| 8. Maijs 2012 @ 10:26 |
---|
Poll #18989 r_s_ls
Open to: All, results viewable to: AllKā Tu saki? Kādas sastāvdaļas ir Tavā r_s_lā? |
katru reizi, kad kaut kas tiek nosaukts par "r_s_lu" un tajā ir burkāni, āboli, svaigi gurķi, manī kaut kas nomirst
vispretīgākais ir ābols rosolā! wtf
From: | zirka |
Date: |
8. Maijs 2012 - 11:34 |
|
|
|
(Link) |
|
1) oļivjē, kopš sanākusi biežāka saskarsme ar krieviem, kam r_s_ls ir gurķu marināde. 2) sinepes.
|
From: | shiry |
Date: |
8. Maijs 2012 - 11:35 |
|
|
|
(Link) |
|
Skābēti gurķi marinētu vietā.
ā, jā, atvainojos! man jau šķita, ka kaut ko piemirsu! skābētiem gurķiem arī vajadzēja būt variantos!
Rosolis Bez zirnīšiem, kartupeļiem, desas, marinētiem gurķiem un skābā krējuma lieku (vispār nelieku, jo diemžēl rosolis izslēgts no ēdienkartes) arī sinepes, sāli, melnos piparus un gurķu marinādi.
+ citas sastāvdaļas: mērcei (krējumam + majo), pirms tajā ber sastāvdaļas, tiek pievienotas vēl krievu asās sinepes, mārrutki, cukurs, bikiņ sāls un sīki, smalki sakapātas ķilavas/siļķe vai tml.
|
From: | asaa |
Date: |
8. Maijs 2012 - 11:50 |
|
|
|
(Link) |
|
Noteikti dilles! Arī pētersīļi un loki, ja ir. Un sinepes dažreiz pa virsu.
desas vietā vai papildus tai vārītu liellopu gaļu vai aukstu cepeti, ja tāds viesību rosols, bet pilnīgi obligāti - mārrutkus
From: | po |
Date: |
8. Maijs 2012 - 11:53 |
|
|
|
(Link) |
|
imho kāda izmisuma balss jau reiz te šādi vērsusies taujāt gudrībiņu - taisni ka par rasolu rusolu raselu risalu utt..
piedod, neatminos tādu aptauju/jautājumu :/
From: | po |
Date: |
8. Maijs 2012 - 11:55 |
|
|
|
(Link) |
|
nekas, nekas, es vnk gribu, lai tu zini, ka you're not alone!
Neēdu rosolu, manis pēc tur viskautko varētu grūst iekšā. Tas paēdiens gan pēc konsistences, gan pēc garšas atgādina svaigus vēmekļus, nespēju saņemties.
nu varbūt Tu nekad neesi ēdis labu rosōlu :)
Pilnībā iespējams. Bet sliktais rosols samaitājis iespaidu uz mūžiem, un tam vajadzētu būt nevis labam, bet neaprakstāmi izcilam rosolam (ja tāds vispār ir), kas to varētu labot.
Tā, starp citu, iepriekš ir noticis. Ar boršču. No padomiskās bērnības riebās, bet tad biju Ukrainā un pagaršoju lieliski uztaisītu boršču. Ļoti iegaršojās, spēju pat pievērt acis uz to, ka borščs izskatās pēc asiņojošas kuņģa čūlas.
Tev ir fantastiski ēdienu apzīmējumi!
|
From: | asaa |
Date: |
8. Maijs 2012 - 12:02 |
|
|
|
(Link) |
|
Fui, paldies par aprakstu :D
Rosolam ir obligātās sastāvdaļas un variācijas no tēmas "kas vēl ledusskapī ir un tajā iederētos".
Sinepes pie krējuma. Svaigi malti melnie pipari. Ja ir iespēja, tad desas vieta lieku vārītu gaļu.
Es principā nepērku Spilvas rOsola majonēzi tādēļ vien, ka tai paciņai virsū nepareizi uzrakstīts. Dunduki.
Stāsta, ka rasols bez nēģiem nav nekāds rasols.
es nesaprotu, kā Tu dzīvo
Sīpolus lieku klāt ja rosols sataisīts mazos daudzumos.
mūs'dzimtā rosolu ar vārītu teļu taisa, nevis desām tur kaut kādām. un no olas ir tikai dzeltenums
|
From: | ripp |
Date: |
8. Maijs 2012 - 14:11 |
|
|
|
(Link) |
|
un kur jūs liekas baltumus? o.O :> da i teļu ilgi jāvāra. lūk. bet nu katram savs, protams :)
baltumus apēdu es tāpat :D
|
From: | ripp |
Date: |
8. Maijs 2012 - 14:12 |
|
|
|
(Link) |
|
ja garšo, ta labi :>
|
From: | ripp |
Date: |
8. Maijs 2012 - 14:11 |
|
|
|
(Link) |
|
bāc, man tagad gribās uztaisīt :D
|
From: | ripp |
Date: |
8. Maijs 2012 - 14:30 |
|
|
|
(Link) |
|
bet vispār, jā, vispār - gaļas salāti.
ļoti svarīgi ir garšvielas, sāls, pipari, mārrutki un sinepes.
|