porcelāna lellīte [userpic]

8. Marts 2025 (21:32)
Tags:

kā apēst kokosriekstu pienu? ir bundža, bet švaki ar ēdājiem. sīkiem kaut kas ļoti eksotisks negaršos, man laikam mājās nemaz nav tādu eksotisko garšvielu, turklāt es šobrīd gavēju. vispār var arī ar gaļu kādu recepti ieteikt

man pašai kokosriekstu piens nu tā lai neteiktu, ka negaršo

Comments

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:40

es taisu ķirbju krēmzupu, ja neliek klāt eksotiskās garšvielas, tad ķirbji kā ķirbji un kriekstus arī baigi nejūt

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:49

recepte?

Posted by: koka klucis Konstantīns ([info]fedrs)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:41

Ziedo labdarībai!

Posted by: only after dark ([info]tvarj)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:46

ja tavi sīči ēstu tomātu krēmzupu, tad kokosriekstu piens ir laba sastāvdaļa, jo noņem skābumu, bet nevar just to garšu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:48

recepte?

Posted by: helvetica ([info]helvetica)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:54

ieber čia sēklas. nākamajā dienā ēd kopā ar kādu augļu biezeni vai saspaidītu auglu (persiks, nektarīns, mango)

Posted by: only after dark ([info]tvarj)
Posted at: 8. Marts 2025, 21:57

olīveļļā sacep aromātvielas - sīpols, ķiploks, selerija (vienalga kādās proporcijās. piegāz konservētus tomātus no bundžas (es ņemu 1 lielo), uzvāri, var pieliet pusglāzi-glāzi ūdens, kad viss ir labi pavārījies minūtes 10, sablenderē, liec atpakaļ uz uguns, liec klāt garšvielas (sāls, pipari, baziliks, oregano, kkas cits, kas garšo), vēl pavāri, liec klāt kokospienu, uzvāri, viss. var iebērt zupā kons. kukurūzu, vari pasniegt ar načos čipšiem, baltmaizes grauzdiņiem, pārbērt ar rīvētu sieru.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 8. Marts 2025, 22:44
taisni kā es

pieliec saldo krējumu + želatīnu un būs deserts

Posted by: hxpzy ([info]hxpzy)
Posted at: 8. Marts 2025, 23:30

Kad janvārī neēdu krējumu, tad man tapa sēņu mērce, izmantojot kokosriekstu pienu.
Sēnes sacepu ar sīpolu un tad lai sabiezinātu klāt milti ar ūdeni. Un tad to pienu. Skābumam citrona sula. Es vēl bišk kūpināto papriku, lai vēl mazāk jūt kokosriekstu.
Bet overall man ļoti garšoja.

Vēl jau, piem, karijam var pielikt, bet tas laikam pārāk eksotiski :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 9. Marts 2025, 09:09

:D kariju ķipa ēd, man vienkārši nav citronzāles un tādu štruntu kā tajā tom kha zupā vajag

un besis censties, jo es tik taisu a sīki neēd un mums jau šobrīd ir liels biezzupas un liels sautējuma katls, kas pats par sevi nav problēma, jo abiem abi garšo, bet besi tas nemazina..

Posted by: hxpzy ([info]hxpzy)
Posted at: 9. Marts 2025, 11:24

Bet tā zupa ir kaut kas cits kā karijs. In any case, easiest variants ir tā kā komentu zemāk rakstīja

Posted by: pikaczu ([info]pikaczu)
Posted at: 8. Marts 2025, 23:57

Vistas fileja+sarkanā karija pasta+kokospiens mērce rīsiem.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 9. Marts 2025, 11:01

aizstāj saldo krējumu biezzupās, mērcēs, etc.

Posted by: Shelly ([info]shelly)
Posted at: 9. Marts 2025, 12:32

Biešu krēmzupa: 500 g vārītu/tvaicētu biešu vakuumiepakojumā (visērtāk, ja ir rīvētas, bet der arī veselas)
1 normāls / 2 mazi vārīti kartupelīši
200 ml kokosriekstu piena
250 ml vāroša ūdens
tējkarote sāls
3/4 ēdamkarotes ingvera
Liek kastrolī sagrieztus kartupeļus un bietes, aplej ar ūdeni, pieliek sāli (jo bietes ir bez sāls) un ingveru, samaisa, uzvāra. Pieliek kokosriekstu pienu, pagaršo. Ja nepieciešams, pielabo garšu. Cītīgi visu sablenderē, ja vajag, pielej vēl ūdeni. Ēd un laizās, ēd un laizās, ēd un laizās.
Un es neesmu baigais biešu fans, teikšu godīgi.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 9. Marts 2025, 18:51

Mana mamma ar kokospienu gatavo piena ķīseli. Litra mērā 1 bundža, pārējais parastais piens.

15 Lasīt komentārus piebilst