« previous entry | next entry »
Apr. 20., 2012 | 02:05 pm
posted by: dzeina in pajautaa

Vajag palīdzību no zāles. Vakar no saldētavas izņēmu jēru un ieliku atlaidināties ledusskapja "siltākajā" daļā. Acīmredzot nolažoju, neliekot tajā plauktā, kur parasti, bet gan apakšējā kastē. Jērs joprojām ir daļēji sasalis, bet līdz vakaram vajadzētu to izsautēt. Sakiet no pieredzes, ko būtu visprātīgāk darīt?
a) tādu pašu pussasalušu apliet ar sarkanvīnu un likt krāsnī
b) mēģināt atlaidināt silta ūdens peldē un tikai tad, kad gaļa jau mīksta, likt krāsnī
c) likt atpakaļ ledusskapī un iet uz veikalu pēc foreles, jēru gatavot rīt (bet nu šis tiešām ir pats nevēlamākais scenārijs)
d) vieta jūsu lieliskajiem padomiem

Paldies jau iepriekš :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Apr. 20., 2012 - 02:11 pm
#

Manuprāt, a) - ja taisītos kaut kā ātri cept, tad vajadzētu atkausēt, bet sautējot taču tāpat atlaidīsies.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 02:17 pm
#

tu esi pati mēģinājusi šitā darīt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Apr. 20., 2012 - 02:29 pm
#

Nē, bet es tā darītu, ja būtu Situācija :) Imho Toadbeauty pareizi saka, varbūt jāsāk zemākos grādos. Un jāliek sautēties bez papildus šķidrumiem, lai gaļa uzsilst un tad liet klāt vīnu. Par sekām, protams, neatbildu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]quasi
date: Apr. 20., 2012 - 04:01 pm
#

nu vo, tur jau tas joks, ka strauji kūstot sekas nav paredzamas. un dots šitdus padomus... ai, ai, ai ... :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pieninjsh
date: Apr. 20., 2012 - 02:12 pm
#

Liec maisiņā un siltā ūdens peldē.
Vai izmanto mikrenei atkausēšanas opciju.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 02:12 pm
#

pirmā reize mūžā, kad nožēloju, ka mājās nav mikrene :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

from: [info]str
date: Apr. 20., 2012 - 02:12 pm
#

attiecībā uz b) Šādu gaļu nedrīkst sagriezt un atlaidināt ātri siltā telpā vai pat siltā ūdenī, jo tad izplūst gaļas sula, līdz ar to gaļa pēc pagatavošanas būs sausa un negaršīga.
/ kas arī atbilst variantam a)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 02:15 pm
#

neuztvēru domu - tobiš, neder ne variants a, ne b?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Apr. 20., 2012 - 02:22 pm
#

neder.
vēl var maisā un aukstā ūdenī atlaidināt

Atbildēt | Iepriekšējais


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Apr. 20., 2012 - 02:16 pm
#

Tu viņu tūliņ vai tad liksi sautēties? Izņem, lai vienkārši atkūst istabā varbūt (kur kačis nedabū). a) neder, jo būs vidu jēlāks. Ja nu vienīgi vispirms liez pusstundu tjipa 150 grādos atkausēties.
b) riskanti, jo tad jāliek maisā tā, lai tiešām ūdens netiek klāt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 02:16 pm
#

protams, ka tagad. Es jēru sautēju 150 - 160 grādos vismaz četras stundas, lai dabūtu īsto konsistenci.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Apr. 20., 2012 - 02:19 pm
#

ā, nu ja tik zemos grādos, lad liec uzreiz sautēties.

Atbildēt | Iepriekšējais


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Apr. 20., 2012 - 02:21 pm
#

var ielikt sākumā sautēties kādu stundu 100C un tālāk jau process kā parasti

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Apr. 20., 2012 - 02:17 pm
#

parasti tādos gadījumos atlaidinu aukstā ūdenī. Droškavien daru nepareizi, bet nu...

Atbildēt | Diskusija


džozija

from: [info]josie
date: Apr. 20., 2012 - 02:19 pm
#

es tā ar zivīm daru. nezinu, kā ar jēru, bet, iespējams, tas pats

Atbildēt | Iepriekšējais


kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Apr. 20., 2012 - 02:22 pm
#

piekrītu par auksto ūdeni!

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Apr. 20., 2012 - 03:18 pm
#

jep es tāpat.

Atbildēt | Iepriekšējais


Go Ahead And Cry

from: [info]baklezhaans
date: Apr. 20., 2012 - 03:47 pm
#

gaļu atlaidināt drīkstot Tikai aukstā ūdenī!! @ tantes pieturā

Atbildēt | Diskusija


Go Ahead And Cry

from: [info]baklezhaans
date: Apr. 20., 2012 - 03:47 pm
#

nuu respektīvi, ja domā vsp likt kādā ūdenī

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 03:48 pm
#

es atmetu ar roku un gaidu, kad jēriņš pats atkusīs un krāsnī iekāps :D
Atstāju bļodā uz galda. Izskatās, ka procesi notiek arī bez manas iejaukšanās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]quasi
date: Apr. 20., 2012 - 04:03 pm
#

kas neriskē, tas nevinnē :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ts
date: Apr. 20., 2012 - 10:12 pm
#

viegla vienkārša dzīve veģetāriešiem

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 20., 2012 - 10:21 pm
#

protams, ka nē, ko veģetārieši dara, ja saldētās pupiņas nav īstajā brīdī atlaidušās?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ts
date: Apr. 20., 2012 - 10:27 pm
#

pirmkārt, pagrūti iedomāties saldētas pupiņas, un otrkārt, pupiņām nav tādu sulu, kurām nedrīkstētu nedo' dies' ļaut iztecēt, jo citādi pupiņas kļūtu sausas un negaršīgas

Atbildēt | Iepriekšējais


eermaniitis

from: [info]eermaniitis
date: Apr. 20., 2012 - 11:28 pm
#

toties veģetārieši nedabū jēra cisku ;D

Atbildēt | Iepriekšējais