kotletes!
« previous entry | next entry »
Jan. 10., 2009 | 09:59 pm
posted by: _alex in pajautaa
Jā.. leģendām un gadu desmitu grauzts paēdiens.
Bet ne par to ir stāsts.
Stāsts īss, lai kā man garšotu kotletes, pašam pagatavot nesanāk.
Uz receptes.lv nesūtiet, ēdienu taisu pēc čujas. Bet palabojiet mani, ko es daru nepareizi.
Tātad.. ņemu maltu cūceni, ar vidēju taukumiņu.
Tad ar sakapātu sīpolu, sāli, pipariem un olu to visu samīcu viendabīgā masā, reizēm piemīcot klāt maizi (jēgu no tās vēl neesmu sapratis, bet tā visi dara, tad nu es kā auns barā pakaļ).
Kind'a simple.
Sacepu.. un nu negaršo! Negaršo tā, kā omes vai restorānu kotletes.
Esmu mēģinājis vijobivatsa liekot klāt pusvārītus rīsus, kāpostus`n`shit.
Nesanāk.
Puskaraļvalsts un mana roka tai kura man iemācīs cept GARŠĪGAS kotletes! Ar garšīgajām atraugām visas dienas garumā!
Bet ne par to ir stāsts.
Stāsts īss, lai kā man garšotu kotletes, pašam pagatavot nesanāk.
Uz receptes.lv nesūtiet, ēdienu taisu pēc čujas. Bet palabojiet mani, ko es daru nepareizi.
Tātad.. ņemu maltu cūceni, ar vidēju taukumiņu.
Tad ar sakapātu sīpolu, sāli, pipariem un olu to visu samīcu viendabīgā masā, reizēm piemīcot klāt maizi (jēgu no tās vēl neesmu sapratis, bet tā visi dara, tad nu es kā auns barā pakaļ).
Kind'a simple.
Sacepu.. un nu negaršo! Negaršo tā, kā omes vai restorānu kotletes.
Esmu mēģinājis vijobivatsa liekot klāt pusvārītus rīsus, kāpostus`n`shit.
Nesanāk.
Puskaraļvalsts un mana roka tai kura man iemācīs cept GARŠĪGAS kotletes! Ar garšīgajām atraugām visas dienas garumā!
from: str
date: Jan. 10., 2009 - 10:05 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: serum
date: Jan. 10., 2009 - 10:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dunkelheit
date: Jan. 10., 2009 - 10:14 pm
#
paņemu bļodiņā sagriežu baltmaizi, apleju ar pienu,lai sasūcas.
tad malto gaļu (puse cūka, puse lielops) lieku, olu sīpolus, piparus, sāli un sajaucu un pielieku arī maizi ar visu pienu (citreiz ja pa sausu, pieleju vēl pienu)
nu tad tasu bumbiņas un lieku uz karstas panas, no abām pusēm kārtīgi brūnas apcepu un tad uzlieku vāku un uz mazas uguns sautēju (klāt var pieliet mazliet ūdens no čaiņika)
Atbildēt | Diskusija
from: traffico
date: Jan. 10., 2009 - 10:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: herlita
date: Jan. 10., 2009 - 10:24 pm
#
Atbildēt
from: agzas
date: Jan. 10., 2009 - 10:27 pm
#
Neko nepareizu tavās kotletēs neredzu, vienīgi reizēm iesaka pielikt klāt ceturtdaļu izšķīdināta liellopa buljona. Ceturtdaļa ir uz, ē laikam pusotru litru gaļas (diez vai tev ko izteiks "uz manu bļodu" :D)
Atbildēt | Diskusija
from: aleja
date: Jan. 11., 2009 - 01:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: izlietne
date: Jan. 10., 2009 - 10:28 pm
#
Atbildēt
from: nxn
date: Jan. 10., 2009 - 10:29 pm
#
Atbildēt
from: ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:29 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ziemelji
date: Jan. 10., 2009 - 10:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: nenoteiksme
date: Jan. 10., 2009 - 10:32 pm
#
vai sit mani nost, bet labākās kotletes EVER!!!!
Atbildēt
from: phoenix
date: Jan. 10., 2009 - 10:40 pm
#
Atbildēt
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 10:44 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: petrovichs
date: Jan. 10., 2009 - 10:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: _alex
date: Jan. 10., 2009 - 10:53 pm
#
Man tā maize sanāca kunkuļos kotletēs un baigi negaršīgi.
Ar sīpoliem ar kkas jāizdomā lai pēc tam visu dienu nesmird!
Pret vegetu man ir izteiktas antipātijas, kaitina universālās garšvielas, pēc kurām beigās garšo viss ēdiens, lai kam viņu liktu klāt, visur velkas tas īpatnējais, ķīmiskais smārds.. pē. :)
pāāaāldies! Nakts no manis!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:04 pm
#
A pret sīpolu smaku līdz končas - Mynthon, Hals, Locket... kas vien Tev pašam labāk garšo.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: _alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:09 pm
#
Sīkāk par tiem bļiniem ;)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:24 pm
#
Sīki, sīki sakapā vienu lielu sīpolu.
Nolej no pārslām šķidrumu, sajauc ar sīpoliem, klāt piesit 2 olas. Vistas olas, ne strausa. ;))
Pieber pustējkaroti sāls, piparus, visu sajauc.
Cep biezas pankūkas, ēd ar skābu krējumu - lēti un sātīgi.
Galvenais, pēc iespējas sīkāk to sīpolu sakapāt - lielie gabali dod izteiktu sīpolu garšu. A tā nezinātājs domā, ka tur gaļa klāt. :D
Un - nē, es neesmu sieviete. Esmu vecis, kurš domā, ka katram ir jāprot uztaisīt garšīgi ēst, kad sievas nav mājās. :D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: _alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:30 pm
#
Nu es mājās pārsvarā gatavoju, bet vot kotletes ir tas ēdiens ko nemāku! A tā.. gaļa, zivis.. tik padavai :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:36 pm
#
Man ar' patīk dažādas mērces brūvēt kopā ar malto gaļu vai gulašu. Nekad nezini, kas sanāks, bet parasti visi ēd un nesūdzas. :DDD Tiesa, sievai sanāk labi vienmēr. ;))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: _alex
date: Jan. 10., 2009 - 11:39 pm
#
Bet garšo vienmēr labi.
Tā pat ir labāk, dažādība, zinu pāris sievietes kuras gatavo un katru reizi garšo vienādi jo visu dara pēc grāmatas.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: phoenix
date: Jan. 11., 2009 - 01:30 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: _alex
date: Jan. 11., 2009 - 01:34 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Jan. 10., 2009 - 11:38 pm
#
Ar labu nakti!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dunkelheit
date: Jan. 10., 2009 - 11:48 pm
#
Atbildēt
from: zefiirs
date: Jan. 11., 2009 - 12:45 am
#
Atbildēt
from: digna
date: Jan. 11., 2009 - 01:58 am
#
sab. ēstuvēs tur liek visādus sūdus un maizi diezgan daudz.
Vēl garšu var tak visādi ar garšvielām dažādot.
Atbildēt
from: dzeina
date: Jan. 11., 2009 - 10:40 am
#
Atbildēt
from: antuanete
date: Jan. 11., 2009 - 11:05 pm
#
Vēl man kaut kādā miglainā atmiņā maisās ķimenes - gadījumā reizem nemēdz kotletēm likt klāt ķimenes? Varbūt tur ir omes noslēpums?
Atbildēt
daru taa..
from: gale
date: Jan. 12., 2009 - 01:20 pm
#
3 olas
3 karotes skābā krejuma
3 šķēlītes pienā izmērcētas baltmaizes
3 karotes miltu
vismaz buntīte loki + buntīte dilles (lieku pat vairāk)
sāli
maltos melnos piparus
samīcu.
Cepu uz ljoti karstas pannas, diezgan eljljas (nevajag baidīties - nav beigās taa, ka no kotleteem tek) lai forshaak sacepas bruunas un ar kraukshkjiigu garozinju, necepu ilgi - tikai tik, lai nav jeelas (saakumaa paarcentos ar cepshanas ilgumu - sanaaca sausas un negarshiigas).
Iznaakums: manas miiljaakaas kotletes ever.
Atbildēt