pajautaa

līdakas

« previous entry | next entry »
Apr. 15., 2010 | 04:44 pm
posted by: polkovnik in pajautaa

kā labāk pagatavot līdaku? kas ir dots - ir kādas piecas vidēja lieluma līdaciņas, nedaudz eļļas, kartupeļi un sāls. iztīrīju iekšas un žaunas, ko tālāk? zvīņas arī ņemt nost? to zvīņu tur šķiet maz, tāda diezgan gluma zivs tā līdaka. vai visu vārīt zupā ar visām galvām, vai tikai no galvām buljonu + kartupeļus un sāli? varbūt pārējais ķermenis jācep uz pannas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 15., 2010 - 04:52 pm
#

Es darīju tā: sagriezu gabalos, asaka paliek pa vidu! Iesmērēju ar sāli, pipariem un pāri pārlēju krējuma un zaļumu maisījumu un ietinu folijā. Bija tiešām garšīgi un sulīgi, ņemot vērā, ka līdaka skaitās negaršīga zivs, kas der tikai zupām. :)

Atbildēt | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 04:54 pm
#

man neder receptes ar pipariem, krējumu un zaļumiem. ja ieberzīšu ar sāli un ietīšu vienkārši folijā, vai varēšu to pēc tam ēst bez vemšnas, lūk, kas m,ani iznteresē. un tas buljons kā - vienkārši ūdenī vāra galvas un viss?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 15., 2010 - 04:58 pm
#

kāpēc jāvemj būtu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:09 pm
#

nezinu. nekad neesmu taisījis līdaku. ir tikai tās zivis un doma, ka kaut kā bez nekā jādabon viņa gatava, lai var remdēt izsalkumu.. :) uz garšu svētkiem, protams, neceru! tādā nozīmē.

Atbildēt | Iepriekšējais


the casual unintellinget

from: [info]casiopea
date: Apr. 15., 2010 - 04:52 pm
#

es ceptu krásní, izliktu dibentinju cempampannai ar kartupeljiem plani sagrieztiem, lidakas ieriiveetu ar sali un no iekshpueses ar dillém.
tad visu kártígi apslacétu ar ellju un liktu krásní 210 grádos kádas 20 minuutes kaadaa visus plauktaa.

galvas varetu uztaisiit atseviskji buljoninu kura apamercet grauzdeetu baltmaises skjeeli. Buljoninju pavisam vienkarshu - lidaku galvas, biskji pacep katlinjaa un tad uzlej uudentinju un pavaara. tad nokaash.

Atbildēt


displaced polarbear

from: [info]dzhindzhera
date: Apr. 15., 2010 - 04:52 pm
#

notīri nost tās zvīņas.
sagriez, (ja ir - apviļā rīvmaizē vai miltos) un met uz pannas virsū

Atbildēt | Diskusija


from: [info]orks
date: Apr. 15., 2010 - 05:07 pm
#

+1
es arī parasti: zvīņas nost, tad gabalus apviļāju miltos un vēl olā, tāda garšīga garoziņa iznāk. Uz pannas virsū, drusciņa sāls, un pavisam drīz ir ņamma. Tikai ar asakām gan jāuzmanās.

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Apr. 15., 2010 - 05:00 pm
#

es visas zivis cepju follijā ar sāli un garšvielām un citronu. kārtīgi izsūt un citrons nomaskē zivju garšas

Atbildēt | Diskusija


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Apr. 15., 2010 - 05:10 pm
#

kapēc zivs jācep follijā?? tā tiešām vairāk sutināšana ir..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Apr. 15., 2010 - 05:12 pm
#

kāda vaina, bez taukvielām, savā sulā, sulīga, garda :)

Atbildēt | Iepriekšējais


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:12 pm
#

follija, sāls un cepesķrāsns tā kā būtu. vai bez garšvielām un citrona nevar kaut kā iztikst.

vārdsakot, skaidrs. follijā tātad var. paldies visiem. un galvas tātad arī var buljonā. tā jau es domāju. bet nu kaut kādu apstiprinājumu no malas jau ar kādreiz gribas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]orks
date: Apr. 15., 2010 - 05:13 pm
#

Tikai galvām acis izņem :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:17 pm
#

hmm. labi, ka pateici, nezināju. būtu vaŗījis ar visām acīm. starp citu, esmu redzējis, kaut kur vaŗītas galvas ar visām acīm. žunas gan, cik zinu, jāizņem, jo no tām metoties rūgtums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]orks
date: Apr. 15., 2010 - 05:20 pm
#

godīgi sakot, man nav īsti skaidrības, kas tām acīm par nelabumu, bet man vienmēr visur ir teikts, ka tās jāņem ārā. Un žaunas, jā, arī.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]redrum
date: Apr. 15., 2010 - 05:14 pm
#

Kur tad tu tagad līdaciņas dabūji? Nārsta liegums tagad. Brakoņjēji vai pirki no brakonjeriem?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]redrum
date: Apr. 15., 2010 - 05:17 pm
#

Jebkura līdaka, liela vai maza, kas iegūta ar neatļautiem līdzekļiem un neatļautā laikā, izmaksā 60 latus par dabai nodarīto kaitējumu un vēl tiek uzlikts administratīvais sods līdz 500 latiem. Ja līdaku duršana veikta īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, var iestāties kriminālatbildība.

Neatļautais laiks ir no ledus iešanas līdz maija vidum, manuprāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:22 pm
#

vai ta uz pašaudzētām savā teritorijā tas arī attiecas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]redrum
date: Apr. 15., 2010 - 05:28 pm
#

since when līdakas aug dīķītī? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:35 pm
#

since viņas tur tika ielaistas

Atbildēt | Iepriekšējais


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:18 pm
#

kaimiņam dīķīti savas., uzdāvināja.

Atbildēt | Iepriekšējais


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 15., 2010 - 05:41 pm
#

ietin slapjā avīzē un iebāž ugunskurā

Atbildēt | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:46 pm
#

jā, jā. tu jau atkal te ironizē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 15., 2010 - 07:12 pm
#

paga, tā taču klasiskā makšķernieku recepte!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 07:23 pm
#

nopietni? mjā... mūžu dzīvo, mūžu mācies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


labils

from: [info]labils
date: Apr. 15., 2010 - 08:45 pm
#

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


A mess in a dress!

from: [info]esmansev
date: Apr. 16., 2010 - 09:39 am
#

+1
Šitā ar siļķi bērnībā darījām. Mutē izkūst! Nezinu kā to zivi varētu garšīgāk pagatavot!

Atbildēt | Iepriekšējais