pajautaa

meklēju ēdamo lietu idejas

« previous entry | next entry »
Maijs. 19., 2010 | 11:02 am
posted by: salty in pajautaa

Tiem, kas pērk vai gribētu pirkt fasētus gatavos ēdienus veikalos - vai ir kas tāds, ko jums gribētos ēst, bet pašiem negribas ķēpāties ar taisīšanu un tādēļ labprāt pirktu jau gatavu veikalā smukās paciņās safasētu, lai mājās atliktu vien pasildīt? Vai arī kaut kas cits bez sviestmaizēm un fasētiem salātiem, ko uz ātro paķert līdzi apēšanai? Kaut kas, ko jums gribas no šādiem produktiem, bet Latvijā nav pieejams?

p.s. es personīgi no šīm idejām neko nenopelnīšu, ja nu vienīgi palielināšu iespēju iegūt darbu vienā no uzņēmumiem, kas ar šitām lietām darbojas.

UPD. Paldies par viedokļiem un idejām. Vēl viens jautājums radās pēc ātri pagatavojamo ēdienu plauktu apskates dažos veikalos. Pankūkas tādas un šitādas rindām vien sakrautas, bet nesapratu, kāpēc nekur nav biezpiena plācenīšu? nu vismaz es neredzēju. Tiešām tauta tādus vairs neēd, vai arī visi čakli cep paši?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:15 am
#

o jā man ir daudz ko pateikt par šito tēmu
katru reizi kad prāta aptumsimā nopērku kautko gatavu un fasētu, apēdi 1/10 un var skriet vemt, vai arī pazaudēt apetīti uz visu nākamo dienu

atr to es gribu teikt, ka vajag nevis taisīt kaut ko, kas vēl nav, bet taisīt kaut ko, kas vispār ir ēdams

un es točna zinu, ka gatavu ēdienu var plastm,asas traukos līdzi ņemamu uztaisīt arī ēdamu, jo dažās valstīs esmu tādus brīnumus redzējusi un ēdusi

lūk prakstiski padomi - NELIKT klāt tām sviestmaizēm tās šausmīgās majonēzes, vai kas tur iekšā ir, nelikt nesvaigus (nevis vecus, par to vispār nav runa, tieši nesvaigus) produktus utt

ko darīt - vairāk svaigas pārtikas, ja jau gribās kautkādu mērci klāt, tad to likt klāt atsevišķi priekš tiem, kuriem patīk ēst vecus taukus tīrā veidā, jo viņiem nepatīk sauss ēdiens or sth, to var izdarīt, piemēram iebāžot to majonēzi mazā atsevišķā trauciņā, sendvičiem - aptuveni 5x vairāk salātu, tomātu, utt

varu turpināt bezgalīgi

Atbildēt | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Maijs. 19., 2010 - 11:21 am
#

+
pilnībā piekrītu par tām mērcēm. es arī zviedrijā gardu mutu ēdu salātus, kuri nebija līdz pretīgumam sasūcināti majonēzē, jo mērce atsevišķā nodalījumā. pavisam cita lieta :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Maijs. 19., 2010 - 11:27 am
#

Pievienojos par tām majonēzēm un mērcēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


zverj

from: [info]zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 11:33 am
#

majonēzi jau tāpēc liek, lai nosistu to veco produktu garšu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 11:34 am
#

bet nenosit jau, tāpat garšo pēc sūda, tikai pēc sūda ar majonēzi

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 11:54 am
#

Arī mājās? ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zverj

from: [info]zverj
date: Maijs. 19., 2010 - 12:11 pm
#

Aha :) Beigās ir tā kā amerikāņiem, ja nav ketčupa klāt, tad nav garšīgs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 12:46 pm
#

Tas jau nav tikai amerikāņiem. Puika mājās laikam tikai saldējumu ēd bez kečupa :/

Atbildēt | Iepriekšējais


jff

from: [info]jff
date: Maijs. 19., 2010 - 11:40 am
#

Pievienojos. Lai arī svešās zemēs esmu gana daudz pircis un ēdis pussagatavotas lietas, te atturos to darīt, jo ir totāls uzticības trūkums pret vietējo bāleliņu attieksmi pret preci, ko tie ražo. Pat tā saucamo svaigo gaļu viņi pamanās piesmiet, un par gataviem ēdieniem un desām pat runāt nav vērts. Līdz ar to, ja nu kāds grib sākt darboties šinī lauciņā, tad viņa galvenā problēma būs distancēties no blēžiem. Un, protams, pēc tam nepievilt šo uzticību.

Atbildēt | Iepriekšējais


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Maijs. 19., 2010 - 01:38 pm
#

"nelikt nesvaigus (nevis vecus, par to vispār nav runa, tieši nesvaigus) produktus utt" - viņus jau varbūt arī ieliek tur svaigus , bet kamēr aiztransportē, kamēr patērētājs aiznes līdz mājām, tas viss vairs nav svaigs, ir atsulojies. Tas fast food ir tāda baigā padarīšana - ar to jārēķinās, ka nekā ārkārtīgi kvalitatīva tur nav un nekad arī nebūs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Maijs. 19., 2010 - 02:27 pm
#

Un tiklīdz gribam drusku lielāku derīguma termiņu, tā vai nu konservanti vai vēl kāda apstrāde...

Atbildēt | Iepriekšējais


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Maijs. 19., 2010 - 04:46 pm
#

nu es jau par to netaisos uztraukties, bija jautājums, es atbildēju, ka man tas riebjas. un ja kāds ražotājs grib, lai cilvēkiem tas, ko tas ražo liekas garšīgs, viņiem jāsāk izmantot smadzenes, jo kā jau teicu, ir gadījies ēst arī garšīgu fastfood no kura negribas vemt.

pie tam mums te Latvijā taču ir tādi mazi izmēri (ja runājam par sabojāšanos transportējot) un tik daudz labas pārtikas ražotāju, ka nespēju saprast, kāpēc neviens nevar uztaisīt un tirgot garšīgus sendvičus

Atbildēt | Iepriekšējais