mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2021-03-17 17:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ceļojums, pilskalns, sigulda

ok, šis bija par grūtu. Ingmārs tikko uznesa smago dutchbike riteni stāvākajā Siguldas pilskalnā (kur sīvā cīņā pret krustnešiem reiz gāja bojā varonīgais līvs Rūsiņš). Zīme rādīja, ka tas ir veloceliņš, bet ta bija viena no tām ļoti stāvajām Siguldas pakāpienu takām.. es knapi sevi un bērnus uzdabuju augšā, bet laimīgā kārtā.. garām gāja 4 braši zemessargi (pirmie cilvēki, ko satikām uz veloceļa Līgatne-Sigulda) un uznesa arī manu un Eizena velo.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]roncijs
2021-03-17 18:15 (saite)
nevarējāt vnk pieslēgt veļukus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-17 18:29 (saite)
mums vajadzēja tikt no ielejas uz vilcienu un norāde pae veloceliņu atdūrās kalna trepēs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2021-03-17 19:22 (saite)
Hmmmm. Es gan sen neesmu bijusi, bet, ja skatās no lejas, tad pa labi no auto serpentīna ir gan kāpnes (varbūt ar līdzinātu vienu pusi, lai var ar kalnu ričukiem noripot), gan bruģēts velo serpentīns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-17 20:53 (saite)
mēs visu laiku bijām uz velo cela, kas ved gar Gauju, bet nu ta bija vnk purvaina žļurga, un tad parādījās norādes - Vējupe, pec tam Pēterala, var jau būt ka mums vajadzēja vēl iet gar Gauju, bet mes jau bijām nosaluši (Simo) un izslāpuši, un aizsļūcām pa tām, bet tur viss bija vēl vairāk noledojis.es intuitīvi ari biju cerejusi kādā brīdī izbraukt uz īsta veloceļa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2021-03-18 07:24 (saite)
Emmm, man ļoti žēl, ka jums to maršrutu nācās šādi piedzīvot.
Jūs tur bijāt ar nepareizo aprīkojumu nepareizajā laikā. Man šķiet, ka visi Gaujas maršruti vairāk vai mazāk ir vietējām MTB sacensībām domāti, tur arī vasarā ir žļurgains un izdangāts augšā lejā, kur nu vēl martā.
Un, lai ērtāk tiktu augšā, vajadzēja mīties vēl uz priekšu līdz auto serpentīnam, tad pāri un augšā pa bruģēto, tā ir arī maršruta kartē apakšdaļai attēlots.
Par marķējumu gan piekrītu, mēs pirms gadiem 5 šo ņēmām no Siguldas puses - lejā pārbraucām autoceļu, tad uz priekšu, pēc tam sitāmies cauri divmetrīgu nātru audzei, sapratām, ka esam strupceļā un stiepām ričukus augšā pa ar mežu noaugušu gan jau to pašu Satezeles pilskalnu.

Komfortablāks brauciens starp Līgatni un Siguldu ir "pa augšu", bet arī visticamāk nāvīgi garlaicīgs, jo tie ir lauku ceļi nevis Gauja ar meža takām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-18 07:34 (saite)
jā, mēs arī sapratām, ka vajadzēja vel uz priekšu gar Gauju, bet tur bija tāda iela liela ceļazīme ar pārliecinošu velosipēdu uzzīmētu, ka radīja, ka var nogriezties Pēteralas virz.
kopumā es neteiktu, ka tas viss ceļš ir mountainbaikiem, tā ir forša pārgājienu trase, kurā var doties arī ar parastu veliņu, vienīgi brīžiem jāpastumjas.

vispār mums ari bija plānots "pa augšu", bet viens no google kartē izvēlētajiem lauku ceļiem atdūrās onkolīša sētā. viņš teica, ka tas ceļš vairs neeksistē 30 gadus, un izlaida mūs cauri savai sētai uz "veloceliņu".
bet ja neskaita to murgaino uzkāpšanu, es nenožēloju ne metra, bija tiešām forši kulties gar Gauju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2021-03-17 20:55 (saite)
katrā ziņā no visa brauciena pa Līgatne-Sigulda pārgājienu/veloceļu iekļūšana Siguldā bija vismurgainākā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2021-03-17 22:30 (saite)
buutu nu uznesushi arii Tevi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-17 22:33 (saite)
nu TIK braši viņi nebija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2021-03-20 08:28 (saite)
interesants piedzīvojums :D
Bet nu tak tā velo stiepšana - tur vnk vajag atrast pareizo "satvērienu" :D Man sanāk, ka velo sēdekli uzlieku uz pleva un pati turu tur apakšā to rāmi, kur iet ķēde - ar to pašu roku, un otra roka tad brīva - vai nu otram velo vai pieturēties pie margām, lai 8kg mugursoma nenovelk atpakaļ pa trepēm lejā :D
Zinu ko runāju - katru dienu stiepju uz&no 4o stāvu - savu 17kg velo vienā rokā, meitas - 7,8kg - otrā ;D
Nu un vispār jebkur, kur ir jāstiepj. Man drīzāk interesē, kā jūs tur ar to velo kaudzi vilcienā tikāt iekšā :D Man jau ar diviem ir grūti, jo gluži vienkārši tur tai tamburā vietas tik daudz nav, lai normāli izgrozītos.. Katru reizi nenormāls stress, ka kkāda daļa no mums ar bērnu un diviem velo paliks vai nu uz perona - iekāpjot, vai tamburā - izkāpjot..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-20 08:33 (saite)
man vilciens dara stresu, bet salīdzinājumā ar noledojušu stāvu krauju tas nebija nekas
tas trepes bija ar pārtraukumiem un arī glumas - ta ka bērnus bija riskanti uzdabūt un pašai kajas slīd - es nezinu, kā Ingmārs 25kg riteni dabūja uz augšu tajos posmos, kur es četrrāpus iekodusies saknēs knapi Simo stūmu uz augšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2021-03-20 20:30 (saite)
:D :D Mums ir vienkāršāk. Bērns zina, ka, ja neturēsies PATI - kaut ar nagiem un zobiem, arī noripos lejā. Precedenti jau bijuši. Gan ne gluži no pilskalna pašas augšas, bet no Kaut kādas Radžu ūdenskrātuves klinšainas saliņas tā arī smuki kā pa slidkalniņu līdz ledus apakšai tos n metrus arī ir nošļūkusi brīdī, kad iestājās "es nevaru" :D :D
Man vnk NAV iespēju visur vēl uzstiept divus velo, somu un vēl meitu :D Attiecīgi jā - ja es kkur varu uzlīst, bezmaz turpat jāvar arī bērnam. Es parasti tik komandēju, lai kājas teiksim "iekantē" kalnā, nevis ķip pastaigājas kā pa lielceļu un tad brīnās, ka paslīd, turas tur vai citur..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-03-20 20:38 (saite)
nu, man ir pašai savas acis un apsvērumi, es no Gaujas laukā vilkt negribu kaut kādu principu pēc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2021-03-21 07:11 (saite)
nu ja- man laikam neskrien braši zemessargi palīgā ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?