pajautaa

meklēju ēdamo lietu idejas

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2010 | 11:02 am
posted by: salty in pajautaa

Tiem, kas pērk vai gribētu pirkt fasētus gatavos ēdienus veikalos - vai ir kas tāds, ko jums gribētos ēst, bet pašiem negribas ķēpāties ar taisīšanu un tādēļ labprāt pirktu jau gatavu veikalā smukās paciņās safasētu, lai mājās atliktu vien pasildīt? Vai arī kaut kas cits bez sviestmaizēm un fasētiem salātiem, ko uz ātro paķert līdzi apēšanai? Kaut kas, ko jums gribas no šādiem produktiem, bet Latvijā nav pieejams?

p.s. es personīgi no šīm idejām neko nenopelnīšu, ja nu vienīgi palielināšu iespēju iegūt darbu vienā no uzņēmumiem, kas ar šitām lietām darbojas.

UPD. Paldies par viedokļiem un idejām. Vēl viens jautājums radās pēc ātri pagatavojamo ēdienu plauktu apskates dažos veikalos. Pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. Tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:15 am
#

o jā man ir daudz ko pateikt par šito tēmu
katru reizi kad prāta aptumsimā nopērku kautko gatavu un fasētu, apēdi 1/10 un var skriet vemt, vai arī pazaudēt apetīti uz visu nākamo dienu

atr to es gribu teikt, ka vajag nevis taisīt kaut ko, kas vēl nav, bet taisīt kaut ko, kas vispār ir ēdams

un es točna zinu, ka gatavu ēdienu var plastm,asas traukos līdzi ņemamu uztaisīt arī ēdamu, jo dažās valstīs esmu tādus brīnumus redzējusi un ēdusi

lūk prakstiski padomi - NELIKT klāt tām sviestmaizēm tās šausmīgās majonēzes, vai kas tur iekšā ir, nelikt nesvaigus (nevis vecus, par to vispār nav runa, tieši nesvaigus) produktus utt

ko darīt - vairāk svaigas pārtikas, ja jau gribās kautkādu mērci klāt, tad to likt klāt atsevišķi priekš tiem, kuriem patīk ēst vecus taukus tīrā veidā, jo viņiem nepatīk sauss ēdiens or sth, to var izdarīt, piemēram iebāžot to majonēzi mazā atsevišķā trauciņā, sendvičiem - aptuveni 5x vairāk salātu, tomātu, utt

varu turpināt bezgalīgi

Atbildēt | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 11:21 am
#

+
pilnībā piekrītu par tām mērcēm. es arī zviedrijā gardu mutu ēdu salātus, kuri nebija līdz pretīgumam sasūcināti majonēzē, jo mērce atsevišķā nodalījumā. pavisam cita lieta :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 11:27 am
#

Pievienojos par tām majonēzēm un mērcēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


zverj

from: [info]zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 11:33 am
#

majonēzi jau tāpēc liek, lai nosistu to veco produktu garšu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:34 am
#

bet nenosit jau, tāpat garšo pēc sūda, tikai pēc sūda ar majonēzi

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 11:54 am
#

Arī mājās? ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zverj

from: [info]zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 12:11 pm
#

Aha :) Beigās ir tā kā amerikāņiem, ja nav ketčupa klāt, tad nav garšīgs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 12:46 pm
#

Tas jau nav tikai amerikāņiem. Puika mājās laikam tikai saldējumu ēd bez kečupa :/

Atbildēt | Iepriekšējais


jff

from: [info]jff
date: Maijs. 19., 2010 - 11:40 am
#

Pievienojos. Lai arī svešās zemēs esmu gana daudz pircis un ēdis pussagatavotas lietas, te atturos to darīt, jo ir totāls uzticības trūkums pret vietējo bāleliņu attieksmi pret preci, ko tie ražo. Pat tā saucamo svaigo gaļu viņi pamanās piesmiet, un par gataviem ēdieniem un desām pat runāt nav vērts. Līdz ar to, ja nu kāds grib sākt darboties šinī lauciņā, tad viņa galvenā problēma būs distancēties no blēžiem. Un, protams, pēc tam nepievilt šo uzticību.

Atbildēt | Iepriekšējais


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Maijs. 19., 2010 - 01:38 pm
#

"nelikt nesvaigus (nevis vecus, par to vispār nav runa, tieši nesvaigus) produktus utt" - viņus jau varbūt arī ieliek tur svaigus , bet kamēr aiztransportē, kamēr patērētājs aiznes līdz mājām, tas viss vairs nav svaigs, ir atsulojies. Tas fast food ir tāda baigā padarīšana - ar to jārēķinās, ka nekā ārkārtīgi kvalitatīva tur nav un nekad arī nebūs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 02:27 pm
#

Un tiklīdz gribam drusku lielāku derīguma termiņu, tā vai nu konservanti vai vēl kāda apstrāde...

Atbildēt | Iepriekšējais


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 04:46 pm
#

nu es jau par to netaisos uztraukties, bija jautājums, es atbildēju, ka man tas riebjas. un ja kāds ražotājs grib, lai cilvēkiem tas, ko tas ražo liekas garšīgs, viņiem jāsāk izmantot smadzenes, jo kā jau teicu, ir gadījies ēst arī garšīgu fastfood no kura negribas vemt.

pie tam mums te Latvijā taču ir tādi mazi izmēri (ja runājam par sabojāšanos transportējot) un tik daudz labas pārtikas ražotāju, ka nespēju saprast, kāpēc neviens nevar uztaisīt un tirgot garšīgus sendvičus

Atbildēt | Iepriekšējais


dzīvsudrablapsa

from: [info]iive
date: Maijs. 19., 2010 - 11:17 am
#

Spānijā es ēdu nenormāli garšīgu fasēto omleti ar kartupeļiem un sīpoliem, ta bija arī diezgan nedārga. Un tad vēl vārītus kartupeļus krējuma mērcē, kurus sildījām ugunskurā. Es gan neesmu droša, ka tās ir lietas, ko es iegādātos sildīšanai mājās, kur pietiekami viegli to ir pagatavot.

Atbildēt


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:19 am
#

labi, lai iet viena gatava recepte, varētu teikt nosperta dubajas lidostā

plastamasas trauciņā samesti (nesamaisīti) produkti, lieki pieblist, ka svaigi: salātu lapas, grauzdiņi (baltmaizes, bet vietējā kāda garšīga graudu maize būtu even better), sarīvēts siers (kaut kāds cietais (tipa nelīp kopā), bet svaigs, protams), klāt iemests mazs trauciņš ar kaut kādu mērci. ļoti vienkārši un ēdami.

Atbildēt | Diskusija


perfect drug

from: [info]coma
date: Maijs. 19., 2010 - 11:24 am
#

ir pie mums arī, šķiet, Lango salāti, kur pēc līdzīga principa lielajā pakā paši salāti un klāt trauciņš ar mērci izmantošanai pēc katra paša negausības.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 11:26 am
#

ir jau gan, bet izvēle švaka un paciņa maziņa :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:28 am
#

iespējams. bet tā kā es tādu paiku pērku tikai, kad esmu ceļā, zinu tikai to, ko var dabūt staķikos :)

Atbildēt | Iepriekšējais


izkapts

from: [info]izkapts
date: Maijs. 19., 2010 - 08:23 pm
#

Ciets siers ir nostādināts, tas nevar būt "svaigs". Nīderlandē to tieši sauc par "oude kaas" - veco sieru. Un jo 'vecāks' siers, jo tas cietāks un vairāk maksā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Maijs. 19., 2010 - 11:24 am
#

Man šķiet, ka Latvijā vispār nav pieejams kas ass, nu kārtīgi ass, bet viss ir pakārtots mūsu sūda gastrita nomocītajiem vārguļiem:( Visi tie pseidomeksikano untmldz. ir vāji atdarinājumi...

Atbildēt


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 11:33 am
#

Man gribētos vairāk veselīgu lietu, tās pašas maizītes - pat ja pati maize ir kliju, nevis baltmaize, tad pa virsu noteiktu uzlikts margarīns, majonēze un vēl trekna desa. Man teiksim garšo sviestmaizes, kurām virsū ir tomāti, lociņš, mazliet pirparu. Un vēl es labprāt pirktu svaigus, sagrieztus dārzeņus, augļus un ogas trauciņos (bez mērcēm u.tml, vienkārši tīrus, svaigus dārzeņus, kurus var ēst, ja pašam līdzi nav dakšas vai naža).

Siltus, mājās gatavotus ēdienus gan laikam nepirktu tieši tāpēc, ka mājā gatavoti patīk labāk, un pati zinu, ko esmu likusi iekšā. Bet visādus salātus vajadzētu vairāk, mums ir tikai Lango, un tiem pašiem izvēle nav liela un kvalitāte arī ne īsti manai gaumei.

Atbildēt | Diskusija


gākas baisma

from: [info]bestia
date: Maijs. 19., 2010 - 01:14 pm
#

+1 par vienkārši sagrieztiem svaigiem dārzeņiem un augļiem (augļus šādā veidā ēdu spānijā, tirgū - ērti un labi) bez jebkādiem pribambasiem un mērcēm.

bet tieši par porcijas iepakojumu, nevis tik lielu kā tie zaļumi rimi (dole salātu mix vai kā tur).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 01:39 pm
#

Jā, jā, es arī tieši domāju par to porcijas iepakojumu, nevis lielus iepakojumus "visai ģimenei piknikam".

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Maijs. 19., 2010 - 11:34 am
#

Katastrofāli trūkst līdznesamo veģetāro ēdienu! Jā, var jau grauzt burkānus un citus dārzeņus, bet būtu forši, ja atrastos līdzņemamas uzkodas a la indiešu/ķīniešu, arī asas (tiešām asas, nevis pseidoasas, vai ar pievienotu aso mērcīti, ko pieliet pēc izvēles), sojas, rīsu nūdeļu, wok dārzeņu, u.tml. ēdieni.

Atbildēt | Diskusija


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Maijs. 19., 2010 - 12:39 pm
#

pilnīgi piekrītu! kaut vai tās pašas sviestmaizes gandrīz visas ir ar gaļām un zivīm, par visādiem karstmaizēm hotdogu stilā nemaz nerunājot. Un ja ir redzētas siermaizes, tad visai plikas un pārbāztas ar majonēzi.

Atbildēt | Iepriekšējais


zverj

from: [info]zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 12:15 pm
#

Lazanju nevar dabūt. Vismaz normalu. Visas ir saldētas :( A pašam taisīt slinkums baigais.

Atbildēt


skandaloza

from: [info]skandaloza
date: Maijs. 19., 2010 - 12:28 pm
#

Kā jau te minēja,tad būtu tiešām labi,ja mērces trauciņš būtu atsevišķi no salātiem. Taču manā skatījumā,to pašu mērču klāstu varētu pataisīt daudzveidīgāku.
Ja runājam par sviestmaizēm,tad reti kura ir tiešām garšīga. Nesen biju nopirkusi rudzu maizes sviestmaizi un jāsaka,ka otro reizi es viņu vairāk nepirktu,jo maizes bija vairāk par visu pārējo un tā bija tik ļoti sausa,ka es to tā arī neapēdu. Var jau klaigāt,cik tā majonēze svietmaizēs ir pretīga,taču kaut kam tur ir jābūt,lai nebūtu sajūtas,ka tu ēd bezgaršīgu papīru.

Atbildēt


from: [info]zurka
date: Maijs. 19., 2010 - 12:47 pm
#

noteikti nepieciešams piedāvājums veģetāriešiem un vegāniem, jo ari siers, kas ir maizēs un salātos, pārsvarā nav veģetārs, piemēram, ar svaigo sieru (kas nav dzintars vai cits, kuram klāt želatīns), dārzeņu pastām vai pastētēm, humusu un dārzeņiem, grilētiem dārzeņiem utt
un garšai noteikti jābūt vairāk kā mājās un no pietiekami kvalitatīvām sastāvdaļām gatavotiem produktiem (piemēram, salātu mērces nevis no spilvas mērču lielajiem traukiem salietas mazajos, bet kaut kas a-la franču mērce vai balsamico, vai zaļā pesto (bez cietā siera)
tāpat ļoti jaukas ir badji jeb dārzeņu bumbiņas (esmu ēdusi sīpolu, kas nemaz negaršo pēc sīpoliem) - var ēst gan aukstas, gan siltas

Atbildēt | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 04:54 pm
#

hmm, es par tād dārzeņu bumbām ieinteresējos. man īsti nav nojautas, kas tās tādas un kā izskatās. varbūt varu lūgt kādu linku uz bildi vai info?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zurka
date: Maijs. 19., 2010 - 08:01 pm
#

http://www.shethu.com/userimages/piaju.jpg (bilde)
http://www.hub-uk.com/foodpages12/recip0590.htm (viena no receptēm)
(laikam tomēr pareiz raksta kā bhaji)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kkkungs
date: Maijs. 19., 2010 - 01:54 pm
#

Pārtiku veģetāriešiem un vegāniem vajag vispār izņemt no apgrozības. Lai iztiek kā prot, ja gaļa tik ļoti nepatīk.

Nav pieprasījuma, nav arī piedāvājuma. Naturālo saimniecību jums, grauzēji.

Atbildēt | Diskusija


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Maijs. 19., 2010 - 02:15 pm
#

Nu labi labi, tad jau vispār šitādu "gatavo" paiku vajag izņemt no apgrozības.
Sliņķi un nejēgas tik tālu izlaidušies, ka nevīžo paši burkānu nomazgāt un karbonādes sacept! Lūk sagrieztu un iepakotu viņiem vajag. Hā!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 02:29 pm
#

Zini, kad tu ap pusnakti brauc mājās no darba, tad ir iespēja vai nu iet gulēt ar tukšu vēderu vai ēst kaut ko no ātrajiem ēdieniem.

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Maijs. 19., 2010 - 04:20 pm
#

respektīvi visus dārzeņus, augļus utt?
un pārdotu tikai gaļu? :D
vai arī tu iedomājies kaut kādu speciālo veg barību, apmēram kā kaķu barību?

Atbildēt | Iepriekšējais


princese_aa

from: [info]princese_aa
date: Maijs. 19., 2010 - 02:00 pm
#

+ 1 par veģetārām uzkodām;
+ 1 par lapu salātiem, augļiem;
+ 1 par mērci atsevišķi!

Atbildēt


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 03:29 pm
#

ahh.. paldies par viedokļiem un idejām. par tiem svaigajiem salātiem un dārzeņiem bez mērcēm jeb vismaz ar mērcēm atsevišķos trauciņos vismaz tagad skaidri zinu, ka ne man vienīgai tādas domas prātā :) paldies arī par veģetārajiem/vegāniskajiem ieteikumiem.

apstaigāju ātri pagatavojamo ēdienu plauktus dažos veikalos. pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?

Atbildēt | Diskusija


Happiness

from: [info]happiness
date: Maijs. 19., 2010 - 03:59 pm
#

Īstenībā vienreiz vēl nesen redzēju šos biezpiena plācenīšus, taču tas bija mazā veikaliņā Bukultos, tā kā visdrīzāk, ka šī tirgus daļa ir vēl brīva! ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Shelly

from: [info]shelly
date: Maijs. 19., 2010 - 04:27 pm
#

Vai kartupeļu plācenīšus...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 04:51 pm
#

Kartupeļu pankūkas ir redzētas veikalos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 04:55 pm
#

kartupeļu pankūkas un plācenīši ir dažādas lietas, imho. bet kartupeļu pankūkas, jā, ir redzētas veikalos.

Atbildēt | Iepriekšējais


pomegranate (my name is alise)

from: [info]pomegranate
date: Maijs. 20., 2010 - 11:08 am
#

Kāpēc es bieži vien iztieku ar tukšu vēderu nekā izvēlos fast food? Es cītīgi skatos sastāvu, tas man ir nozīmīgs, taču LV ātrajās paikās ir TIK DAUDZ visādu mēslu, ka bail.
Ja būtu garšīga paika ar nekaitīgākiem konservantiem, es dažkārt pirktu.
Par plāceņiem - esmu redzējusi un pirkusi, bet kādu laiciņu atpakaļ - pirku tieši tāpēc, ka sastāvs bija perfekts un garšīgi arī.
Un piekrītu arī par mērcēm atsevišķi un par indiešu/ķīniešu u.c. austrumu ēdieniem - tie labi stāvētu, būtu veselīgi, garšīgi un tiem būtu mazas izmaksas (kā nekā rīsi un co), bet varētu pielikt labu cenu. Tādus es pirktu. Piemēram, agrāk chicko chicken (kas tagad aizklopējies) bija arī veģētārās a la čainīzeru paikas - dikti garšīgas.

Atbildēt


from: [info]digna
date: Maijs. 21., 2010 - 02:33 pm
#

Labprāt pirktu desertus, tur pudiņus utml. (Nu, ārzemē tais milzu saldētajos veikalos ir visādi garšīgi ātrie mēsli, manos favorītos - lazanja un deserti un viskaut kas tāds. Bet nekādā gadījumā es ar to negribētu aizvietot pašas gatavotus ēdienus.)

Atbildēt