degeneralis

Mar. 20., 2012 | 10:53 am
No:: degeneralis

Varu izteikties tikai par Melnkalni un Maroku.

Maroka:
Lidojumi lēti (RyanAir - Rīga-Hāna-Maroka, kad mēs braucām lidoja gan uz Fēzu, gan Marakešu). Vienīgais jāpārnakšņo Hānas lidostā vai tuvumā esošajā viesnīcā (vismaz pirms 2g tā bija). Cenas - nu, varēja atrast viesnīceles (ar dalītu dušu/tualete), kas maksāja kaut kādus 10 EUR par nakti (varbūt 15? neatceros), bet kvalitāte ļoti atšķīrās. Marakešā bija burvīga apmešanās pāris minūtes no centrālā laukuma, Esauirā pretīgs ūķis, kas smirdēja un kur likās, ka jebkurā brīdī var žurkas uzrasties (neuzradās).

Par cenām arī ir tā, ka lielajās pilsētās daudzviet centīsies apkrāpt. Jābūt uzmanīgam parastās ēstuvēs, glaunākos restorānos jau nekrāpjas, bet tur cenas arī lielākas (lai gan Meknesas glaunākajā restorānā trijatā pierijāmies un iedzērām klāt labu vīnu, un atstājām kādus nieka 25-30 EUR). Kas Marokā arī ir lieliski ir, ka var nopirikt brokastīs kaut kādas maizītes kādā mazā veikaliņā/beķerēja, un paņemt tās līdzi uz kafejnīcu, kafejnīcā pasūtot tikai kafiju.

Maroka ir lēta, bet ir klupšanas akmeņi, uz kuru katrs tūrists noteikti vismaz vienu reizi iekritīs. It īpaši lielpilsētās.

Melnkalne:
Esmu bijis tikai Melnkalnes piekrastē, esmu apmieties Igalo/Herceg-Novi. Par naktsmītņu cenām lāgā nezinu teikt, jo paliku bērnības draugu ģimenes mājā, bet cik dzirdēju, ja nav paša karstākā sezona istabas var īrēt par kaut kādiem 10-20 EUR naktī. Jāmeklē "SOBE" un jāiet runāt.

Pārtika, restorāni un tā tālāk maksā aptuveni kā Rīgā, varbūt drusku lētāk. Transports arī lēts, ērti var pārvietoties ar autobusiem. Fantastiski skaista daba, jau maijā var peldēties, un lieliska laid-back atmosfēra. Vienīgais jūlijā-augustā baigi daudz cilvēku (pārsvarā tūristi no Balkāniem, bet arī daudz krievu un skandināvu tūristu), tad varētu arī būt grūtāk atrast istabu par normālām cenām. Bet kad pērn maijā bijām, laiks bija brīnišķīgs (+25) un cilvēku salīdzinoši maz.

Budva salīdzinājumā ļoti dārga (bet tā arī skaitās diezgan prestiža atpūtas vietas).

Vienīgais nokļūšana būs bišķi dārgāka. Cik zinu, uz Podgoricu nelido lētās aviosabiedrības, tādēļ iesaku skatīties reisus uz Dubrovņiku (lidosta ir kādus 50 km no Melkalnes), tur lido piemēram Norwegian no Stokholmas un virkne citu lidsabiedrību. Cik dzirdēts, pati Dubrovņika dārga un ļoti tūristīga (salīdzinājumā ar Herceg-Novi Melnkalnes pusē).

Vēl var mēģināt atrast lētos AirBaltic reisus uz Belgradi, kad šo maršrutu nupat atklāja, tikām pie biļetēm par kādiem 100-150 ls turp-atpakaļ divām personām (precīzo cipatu vairs neatceros). Tikai tad jārēķinās ar 14 stundām autobusā no Belgrades.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: