vārīts iebiezināts piens

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2011 | 06:16 pm
posted by: augsne in pajautaa

Cik ilgi jāvāra iebiezinātais piens, lai tas kļūtu par vārītu iebiezināto pienu?
Un vai vārot jāmaisa? Uz mazas uguns vai lielas?
Paldies jau iepriekš! :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

duramente

from: [info]duramente
date: Jan. 22., 2011 - 06:22 pm
#

cik man zināms, jāvārā neattaisītā bundžā karsta ūdens peldē. tad jau maisīšana atkrīt automatiski

Atbildēt | Diskusija


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Jan. 22., 2011 - 06:24 pm
#

Jā, 2 stundas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 22., 2011 - 09:04 pm
#

Pēc divām vēl var gadīties šķidrs vidus, atceros, man mamma bērnībā kādas četras vārīja.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 06:25 pm
#

sasodīts. :/ man ir litra bundža, bet jāvāra būtu tikai kāds puslitrs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 22., 2011 - 06:33 pm
#

uzmanīgi, tās bundžas mēdz arī sprāgt nezināma iemesla pēc. tas tā..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


varbūt nāra, varbūt taure

from: [info]sirena
date: Jan. 22., 2011 - 06:36 pm
#

kapēc tad nezināma iemesla pēc? man liekas loģiski ja kaut ko karsē tas pārvēršas tvaikos, respektīvi, gāzveidā, palielinās spiediens bundžas iekšpusē un kabumka. bet varbūt es domāju nepareizi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 22., 2011 - 06:38 pm
#

nezināma tāpēc, ka nekad nezini, kura uzsprāgs un kura nē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jan. 22., 2011 - 09:05 pm
#

Kaut kas te kaut kad minēja, ka jābūt zem ūdens visai bundžai, savādāk sprāgst.

Atbildēt | Iepriekšējais


Vikings

from: [info]vikings
date: Jan. 22., 2011 - 09:54 pm
#

nu pat īstenībā kakabumba, ne tikai kaboooooom, ibo ja nevāra autoklāvā, tad tas viss tak iet pie Benjamiņa mātes gaisā un pa visu virtuvi.
Vismaz es to tā atceros. Man dikti patika, ka kaimiņiem visa virtuve pēc tā kondīšpiena smaržoja. Tiesa, jamie nemaz ar tik laimīgi nebija. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kangarooo

kā var nezināt?

from: [info]kangarooo
date: Apr. 29., 2016 - 01:21 am
#

te nav ko pļāpāt bet novērot. Varbūt nebija aizvērtā bundža bet tā kura protams no spiediena viegli atvērsies- tā ar atvelkamo vāku kuru nav jāgriež. Noliec uz sāniem. Uzsprāgst ja nav noklāts jo izgarojis ūdens. Tāpēc noliec uz sāniem un pārklāj kārtīgi visu ar ūdeni. Neveido spiedienu arī iemetot karstā ūdenī bet ūdenī istabas temperatūras karstumā ieliec bundžu lai abi reizē sāk sasilt līdz vārās. Jāvārās ar burbuli nevis vairākiem 2-3-4 stundas atkarībā vajadzīgā biezuma un brūnuma.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]augsne
date: Jan. 22., 2011 - 07:16 pm
#

paldies par brīdinājumu.

Atbildēt | Iepriekšējais