nov. 27., 2011 - 11:44 am
#

Miso ar risiem ( nabagu laiku ediens) okonomiyaki, kas ir nenormali garsigs, bet ko nemaku est ar irbuliem un tas krietni paboja baudu, tuncis, kas izkust uz meles. Gardums, kas uzburts nenoka (kapostlapa plus nudeles), nudelu slurpinasana, juras eza sashimi trauma, mochi, miksti sasauteta cukgala, visadas jocigas galas, piem, fazana. Zalas tejas saldejums un hurma.

Atbildēt