Comments: |
Vegānie saldējumi ir baigi garšīgi. Ieguglē nice cream receptes. Var arī vienkārši sasaldēt banānu un blenderēt kopā ar ogām vai sulu
| From: | zazis |
Date: | August 25th, 2020 - 01:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies, jāpamēģina sasaldēt banāns. smūtijus ar bietēm un sēklām un vēl viskauko jau taisu. gandrīz garšīgi (mango biezenis ļoti labi uzlabo jebko). (:
Teorētiski arī visiem sorbetiem jābūt bez piena produktiem, bet pārtikas tehnologi pamanās visu samudrīt :D
Šitiem saldējumiem vislabākie ir pārgatavojušies banāni. Jūt cietes garšu, bet ļoti saldi. Un vispār tādi augļi, kas gandrīz jūk ārā, mierīgi var ņemt nocenotos, galvenais lai nav pelējums, var gan gadīties ka parādās drusku ierūgušas notis pie sasaldēšanas, bet pieaugušajiem parasti netraucē. Un vēl banānu saldejums jāēd ātri, jāliek klāt citrona sula vai kādas ogas, krāsa paliek nekāda
Var ne tikai banānu, man garšo blendēti saldēti ķirši. Vai greipfrūts ar ābolu. Tik blenderi niknu vajag.
Banāns+bumbieris+ogas ir baigi labs. Zemenes, avenes vai mellenes, esmu likusi arī dažas upenes krāsiņai. Kivi arī saldēts ir ņamma. Esmu mēģinājusi arī likt klāt avokado, bet kkā nepavilkos. Un forši ir ielikt drusku magoņu sēkliņas, bet var arī visu ko citu
| From: | kants |
Date: | August 25th, 2020 - 05:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
saldēt vislabāk jau nomizotu un sagrieztu. mēs izmēģinājām arī veselu - lieki
| From: | zazis |
Date: | August 25th, 2020 - 05:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies.
Saldējumu arī pats var pagatavot vai veikalā nopirkt. Maximās ir Vegan Magnum, piemēram, pat mazākajās.
| From: | zazis |
Date: | August 25th, 2020 - 01:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies. jāuzmet acs. zināju tikai par supervivas produktu, kurš ir ļoti pat garšīgs, bet riebīgi dārgs.
| From: | basta |
Date: | August 25th, 2020 - 02:10 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vegan Magnum ir pat ļoti ok.
Saldējumi vispār dārgi, ar pienu vai bez. Magnum nav tas lētākais, bet price/performance ir līmenī.
tagad ir ļoti plašs piedāvājums un gandrīz visos veikalos - arī dārgums tāds nosacīts, manuprāt, priekš našķa, ko ilgstoši var noturēt saldētavā
From: | polija |
Date: | August 25th, 2020 - 09:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tu par b12 neaizmirsi, nuleizceptais vegāns tāds! :D
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 06:27 am |
---|
| | | (Link) |
|
b12 visiem vajadzētu neaizmirst. neviens dzīvnieks to nesintezē, tas visiem jāuzņem. mājlpous ar piebaro ar b12. kā jau jaunizeptam izturības atlētam, man ir uzradušies visādi šķistoši pulverīši ar elektrolītiem, b grupas vitamīniem un tml šitu.
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 06:29 am |
---|
| | | (Link) |
|
es nau vegāns, man ir ādas cimdi. (:
From: | hessin |
Date: | August 25th, 2020 - 11:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ir diezgan liela izvēle vegan procesētai pārtikai, tagad jau i maximās, i rimi ir spec plaukti vegāniem un saldētos skapjus arī pačeko. Un saldējumi arī ir, piemēram, "Avenei" ir tīri ok, oficiāli nav Vegan zīmogs, varbūt papīri nav nokārtoti, bet reiz redzēju vienu vegānu ēdam, they must be knowing what they're eating 😃
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 06:28 am |
---|
| | | (Link) |
|
eh, labāk nezināt, ka tas viss ie pieejams. XD lai kāda arī nebūtu tā procesētā paika, iedziļinoties sastāvā, ceļas mati stāvus.
ahh, es vakar atradu vegānu majonēzi, diena kļuva gaišāka! neesmu liels cienītājs, bet daļa salātu nav taisāmi ar eļļu/etiķi. Līvucis norija manus vegāniskos sieriņus, nedabūju pagaršot. Esot bijuši labi... joprojām veicu izpēti, tipa baby-steps :D
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 08:37 am |
---|
| | | (Link) |
|
atradu šorīt maximā humusu. taga riju svētku brokastis.
| From: | az |
Date: | August 26th, 2020 - 11:24 am |
---|
| | | (Link) |
|
humuss vispār ir the best food, mežonīgi viegli taisīt mājās, es lieku tikai zirņus, mazliet ūdeni, ķiplokus. un ēdu ar vārītu bieti, mmmmmm.
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 05:01 pm |
---|
| | | (Link) |
|
iedod pilno recepti, lūdzu. ja nav grūti. man ir pašvaki ar ēst gatavošanu, zinu, ka nedaudz vairāk jāpiespiežas.
| From: | az |
Date: | August 26th, 2020 - 05:46 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nav nekādas receptes, saber food processorā - nu tie, kas visu sablenderē putrā - pašvārītus turku zirņus vai tos konservētos no bundžas, pielej mazliet ūdeni, lai sablenderēt vieglāk un nav tik smaga konsistence, un ķiplokus piemet, es lieku daudz jo mīlu ķiplokus, bet gan jau var vispār nelikt. citi liek drusku eļļu, sāli, sezama sēklas (tā ir klasiskā sastāvdaļa), bet man patīk tikai turku zirņi un ķiploki. bieti es vienkārši palielos gabalos sagriežu un ēdu klāt.
| From: | az |
Date: | August 26th, 2020 - 08:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
sezama seeklas ir viens no retajiem produktiem, ko es labaak neeedu, ja ir taada iespeeja ;] it's that bitterness for me. so my personal no to tahini
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 08:38 am |
---|
| | | (Link) |
|
pag, ar izdomāji paniekoties ar vegānu diētu?
humuss ar sausiņiem rullē!!!
Nē, tā īsti vēl nē. Skatos, kas ir pieejams un cik ļoti negaršīgs tas viss sanāk :D
From: | (Anonymous) |
Date: | August 26th, 2020 - 10:40 am |
---|
| | | (Link) |
|
Brieža steiku ar sarkanu vidu ēdīsi?
10.tramvajs iet uz Bišumuižu
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 05:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
+100500
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 05:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es sāku skatīties, ka visu var sataisīt gan garšīgi, gan negaršīgi. un arī izsalkuma pakāpe šo to maina.
Jā, izsalkuma pakāpes nozīmi šodien lieliski sapratu - nopirku vegānu picu saldētu (jā, jā, processed food & shit, bet ļoti gribējās). Ap pusi tā sametās negaršīga. Vienk ideāli, tātad zīme, ka ņefig stumt sejā. Vakarā atkal bija garda :D
| From: | zazis |
Date: | August 27th, 2020 - 10:20 am |
---|
| | | (Link) |
|
XDXD pēc dienas mežā ar motorzāģi arī zāģu skaidas ar kečupu ir dievu ēdiens.
From: | polija |
Date: | August 26th, 2020 - 12:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu sūdīgs tev tas maksimālais pulss, tāpēc jau nav brīnums, ka vari noskriet ar 130-140cik tur :D Jo nu jā - man varbūt jau knapi tipinot ir 120, bet maksimālais pie vajadzības ir ap 200.. Attiecīgi 150-160 - tāds vidējs tempiņš, kuru varu turēt kaut vai 6h no vietas..
From: | polija |
Date: | August 26th, 2020 - 12:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
bet nu tāpēc jau ir, ak pulss ir individuāls rādījums, pēc kura ne pa rko daudz nevar spriest. Ja aiziet uz slodzes testu, tur arī var noteikt visas zonas, cik sanāk aerobā, cik anaerobā, utt., un tad arī pēc tiem cipariņiem vadīties trenējoties. Jo nu man teiksim sanāk tāda vidējas intensitātes slodze būtu skriet pulsā 140-165, tev tā jau mok būtu mirstamā robeža :D Savukārt man mēģināt skriet ar 110pulsu - tikpat labi varu arī neskriet, jo pat ziedu laikos, kad bija vislabākā trenētība, strauji ejot būtu pulss augstāks :D
From: | polija |
Date: | August 26th, 2020 - 12:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
laikam tur pareizi skaitās tpc, ka vērtē, cik ātri pulss normalizējas - nonāk līdz kkādam "dienas miera" stāvoklim pēc slodzes, kā atbild uz slodzi - samazinot slodzi krīt, palielinot ceļas, nevis ķip kā ieskrienies, tā pulss uzlec un pēc tam ilgi nekrīt.. utt.. Bet nu zinu vēl vienu cilvēku, kam arī laikam pa žizņi zems pulss...
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 05:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
man ātri augšā lejā staigā. kā vaig. robeža starp miera un max sanāk līdzīga kā tev. jāpieregulē zonas un jāatslābst, gan jau sāks kāpt kkad. vai arī nē. (:
ar 130 es varu stundām, 140 jau ne tik ilgi. ieprovēs maratonu sestdien, tad kkad saņemšos pie ģimenes ārsta aiziet, tad arī kkādas papildus izmeklēšanas uztaisīt. bet tas viss ir ilgi un mokoši.
From: | polija |
Date: | August 26th, 2020 - 05:20 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ģā jau nesūta uz tādiem testiem, ģā var max aizsūtīt uz parasto slodzes testu, kur neviens tev nekādas zonas nenoteiks. Vislabāk ir olimpiskā vienība vai sporta laboraorija. Cipari tur gan sanāk salīti. tur būtu jāprasa tgd kas gājuši, salīdzinājums, kurā no tām iet sanāk prātīgāk. Plus kāpēc - sāks kāpt? Nu nav tam pulsam jākāpj :D Forši būtu noskaidrot tajos testos to savu aerobo un anaerobo slieksi - zonu, kurā sanāk arī pārsvarā trenēties. Problēmas ir tikai tad, ja tā zona ir pārāk šaura - to tad var mēģināt uztrenēt kaut kā, bet gan jau ka Tev tā nav, vismaz lasot iepriekšējās cipariņu atskaites tā nešķiet. Bet u arī - jautājums kā tu mēri to pulsu - ar pulso jostu vai kkādu viedpulksteni, kas pulsu lasa no rokas? Tur arī ir redzētas visādas dīvainības. Cilvēkam, kurš aizelsies, jau uzkāpjot uz 4o stāvu, rāda ka skrienot 5km, pulss ir kā raksti 120 un tā :D Tad kad tā kārtīgi pieturēja to pulskteni un pastaigāja pa gaiteni, JAU rādīja 130 :D Tb visprecīzākās ir pulsa jostas. Ja ar pulsa jotu rāda tos Tavus ciparus, tad tur vispār nav nekāda pamata satraukties. vienīgi, ja gribi nopietnāk trenēties, būtu labāk tās zonas zināt, lai nepārķer. Jo nu iesācējam ir viegli pārķert to slodzi un sirds jau arī nebūs tā, kas uzreiz pie mazākās figņas sāks protestēt, attiecīgi ir potenciāls arī kko sačakarēt, ja liek intensīvu slodzi, nepiemērotās pulsa zonās par daudz.
| From: | zazis |
Date: | August 26th, 2020 - 05:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ar pulksteņa gļukiem jau esmu izpriecājies uz nebēdu. pulkstenis toč gļučī virs 120. lietoju jostu. runā, ka sākot trenēties, pulss krīt, bet vēlāk mazliet pakāpjoties. aerobo, anaerobo, laktāta slieksni, noskaidrosim. ir man pieejami dažādi sensori, arī velotrenežieris. āra sezona ša beigsies, varēs tādām izlakidēm pievērsties. jāaiziet pie kardiologa, lai nočeko vai nav kādas deviācijas. tīri sirdsmieram (:
| |