pajautaa

Maroka, Melnkalne, Gruzija – kas izdevīgāk?

« previous entry | next entry »
Mar. 20., 2012 | 09:26 am
posted by: marule in pajautaa

Sveiki! 
Vai kāds pēc pieredzes var ieteikt uz kuru no šīm valstīm būtu visizdevīgāk (lasi- vislētāk) aizlidot un 7-10 dienas padzīvot? Jebkādi padomi un ieteikumi attiecībā uz lidsabiedrībām, apmešanās vietām, tt. tiks augstu novērtēti. 
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

austra

from: [info]au
date: Mar. 20., 2012 - 09:36 am
#

uz Maroku var ļoti lēti aizlidot un dzīvošana arī lēta. Gruzijai dārgs ceļš, bet arī lēta dzīvošana.

Atbildēt | Diskusija


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Mar. 20., 2012 - 09:43 am
#

Par Maroku piekrītu, par citiem viedokļa nav.

Atbildēt | Iepriekšējais


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Mar. 20., 2012 - 09:46 am
#

Marokai atkarīgs, uz kurieni brauc. Lielajās pilsētās pavisam citas cenas nekā mazos miestos.

Es lidoju caru Stanstedu uz Herezu un ar prāmi pāri uz Tanžeru, toreiz man ceļš izmaksāja ap 100 ls bet tas bija šausmīgi sen.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


austra

from: [info]au
date: Mar. 20., 2012 - 09:52 am
#

es lidoju pagājušo gadu, caur Frankfurti Hānu uz Fēzu un atpakaļ no Agadiras - resp, brīnišķīgi izbraukt cauri valstij var. Un arī lielajās pilsētās ir lēti, salīdzinājumā ar vispār citām valstīm. man lidojums izmaksāja zem 100 ar visu čekojamo somu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Mar. 20., 2012 - 09:56 am
#

protams, atkarīgs ar ko salīdzina :) es vnk salīdzināju cenas Marokas iekšienē. Jebkurā gadījumā, es tur noteikti vēl kādreiz gribētu aizbraukt, viņi ļoti garšīgi gatavo un tur ir skaisti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


austra

from: [info]au
date: Mar. 20., 2012 - 10:00 am
#

tur ir brīnišķīgi, jā jā jā

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Mar. 20., 2012 - 10:01 am
#

Marokā ir lēti, jā, bet vietējie jebkurā saskarsmes punktā noplēsīs no Tevis tik ādu cik gribēs un beigās tāpat necik lēti nesanāks :>

Atbildēt | Diskusija


austra

from: [info]au
date: Mar. 20., 2012 - 10:04 am
#

ō, bet vajag vienmēr sākt ar vismaz 80 procentu cenas kaulēšanu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Mar. 20., 2012 - 10:07 am
#

tas ir skaidrs, jā, bet ne vienmēr palīdz.
piemēram, tev ļoti vajag tikt uz vietu x. un tu esi aprunājies ar 5 taksistiem (un pamattransports noteiktos maršrutos tur ir takši) un VISI saka, ka par x nevedīs, vedīs tikai par y, kas ir krietni lielāks.

nu un tādā garā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Mar. 20., 2012 - 10:21 am
#

uz gruziju ar air estonia šobrīd [vai vismaz tikko kā bija] ir lēti aizlidot.
http://www.kolumbs.lv/transports/aviobiletes/308-tavs-sapnis-gruzija

melnkalne ir visai dārga valsts.

Atbildēt | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 20., 2012 - 10:41 am
#

Nu, tam, ka Melnkalne dārga, grūti piekrist - esmu bijis un cenas ir +/- Rīgas līmenī, bišķi zemākas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Mar. 20., 2012 - 10:44 am
#

nuuuuu nez.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 20., 2012 - 10:54 am
#

Nē nu, atkarīgs arī no vietas. Cik atceros, Budvā viss bija aptuveni 2x dārgāks, nekā pārējā Melnkalnes piekrastē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Mar. 20., 2012 - 01:14 pm
#

vnk es savā laikā biju diezgan pārsteigta par horvātijas cenām (it sevišķi pēc kontrasta ar tiešām lēto bulgāriju) (iepirkos horvātijā parastos veikalos, braukāju ar parastu sabtransportu, viss bija par kādiem 20% dārgāks, nekā lv, sabtransports vispār... par posmu apmēram rīga-salaspils bija jāmaksā ~5 ls. ieskrēju nočekot meilu vietējā "cēsu" autoostā - 10 min - ~2 ls utml).

nu, un tad man viena meitene, kas visus balkānus apceļoja krustām šķērsām, pateica, ka melnkalne šajā ziņā ir vēl dārgāka (un vispār dārgākā reģiona valsts). daži citi to apstiprināja.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 20., 2012 - 01:55 pm
#

Nu, cik es atceros, mēs pagāšgad Melnkalnes interneta kafejnīcā maksājām 1 EUR par pusstundu vai stundu, braucām cauri visiem Balkāniem ar busiem un dārgākais posms laikam bija Igalo-Belgrade, 14 stundas un kaut kādi 25-30 EUR. Vai 35 pat, bet nebija daudz.

Parastajos veikalos pārtika bija lētāka vai maksāja tikpat, cik Rīgā (un tie garšīgie vietējie sieri!!! mmmm!), alkohols aptuveni tas pats, restorāni arī nebija dārgāki.

Es atkal esmu dzirdējis, ka ir tieši otrādi - Horvātija (īpaši tūristu iecienītas pilsētas) daudz dārgāka. Un nu, man Melnkalne šķita lēta, jo lietas nemaksāja vairāk kā Rīgā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 20., 2012 - 10:53 am
#

Varu izteikties tikai par Melnkalni un Maroku.

Maroka:
Lidojumi lēti (RyanAir - Rīga-Hāna-Maroka, kad mēs braucām lidoja gan uz Fēzu, gan Marakešu). Vienīgais jāpārnakšņo Hānas lidostā vai tuvumā esošajā viesnīcā (vismaz pirms 2g tā bija). Cenas - nu, varēja atrast viesnīceles (ar dalītu dušu/tualete), kas maksāja kaut kādus 10 EUR par nakti (varbūt 15? neatceros), bet kvalitāte ļoti atšķīrās. Marakešā bija burvīga apmešanās pāris minūtes no centrālā laukuma, Esauirā pretīgs ūķis, kas smirdēja un kur likās, ka jebkurā brīdī var žurkas uzrasties (neuzradās).

Par cenām arī ir tā, ka lielajās pilsētās daudzviet centīsies apkrāpt. Jābūt uzmanīgam parastās ēstuvēs, glaunākos restorānos jau nekrāpjas, bet tur cenas arī lielākas (lai gan Meknesas glaunākajā restorānā trijatā pierijāmies un iedzērām klāt labu vīnu, un atstājām kādus nieka 25-30 EUR). Kas Marokā arī ir lieliski ir, ka var nopirikt brokastīs kaut kādas maizītes kādā mazā veikaliņā/beķerēja, un paņemt tās līdzi uz kafejnīcu, kafejnīcā pasūtot tikai kafiju.

Maroka ir lēta, bet ir klupšanas akmeņi, uz kuru katrs tūrists noteikti vismaz vienu reizi iekritīs. It īpaši lielpilsētās.

Melnkalne:
Esmu bijis tikai Melnkalnes piekrastē, esmu apmieties Igalo/Herceg-Novi. Par naktsmītņu cenām lāgā nezinu teikt, jo paliku bērnības draugu ģimenes mājā, bet cik dzirdēju, ja nav paša karstākā sezona istabas var īrēt par kaut kādiem 10-20 EUR naktī. Jāmeklē "SOBE" un jāiet runāt.

Pārtika, restorāni un tā tālāk maksā aptuveni kā Rīgā, varbūt drusku lētāk. Transports arī lēts, ērti var pārvietoties ar autobusiem. Fantastiski skaista daba, jau maijā var peldēties, un lieliska laid-back atmosfēra. Vienīgais jūlijā-augustā baigi daudz cilvēku (pārsvarā tūristi no Balkāniem, bet arī daudz krievu un skandināvu tūristu), tad varētu arī būt grūtāk atrast istabu par normālām cenām. Bet kad pērn maijā bijām, laiks bija brīnišķīgs (+25) un cilvēku salīdzinoši maz.

Budva salīdzinājumā ļoti dārga (bet tā arī skaitās diezgan prestiža atpūtas vietas).

Vienīgais nokļūšana būs bišķi dārgāka. Cik zinu, uz Podgoricu nelido lētās aviosabiedrības, tādēļ iesaku skatīties reisus uz Dubrovņiku (lidosta ir kādus 50 km no Melkalnes), tur lido piemēram Norwegian no Stokholmas un virkne citu lidsabiedrību. Cik dzirdēts, pati Dubrovņika dārga un ļoti tūristīga (salīdzinājumā ar Herceg-Novi Melnkalnes pusē).

Vēl var mēģināt atrast lētos AirBaltic reisus uz Belgradi, kad šo maršrutu nupat atklāja, tikām pie biļetēm par kādiem 100-150 ls turp-atpakaļ divām personām (precīzo cipatu vairs neatceros). Tikai tad jārēķinās ar 14 stundām autobusā no Belgrades.

Atbildēt | Diskusija


marule

from: [info]marule
date: Mar. 22., 2012 - 11:19 pm
#

Paldies par tik izvērstu atbildi!

Vai tev ir kādi ieteikumi attiecībā uz kādu sakarīgu portālu, kurā meklēt labākās lidojumu kombinācijas? Paša Ryanair mājaslapa kaut kā nešķiet ērta, lai meklētu vairākus paralēlus lidojumus...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 23., 2012 - 09:18 am
#

skyscanner.net
expedia.com
onetravel.com

Atbildēt | Iepriekšējais


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Mar. 20., 2012 - 11:03 am
#

maroka ir lēti. ceļu vispār var riktīgi lēti atrast.

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Mar. 20., 2012 - 04:40 pm
#

pat lētāk nekā ryanair?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]iguaana
date: Mar. 20., 2012 - 01:47 pm
#

esmu bijusi tikai melnkalnē no visa šitā. patika nenormāli. cenas drusku lētāk kā horvātijā. atkarībā , kur taisies apmesties- piekrastē, budvā, tur dārgāk. bet ja ceļosi pa valsti- es biju nacionālajā dabas parkā. sausmīgi skaistu. tur normāli:)

Atbildēt