aptauja -

About  

Previous Entry 8. Maijs 2012 @ 10:26 Next Entry
Poll #18989 r_s_ls
Open to: All, results viewable to: All

Kā Tu saki?

View Answers

rosōls
5 (5.7%)

rosols
71 (81.6%)

rasols
11 (12.6%)

rasōls
1 (1.1%)

cits variants (atstāj komentāros)
2 (2.3%)

Kādas sastāvdaļas ir Tavā r_s_lā?

View Answers

kartupeļi
82 (97.6%)

olas
79 (94.0%)

marinēti gurķīši
78 (92.9%)

zaļie zirnīši
74 (88.1%)

desa
71 (84.5%)

krējums
61 (72.6%)

majonēze
76 (90.5%)

svaigi gurķi
11 (13.1%)

vārīti burkāni
23 (27.4%)

āboli
7 (8.3%)

sīpoli
31 (36.9%)

citas sastāvdaļas (atstāj komentāros)
14 (16.7%)

(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:30
(Link)
katru reizi, kad kaut kas tiek nosaukts par "r_s_lu" un tajā ir burkāni, āboli, svaigi gurķi, manī kaut kas nomirst
From:[info]lidzhons
Date: 8. Maijs 2012 - 11:31
(Link)
vispretīgākais ir ābols rosolā! wtf
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:40
(Link)
totāli!
From:[info]zirka
Date: 8. Maijs 2012 - 11:34
(Link)
1) oļivjē, kopš sanākusi biežāka saskarsme ar krieviem, kam r_s_ls ir gurķu marināde.
2) sinepes.
[User Picture Icon]
From:[info]shiry
Date: 8. Maijs 2012 - 11:35
(Link)
Skābēti gurķi marinētu vietā.
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:38
(Link)
ā, jā, atvainojos! man jau šķita, ka kaut ko piemirsu! skābētiem gurķiem arī vajadzēja būt variantos!
From:[info]ninona
Date: 8. Maijs 2012 - 11:41
(Link)
Rosolis
Bez zirnīšiem, kartupeļiem, desas, marinētiem gurķiem un skābā krējuma lieku (vispār nelieku, jo diemžēl rosolis izslēgts no ēdienkartes) arī sinepes, sāli, melnos piparus un gurķu marinādi.
[User Picture Icon]
From:[info]le_minga
Date: 8. Maijs 2012 - 11:42
(Link)
+ citas sastāvdaļas:
mērcei (krējumam + majo), pirms tajā ber sastāvdaļas, tiek pievienotas vēl krievu asās sinepes, mārrutki, cukurs, bikiņ sāls un sīki, smalki sakapātas ķilavas/siļķe vai tml.
[User Picture Icon]
From:[info]asaa
Date: 8. Maijs 2012 - 11:50
(Link)
Noteikti dilles! Arī pētersīļi un loki, ja ir. Un sinepes dažreiz pa virsu.
[User Picture Icon]
From:[info]pepija
Date: 8. Maijs 2012 - 11:52
(Link)
desas vietā vai papildus tai vārītu liellopu gaļu vai aukstu cepeti, ja tāds viesību rosols, bet pilnīgi obligāti - mārrutkus
From:[info]po
Date: 8. Maijs 2012 - 11:53
(Link)
imho kāda izmisuma balss jau reiz te šādi vērsusies taujāt gudrībiņu - taisni ka par rasolu rusolu raselu risalu utt..
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:54
(Link)
piedod, neatminos tādu aptauju/jautājumu :/
From:[info]po
Date: 8. Maijs 2012 - 11:55
(Link)
nekas, nekas, es vnk gribu, lai tu zini, ka you're not alone!
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:59
(Link)
jessss, score!
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 8. Maijs 2012 - 11:58
(Link)
Neēdu rosolu, manis pēc tur viskautko varētu grūst iekšā. Tas paēdiens gan pēc konsistences, gan pēc garšas atgādina svaigus vēmekļus, nespēju saņemties.
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 11:59
(Link)
nu varbūt Tu nekad neesi ēdis labu rosōlu :)
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 8. Maijs 2012 - 12:19
(Link)
Pilnībā iespējams. Bet sliktais rosols samaitājis iespaidu uz mūžiem, un tam vajadzētu būt nevis labam, bet neaprakstāmi izcilam rosolam (ja tāds vispār ir), kas to varētu labot.

Tā, starp citu, iepriekš ir noticis. Ar boršču. No padomiskās bērnības riebās, bet tad biju Ukrainā un pagaršoju lieliski uztaisītu boršču. Ļoti iegaršojās, spēju pat pievērt acis uz to, ka borščs izskatās pēc asiņojošas kuņģa čūlas.
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 12:47
(Link)
Tev ir fantastiski ēdienu apzīmējumi!
[User Picture Icon]
From:[info]asaa
Date: 8. Maijs 2012 - 12:02
(Link)
Fui, paldies par aprakstu :D
[User Picture Icon]
From:[info]tipa75
Date: 8. Maijs 2012 - 12:02
(Link)
Rosolam ir obligātās sastāvdaļas un variācijas no tēmas "kas vēl ledusskapī ir un tajā iederētos".
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 12:03
(Link)
nav gan
[User Picture Icon]
From:[info]tipa75
Date: 8. Maijs 2012 - 14:14
(Link)
Man ir ;)
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 8. Maijs 2012 - 12:09
(Link)
Sinepes pie krējuma. Svaigi malti melnie pipari. Ja ir iespēja, tad desas vieta lieku vārītu gaļu.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 8. Maijs 2012 - 12:44
(Link)
Es principā nepērku Spilvas rOsola majonēzi tādēļ vien, ka tai paciņai virsū nepareizi uzrakstīts. Dunduki.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 8. Maijs 2012 - 12:44
(Link)
Stāsta, ka rasols bez nēģiem nav nekāds rasols.
[User Picture Icon]
From:[info]ziemelji
Date: 8. Maijs 2012 - 12:46
(Link)
es nesaprotu, kā Tu dzīvo
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 8. Maijs 2012 - 13:11
(Link)
tā ir liela mistērija :D
[User Picture Icon]
From:[info]noisiite
Date: 8. Maijs 2012 - 12:46
(Link)
Sīpolus lieku klāt ja rosols sataisīts mazos daudzumos.
From:[info]komeeta_naak
Date: 8. Maijs 2012 - 13:27
(Link)
mūs'dzimtā rosolu ar vārītu teļu taisa, nevis desām tur kaut kādām. un no olas ir tikai dzeltenums
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 8. Maijs 2012 - 14:11
(Link)
un kur jūs liekas baltumus? o.O :> da i teļu ilgi jāvāra. lūk. bet nu katram savs, protams :)
From:[info]komeeta_naak
Date: 8. Maijs 2012 - 14:11
(Link)
baltumus apēdu es tāpat :D
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 8. Maijs 2012 - 14:12
(Link)
ja garšo, ta labi :>
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 8. Maijs 2012 - 14:11
(Link)
bāc, man tagad gribās uztaisīt :D
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 8. Maijs 2012 - 14:30
(Link)
bet vispār, jā, vispār - gaļas salāti.
[User Picture Icon]
From:[info]electical
Date: 8. Maijs 2012 - 14:41
(Link)
ļoti svarīgi ir garšvielas, sāls, pipari, mārrutki un sinepes.
[User Picture Icon]
From:[info]martcore
Date: 8. Maijs 2012 - 14:56
(Link)
+ sinepes
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba