pajautaa

kotletes!

« previous entry | next entry »
Jan. 10., 2009 | 09:59 pm
posted by: _alex in pajautaa

Jā.. leģendām un gadu desmitu grauzts paēdiens.
Bet ne par to ir stāsts.
Stāsts īss, lai kā man garšotu kotletes, pašam pagatavot nesanāk.
Uz receptes.lv nesūtiet, ēdienu taisu pēc čujas. Bet palabojiet mani, ko es daru nepareizi.
Tātad.. ņemu maltu cūceni, ar vidēju taukumiņu.
Tad ar sakapātu sīpolu, sāli, pipariem un olu to visu samīcu viendabīgā masā, reizēm piemīcot klāt maizi (jēgu no tās vēl neesmu sapratis, bet tā visi dara, tad nu es kā auns barā pakaļ).
Kind'a simple.
Sacepu.. un nu negaršo! Negaršo tā, kā omes vai restorānu kotletes.
Esmu mēģinājis vijobivatsa liekot klāt pusvārītus rīsus, kāpostus`n`shit.
Nesanāk.
Puskaraļvalsts un mana roka tai kura man iemācīs cept GARŠĪGAS kotletes! Ar garšīgajām atraugām visas dienas garumā!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {37}

Strēlniece

from: [info]str
date: Jan. 10., 2009 - 10:05 pm
#

http://klab.lv/users/adama_riba/101355.html

Atbildēt | Diskusija


serum

from: [info]serum
date: Jan. 10., 2009 - 10:31 pm
#

jā, mēs tieši šodien pēc šitā parauga cepām, ļoti garšīgas sanāca.

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Jan. 10., 2009 - 10:14 pm
#

nu es daru tā:

paņemu bļodiņā sagriežu baltmaizi, apleju ar pienu,lai sasūcas.
tad malto gaļu (puse cūka, puse lielops) lieku, olu sīpolus, piparus, sāli un sajaucu un pielieku arī maizi ar visu pienu (citreiz ja pa sausu, pieleju vēl pienu)

nu tad tasu bumbiņas un lieku uz karstas panas, no abām pusēm kārtīgi brūnas apcepu un tad uzlieku vāku un uz mazas uguns sautēju (klāt var pieliet mazliet ūdens no čaiņika)

Atbildēt | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Jan. 10., 2009 - 10:19 pm
#

Nu jau gandrīz kā es taisu!

Atbildēt | Iepriekšējais


herlita

from: [info]herlita
date: Jan. 10., 2009 - 10:24 pm
#

es Tavam variantam pievienotu kādu karoti krējuma un līdz ar to mazāk olas, lai masa nav galīgi šķidra, vajadzības gadījumā var pielikt arī mannā

Atbildēt


agzas

from: [info]agzas
date: Jan. 10., 2009 - 10:27 pm
#

maize ir vajadzīga tamdēļ, lai tā masa labāk kopā turās. tip saistviela.
Neko nepareizu tavās kotletēs neredzu, vienīgi reizēm iesaka pielikt klāt ceturtdaļu izšķīdināta liellopa buljona. Ceturtdaļa ir uz, ē laikam pusotru litru gaļas (diez vai tev ko izteiks "uz manu bļodu" :D)

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 11., 2009 - 01:01 pm
#

vispār jau maizi liek tāpēc, lai kotletes būtu sulīgākas un maigākas. bez maizes sanāk daudz sausākas un pasīkstas.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]izlietne
date: Jan. 10., 2009 - 10:28 pm
#

man garšo, ja maizes vietā liek auzu pārslas. vienkārši tāpat sausas piemaisa gaļai klāt. un bez sīpola.

Atbildēt


nxn

from: [info]nxn
date: Jan. 10., 2009 - 10:29 pm
#

es lieku sviestu (vai krējumu) un ūdeni, lai tā masa tada slīdīga. mok liec pa maz sāli??

Atbildēt


ziemeļi

from: [info]ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:29 pm
#

fuj, sīpoli visu bojā

Atbildēt | Diskusija


ziemeļi

from: [info]ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:30 pm
#

sīpoli ir garšīgi tikai svaigā veidā

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:39 pm
#

Sīpoli rullē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ziemeļi

from: [info]ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:42 pm
#

ja vien ir svaigi, nevis vārīti/cepti!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:46 pm
#

Arī cepti :))

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 10., 2009 - 10:32 pm
#

vecmamma nekad mūžā nav likusi klāt maizi vai rīsus, taisa tikai no cūkgaļas. klāt liek labi daudz sīpolu, ar mīlestību kaisa piparus un cep nevis eļļā, bet cūku taukos.
vai sit mani nost, bet labākās kotletes EVER!!!!

Atbildēt


phoenix

from: [info]phoenix
date: Jan. 10., 2009 - 10:40 pm
#

paskaidrojiet man, kāpēc vajag olu???? lai kopā turētos - muļķības! Turas arī bez tās! Garšai?

Atbildēt


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 10:44 pm
#

Tāpēc Tev nesanāk, ka maize ir jāizmērcē pienā - lai tā būtu slapja. Uz kilogramu gaļas kotlešu masas liec 4-5 šķēles baltmaizes. Piegriez klāt dilles, šķipsniņu Vegetas vai tamlīdzīgu sintētiku, garšvielas tā kārtīgi... vajadzētu izdoties. Labu apetīti!

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:46 pm
#

Vot no Vegetas vajag turēties pa gabalu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:06 pm
#

MēS vIsI kĀdReIz MiRsIm! ;)) Vegeta jālieto minimāli, tad ir laba garša.

Atbildēt | Iepriekšējais


_alex

from: [info]_alex
date: Jan. 10., 2009 - 10:53 pm
#

Hm.. tad skaidrs.
Man tā maize sanāca kunkuļos kotletēs un baigi negaršīgi.
Ar sīpoliem ar kkas jāizdomā lai pēc tam visu dienu nesmird!

Pret vegetu man ir izteiktas antipātijas, kaitina universālās garšvielas, pēc kurām beigās garšo viss ēdiens, lai kam viņu liktu klāt, visur velkas tas īpatnējais, ķīmiskais smārds.. pē. :)

pāāaāldies! Nakts no manis!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:04 pm
#

Nav jau tonna Vegetas klāt jāber - vienu šķipsniņu uz kg masas. Ja par daudz piebērsi, patiesi nebūs labi. Vegeta satur nātrija glutaminātu - vielu, kas kairina garšas receptorus, ja tā piebērta par daudz, tad arī ir tā aizdomīgā garša. Ja nu Vegeta nekādi nepatīk, tirgū var sapirkties svaigus zaļumus - ceru, ka atšķirsi labu mantu no sliktas pēc garšaugu krāsas, smaržas un izskata.
A pret sīpolu smaku līdz končas - Mynthon, Hals, Locket... kas vien Tev pašam labāk garšo.

Atbildēt | Iepriekšējais


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:08 pm
#

Varbūt pamēģini mamutbļinus - auzu pārslu kotletes ar pipariem, sīpoliem un sāli? Auksti ir pat garšīgāki kā silti...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:09 pm
#

Tu neesi sieviete??? o_O
Sīkāk par tiem bļiniem ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:24 pm
#

Ieber auzu pārslu paciņu bļodā, pārlej ar ūdeni vai pienu.
Sīki, sīki sakapā vienu lielu sīpolu.
Nolej no pārslām šķidrumu, sajauc ar sīpoliem, klāt piesit 2 olas. Vistas olas, ne strausa. ;))
Pieber pustējkaroti sāls, piparus, visu sajauc.
Cep biezas pankūkas, ēd ar skābu krējumu - lēti un sātīgi.
Galvenais, pēc iespējas sīkāk to sīpolu sakapāt - lielie gabali dod izteiktu sīpolu garšu. A tā nezinātājs domā, ka tur gaļa klāt. :D
Un - nē, es neesmu sieviete. Esmu vecis, kurš domā, ka katram ir jāprot uztaisīt garšīgi ēst, kad sievas nav mājās. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:30 pm
#

Par sīpolu runājot, moš ir opcija jamo sablenderēt sīpolīgā putriņā, kuru patom piejauc klāt visam ko vaig?

Nu es mājās pārsvarā gatavoju, bet vot kotletes ir tas ēdiens ko nemāku! A tā.. gaļa, zivis.. tik padavai :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:36 pm
#

Vienrreiz es mēģināju tos sīpolus samalt gaļas maļamajā mašīnā - izrādījās, ka knifs taisni tur slēpjas, ka sīpoliem jābūt sīkos gabaliņos, lai tie košļājot "uzsit" pa mēli, piedodot mamutbļiniem pikantumu.
Man ar' patīk dažādas mērces brūvēt kopā ar malto gaļu vai gulašu. Nekad nezini, kas sanāks, bet parasti visi ēd un nesūdzas. :DDD Tiesa, sievai sanāk labi vienmēr. ;))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:39 pm
#

Vo man tas pac, kad sāku gatavot man nav ne jausmas kas beigās sanāks un kā garšos.
Bet garšo vienmēr labi.
Tā pat ir labāk, dažādība, zinu pāris sievietes kuras gatavo un katru reizi garšo vienādi jo visu dara pēc grāmatas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Jan. 11., 2009 - 01:30 am
#

nu, nu, nemētajies ar apgalvojumiem ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Jan. 11., 2009 - 01:34 am
#

Kā man to pateikt savādāk?

Atbildēt | Iepriekšējais


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:30 pm
#

Vēl - interesantas kotletes sanāk, ja sajauc cūkgaļu ar liellopu gaļu pus'uz'pus'. Bet tas tā, pēc garšas - citam patīk, citam nē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:38 pm
#

OK, es eju gulēt - sieva jau ierāpās gultā da kaķis arī jau spilvenu okupēja. Briesmas, nu!
Ar labu nakti!

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Jan. 10., 2009 - 11:48 pm
#

ā un ja man nav slinkums, es citreiz sīpolus nevis griežu, bet rīvēvēju uz rupjās rīves. tad nav tādi gabaliņi, bet gan smalki viss..

Atbildēt


+++

from: [info]zefiirs
date: Jan. 11., 2009 - 12:45 am
#

vēl var ķiploku sasppiestu pielikt klāt!!!!

Atbildēt


from: [info]digna
date: Jan. 11., 2009 - 01:58 am
#

Omes mēdz likt klāt sodu,
sab. ēstuvēs tur liek visādus sūdus un maizi diezgan daudz.

Vēl garšu var tak visādi ar garšvielām dažādot.

Atbildēt


from: [info]dzeina
date: Jan. 11., 2009 - 10:40 am
#

http://klab.lv/users/adama_riba/101355.html

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 11., 2009 - 11:05 pm
#

Sīpola vietā pamēģini saspiestu ķiploku.
Vēl man kaut kādā miglainā atmiņā maisās ķimenes - gadījumā reizem nemēdz kotletēm likt klāt ķimenes? Varbūt tur ir omes noslēpums?

Atbildēt


gale

daru taa..

from: [info]gale
date: Jan. 12., 2009 - 01:20 pm
#

1kg maltas cuukgaljas (patreknas. Parasti pērku rimi samalto)
3 olas
3 karotes skābā krejuma
3 šķēlītes pienā izmērcētas baltmaizes
3 karotes miltu
vismaz buntīte loki + buntīte dilles (lieku pat vairāk)
sāli
maltos melnos piparus

samīcu.

Cepu uz ljoti karstas pannas, diezgan eljljas (nevajag baidīties - nav beigās taa, ka no kotleteem tek) lai forshaak sacepas bruunas un ar kraukshkjiigu garozinju, necepu ilgi - tikai tik, lai nav jeelas (saakumaa paarcentos ar cepshanas ilgumu - sanaaca sausas un negarshiigas).

Iznaakums: manas miiljaakaas kotletes ever.

Atbildēt