meklēju ēdamo lietu idejas
« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2010 | 11:02 am
posted by: salty in pajautaa
Tiem, kas pērk vai gribētu pirkt fasētus gatavos ēdienus veikalos - vai ir kas tāds, ko jums gribētos ēst, bet pašiem negribas ķēpāties ar taisīšanu un tādēļ labprāt pirktu jau gatavu veikalā smukās paciņās safasētu, lai mājās atliktu vien pasildīt? Vai arī kaut kas cits bez sviestmaizēm un fasētiem salātiem, ko uz ātro paķert līdzi apēšanai? Kaut kas, ko jums gribas no šādiem produktiem, bet Latvijā nav pieejams?
p.s. es personīgi no šīm idejām neko nenopelnīšu, ja nu vienīgi palielināšu iespēju iegūt darbu vienā no uzņēmumiem, kas ar šitām lietām darbojas.
UPD. Paldies par viedokļiem un idejām. Vēl viens jautājums radās pēc ātri pagatavojamo ēdienu plauktu apskates dažos veikalos. Pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. Tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?
p.s. es personīgi no šīm idejām neko nenopelnīšu, ja nu vienīgi palielināšu iespēju iegūt darbu vienā no uzņēmumiem, kas ar šitām lietām darbojas.
UPD. Paldies par viedokļiem un idejām. Vēl viens jautājums radās pēc ātri pagatavojamo ēdienu plauktu apskates dažos veikalos. Pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. Tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?
from:
goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:15 am
#
katru reizi kad prāta aptumsimā nopērku kautko gatavu un fasētu, apēdi 1/10 un var skriet vemt, vai arī pazaudēt apetīti uz visu nākamo dienu
atr to es gribu teikt, ka vajag nevis taisīt kaut ko, kas vēl nav, bet taisīt kaut ko, kas vispār ir ēdams
un es točna zinu, ka gatavu ēdienu var plastm,asas traukos līdzi ņemamu uztaisīt arī ēdamu, jo dažās valstīs esmu tādus brīnumus redzējusi un ēdusi
lūk prakstiski padomi - NELIKT klāt tām sviestmaizēm tās šausmīgās majonēzes, vai kas tur iekšā ir, nelikt nesvaigus (nevis vecus, par to vispār nav runa, tieši nesvaigus) produktus utt
ko darīt - vairāk svaigas pārtikas, ja jau gribās kautkādu mērci klāt, tad to likt klāt atsevišķi priekš tiem, kuriem patīk ēst vecus taukus tīrā veidā, jo viņiem nepatīk sauss ēdiens or sth, to var izdarīt, piemēram iebāžot to majonēzi mazā atsevišķā trauciņā, sendvičiem - aptuveni 5x vairāk salātu, tomātu, utt
varu turpināt bezgalīgi
Atbildēt | Diskusija
from:
salty
date: Maijs. 19., 2010 - 11:21 am
#
pilnībā piekrītu par tām mērcēm. es arī zviedrijā gardu mutu ēdu salātus, kuri nebija līdz pretīgumam sasūcināti majonēzē, jo mērce atsevišķā nodalījumā. pavisam cita lieta :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 11:27 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 11:33 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:34 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 11:54 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 12:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 12:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
jff
date: Maijs. 19., 2010 - 11:40 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
daysleeper
date: Maijs. 19., 2010 - 01:38 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 02:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
goo
date: Maijs. 19., 2010 - 04:46 pm
#
pie tam mums te Latvijā taču ir tādi mazi izmēri (ja runājam par sabojāšanos transportējot) un tik daudz labas pārtikas ražotāju, ka nespēju saprast, kāpēc neviens nevar uztaisīt un tirgot garšīgus sendvičus
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
iive
date: Maijs. 19., 2010 - 11:17 am
#
Atbildēt
from:
goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:19 am
#
plastamasas trauciņā samesti (nesamaisīti) produkti, lieki pieblist, ka svaigi: salātu lapas, grauzdiņi (baltmaizes, bet vietējā kāda garšīga graudu maize būtu even better), sarīvēts siers (kaut kāds cietais (tipa nelīp kopā), bet svaigs, protams), klāt iemests mazs trauciņš ar kaut kādu mērci. ļoti vienkārši un ēdami.
Atbildēt | Diskusija
from:
coma
date: Maijs. 19., 2010 - 11:24 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
salty
date: Maijs. 19., 2010 - 11:26 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:28 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
izkapts
date: Maijs. 19., 2010 - 08:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
goddes
date: Maijs. 19., 2010 - 11:24 am
#
Atbildēt
from:
far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 11:33 am
#
Siltus, mājās gatavotus ēdienus gan laikam nepirktu tieši tāpēc, ka mājā gatavoti patīk labāk, un pati zinu, ko esmu likusi iekšā. Bet visādus salātus vajadzētu vairāk, mums ir tikai Lango, un tiem pašiem izvēle nav liela un kvalitāte arī ne īsti manai gaumei.
Atbildēt | Diskusija
from:
bestia
date: Maijs. 19., 2010 - 01:14 pm
#
bet tieši par porcijas iepakojumu, nevis tik lielu kā tie zaļumi rimi (dole salātu mix vai kā tur).
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 01:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
vilkate
date: Maijs. 19., 2010 - 11:34 am
#
Atbildēt | Diskusija
from:
sivns_sniegaa
date: Maijs. 19., 2010 - 12:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 12:15 pm
#
Atbildēt
from:
skandaloza
date: Maijs. 19., 2010 - 12:28 pm
#
Ja runājam par sviestmaizēm,tad reti kura ir tiešām garšīga. Nesen biju nopirkusi rudzu maizes sviestmaizi un jāsaka,ka otro reizi es viņu vairāk nepirktu,jo maizes bija vairāk par visu pārējo un tā bija tik ļoti sausa,ka es to tā arī neapēdu. Var jau klaigāt,cik tā majonēze svietmaizēs ir pretīga,taču kaut kam tur ir jābūt,lai nebūtu sajūtas,ka tu ēd bezgaršīgu papīru.
Atbildēt
from:
zurka
date: Maijs. 19., 2010 - 12:47 pm
#
un garšai noteikti jābūt vairāk kā mājās un no pietiekami kvalitatīvām sastāvdaļām gatavotiem produktiem (piemēram, salātu mērces nevis no spilvas mērču lielajiem traukiem salietas mazajos, bet kaut kas a-la franču mērce vai balsamico, vai zaļā pesto (bez cietā siera)
tāpat ļoti jaukas ir badji jeb dārzeņu bumbiņas (esmu ēdusi sīpolu, kas nemaz negaršo pēc sīpoliem) - var ēst gan aukstas, gan siltas
Atbildēt | Diskusija
from:
salty
date: Maijs. 19., 2010 - 04:54 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
zurka
date: Maijs. 19., 2010 - 08:01 pm
#
http://www.hub-uk.com/foodpages12/recip
(laikam tomēr pareiz raksta kā bhaji)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
kkkungs
date: Maijs. 19., 2010 - 01:54 pm
#
Nav pieprasījuma, nav arī piedāvājuma. Naturālo saimniecību jums, grauzēji.
Atbildēt | Diskusija
from:
toadbeauty
date: Maijs. 19., 2010 - 02:15 pm
#
Sliņķi un nejēgas tik tālu izlaidušies, ka nevīžo paši burkānu nomazgāt un karbonādes sacept! Lūk sagrieztu un iepakotu viņiem vajag. Hā!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 02:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zefiirs
date: Maijs. 19., 2010 - 04:20 pm
#
un pārdotu tikai gaļu? :D
vai arī tu iedomājies kaut kādu speciālo veg barību, apmēram kā kaķu barību?
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
princese_aa
date: Maijs. 19., 2010 - 02:00 pm
#
+ 1 par lapu salātiem, augļiem;
+ 1 par mērci atsevišķi!
Atbildēt
from:
salty
date: Maijs. 19., 2010 - 03:29 pm
#
apstaigāju ātri pagatavojamo ēdienu plauktus dažos veikalos. pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?
Atbildēt | Diskusija
from:
happiness
date: Maijs. 19., 2010 - 03:59 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
shelly
date: Maijs. 19., 2010 - 04:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 04:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
salty
date: Maijs. 19., 2010 - 04:55 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
pomegranate
date: Maijs. 20., 2010 - 11:08 am
#
Ja būtu garšīga paika ar nekaitīgākiem konservantiem, es dažkārt pirktu.
Par plāceņiem - esmu redzējusi un pirkusi, bet kādu laiciņu atpakaļ - pirku tieši tāpēc, ka sastāvs bija perfekts un garšīgi arī.
Un piekrītu arī par mērcēm atsevišķi un par indiešu/ķīniešu u.c. austrumu ēdieniem - tie labi stāvētu, būtu veselīgi, garšīgi un tiem būtu mazas izmaksas (kā nekā rīsi un co), bet varētu pielikt labu cenu. Tādus es pirktu. Piemēram, agrāk chicko chicken (kas tagad aizklopējies) bija arī veģētārās a la čainīzeru paikas - dikti garšīgas.
Atbildēt
from:
digna
date: Maijs. 21., 2010 - 02:33 pm
#
Atbildēt