vārīts iebiezināts piens

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2011 | 06:16 pm
posted by: augsne in pajautaa

Cik ilgi jāvāra iebiezinātais piens, lai tas kļūtu par vārītu iebiezināto pienu?
Un vai vārot jāmaisa? Uz mazas uguns vai lielas?
Paldies jau iepriekš! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

duramente

from: [info]duramente
date: Jan. 22., 2011 - 06:22 pm
#

cik man zināms, jāvārā neattaisītā bundžā karsta ūdens peldē. tad jau maisīšana atkrīt automatiski

Atbildēt | Diskusija


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Jan. 22., 2011 - 06:24 pm
#

Jā, 2 stundas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 22., 2011 - 09:04 pm
#

Pēc divām vēl var gadīties šķidrs vidus, atceros, man mamma bērnībā kādas četras vārīja.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 06:25 pm
#

sasodīts. :/ man ir litra bundža, bet jāvāra būtu tikai kāds puslitrs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 22., 2011 - 06:33 pm
#

uzmanīgi, tās bundžas mēdz arī sprāgt nezināma iemesla pēc. tas tā..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


varbūt nāra, varbūt taure

from: [info]sirena
date: Jan. 22., 2011 - 06:36 pm
#

kapēc tad nezināma iemesla pēc? man liekas loģiski ja kaut ko karsē tas pārvēršas tvaikos, respektīvi, gāzveidā, palielinās spiediens bundžas iekšpusē un kabumka. bet varbūt es domāju nepareizi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 22., 2011 - 06:38 pm
#

nezināma tāpēc, ka nekad nezini, kura uzsprāgs un kura nē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 22., 2011 - 09:05 pm
#

Kaut kas te kaut kad minēja, ka jābūt zem ūdens visai bundžai, savādāk sprāgst.

Atbildēt | Iepriekšējais


Vikings

from: [info]vikings
date: Jan. 22., 2011 - 09:54 pm
#

nu pat īstenībā kakabumba, ne tikai kaboooooom, ibo ja nevāra autoklāvā, tad tas viss tak iet pie Benjamiņa mātes gaisā un pa visu virtuvi.
Vismaz es to tā atceros. Man dikti patika, ka kaimiņiem visa virtuve pēc tā kondīšpiena smaržoja. Tiesa, jamie nemaz ar tik laimīgi nebija. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kangarooo

kā var nezināt?

from: [info]kangarooo
date: Apr. 29., 2016 - 01:21 am
#

te nav ko pļāpāt bet novērot. Varbūt nebija aizvērtā bundža bet tā kura protams no spiediena viegli atvērsies- tā ar atvelkamo vāku kuru nav jāgriež. Noliec uz sāniem. Uzsprāgst ja nav noklāts jo izgarojis ūdens. Tāpēc noliec uz sāniem un pārklāj kārtīgi visu ar ūdeni. Neveido spiedienu arī iemetot karstā ūdenī bet ūdenī istabas temperatūras karstumā ieliec bundžu lai abi reizē sāk sasilt līdz vārās. Jāvārās ar burbuli nevis vairākiem 2-3-4 stundas atkarībā vajadzīgā biezuma un brūnuma.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:16 pm
#

paldies par brīdinājumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Jan. 22., 2011 - 06:49 pm
#

jāvāra tik tiešām neattaisītā burkā (resp, burkai jābūt dzelzs konservam) ap 2-3h. labāk pavārīt mazliet ilgāk kā mazāk.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:17 pm
#

ēeēeeh :) nu, tad nāksies izdomāt kaut ko no nevārīta

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Jan. 22., 2011 - 07:21 pm
#

nu bet nevar tak būt par daudz vārīta iebiezināta piena. tas taču ir tik gāāāāršīgs :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:31 pm
#

Nu, bet man ir nevārīts. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Jan. 22., 2011 - 07:32 pm
#

bet var taču izvārīt :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:31 pm
#

Tobiš bundža jau ir atvērta. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Jan. 22., 2011 - 07:32 pm
#

āāāāā. bēdīgi. bet selgas cepumu torti itkā taisot ar nevārītu ne? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:41 pm
#

Es mēģināšu šo - http://www.receptes.lv/receptes/skudrupuznis-2/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Jan. 22., 2011 - 07:43 pm
#

ūū, izklausās baigi garšīgi :)

Atbildēt | Iepriekšējais


puukas kuukas

from: [info]piene_ne
date: Jan. 22., 2011 - 06:55 pm
#

labāk nopirkt jau vārītā veidā

Atbildēt | Diskusija


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:15 pm
#

Jā, tas būtu ideāli, bet man ir konkrēts iebiezinātais piens, ko nespēju izlietot, tāpēc ienāca prātā, ka varētu izvārīt un sataisīt kaut ko no vārīta.

Atbildēt | Iepriekšējais