bona fide ([info]viux) rakstīja,
@ 2017-03-10 11:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
true story
īstā dzīve sāksies, jo taču tikko pabeidzi augstskolu. tev šķiet, ka vajag apprecēties, jo tas taču ir loģiski. tu apprecies, jo tas taču nav sarežģīti, visi tā dara, tev ir divdesmit pieci un liekas, ka visu dari pareizi, tu attaisno savas un ģimenes cerības, tev ir vīrs un paņemts kredīts, runas par bērniem. bet tad piecus gadus vēlāk stāsti saviem kursa biedriem, ka saproti, ka laikam tomēr jāšķiras, laikam tomēr esi kļūdījusies krietni, noticot šai saldajai pasakai par būšanu pieaugušajam. jo tā taču ir dzīve.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ena
2017-03-10 12:17 (saite)
jaa nu pilna pasaule ar shitaadaam mariannaam bet nevaru vairs saprast kaa tad ir labaak

(Atbildēt uz šo)


[info]snurfis
2017-03-10 12:42 (saite)
man liekas, ka šobrīd daudzi sev uzdod jautājumu, kā būtu, ja pirms tiem pieciem gadiem būtu izdarītas citas izvēles, pat ja tās bijušas diametrāli pretējas tevis aprakstītajām. jo tā taču ir dzīve.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]viux
2017-03-10 12:50 (saite)
vai ne!?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2017-03-10 13:17 (saite)
Es mācos cienīt arī savas tā sauktās nepareizās izvēles. Bez šiem aplinkus, ārēji kļūdainajiem ceļiem, es nebūtu es pati, es nebūtu kur esmu. Un es nebūt neesmu tai sliktākajā vietā, tiešām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]viux
2017-03-10 14:32 (saite)
tas nav par nepareizajām izvēlēm, nē. un tev taisnība par to veidošanos un visu. es drīzāk par tiem pabērniem (t.sk. mani un tevi), kas tiek/tikuši pušoti no apkārtējiem, jo, lūk, nepabeidz augstskolu, netiek apprecēti/apprecētas, nav bērnu, nav 'labs' darbiņš, nav kredītiņs, etc. Par to, ka par izvēlēm nezināt to, ko gribi darīt vai tml, tu tiec klusi nosodīts un izslēgts no veiksminieku grupas. Un dienas beigās - kurš tad ir tas lūzeris? tas ir stāsts par to, ka, ja nedari tā, kā ierasts, nemitīgi kaļ, ka esi nepareizs, bet patiesībā esi bijis tas, kas gājis savu ceļu un kas bijis patiess.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]samantta
2017-03-10 14:37 (saite)
Gatavojos savam ikgadējajam braucienam uz Latviju un ikgadējajiem spriedelējumiem par manu 'alternatīvo dzīvi', jo esmu sākusi studēt tikai tagad, 28 gadu vecumā, neesmu precējusies, bērnu nav, ir tikai 6gadus jaunāks draugs un karjeras plāni nākamajiem 10 gadiem (bet 'laba darbiņa' nav) un īrēju dzīvokli.
Pilnībā neiederos, jo visi manējie ir precēti/saderinājušies/ar bērniem, kredītiņiem un pabeigtām skolām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]viux
2017-03-10 15:17 (saite)
tas nav par rezultātu un ķeksīsīem, bet par saturu un kvalitāti. man daudz krutāk liekas 4 mēnešus braukt pa Dienvidameriku un mēģināt saprast savu iekšiņu, nekā apprecēties ar vidusskolas boifrendu, dzemdēt bērnus un skatīties, kā katru vakaru 'mīļotais' uz dīvāna izdzer 4 alus pudeles un gulēt ejot neizmazgā zobus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2017-03-10 16:03 (saite)
Tam pirmajam vajag vismaz 5 gramus drosmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakjux
2017-03-10 22:37 (saite)
Jā, kā es šito saprotu. Man ir vairāk gadu, nepabeidzu nevienu uni, nav milzīgu karjeras ambīciju (bet mans darbs liekas tīri ok), nav bērnu, nav nekādu attiecību un nav bijis jau krietnu laiciņu, neesmu pat straight. Šķiet, ka vecāki nupat jau sāk nopietni satraukties. Draugi (Latvijas) lasa cibu un neko nesaka :D

Bet es tikai tērēju naudu aviobiļetēm un pasākumiem, nekad neesmu jutusies labāk savā dzīvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santa_be
2017-03-10 16:01 (saite)
A jā, mizkūzī, bet lai tie pušotāji iet dēt! Man izskatās, ka tieši tie sava ceļa gājēji kopumā ir vidēji daudz veiksmīgāki pat tādos standarta kapitālisma mērijumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bikini_kill
2017-03-10 19:33 (saite)
Un nav pat svarīgi, vai Tu visu dari "kā vajag", tik un tā tiksi pušots. Mani, piemēram, pušoja, lai tak es apprecos pirms bērna piedzimšanas, jo tā nav smuki. Tagad mani pušo, lai es jau plānotu otro bērnu un visam pa vidu lai turpinātu studijas, jo jākāpj pa karjeras kāpnēm. Rodas sajūta, ka Tev jāatskaitās sabiedrībai par savām izvēlēm, tikai beigās, kā jau minēji, lūzeris esi tikai Tu pats, ja neesi laimīgs.
Es savas izvēles nenožēloju, bet tās uzmācīgās sūdu mušiņas ar "tā ir pareizi, jādzīvo takš kā cilvēkiem" tā arī nelido prom.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]illegal
2017-03-10 21:25 (saite)
nez vai mums kā tādai pušotāju paaudzei tas tā, bet ņemam mācību no tā - nepušosim paši citus. savus bērnus, bērnubērnus, draugus, radus.



Laižam uz Opener!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]soul_embraced
2017-03-10 16:55 (saite)
Imho daudziem ir vieglāk padoties plūsmai un darīt tā kā citi, nekā atbildēt uz "vai man to maz vajag?".
Bet kaut kādā brīdī mēs visi padodamies - nepārtraukti domājot un iespringstot, ātri vien var var paklupt.

(Atbildēt uz šo)


[info]illegal
2017-03-10 21:22 (saite)
ahhh.... un kāda ir tā notikumu ķēdīte, ko trīsdesmit divos gados saka tie, kas 25os neapprecējās?

(Atbildēt uz šo)


[info]south
2017-03-10 22:34 (saite)
Pārāk melnbalti. Katrs (cerams) izdara dzīves izvēles atkarībā no savām sajutām. Ja 21 gadu vecumā liekas, ka jātaisa bērni - go for it. Ja 30 gadu vecumā Tev nav ģimenes un vari 4 mēnešus ceļot pa Dienvidameriku - go for it. Un vēl - dzīvē nav tik ļoti liels grāvja efekts. Es zinu cilvēkus, kuri ir precējušies, ar bērniem, ar kredītiem un priecīgi ceļo pa pasauli, bauda dzīvi un būvē nākotni sev un ģimenei. Un esmu pārliecināts, ka arī Tu tādus zini :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]viux
2017-03-12 12:16 (saite)
protams, ka pārāk melnbalti, tāds jau bija mērķis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?