ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2013-09-11 15:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par eko šmeko un kartona iepakojumiņiem
Esmu novērojis, ka asfalta bērniem tīk visādas tur eko lietas, zemnieku tirdziņi un bioloģiski audzēts broklois. Ja anounsmentā ir šitāds teksts:"Bioloģiskās saimniecībās "Sidrabjērs" ražotā produkcija nāk no Vidzemes augstienes pļavām, kur dabiskā un ekoloģiskā vidē aug aitu un liellopu ganāmpulki. Jēra un jaunlopu gaļas izstrādājumu augsto kvalitāti ietekmē dzīvnieku veselīgais uzturs un izcilie labturības apstākļi. Bioloģiskā pārtika ir teicama izvēle ne tikai gardēžiem, bet arī tiem, kas rūpējas par savu veselību.", tad noteikti tiek čurāts karsts.

Un te nāk produkt deskripšens in dītail. Pievērsiet uzmanību beidzamajam punktam par derīguma termiņu:


Jēra aknu pastēte (240g)
Šobrīd 71/200 pircējs
Cena Ls 1.30, vērtība Ls 2.60
Lielisks papildinājums sviestmaizēm vai kā uzkoda
Ražota no Latvijā audzētu jēru gaļas
Gaļas saturs ne mazāk kā 95%
Bez glutēna un e-vielām
Derīguma termiņš: 5/2015


Kalnciema kvartāls, eko fūds un ōperas skandāls. Tfū bļe


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2013-09-11 16:20 (saite)
tu tiešām neko no konservēšanas nesajēdz :D

loģiski, ka tā pastēte bezgaisā var stāvēt arī visus desmit gadus, ja viņu neatrauj vaļā - arī termiņš tiek uzlikts tikai kontekstā ar ES direktīvu, kas pieprasa, ka kaut kādam termiņam jābūt.

Tu domā, ka visi konservi, kas tonnām ik vasaru tiek sataisīti pilsētas dzīvoklīšos, arī tiek piebāzti ar ķīmiskiem koservantiem, kas galīgi neskaitās eko?

/hipsterus vari dauzīt, bet Sidrabjēru neaiztiec - lai arī jau labu laiku viņu pārcenoto produkciju nepērku, jo ir citas jēru ieguves vietas, man domāt, viņi dara ļoti labu lietu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lavendera
2013-09-11 16:38 (saite)
aha, paši forši un gaļa garšīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pirx
2013-09-12 11:26 (saite)
"Tu domā, ka visi konservi, kas tonnām ik vasaru tiek sataisīti pilsētas dzīvoklīšos, arī tiek piebāzti ar ķīmiskiem koservantiem"

Cik zinu par konservēšanu, tad tie tiek piebāzti ar ķīmisko savienojumu NaCl, kurš nebūt neskaitās superveselīgs, lai gan nepieciešams cilvēka organismam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2013-09-12 11:36 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2013-09-11 16:43 (saite)
Man jau arī šķita, ka konservam neko diži vairāk par sāli nav jāgāž klāt. Un Sidrabjērs - well, nedomāju, ka šis tik ātri ir nolaidies līdz haltūrai ar savu vienu kauto jēru nedēļā.

Bet par bio-eko histēriju, pie mums viņa noteikti ir krietni vien pārspīlēta, ņemot vērā nenormālo maķīšu un hesīšu daudzumu uz dvēseles vienību. Bet uzzinot ko nozīmē "mehāniski atdalīta gaļa", un kā tiek iegūts zeltaini tīrs maķīša frī kartupelis, tad gan neviļus sāc šķībi skatīties uz laminēto produktu. Protams, kā mēs indējamies ar algōlu, tas ir cits stāsts.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2013-09-11 16:53 (saite)
Nuss, man domāt, ka tu kā vecs reklamšķiks gan pats labi zini, ka vislabākā metode trešās paaudzes pilsētniekiem izpārdot aizaizpagājušā gada gumijnieku konteinerus ir tos pārpozicionēt per "ekošmekovideidraudzīgākajiem zaļsēņotāju zābaciņiem". Industrija. Arī Spilvas marinētie gurķi pēc sastāva ne ar ko neatšķiras no Kalnciema tirdziņā pirktajiem mājas konserviem (ja nu vienīgi drošākas tehnoloģijas un sterilāka ražošana, tb mazāks risks uz kādu nejauku baktēriju uzrauties). Atšķirība tāda pati kā atšķirība starp rimi vai maximas maisiņu - ja uz miskasti nes atkritumus iekš rimi maišeļa, tad esi kudi solīdāks savās un kaimiņu acīs, nekā ja rokā maximas kuļķene (MC2 vispār jāpietaupa svētku brīžiem). Un tas jau karsti čurāšanas vērts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]smejmoon
2013-09-11 17:05 (saite)
tu ēd spilvas marinētos gurķus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-09-11 19:00 (saite)
Protams. Es ēdu visu. Nav ne mazākās nepieceišamības celt savu sociālo statusu (jo tā man nav) ar vīnu šķirņu pārzināšanu vai iepirkšanos tikai stokmanī vai MC2.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2013-09-11 19:23 (saite)
un kā garšo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2013-09-11 19:41 (saite)
Beigās tie visi tāpat pārtop par sūdiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2013-09-11 20:20 (saite)
Garšo pēc gurķiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2013-09-11 20:23 (saite)
Eko vai Spilva, tas viss ir sūds, jo mammasTM un vecāsmammasTM marinētos gurķus nespēj pārsist neviens!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2013-09-11 20:31 (saite)
reku - stāsta, ka garšo pēc gurķiem. jaunums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2013-09-11 22:27 (saite)
Vienīgā garša, kas sajūtama Spilvas gurķos, ir etiķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2013-09-11 22:30 (saite)
tas gan nav jaunums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2013-09-11 22:32 (saite)
Varbūt tas būtu jaunums Spilvas recepšu guru, jo izskatās, ka tas/tā savus gurķus nav pagaršojis/usi un dzīvo laimīgā neziņā par gurķu etiķīgumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2013-09-11 17:10 (saite)
man tomēr kaut kā šķiet, ka Turcijā audzēti un Latvijā gurķi varētu nedaudz atšķirties :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2013-09-11 17:23 (saite)
tur vēl nianse, ka lai no Turcijas atgādātu visparastākos gurķus(!!!), ir jāpieķēza atmosfaira, kas ir aplam nepareizi. Saprotams, ka kroplā ekonomika darbojas labāk no šādām aplamībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2013-09-11 19:01 (saite)
Domā, latvju zemnieks pārāk skops, lai tērētos miglošanai? Jebšu šim dobes par mazu šādai opcijai? Jo darba ētikas atšķirībām ne pārāk ticu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ob
2013-09-11 17:46 (saite)
par spilvas gurķiem nevajadzēja. pamēģini rundāles produkciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2013-09-11 17:13 (saite)
vispār, kur tu šitādu piedāvājumu atradi, varētu iepirkt pāris bundžas

(Atbildēt uz šo)


[info]blond
2013-09-11 18:47 (saite)
jēziņ, mājās gatavots konservs var stāvēt kaut 10 gadus! tad nu gan

(Atbildēt uz šo)


[info]antikrists
2013-09-12 03:12 (saite)
Ak tad re ko tur pārdod. Es parasti tam Kalnciemielas trādirīdi garām uz Rimi eju pēc ne-eko gaļas un marinētajiem guŗkiem & co.

(Atbildēt uz šo)


[info]zilais_putns
2013-09-12 18:57 (saite)
Cilveks nav edis pagajusa gada zaptes?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?