pajautaa

līdakas

« previous entry | next entry »
Apr. 15., 2010 | 04:44 pm
posted by: polkovnik in pajautaa

kā labāk pagatavot līdaku? kas ir dots - ir kādas piecas vidēja lieluma līdaciņas, nedaudz eļļas, kartupeļi un sāls. iztīrīju iekšas un žaunas, ko tālāk? zvīņas arī ņemt nost? to zvīņu tur šķiet maz, tāda diezgan gluma zivs tā līdaka. vai visu vārīt zupā ar visām galvām, vai tikai no galvām buljonu + kartupeļus un sāli? varbūt pārējais ķermenis jācep uz pannas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 15., 2010 - 04:52 pm
#

Es darīju tā: sagriezu gabalos, asaka paliek pa vidu! Iesmērēju ar sāli, pipariem un pāri pārlēju krējuma un zaļumu maisījumu un ietinu folijā. Bija tiešām garšīgi un sulīgi, ņemot vērā, ka līdaka skaitās negaršīga zivs, kas der tikai zupām. :)

Atbildēt | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 04:54 pm
#

man neder receptes ar pipariem, krējumu un zaļumiem. ja ieberzīšu ar sāli un ietīšu vienkārši folijā, vai varēšu to pēc tam ēst bez vemšnas, lūk, kas m,ani iznteresē. un tas buljons kā - vienkārši ūdenī vāra galvas un viss?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


primavera

from: [info]primavera
date: Apr. 15., 2010 - 04:58 pm
#

kāpēc jāvemj būtu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Apr. 15., 2010 - 05:09 pm
#

nezinu. nekad neesmu taisījis līdaku. ir tikai tās zivis un doma, ka kaut kā bez nekā jādabon viņa gatava, lai var remdēt izsalkumu.. :) uz garšu svētkiem, protams, neceru! tādā nozīmē.

Atbildēt | Iepriekšējais